Mit? Hogy fogalmad sincs más népekről, más kultúrákról, más szokásokról? Sajnálhatod teljes joggal, de tehetnél is ellene, ha olvasnál, tájékozódnál, művelnéd magad. Tudod: könyvek. Két kemény lap között sok kicsi puha, tele fekete krixkraxokkal. Hidd el, megéri.
Igen, általában a muszlim férfiakra jellemző a kasztrációs szorongás, mint ez - khm - köztudott. (Nem, nem kérdezem meg, hogy olvastad-e A vágy kilenc része című könyvet. Nem vagyok tapintatlan, kicsi kulipintyó.)
Annak ellenére, hogy a Korán előírásai közt nem szerepel kötelező eljárásként, az iszlám világban mindenütt elterjedt a szokás. Van, ahol már születés után néhány nappal elvégzik, de általában erre később, 4-5, vagy (például Törökországban) 9-10 éves korban kerül sor.
Fogalmam sincs. Mindenesetre itt van néhány beszámoló a körülmetélésen átesett férfiaktól, és néhány beszámoló olyan nőktől, akik körülmetélt férfiakkal létesítettek szexuális kapcsolatot:
Valahogy én is így érzem, ha nincs lelki sérülés, csak a fizikai sérülés nyoma gyógyul pár hét alatt, és a barátnőm utána is ugyanúgy szeret, akkor egy rossz szava nem lehet egy feministának sem, ugye?
Jó lenne, ha igazi feministák is állást foglalnának, de egyiknek "félremagyaráztam" a válaszát, püfffneki kartácstól pedig nehezebb választ kapni, mint kinyomni a tubusból a fogkrém maradékát.