egyenesen szentségtörés!de most komolyan azok a gyönyörű magnoliák!mi meg itt szenvedünk velük én is izgulok túléli e a telet ezek meg lekaszabolják...
Ne ijedj meg lehet, hogy csak nem látod. Ez a kép tavaly januárban készült, még itt alig duci. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, én azért vettem virágos növényt, mert azt hallottam 15 éves korától virágzik.
HI:-)Megvan megvettem.Elég érdekes volt elhozni,pici kocsiban nagy fát.De megoldottam.Itt egy pár kép.Sajna a jobbak túl nagyok.Nem tudom őket felrakni.Találtam egy pár levelet ami szerintem gombás:-(De lepermeteztem.Tavaszig a pálmákkal fog lakni az erkélyen:-))
érdekes, én minden cirkusz nélkül megpróbálatam mindkét módot, mindkettö 50%-ban (azaz 2-böl egy) maradt meg. Az egyik lebújtatott ág, meg az egyik apró dugvány is él. Csak ez utóbbinál nem tudom hol jó neki télen? Most egy szobai üvegház alsó polcán lakik, ahol fényt már alig kap, de gondolom ez nem para, mert úgysincs levele. Csak azért aggódom, nincs-e ott túl meleg neki? (kb 20 C°) Az anyanövény átmenekítésére csináltam ezeket, de azért még nagyon remélem, hogy ö is megmenekül. Az operáció megvolt, pár hozzászólással hamarabb írtam is róla. Hát, virágozni már biztos nem fog.
Szia! A kertészeti egyetemen, vagy a Fűvészkertben lehet látni idősebb példányokat. (Diófa nagyságúra nőhet.) Nálam DNY helyre van ültetve nem perzselődik? Viszont az öreg levelek alul barnulnak lehullanak. Széltő sincs védve mellékelek képet itt látszik:
Nekem a tűző nappal kapcsolatosan nagyon rossz tapasztalataim vannak: 1. idén februárban volt néhány olyan nap, amikor tűző napsütés volt, és megperzselte a leveleit; csúnyán megbarnult néhány. 2. a nyári forróságot igen rosszul viselte; 14 virág volt összesen rajta, ezek a kinyílás után szinte órákon belül barnára perzselődtek!! Pedig vettem rá egy rózsafuttató boltívet, azt befedtem náddal, hogy ne érje a nap. Nem ért semmit, mert a levegő forrósága is perzselt! Szerintem a félárnyékos, északi széltől mentes hely lenne az optimális.
Sziasztok! Ültetési tanácsot szeretnék kérni tőletek,ugyanis kaptam egy gyönyrű Magnolia Grandiflorát,úgy 1.3 m lehet aminek egész barnás a levele alul.A fórum nagy részét végigolvastam,és nagyon örülök,hogy ilyen profikkal tudok beszélni,és kérdezni... A kérdéseim a következők: Napos helyre ültethetem?Ugyanis itt van nálunk viszonylag szélcsendes hely,mert nálunk az uralkodó szélirány ÉNY-i,és így a ház takarná kicsit.De a nap sajnos tűzi...Vagy válasszam inkább a kicsit szelesebb,de árnyékosabb helyet?Ez az örökzöld fajta mekkorára nő meg nálunk? Természetesen az ültetés tavasszal történik,a telet a leandereimmel tölti:)Minden hasznos tanácsot örömmel fogadok,nem akarok magamtól rossz döntést hozni.