Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nekem nem kellett hála istennek démász reg.partnert bevonni. 10e-ért kaptam 1pecsétet tőle, hogy megfelelő a hálózat, ez alapján jött ki a démász, megnézte ő is, rendben volt....és már cserélte is a biztit.
Ha már reg.szerelő kell az nagyon drága.......most köttetek a tanyára villanyt majd.....a leg1xűbb konstrukció is 113e + a mért oldalra nekem valamit összehozni amibe a betápot köti.
Egyik haver akar most a 4. emeleti társasházi lakásba 3X32A-t. (elektromos fűtést akar + légkondit, elektromos tűzhely a gázos helyett ... és egyéb nyalánkságok) Neki fasza lesz, mert 4 emeletnyi gerincvezetéket is be kell húzatni az ÉMÁSZ-al. Olyan 1 millával (papírmeló, munka és anyagdíj, fejlesztési pénz) kecsegtetik a projektre :-(
Én most csináltattam 2 hónapja mert nekem is csak 16A kismegszakító volt.
Földelés + a ház teljes áthúzása, közel 200e volt anyaggal munkadíjjal. 6-os vezeték a betáp az elosztóban a kismegszakítókig, onnan pedig 1,5 ill. 2,5 ahova az kellett.
Nekem szó nélkül cserélte a DÉMÁSZ-os csóka.......
szia, tavaly mikor bővitettni akartam 32 re egyfázison akkor igaz hogy ingyenes de ha a villanyóra szekrényed aluhuzalos még akkor azt először át kell vezetékeltetni rézre és csak utánna kapod meg a 32 es kismegszakitót, a villanyóra szekrény átvezetékelése 40-50 ezer ft. nekem akkor ezt mondták, igy hagytam a fenébe az egészet. rabló banda! majd megy ami megy 16 ról , ami meg nem az nem
Nálunk 32A van az óránál, de a garázsig csak 1,5 m2-es rézdrót megy kb. 10 m hosszban. Onnan a belső hálózat már 2,5-ös, falonkívüli. C16A-nál többet ezért nem merek rátenni.
Én ezt még elhiszem, JASIC-ból is volt 250-es egyfázisú gép, kb ez lehet az a határ amit egyfázisúban meg lehet oldani. Jól látod, kell rendes szufla, de ha azt veszed hogy 32A jöhet be egy fázison felár nélkül még reális is lehetne hogy minden lakást így csináljanak.
Mondjuk anyáméknál a panelban a 70-es években 6A kismegszakítót szereltek, meg azt a szar lapos alu falvezetéket. A mikrosütőhöz is kevés volt mikor véget ért (azt hittük) a szocializmus :-)
Szép ez az új BLM, de 260A egyfázison??? Ennek így olyan szaga van, mint a mátészalkai "szuperbrutáerős" orosz "nagyipari" invertereknek. Bár ahogy a hálózati biztosíték igényét nézem, még talán igaz is lehet. 20-32A!! Nem sok egyfázisú hálózaton tudna ez megélni. Vagy ha el is megy, vajon meddig élhet ilyen terhelésen? Nekem gyanús ez a gép.
Ja és ha nem szereted az inverterest hanem trafós párti vagy akkor csak picit drágábban megveheted a Formig 175-öt, ami egy nagyon korrekt magyar trafós gép (108.000 körül + pisztoly + reduktor)
Ugyanaz mint az einhell 190-ese. Vékony anyagra "elmegy", a hobbi kasztnisok szeretik.
Normál bolti áron elég szar vétel (120.000 környéke) mert annyiért lehet kapni alfaweld, iweld aluflux gépet is ami dupla teljesítmény + MMA funkció. Sokkal jobb vétel:
Aha.....én is gondolkodtam már rajta, hogy jobb lenne a 3fázisú motor mert lényegesen olcsóbban lehet szerezni mint ugyanolyan teljesítményű 1fázisút. De eddig elég drágán láttam csak frekiváltót. :(
De szerintem balból is jót fogok hegszeteni .némi tanulás után.Persze ha roszabodik a helyzet már pedig fog(úgy nézki) Akkor csak két eljárás marad az MMA és a MiG-MAG.