Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

trawala Creative Commons License 2013.07.04 0 0 3747

Csak úgy okulásul: melyik csapatról beszéltek?

Előzmény: Sandi00 (3746)
Sandi00 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 3746

Fejlemények: Ma reggelre eltűnt a nevünkről az egyik autó (remélhetőleg nem az Orlandó). :-)

De azt mondták a biztosítónál, hogy egy hétbe beletelik, mire a B10 rákerül a másikra.... És mikor is fogom megkapni a csekket????

Gondolom még 2 hét míg kiszámolják, hogy mennyi az a nem annyi, amit be kell fizetnem, s így mindjárt le is telt a fedezeti idő...  8-O

Szóval levelek megírva az elnök-vezérigazgatónak és az egyik igazgatósági tagnak (holnap postázom). A MABISZ-nak is megírtam, de lehet, hogy megvárom a hetet és csak aztán küldöm el. De ezt még meggondolom a  mai napon, lehet, hogy holnap ez is útrakel. 

Elgondolkodtató, hogy ha nem telefonálgatnánk naponta és "zaklatnánk" a biztosítót, akkor valószínűleg még most sem történt volna semmi.... :-(

Ma reggel egy (70 éves) helybéli bácsika megdícsérte az autónkat.   :-) :-)

Jobarathok Creative Commons License 2013.07.03 0 0 3745

Egyetértek HFT-vel, papírok kézbe, oszt mihamarabb személyesen beballagni a biztosítóhoz. Szerintem túl türelmes voltál...

Előzmény: Sandi00 (3742)
Sandi00 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 3744

Köszönöm a válaszod!

Előzmény: HFT (3743)
HFT Creative Commons License 2013.07.03 0 0 3743

először is nyugodj meg. másodszor a MABISZ-t is tájékoztasd, és ennek tényét írdd bele a biztosítóval történő levelekbe is. harmadszor valóban, a fizetési határidőhöz képest 30 napod van. (Negyedszer én valahol azt olvastam, de most nem néztem utána, hogy a bonus 2 évig él, de ez arra igaz, aki eladta az autóját b10-zel és mondjuk nem vesz másikat, majd vesz 23 hónap múlva, arra köthet b10-re, de ha 24 hónap 1 nap múlva vesz másiakt, arra már nem, csak a0-t. ) A te átíratási gondjaidnak már rég meg kellett volna oldódni. Esetleg személyes ügyintézés, ha már ennyire nem sikerült semmire jutniuk.

Előzmény: Sandi00 (3742)
Sandi00 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 3742

Sziasztok!

Sürgős tanácsot kérek Tőletek!

Már 4 hónapja hogy xarakodik a biztosító és nem írja át az Orlandóra a B10-et.

Most kijött ismét a kötelező csekk A0-val.

Többször hívtuk telefonon őket, mindig kaptunk egy e-mail címet, hogy erre küldjük át a dokumentumokat. De semmi változás nem történt. Azt mondták, hogy látják a rendszerben.. (de mégsem intézi senki sem).

Küldtük fax-on is, vissza is jött az igazoló, hogy megkapták, erre ők letagadták.

Ma ismét sikerült beszélni velük, ismét küldeni kellett egy újabb e-mail címre a papírokat, és ismét újraindult a 30 napos ügyintézési idő, lassan már negyedjére

A féléves csekket bekellene fizetnem néhány nap múlva, de a biztosítós ismerősöm elvette, hogy be ne merjem fizetni, mert még van 1 hónap "fedezet" a kocsin és amúgyis 

ha mégis befizetem, nem fogják visszautalni a pénzt, ha már arra sem képesek, hogy 2 billentyűt leüssenek...

Mit csináljak? Kaphatok büntetést amíg a "fedezeti idő nem jár le" vagy utána?? 

Megtudjátok mondani, hogy a bonus még mindig 1 évig él, vagy már hamarabb el lehet veszíteni, ha nem írják át időben????

Azt hiszem holnap írok egy szép levelet a biztosító "nagy-nagy főnökének" (bár kétlem hogy elolvassa) és küldök egyet a "kisfőnöknek" is, emellett küldök egy panaszlevelet a biztosítók szövetségének és talán még más helyre is... Bár nem tudom, hogy fog-e változni valami vagy csak a pénzem megy el az ajánlott levelekre??. :-((

Úgy látszik a pech-sorozatom nem akar elmúlni....   

Szóval ki mit tanácsol????

"kössem fel magam" vagy "szedjek fel" egy biztosítós pasast??? (csak vicc volt) :-D A kérdés nem erre a mondatra vonatkozik....

HFT Creative Commons License 2013.07.02 0 0 3741

kösz

Előzmény: trawala (3740)
trawala Creative Commons License 2013.07.01 0 0 3740
Előzmény: HFT (3739)
HFT Creative Commons License 2013.07.01 0 0 3739

nem elég a webcím linkje? feltéve, ha a fotók nyilvánossá vannak téve a fb-on.

egyébként mi a fb oldal neve?

Előzmény: Jobarathok (3737)
HFT Creative Commons License 2013.07.01 0 0 3738

az, amire te gondoltál, már nem divat... :D

Előzmény: Hattori Hanzo69 (3736)
Jobarathok Creative Commons License 2013.07.01 0 0 3737

A facséra raktam fel néhány képet, de a kicsinyítési kötelezettség miatt itt még kések... Türelem pikcsört terem :)

Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3736

Én első olvasatra csak a "pinealiget"-ig jutottam... Ott kicsit elmerengtem... Majd legközelebb továbbolvasom ;-)

Előzmény: HFT (3735)
HFT Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3735

Ezt a Róma topikba írtam, onnan linkeltem ide.

Kösz az elismerő "szavakat".

Előzmény: Jobarathok (3733)
Jobarathok Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3734

Először írtam egy kisregényt, de olyan tömören fogalmazott HH69, hogy egyszerűen csak csatlakoznék hozzá! Az Orlando-s, az Orlando-s! Nincs kecmec :) , a III. sorszámún várunk!

Előzmény: Sandi00 (3730)
Jobarathok Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3733

Többet ennyire nem cseszhetsz ki velünk :) Egy kicsit rövidebb leírásra számítottam, ám aztán már dacból is áthámoztam magam a leíráson. Nagyon jók a képek, igaz ahol bárminemű autóforgalom volt, ott (beharangozásod miatt) rögtön "Macifüleket" kerestem :-)

Úgy tűnik nagyon jól éreztétek magatokat, így TALÁN?! :-D érdemes volt kihagyni az idei MOT-ot. Nincs más hátra, mint Tokajra felkészülni!

Froclizás1. Azért Te is annyit szerepelsz a nyaralási képeken, mint én szoktam ;-)

Froclizás2. Látod trawala? A fehér univerzális, még taxinak is jó :))) Ámbátor -természetesen mindenféle befolyásoló tényező nélkül- meg kell állapítanom, hogy a szürke viszont egy kempingben _is_ brutálisan jól mutat! :)

Froclizás3. Leesett, hogy miért HFT a nickneved! Vág az eszem, mint Gy-M-S megyében egy település :-O

Előzmény: HFT (3721)
Sandi00 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3732

Köszönöm. :-)

Előzmény: Hattori Hanzo69 (3731)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3731

3729

Előzmény: Sandi00 (3730)
Sandi00 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3730

Valóban az időpont rossz volt a "nyaralásunk" miatt. De ha nem mentünk volna nyaralni, akkor mindent megtettem volna azért, hogy ott legyünk... Még így is felmerült benne a gondolat..

Azonban, amikor "beírtad" nekem azt a mondatot, amit lehet (de nem hiszem), hogy félreértettem, attól a perctől kezdve már nem is akartam menni. (pedig a hozzátok való "csatlakozásom" óta erre a találkozóra vártam,... hogy megismerjelek benneteket.). 

Ismerhetnél már annyira, hogy tudd, ha valamit nagyon szeretnék akkor nincs lehetetlen. Lásd a novemberi fellángolásom a kocsi miatt .. (még nem is akartunk kocsit venni)... de decemberben már le volt előlegezve (karácsonykor, a leglehetetlenebb időpontban, utolsó pillanatban banki utalás stb....)

Vagy gondolj a késő éjszaka felajánlott másnapi kocsi kipróbálásra, elmentünk. Pedig én aztán ritkán hozok hirtelen döntést... 

Mikor előző nap kaptam az sms-t hogy "szombaton MOT". Mit mondjak, belefájdult a szivem.. :-(

A második pillanatban elgondolkoztam, hogy talán mégis valahogy el kéne menni, de akkor már úgy voltam, hogy nem változtatok a döntésemen, persze jobb volt a nyaralásra, apukára stb fogni a dolgot....

Mikor kaptam az mms-t, jobban érdekelt a kép, mint a műrepülő-bemutató. 

Sőt még azon is gondolkoztam, hogy küldök egy számot a kívánságműsorba nektek és megkérek "valakit", hogy hangosítsa fel a rádiót, vagy felhívom az "ismerős Orlandóst" és megkérem, hogy hangosítson ki, hogy néhány szót mondjak nektek... De aztán úgy gondoltam, hagyom az egészet....nem strapálom magam, valószínűleg én jobban szeretnék közzétek tartozni, mint egy-két valaki "valóban" befogadni, szóval egy lökött tyúk nem hiányzik ebbe a társaságba..

ÉS akkor most tényleg OFF-oltam a témát..

Előzmény: trawala (3724)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3729

Sandika, tessék szépen visszatalálni a nyájhoz ... ;-) Nem veszexünk... pláne nem hüjeségeken. MOT III-ra eljönni ám. (Tokaj / Tálya környéke az esélyes - borkóstolás miatt ottalvós bulira).

Előzmény: Sandi00 (3722)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3728

"Nem siettünk, ezért..."

Inkább a mégis szó lett volna jobb...

Előzmény: Hattori Hanzo69 (3727)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3727

Szép vagyok - szép vagyok, sallalá ....

Na mi is hazaértünk szépnyugisan. (Fogyi megint 8.6)

Nem siettünk, ezért max egy fél tucat "reflektorral-mögöttünk-ottermő" elől kellett csak lemenekülnünk a külsőbe. De semmi nem volt annyira félelmetes, mint amikor egy brutális helyzetjelzős-ködlámpás medveszerű szörny termett mögöttünk, a semmiből kb. Visontánál. Nem győztem letakarodni... Na ezek voltak CiHap-ék a vérvörös maciarccal :-)

Apropó: mit kalamoltatok Vácnál ? Volt arra dolgotok, vagy arra rövidebb, netán pipi-pause ?

Nagyon jól éreztük magunkat; Köszönjük mindenkinek a kellemes társaságot, a szervezést, a potya jégkrémeket és Chewywhite-nak a grill-t !!!

Annyi üröm van az örömben, hogy itthon vettem észre: elfelejtettem a fényképezőt a xar netes felbontásról (640x480 / 0,5 Megapixel) átállítani normálsira, így elég pixelesek lettek a képeink... de sebaj. (Így legalább nem kell lebutítani a csatoláshoz...)

Íme néhány:

Előzmény: trawala (3726)
trawala Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3726

trawala Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3725

MOT II. 2013.június 29. Törökmező

A többi képet (kalandozásosat is) várjuk!

trawala Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3724

Kedves Szandi 197732 meg Szandi 00!

A szövegértés komoly kompetencia mondanám, ha ezt a fórumot a veszekedések fórumának gondolnám. De nem gondolom.

Az előzménye, hátha valaki nem emlékezne: az utcán látott Orlando rendszámának betűit leírva érdeklődtem, hátha ismerős valakinek, esetleg közülünk valaki? Erre jött egy "poénos" válaszod.

De idemásolom azt, amit Te -véleményem szerint- félreértelmeztél.

"Kár is tagadnom, azért kérezem ezeket a rendszámokat, mert arra gondolok, hátha innen ismerhetjük egymást. Amennyiben ez nem így van, akkor -szerintem-érdemes megemlíteni nekik pé. a MOT-ot. Persze ez csak az én heppem. :))) Te csak "üljél bele a készbe", nem kell az Orlandos körünket szélesíteni, mert még jönnének mások is."

Ennyi és béke.

Részemről OFF a téma.

ui. eddig a tatai nyaralás volt az ok, amiért nem jöttél a MOT-ra :)))

Előzmény: Szandi197732 (3719)
trawala Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3723

2013. június 29. MOT II.

Nagyon szép, napos időben zajlott az egész napos programunk Törökmezőn. 10 órakor találkoztunk Kismaros határában és onnan együtt autóztunk fel a hegyre.

Hatalmas füves domboldalban van a turistaház-étterem-kalandpark, ahol a kipakolás után a srácok egyből elkezdtek focizni, a területet "belakni", játszani.

Mi "öregek", miután megbeszéltük a legutóbbi találkozás óta eltelt időszak, meg az utazás eseményeit - hiszen az ország keleti és nyugati feléből is jöttek Orlandósok-, nekiálltunk főzőcskézni. Tűzrakás és a grillsütő beizzítása után előkerült minden, ami a jó kajához kell. 

A gyerekek lelkesen "készítették" kedvencüket a "füstölt-lángolt" virslit, szalonnát sütöttek természetesen hagymával, sőt a végén még sajtos kiflit is füstöltek. Annyira belejöttek a tüzelésbe, hogy a szigorú (?) atyai intelmek sem hatották meg Őket.

Miután a tűzből megfelelő parázs lett belerejtettük a batyukat, amik krumpli-hagyma-szalonna-kolbász és egyéb finomságok befóliázott "halmaza".

Közben a grillsütőn - amit Chevywhite kolléga adott kölcsön, mivel sajnos csak gondolatban tudtak velünk lenni- folyamatosan sült a hús, a grillkolbász, a debreceni, sőt bacon szalonna is, meg piritós kenyér.

Volt még "némi" ecetes-, meg fokhagymás kovászos uborka is, hogy a sok kaja még jobban essen.

Voltak, akik a desszertről gondoskodtak, ezért a gyerekek (is) a sültszalonna és a grillezett hús/kolbász/debreceni között a változatosság kedvéért fagylaltot ettek, majd a folyamatos evés lezárásaként lekváros fánkot.

Természetesen a srácoknak időnként sürgős felderítenivalójuk, játszhatnékjuk, focizhatnékjuk támadt, ezzel mozogták le azt a "kis mennyiséget" amit csipegettek, de a fánknál már mind együtt voltak.

Az ebéd amúgy sem komor hangulatát némi "vadászattal" sikerült még jobban feldobni, miután néhányan elkezdtek "no please"-ra vadászni. :)))

Ezek után következett a várva-várt kalandparkozás, ami nem csak a kölköknek volt hatalmas élmény, hanem a felnőtteknek is, hiszen voltak akik nem csak a gyerekeket figyelték aggódva - minek is, hiszen az egyetlen "sérülést" is szülő szerezte, mert nyakaskodott-, hanem aktív "elszenvedői" voltak a felnőttek számára épített pálya akadályainak.

Mikor kellőképpen elfáradtak a felnőttek akkor véget is ért a közel 2 órás "kalandozás" a srácok legnagyobb bánatára, ezért a maradék fölösleges energiát még egy kis rohangálással-focizással vezették le, majd pl. Bendegúz megérdeklődte, hogy másnap is itt kezdik a napot? Mindezt délután 6 óra tájban.

Lassan összepakoltunk, "elmosogattunk" és még egy utolsó felvonásként előkerült egy távirányítós autó is, ami jól megfuttatta-megugráltatta a gyereksereget.

19 óra után elindultunk haza. Jó nap volt, klassz emberekkel, aranyos srácokkal.

Köszönet Jóbaráthok-nak, Cihap-éknak, Hattori Hanzó-éknak, Simong-éknak, és mindenkinek a találkozást. Meg Bear Grylls-nek, aki a túlélő késével megoldotta a szeletelés problematikáját  :)))

És nem utolsó sorban Chevywhite-nak a grillsütőért.

Háromnegyed 10-kor kaptam egy SMS-t a legtávolabb utazó családtól, hogy szerencsésen megérkeztek haza.

Sandi00 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3722

Oksa, megtaláltam magam. Nem is tudtam, hogy más néven is jelen vagyok??? 8-O

Lehet, hogy valaki garázdálkodik az e-mailommal?? :-(

Előzmény: Szandi197732 (3720)
HFT Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3721

Üdv!

Megjártuk Rómát, klassz volt, beszámoló itt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=125929778&t=9188752

Az autó perfekt volt. A képeken fel-feltünik 1-1 orlando, na, nem azért, mert oly sok volt, hanem mert direkt vadásztam rájuk. :)

Főleg taxik, fehérben (Rómában az a szabvány taxi-szín).

Szandi197732 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3720

Ja, most látom, hogy nem jó a nick nevem.... Tudja valaki, hogy mi történt a Sandi00-val?

Szandi197732 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3719

Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a találkozó és külön köszönet, hogy nem felejtettél engem sem ki a felsorolásból. (nagyon jól esett) :-) 

Tetszettek a képek.

Az okok, amiért mi nem jelentünk meg a MOT II-n: 2% tatai nyaralás, 1% apukát nem "izgatta" a dolog, 97% a korábban trawala által nekem szánt mondat (amit azóta sem tudtam "megemészteni", talán nem is fogom..: " nem kell az Orlandos körünket szélesíteni"...  

Ha minden alkalommal, amikor a véleményemet ki merem nyilvánítani és az eltérő, mint másoké, és csupán ezért ezt kapom, akkor inkább hagyom az egészet.. 

Persze lehet, hogy úgy gondolta, hogy annyira xarul parkolok, hogy a helyemre 3 másik Orlandó is odaférne, így jobb, ha nem megyek és nem foglalom a helyet... Ki tudja??? ...

Valószínűleg néha elfelejti, hogy engem nem olyan fából faragtak, mint titeket, és az én lelkivilágom sokkal-sokkal érzékenyebb. Így a nekem szánt mondatot SZÓSZERINT vettem és megfogadtam, ezért hanyagolom a fórumot is. :-(

Megnyugtatásul még mindig imádom az autót, oda-és-vissza vagyok érte, és örülök, hogy mellette döntöttem/ünk. Egyszerűen leírhatatlanul szeretem....

Szép nyarat mindenkinek!

Üdv.

Előzmény: Jobarathok (3703)
Simong.hu Creative Commons License 2013.06.29 0 0 3718

Akkor jó volt a hazaút! :-)

Várjuk a képeket!

Előzmény: Jobarathok (3717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!