Esküvő volt, szóval komoly akciófotózásra ne számíts. :)
Ráadásul a bő két órára tervezett fotózás is megcsúszott, így végül alig egy óránk maradt rá.Volt ugyan tollaslabda menyasszonyi ruhában, de a vetődések elmaradtak.
A markolatot várom, mert bár a kezdeti hiányérzet után már szinte összefort a kezem a nap végére a géppel, de a csuklóm egy snowboardos törés óta nem a legjobb, így kényelmesebb lesz azzal.
Ami nagyon látszik, hogy jó utómunkával egy dilettáns is el tud vele lődözni. Olyan túlexponált, vagy bebukott képeket is visszahozott az LR amiket korábban rögtön kukába dobtam.
Fotókat tegyél fel pls! Halom elmélet sem pótolja a gyakorlatot. Szemely szerint, alig várom hogy lássak d800-al lőtt akciófotókat valakitől :)
Holnap du itt a markolarod!
Tegnap megvolt a mélyvíz. A gép nagyon jól teljesített, nekem viszont fejlődnöm kell még hozzá.
Háromszor jelentkezett az a hiba, hogy az lcd-n visszanézve a képeket kimerevedett, nem volt hajlandó nagyítani, vagy tovább lépni. Kétszer ez 5-10 mp múlva magától megoldódott. Egyszer viszont csak a ki-be kapcsolás segített. Lehet persze, hogy a memóriakártya okozta.
Néhány száraz tényadat:
Legkisebb nef raw: 39,2Mbyte
Legnagyobb nef raw: 52,5Mbyte
Mindent 14bit lossless compressedben készítettem
Egy 32Gbyte-os kártyára 726 kép fért
Konvertálás után a legnagyobb dng kép 39,4Mbyte, a legkisebb 31,2Mbyte
LR import a 726 kép esetében 1óra 20 percet vett igénybe a gépemen.
És tudsz mutatni olyan gépet ami kevert fénynél (főleg, ha az egyik esetleg csak a képterület egyik részét világítja meg), helyesen beállítja a WB-t? Az újabb Canon gépek kijelzőjén olyan színű képeket látsz ami a monitoron sohasem jelentkezik.
Most olvastam nemzetközi fórumokon, hogy a helyzet akkor jelentkezik mikor vegyes, vagy nem természetes fényforrások vannak jelen és AWB-n van a beállítás. Átnézve a képeket, nekem is olyan beltéri fotókon jelentkezett ez, ahol a kinti fény is beszűrődött a belső megvilágítás mellett. Így kicsit nyugodtabb vagyok. Együtt lehet vele élni, de azért remélem, lesz erre megoldás.
Én 32Gbyte-os 60Mb/sec-es CF kártyát vettem. Sajnos az Apple még nem támogatja az USB3-at, így nem tudom kihasználni a másfélszeres sebességtöbbletet. A gépben meg csak akkor számítana, ha rendszeresen hosszú sorozatokat lőnék. Ott 2-3 képpel meg tudná hosszabbítani a sorozat hosszát a puffer telítettsége előtt. Mivel ilyen eset alig van, nekem, úgy érzem ez volt az ésszerű döntés.
Köszönöm. Ezt írtam: "Ugye a Nef tárolja a jpeg képet is." az lcd-n pedig tudtommal ez a jpeg kép jelenik meg. Itt gondolom, hogy ha valaki adobe rgb színteret állít be, esetleg arra reagál rosszul a kijelző. Tisztában vagyok azzal, hogy a raw file-oknak nincs színtere. Outputként a feldolgozás után én is srgb-t használok, ha nem tudom egyértelműen, hogy a nyomtató képes adobe rgb színteret is lekezelni.