Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12858

Csak innen a Tescóból. 

Nem vagyok különösebben édesszájú, de azért jó, ha van a háztartásban, sosem lehet tudni.

Előzmény: quish (12857)
quish Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12857

Hat barmi jobb, mint magaban enni :-)

Ugy ertem, hogy a palacsintat sem eszi az ember onmagaban, bar persze lehet ugy is.

 

Honnan van juhar szirupod?

Előzmény: Törölt nick (12856)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12856

Van ugyan itthon juharszirup, de most így elsőre semmit nem tettem rá, azt mondjuk később sem fogok. Azon filózom, hogy majd ribizliből vagy meggyből készítek hozzá szószt legközelebb.

Előzmény: quish (12854)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12855

Néha rémesen idegesítő tudsz lenni.

 

 

 

Pont megfelelő mértékű puffancssága, mérete és állaga volt, punktum!

 

-toppant-

Előzmény: MrJones512 (12853)
quish Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12854

Es hogyan eszed?

Marmint mit teszel ra?

Előzmény: Törölt nick (12848)
MrJones512 Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12853

Sok lehetett a sütőpor. :)

Ha jól csinálod, kb. olyan centi vastagok lesznek. Ez még az élesztős palacsintákhoz szokott magyarnak ugyan vastagnak tűnik (a szódavizes hártyához képest meg pláne!), de így a jó!

 

Najó... feltekerni azt nemigen lehet (nem is igazán érdemes, mert senkinek sincs akkora szája), legfeljebb kettéhajtani. Én leginkább "tortának" szeretem: vagy pudingokkal és tejszínnel a tetején, vagy valamilyen pörivel/tejföllel és sajttal rá.

 

Egyre kell odafigyelni; ez a palacsinta SZÁRAZ! Tehát ha a tölteléke maga nem csúszós (nem puding/pörkölt, hanem kakaópor, dió, vagy ilyesmi), akkor olvasztott vajjal meg kell kenni a töltés előtt.

 

Egyébként nyugodtan terítsd be vele a serpenyőt: hamarabb vagy kész és kevesebbet is kell betölteni.

Meg hát ha a férfiembör meglátja, hogy kettővel tele a tányérja, oszt' elhiszi, hogy meg akarod etetni" :)

Előzmény: Törölt nick (12851)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12852

Boldog vagyok, hogy örömkönnyeket tudtam csalni a szemedbe...

 

Az enyémben is voltak... :p

Előzmény: Shangri-La (12850)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.28 0 0 12851

Dehogy, serpenyőben, tenyereseket, de olyan kis puffancsok voltak.

Előzmény: MrJones512 (12849)
Shangri-La Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12850

Na végre egy kis baleset, már kezdtem aggódni érted. :DDD

Előzmény: Törölt nick (12848)
MrJones512 Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12849

Egytőőőőől????

 

Miben sütötted? Tepsiben?? :)

Előzmény: Törölt nick (12848)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12848

Jelentem, megpróbáltam!!!!! :)))))

 

Naoooooon finom lett!!!!

És megégettem az ujjam.

 

:)))))))

 

Egyet megettem, szétdurranok.

Előzmény: MrJones512 (12847)
MrJones512 Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12847

"Ti próbáltatok már amerikai palacsintát sütni?"

 

Az attól függ, hogy mit értesz "amerikai palacsinta alatt"?

(Nálunk össze szokták keverni a "gofri"-val. Utóbbit én se sütöttem még. Az amcsik szokásosan reggelire sütött, sütőporos kis korongját viszont igen.)

Előzmény: Törölt nick (12825)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12846

Na, majd újra kipróbálom így.

Előzmény: Törölt nick (12845)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 1 12845

Nem, szerintem a sajtos ételek lényege az, hogy alul folyjon, felül meg piruljon, attól valahogyan finomabb. Kell rá az a kis pörk. :)

Előzmény: Törölt nick (12844)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12844

Nem csukod be a tetejét? Hm. Egyszer csináltam, fokhagyma nélkül persze, kakukkfűvel meg rózsaborssal, de én lezártam. Nem is jött be annyira, mint amikor ugyanezt céklával csinálom. :)

Előzmény: Törölt nick (12841)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12843

Hmmm! :o)

Előzmény: Törölt nick (12841)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12842

Akartam rá reagálni, csak visszaaludtam közben, hogy ezeket is kipróbálom majd!

Előzmény: Neingang (12823)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12841

Ja, eszembe jutott még egy gyors vacsi, bár ez nem biztos, hogy Anyócának jó lenne, nem tudom:

 

 

Egy camambert sajt tetejét telitűzdelem szilánkokra vágott fokhagymagerezdekkel. Darálok rá borsot, zöldfűszereket (én a provance-it szoktam). Egy alufóliadarabot két rétegbe hajtok, a szélét felfelé állítom (tk. kis "kosárkákat" csinálok, peremmel), beleteszem a sajtot, pici olivaolajjal és száraz fehérborral meglocsolom, majd pár percre be a sütőbe, amíg "megrottyan" a teteje.

Közben készítek pirítóst hozzá.

Ez valami mennyei étel!!!!

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12840

Majd kipróbálom, de ehhez hangulat kell, és momentán nincs hozzá. :)))

Én is érzéssel szoktam főzni, nem recept alapján, soha nem lesz kétszer ugyanolyan semmi. Mondjuk ezt bánom is néha....

:)))

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (12839)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12839

Én is a kapható keverékekre gondoltam. :o)

 

Mondjuk én kétszer nem tudok ugyanolyat készíteni - csak hasonlót. Így a keverékek is olyanok, hogy épp milyen kedvem van. :o)

Előzmény: Törölt nick (12837)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12838

Köszönöm, kipróbálom, ha legközelebb társaságom akad!

 

 

;-)

Előzmény: Törölt nick (12835)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12837

Arról beszélek (mármint hogy amióta magamnak kéne kutyulásznom, azóta inkább egyáltalán nem sütök).

Merthogy ez nem egészen úgy van, hogy fogok egy zacskó lisztet és zutty, hanem veszek egy kis ilyet, hogy alapja legyen, kis olyat, hogy rugalmas, 3. szart, hogy levegős stb., stb. Szóval hogy GM kajákat többnyire különböző keverékekből lehet csak készíteni, amit mindenki magának kísérletez ki, és ember nincs, aki még egyszer ugyanúgy képes lenne eltalálni az elegyet. :D

Bár most már árulnak kimondott célokra előre összekutyult keverékeket, vettem szaffis palacsintásat meg akarok még lángosost, aztán meglátjuk, mi lesz.

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (12833)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12836

A kapor az nálam sem bejövős.

 

A husi meg jól túlsütve ehető számomra.

Előzmény: Törölt nick (12834)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12835

Simán Mártáét csinálom, nekem szép lesz. Kell egy kis gyakorlat, de összekeverheted turmixban és akkor könnyen tudod önteni. Fontos, hogy tényleg meleg legyen a serpenyő, én szilikonecsettel kicsit megolajozom a sima palacsintasütőimet. Áfonyával szoktam, mert így a gyerek is megeszi.

 

https://www.marthastewart.com/338185/basic-pancakes Azért jó recept, mert nem kell mérleg, csak a méricskélős pohárkák/kanálkák.

Előzmény: Törölt nick (12825)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12834

Ahol mi ettük, ott nem volt rossz. De nekem a kapor miatt nem bejövős, a férjemék imádták. A rare húst meg általában megeszem, igazából medium szeretem, de belefér rózsaszínűen is, inkább, mint hogy túlsüssék. :)

Előzmény: Neingang (12819)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12833

Van gluténmentes palacsinta is. :o)

Előzmény: Törölt nick (12832)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12832

Én különösebben nem vagyok a palacsintáért oda, illetve nem is eszem már évek óta (mióta allergiás lettem) liszttel készített dolgokat (kivéve a kenyeret, mert azt lehet a boltban kapni), de néha azért változatosságot jelentene.

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (12831)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12831

Az nekem nem palacsinta. :o/

Inkább fánkocska.

Nem csináltam még ilyet, mert nem tetszik. Pedig én a vastag palacsintát szeretem max. fahéjas cukorral megszórva. Lehet a tésztában reszelt alma is. :o)

Előzmény: Törölt nick (12825)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12830

Előhúsvét. :o)

Előzmény: Neingang (12824)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.27 0 0 12829

Mármint hogy pagoda karfiol?

Előzmény: Neingang (12821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!