Virtuális világban igen, de én most attól elrugaszkodnék.
Amúgy nem én alkottam véleményt az országunkról, mert az én véleményem stabilan jó, viszont külföldön igencsak közszájon forog most a bíró, na nem a neve, mert azt jószerivel ki sem tudják mondani, hanem az, hogy a magyar bíró. Nem jó hírverése volt ez a magyar sportnak, és most alapja is van a kiemelkedően rossz döntéseik miatt.
Engedd meg, hogy ennek az egésznek ne örüljek, még akkor se, ha remélhetően hamar elfelejtik.
Most már fontosabb az EB hátralévő része.
A következő fordulóban az alábbi csapatoknak szurkolok: portugál, görög, spanyol, olasz. Érdekes módon mindegyik dél-európai, meditterán ország. Talán ők még focizni is akarnak. Gyanítom viszont, hogy most a németek nyrik az EB-t, amin csak azért nem lennék elkeseredve, mert az utóbbi időben nem mindig ők nyertek. Sőt.
Tök jó dolgokat írsz, szerintem is hülyeség, hogy válogatottak nem igazolhatnak le más játékosokat csak azért, mert máshová születtek.
Ez nem igazságos, ráadásul okot ad a rasszizmusra. Most azért játszon egy ismeretlen spanyol a válogatottban, mert ő döngeti a mellét, hogy ott született? Attól mert néhány magyar szereti döngetni a mellét, hogy ő mekkora magyar, attól még nem kéne egy focimeccsen ugyanezt csinálni.
Ha Messi játszhatna a spanyol válogatottba, akkor egyből a spanyoloknak szurkolnék. Most csak azért nem, mert nem biztos, hogy ők fognak nyerni.
Én a mai meccsen, a taktikai hadrend ellenére, a csehektől egy nyílt játékot várok, nem gondolom, hogy védőfalat húznak a tizenhatos vonalára, ez pedig kedvezni fog a portugáloknak. A görögöktől már inkább egy defenzív játékot tudok elképzelni, pedig ők eddig épp avval leptek meg, hogy többet mutattak a támadó harmadban, mint vártam. De a németek ellen, azt gondolom a védekező felállás az eredményre vezetőbb, és abban azért egész jók a hellének. Nem hiszem, hogy e két mérkőzés közül, az egyik is döntetlennel végződne. A másik kettő már jóval esélyesebb erre.
Egyébként alapvetően a braziloknak szoktam szurkolni,de őket nem látom a nyolc között. Egy kocsmában összefutottam egy bajszos arccal, ő mondta hogy nem jutottak ki, mert a svejciek kiverték őket a pótselejtezőn.
Szerintem a görögök helyett vagy a braziloknak,vagy a hollandoknak,vagy az ukránoknak kéne játszaniuk.
NEm tudjátok, ez a nyolc csapat most végleges, vagy a hollandok még bejuthatnak?
tudod az a baj ezzel az EB-vel, hogy nem játszik európa legjjobb csapata: A BARCELONA! az egy űrfutball, az egy más szint, az olyan mint az álom! Messi egyedül megverné angliát! már másfél éve az életem része, a Barcácska, ! Messi például egymás után kétszer meg tudja csinálni a zidane cselt! Iniesta , Xavi , Messi messze jobb mint bármelyik csapat az európa bajnokságon! Hala Barca, hala! Előtte a manchester unitednek és a juvenntusnak is drukkoltam, de aztán rájöttem, hogy az én szívem a Barcácskáé!
Meg tudnátok mondani, hogy az ukránok gólja bent volt-e? Hibázott Kassai? Lesz újrajátszás amiatt, hogy kiesett a hazai csapat?
Nem lennék meglepve, ha az ukránok nagyon mérgesek lennének. Nagyon rossz ez így, szerintem meg kéne velük beszélni ezeket a dolgokat. Persze csak ha bent volt.
Szerintem a hollandoknak kellett volna továbbmenniük, mert nagyon szép focit játszanak.
Az EB-selejtezőket is csak miattuk néztem, nem a béna magyarok miatt.
Ma CR7 miatt a portugáloknak fogok szurkolni, meg a spanyoloknak, meg majd a németeknek. Nem szeretném, ha kiscsapat nyerné az EB-t,mert az nem foci, amit nem ismert sztárok játszanak.
Vad II.-nak más dolga sem volt, mint hogy ezt figyelje. Akkor miért nem tette? De már tényleg nem akarok ezzel foglalkozni, hisz az egész világ rajtuk röhög vagy bosszankodik. Nem öregbítették hazánk hírnevét.
Nem, hanem az nincs rendben ha ellene fúj. Ez egyenesen idiótaság.
De most már lépjünk túl ezen, minden esetre nagyon nem örülnék, ha az angolok továbbjutnának. Persze ha végre jól játszanának és az olaszok nem, akkor nyerjenek. De erre kicsi az esély, szerencsére.
Sokkal könnyebb dolga volt (lett volna), mint a kollégájának az olasz-ír meccsen Cassano fejesénél, ahol gyorsan jött a fejes, felső léc, lepattant, Duff rögtön ki is vágta. Neki ehhez képest egy csomó ideje volt arra, hogy felkészüljön a feladatára, amiért ott áll. Egyértelműen balfasz volt és miatta szív az egész társaság (meg persze Erőss miatt, bár ez utóbbit szerintem az UEFA azért nem piszkálja, mert az kevésbé érdekes, mint hogy pont a csodálatos találmány, a vonalbíró intézménye bukott meg).
Vad 2-nek meghaladta a kepessegeit az, hogy felfogja a kovetkezo dolgokat:
- egy olyan szituacio jon, ahol kerdeses lesz, hogy a labda athalad a golvonalon, tehat
- azonnal nyilegyenesen vonalba alljon es mereven a kapufa vonalat nezze, a periferian meg a labdat
mivel minderre volt kb ket masodperce, nem sikerult. igazabol az elso pont a rettenetesen nehez, hiszen 10 meccsbol jo ha 1x van hasonlo sziutacio, egyszeruen ezt nem lehet gyakorolni. illetve szerintem az emberi szem egyszeruen nem alkalmas teljesen erre a feladatra, hogy fokuszaljon egy pontra (a kapufak vonalara) mikozben egy masik pontot is figyel (a mozgo labdat). osszessegeben en az egeszet mission impossiblenek mondanam, ha valami csoda folytan sikerult volna azonnal felmernie h ilyen szituacio kovetkezik, tokeletesen helyezkedett volna, akkorsem biztos h jo dontest hozott volna. egy szo mint szaz az egesz vonalbiro jelenseg egy ordas baromsag, 10-20%-ot segithetnek, de semmivel sem tobbet.