Keresés

Részletes keresés

albagabi Creative Commons License 2021.04.29 0 1 96994

Kaotikus szezonunk volt,biztos másnak is.

Úgy gondoltuk jó keret jött össze,de a Covid miatt rögtön a kukába lehetett dobni a felkészülést.

Utána egész jól indultunk voltak jó meccseink,jól játszottuk,főleg az egyéni képességekre alapozva.

A törés úgy gondolom az Oroszlány elleni vereséggel jött el,onnantól Turner használhatatlanná vált,számomra érthetetlen módon,meg okokból. Indokolt volt az elküldése.

Utána nem nagyon találtuk a játékunkat,az új légiósok jóindulattal közepesek lettek,csapatjáték,keményebb védekezés továbbra sem nagyon volt. Ez Fofó hibájaként is felróható.

Végül az 5. helyen végeztünk,amivel nem lehettünk elégedetlenek az előzmények után.Azt érdemeltük meg.

A Debrecen elleni meccsekre viszont szerintem is összeálltunk,jól felkészültünk belőlük. Teljes csapattal egyértelműen jobbak voltunk, behúztunk 2 meccset,és egyértelműen mi voltunk az esélyesek. Sőt még a Szolnok ellen sem lettünk volna esélytelenek.

Aztán jöttek a sérülések,és minden megváltozott,már bravúr kellett volna,ami nem jött össze.Leginkább az 5. meccsen tudtunk volna még nyeri,egy kicsit jobb játékkal.

A játékosok közül a légiósoknál egyértelműen Davis volt a legjobb,bár a vége felé voltak pontatlanságai. Jó lenne megtartani.Turner jó játékos,de nála átbillent valami,Curry is jó,de nem illett hozzá a csapat,Ahmad nagyon jól kezdett,aztán sérülések hátráltatták,és leolvadt,de jó játékos.A két új ember nagyon átlagos lett.

A magyaroknál Voja egyértelműen hozta magát,annak ellenére,hogy nagyon vigyázták,meg nem is tudták kiszolgálni,kihasználni az erősségeit. Csori sokat szívott a szezonban,de a végén segítségünkre volt.Luka szezonja a körülmények miatt nagyon rossz lett.Lukács nem volt rossz,voltak jobb,és gyengébb meccsei.Nekem Balsay egyértelműen kellemes meglepetés,nagyon rá kellene feküdni a képzésére,erősítésére,és nagy játékos lehet. Nálam Omenaka sem rossz,le kell tisztulni a játékának. Az ikreknek szerintem is nehéz még az első osztály.

Fofó szerepét nehéz megítélni.Ami biztos,hogy a szezon előtt azt gondoltuk jó ez a keret,menni fog minden szépen.

Aztán egy idő után nem ment,csapatjáték,csapatvédekezés,nagyon sok ötlet nem volt. Hogy lehetett volna-e másként,ezt én nem tudom megítélni.

A következő szezont most már a szokásos várakozás előzi meg,hátha sikerül.

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.29 0 2 96993

Sok jó dolgot írsz, a légiósokra nem térnék ki, mert ugye nem rájuk fog épülni a jövő évi csapat - na de a fiatalok terén van amiben nem értek egyet.

Balsay nagyon jó, kell neki adni lehetőséget, szuper lenne egy fiatal magyar 1-2-es a jövőben a Vojvoda utáni évekre.

Lukács az év eleji bizalmam után kicsit alulteljesített, igaz magas volt a léc, de szerintem neki tökösebbnek kellene lennie. Azt nem mondhatjuk, hogy ha majd eleget játszik akkor jobb lesz, mert hát láttuk idén eleget játszott. Esetleg egy beszélegetés, akár szakemberrel felszabadítaná őt.

A Takácsok esete már más, támadásban veszélytelenek felnőttben (néha a korosztályukban is, ahol oktatni kellene a népet). Nem hiszem, hogy 22 évesen fogni kellene a kezüket, hanem épp elengedni őket Piros csoportba, hogy legyen percük és rutinjuk, ha úgy alakul pedig 1-2 év múlva komplettebb játékos formájában térhetnek vissza. Ott van lehetőség hibázni és gyakorolni, de 1-2 kapott játékperccel és nálunk a padon ülve nem fognak előrébb lépni.

Előzmény: Fehérváriak (96992)
Fehérváriak Creative Commons License 2021.04.29 0 1 96992

Lehet, hogy most nem leszek népszerű, de szerintem a tegnapi meccs végi jelenet elment. Nem volt teljesen szabályos, de valljuk be, iszonyatosan kiakadtunk volna, ha fordítva megkapják a 3 dobást. Nem is ezen múlt. Megérdemelték, bár szerintem mi jobban megérdemeltük volna az 5 meccs alapján, illetve a sérültek miatt. Viszont pont ezért van a DEACnak több keresnivalója az Olaj ellen.

Sajnos a 2 sérült miatt felerősödtek az eleve is jelenlévő szerkezeti gondjaink. Hiába volt 2 pici, nem véletlen volt Currynél sokat a labda egész szezonban.. Egyébként tegnap Davis és Voja elképesztő klasszis volt, és igazából ebben most ennyi volt. Voja hatalmas erőssége lesz a csapatunknak még 2 évig legalább. Vérprofi, a legjobb pillanatokban villant tegnap is, sajnos pont a legfontosabb (és talán legegyszerűbb) dobást sikerült kihagynia, de nem hibáztatom, hatalmasat játszott tegnap. A legemlékezetesebb pillanat a sok csoda dobás ellenére a labdaszerzés 4 faulttal Drenovac ellen!

Emellett sikerült teljes mértékben elkerülni a fejlődést az elzárások terén. Báne alatt sem tudtunk elzárni, Keller Ákost rengeteget ekéztem, erre tessék, Okorn megtanította elzárni fél szezon alatt. Nem maradunk ott addig sohasem, ameddig a védő kenődik. Hogy ennek mi az oka, nem tudom. Lehet, hogy valami fehérvári betegség, amit a csarnok falai között egy idő után mindenki elkap? Egész egyszerűen nincsenek még labdás elzárásaink sem, csak olyan tessék-lássék módon. Ha még is van, akkor meg kapunk érte egy támadót (lásd, tegnap Davis egyetlen elzárása, amire támadót kaptunk). Labda nélküli elzárásól pedig mintha nem is hallottunk volna. Pedig olyan szép mozgásokat lehet begyakorolni pár labda nélküli zárással, amikből kb. fixen dobóhelyzetet lehet csinálni, ha nem megy a streetball-játék. Legalább 1-2 figurát jó lett volna látni, mert nekem az nem figura, hogy Davis a körtében felveszi a pozíciót, a többiek elhúzódnak a másik felére, és megkapja magasan a bejátszást.

Az idei csapatunk egyébként szerintem egy kicsit lyukas lett, túltöltött mezőnyposztokon, ahol inkább szám volt, mint minőség, és kicsit lyukas centerben.. Bár Csori a playoffra teljes mértékben rám cáfolt, szerintem nagyon jól játszott, megbízható volt és még védekezésben is elég kemény volt. Hiányzott Voja mellől egy megbízható, rutinosabb magyar egyébként, Lukától (tudom, sérült volt sokáig) ennél sokkal több kell. Neki a bench unit vezérének kell lennie, rendszeresen kell csinálnia azt, amiben a legjobb, azaz menjen be az alapvonalon, és büntesse meg a lusta védőket! Csináljon helyet, és használja ki a testi erejét, legyenek off-ball zárásaink!

A fiatalok: Balsay nagyon tehetséges, Norbi meg reményeim szerint közel 20 percet fog átlagolni a következő szezonban. Talán inkább felülről. Mellettük a Takik és Sodiq kevés lehetőséget kapott, remélem, azért nem engedjük el még az ő kezüket, hátha lehet belőlük valaki :)

Légió: David, Davis, és, ha lehet kérni, még 2 Davis, meg egy center :) Régen volt ennyire jó 2-way játékosunk, ráadásul 2-4 kitűnő, festékben pedig jónak számító védőmunkára képes. Elöl néha kicsit könnyelmű, túl laza, de összességében ő egy nagyon jó kis játékos.

Curry nekem kicsit csalódás volt, remélem a lehető legkevésbé súlyos a sérülése, jobbulást neki! Úgy emlékeztem rá Szhelyről, mint egy kifejezetten okos légiós, erre a legszeleburdibb, agyát - amikor csak lehet - nélkülöző játékos lett nálunk. Hány végjáték ment el rajta...

Turnert talán már elfelejtettük.. Hát ő valóban csalódás volt, egy borzasztó ügyes, jól passzoló játékos, aki nem találta meg a helyét a csapatban (azért felmerül az edző szerepe ebben...). Borzasztó dobóforma, ami az önbizalom hanyatlásával egyre csak romlott, és méreteiből adódóan teljes veszélytelenség lett a vége. Így meg gyakorlatilag még irányítani sem tudott, hiszen a palánk alatt betakarták, kint pedig lehúzódtak róla. Jó döntés volt szerintem elköszönni tőle, sok sikert! Kompatibilisebb edzővel lesznek neki még szép szezonjai.

Hearstnek egy extra meccse volt (a második fehérvári), tegnap gyakorlatilag a szezon leggyatrább légiósteljesítményét tette le a parkettre. Hiába dobott viszonylag kiegyensúlyozottan, amióta itt volt, túlságosan streaky.. Egész jó védő volt, talán egy kicsit kreatívabb lehetett volna elöl.

Gillon pedig, hát az a helyzet, hogy nem rossz játékos, elég ügyes labdával.. De ahogy dob.. Hát felugrik, előre, majd elkezd süllyedni, és valahol 15 centire a földtől elengedi. Ezt vajon hol tanulta? Ez valami botrány!!! Nem csoda, hogy róla is le lehetett húzódni..

Ahmad pedig sajnos hangulatember. Kifejezetten képzett, jó kezű, atletikus játékos. Kicsit alulméretezett, de erre szoktuk azt mondani, hogy, ha magasabb lenne 5-7 centivel, nem tudtuk volna leigazolni. Fájó volt, hogy kiesett, a playoffban akart is, és jó is volt. Egész szezonban voltak sérülései. Mivel nem volt lehetőség edzést nézni - több okból sem :) - nem tudok véleményt formálni az edzésmunkájáról, de nála sajnálatos módon látok esélyt arra, hogy az ellazsált nyújtások, stb. eredményezték a sok apróbb sérülést a szezon során.. Egyébként ő jó játékos, kicsit komolyodnia kell, szép európai karrier áll előtte.

Bocs, hosszú lett. Ez a szezon igazából kb. ennyit érdemelt. Tanulságként még annyi, hogy Voja és Norbi nagy érték. Vigyázzunk rájuk, és becsüljük meg őket.

russelalba Creative Commons License 2021.04.29 -2 0 96991

Kár a tegnapiért, meglehetett volna. Nem vagyok Fofó fan, de a playoffra összeálltunk úgy ahogy amíg teljes volt a keret. Szerintem ha tegnap hosszabbítás lett volna is kikapunk, nagyon fáradtak voltak a srácok. 

russelalba Creative Commons License 2021.04.29 0 0 96990

Mire gondol? 

Előzmény: A Sporttárs (96988)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.29 0 0 96989

Veszélyesen hülye vagy, de hozod a facebook kommentelők békapicsájaalatti szintjét.

Ők majd megsimogatnak, kommentelj oda. :)

Előzmény: Hdralba (96987)
A Sporttárs Creative Commons License 2021.04.29 -1 2 96988

Ezért képes voltál új nicket regisztrálni? Írhattad volna a régivel. Persze fő a bátorság.

Előzmény: Hdralba (96987)
Hdralba Creative Commons License 2021.04.29 -2 4 96987

Ahogy hallani Balássy onnan ahol most van meg ahol egy darabig lesz nem fog csapatot irányítani. Még Simi sem biztos hogy nem kerül mellé. Meglátjuk kit sikerül a helyükre hozni, reméljük rosszabb nem lesz.

A Sporttárs Creative Commons License 2021.04.28 -1 3 96986

Bencúr ennyi idősen már nem változik, meg lehet érteni. Épp tízéves évfordulója van a Szolnok elleni döntésének. :)

Előzmény: Törölt nick (96985)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.28 -1 5 96985

a mai meccnek lesz viszhangja,nagyon remélem.

Amit ezzel a múltnélküli, összevásárolt,seggnyaló csapattal megtesz az Mkosz, az bőven kimeríti a szégyenteljes hányinger fogalmát.

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.28 0 1 96984

Leírtam, nem őt hibáztatom. A baj az, hogy egy légiós ziccerből passzolja ki és neki kell eldobni 4/0 után az utolsó percben.

elefantbaby Creative Commons License 2021.04.28 0 0 96983

Rá jött ki a dobás! Egy bedobó mit csináljon ilyenkor? Rádobta nem sikerült. Van ilyen. Sajnos apróságokon múlt.

Előzmény: Törölt nick (96979)
fefike830 Creative Commons License 2021.04.28 -1 1 96982

Luka nagy lemaradásban van? Április végén? Ok! 😀😀

Előzmény: elefantbaby (96981)
elefantbaby Creative Commons License 2021.04.28 0 1 96981

Borzasztóan sajnálom.Megérdemelten jutott tovább a Debrecen,de volt lehetőségünk nyerni. Sajnos mire összeálltunk volna,közbejött a sérülés. Így már nagy bravúr kellett volna,majdnem meglett. Voja,Davis,Lukács,Csori,mindent megtett,Balsay is próbált.Luka nagy lemaradásban van még, Gillon meg Hearst sajnos nagyon átlagos. Azért az nem semmi,hogy nyugodtan fel lehet adni védekezésben távolról egy amcsi kisembert.Így nagy teher volt Voján meg Davisen.

Teljes csapattal biztosan továbbmentünk volna,de ez van. Davist meg kellene tartani,a többi amcsi mehet.

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.28 0 0 96980

Ez a szezonunk 1 percben. Minden benne volt. :D

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.28 -1 0 96979

Gillon.... 

Lukács tripla biztos a legjobb befejezése a szezonnak?

Volt töke eldobni, ha már ezért szóltam meg pár napja....kár érte.

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.28 0 0 96978

A tisztes helytállás is szép teljesítmény lenne ma, kb. 20 pont és 40 játékperc hiányzik ma a csapatból.

Előzmény: Albacomppeti (96977)
Albacomppeti Creative Commons License 2021.04.28 0 0 96977

Ahogy az várható volt, Ahmad és Curry nincsenek.. Sajnos ez így nagyon nehéz lesz, Fofó azért többet érdemelt volna teljes kerettel, mint 2 meccs. Pedig elég meggyőzőek voltunk akkor. Érdekes lesz. Ha valahogy tovább is megyünk, akkor is el fogunk fogyni a végére. Remélem, hogy Norbi ma is jól játszik majd, és meggyőzi Fofót, hogy tessék rá számítani a következő szezonban, legalább, mint megbízható magyar játékos 18-22 perces átlaggal!

A Sporttárs Creative Commons License 2021.04.27 -7 0 96976

Tegnap az első félidő végén benéztem a csarnokba, most meg belenéztem  felvételbe. Egyértelmű volt, hogy pl Somogyit arra használta kovács, hogy Vojvodát üsse, labdától távol bármilyen eszközzel feltartóztassa. Meg is tette, zéró következmény nélkül. Nem nagyon lehet a fultarányt vitatni, amikor a Debrecen edzője konkrétan azzal küld fel játékosokat, hogy verekedjenek. és még el is ismeri, hogy végre megtették védekezésben, amit kellett. :))

Persze Fofót sem kellett soha félteni, emlékszünk jól, de most erről a meccsről beszélek. A végére a sérülések miatt is elfogytunk, és nem hiszem, hogy jobb lesz a helyzet holnap.

Előzmény: russelalba (96975)
russelalba Creative Commons License 2021.04.27 0 0 96975

Bb1-en megy a köpködés a fault arány miatt, de nem értem mire vártak sípszót, amikor festékben kb csak Tóth Ádám játszott, betörésük szinte semmi.  Ahmad nélkül annyira rá kell segítenünk a centerekre, hogy nem érünk ki triplára, ráadásul rohanunk 6 emberrel, a végén már a ziccer is kimarad. Utolsó meccsen kemény periméter védekezés kell. Az 50%-al dobott kettes még mindig jobb mint az u.ilyen hatékonyságú hármas. Ha ma a 15 üres tripla helyett van 20 üres dupla is beljebb vagyunk 5 ponttal. Ahmaddal meglehetne az 5., nélküle kb csoda lenne. Curryről vajon közölnek valamit?

elefantbaby Creative Commons License 2021.04.26 0 0 96974

Archilles sérülés valóban nem játék. Én reménykedek hogy valamennyit tudnak játszani a sérültek.Aztán az eredmény függvényében lehet ültetni őket.

Előzmény: Törölt nick (96973)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.26 0 1 96973

Ahmad folyamatosan kapta a térdébe az injekciókat, szóval ez nem azon múlik már, hanem hogy mer-e rizikót vállalni egy olyan csapat sikeréért, ahol valószínűleg nem fog maradni.

Curryről tartom, hogy rossz előérzetem van az achillessével kapcsolatban és bármennyi agyvérzést is okozott, nagyon nem kívánnám neki, hiszen ez a legrosszabb sérülés kb. amit kosaras elszenvedhet.

Előzmény: elefantbaby (96971)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.26 0 1 96972

Nagyon más a helyzet, mint tavaly vagy tavalyelőtt.

Most arról van szó, hogy kis szerencsével, egy egészséges kerettel 3-ban lennénk és nemzetközire készülhetne a csapat jövőre.. Sajnos idén szerintem 5 meccsünk nem volt, ahol mindenki egészséges volt és pályára léphetett az aktív rotációból.

Versenyképes keret lett összerakva, de az egészség (és egy fokkal jobb edzői teljesítmény talán) hiányzott.

(Ettől függetlenül Davisen kívül talán egyik légiós sem fog hiányozni nekem jövőre.)

Előzmény: A Sporttárs (96970)
elefantbaby Creative Commons License 2021.04.26 0 1 96971

Ja 2000 után sokáig csak reménykedtünk.Pedig voltak jó kereteink,meg idehoztak sok sztárt(Báder,Kámi,H.Ákos....sorolhatnám,jónak tűnő légiósok.Most is jónak tűnt a keret,aztán mégsem annyira jó?

Szerintem jó a keret,de előjött hogy Turner kijátszotta magát, Currynek annyira nem illik a csapat,Ahmad sérülékeny.A két új amcsi átlagos. Davis viszont telitalálat,azonnal megkínálnám 2 éves szerződéssel.A magyar részleg hiányos,betegségek tizedelték.De ne csináljunk még zárszámadást,mert sztem még talán nincs veszve a szezon. Én nem tudom milyen sérülések vannak,de talán összedrótozva,beinjekciózva össze tudna állni még egy ütközetre a társaság.

Előzmény: A Sporttárs (96970)
A Sporttárs Creative Commons License 2021.04.26 -1 1 96970

Remény? Hát, végül is bajnokságot minden évben egy csapat nyerhet...

2000 után 13 évig nem nyertünk lófaszt se, mindig maradt a remény, ugye? Azért nehogy már ezt a szezont mondjuk ahhoz hasonlítsuk, amikor nyolcba se jutottunk. (Tavaly megmentette a covid az ideinél vélhetően szintén nagyobb csalódástól a szurkolókat.) Én nem tudom, ennek a Debrecennek pl ki a nálunk ezerszer jobban eltalált légiós igazolása? Talán Drenovac, bár Davis személyében van egy legalább annyira jó játékosunk. De ha megnézzük, a többiek mit tettek hozzá egész szezont tekintve itt és ott, hát nem hiszem, hogy egy sokkal jobb csapatról beszélünk, pedig pénz ott (is?) van dögivel. És akkor, ha nem jutnak döntőben, maradt nekik a remény?

Előzmény: Kornel61 (96968)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.26 0 0 96969

Van felesége, de neki max spanyolul (nem) fogja kifejteni, hogy az Alba aktív rotációjának harmada nem játszott. Egyébként Balsay egész ügyesen szállt be.

Előzmény: A Sporttárs (96967)
Kornel61 Creative Commons License 2021.04.26 0 1 96968

Ezzel áltatjuk magunkat. Egyszerűen kevesek voltunk egész évben! Marad a remény, mindig csak a remény! Jó lenne egyszer több évben gondolkodni az igazolásoknál, hogy legyen egy összeállt csapat mindjárt idény elején. 

Előzmény: elefantbaby (96965)
A Sporttárs Creative Commons License 2021.04.26 -2 0 96967

Már csak arra vagyok kíváncsi, ez a deacos edző legalább otthon a  feleségének elismeri-e, hogy azért mázlijuk van az ellenfél sérüléseivel? :))) (Mert amúgy saját és csapat érdemeinek ecsetelése jogos. Mármint most, a vesztes meccs után a csapat volt hibás. Ennyi erővel futballedző is lehetne.)

Ha nincs felesége, akkor mea culpa. :)

Én nem tudom, és különben sincs értelme a sportban ennek a mi lett volna, ha...-nak. Az első meccsen nyerhettünk azért is, mert teljes volt a keret és mindenki tett hozzá pluszt, meg nézhetik persze úgy is, hogy a DEAC túl lazára vette. De az az érzésem, bármennyire is erre utalnak az ilyen nyilatkozatok, nem jobbak ők annyival az Albánál, hogy rajtuk múljon minden. Lehet, egy markáns edző alatt már az alapszakaszban sem csak negyedikek lettek volna, mert pl a Szolnoknál nem hiszem, hogy annyival gyengébb a keretük.

Jó lett volna egy elődöntő az Olajjal, nézők előtt. :)

Előzmény: elefantbaby (96965)
elefantbaby Creative Commons License 2021.04.26 0 0 96966

Persze! Nem sok kellett volna.Sztem igaza van Sporinak,nagyon egyforma a két csapat.Nagyjából ugyanazt játsszák.Csak a debreceniek jobban dobnak.

Előzmény: Törölt nick (96964)
elefantbaby Creative Commons License 2021.04.26 -1 0 96965

Én is kritikus voltam nagyon,de a rájátszásra egész jól összeálltunk.Aztán jöttek a sérülések.Ez a mai teljes csapattal meglett volna. A sérülés az objektív,azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha alapemberek esnek ki,azt megszenvedi mindenki.

Előzmény: Kornel61 (96962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!