Keresés

Részletes keresés

fülescsiga Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1724
Zsófi11: MEOEvel kapcsolatban: amikor a kutyám (havanese) törzskönyvét szerettem volna átiratni a nevemre, én sem értem el őket soha telefonon. viszont az emailre nagyon hamar válaszolnak, és féltem tőle, hogy felküldjem az eredeti törzskönyvet, de meglepően hamar vissza is postázták. úgyhogy ha még el akarod érni őket, próbáld emailben.
Előzmény: Zsófi11 (1659)
-Lolly- Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1723
Szia!

Köszönjük. :-)

Hol voltatok fürdeni? Szeretnénk majd mi is vinni Lédát és Öcsit. Egyébként Léda teljesen szerelmes, esküszöm látni lehet rajta. :-)

Ma egész nap produkálta magát a kisasszony. Öcsi aztán megelégelte, és kicsit erélyesebben lépett fel, aminek az lett az eredménye hogy Léda beleült az itató tálba. Megszeppent egy pillanatra. Olyat nevettünk, annyira édes volt. :-D

Ki hova viszi fürdeni a fundijait? Mi Bács-Kiskun megyeiek vagyunk, de ha a környéken nincs lehetőség, jövőre szerintem el fogunk utazni valahova a kutyusokkal együtt.
Előzmény: Zs. Engi (1722)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1722

Pancsolós képek, ahogy ígértem!

Zs. Engi Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1721

Sziasztok!!!

Feketepanda: Köszönöm a sok tanácsot. Nagyon fogok figyelni azokra a jelekre, amiket írtál.

Nadyzs-t köszöntöm a fórumon!

Lolly gratulálok a kis jövövényhez. Sok jó egészséget, játékot, szeretetet kívánok nektek!

-Lolly- Creative Commons License 2009.07.11 0 0 1720
Sziasztok!

A mai napon megérkezett Öcsi. :-) 2 órát autóztunk vele hogy új otthonába hozzuk, és nagyon úriember volt egész idő alatt. Megérkezve segítséget kellett kérnem az előző gazditól, mert Léda eleinte mérgesen ugatta, majd "gyere játszani" csaholásra váltott. Öcsi félénken fogadta Léda közeledését, de aztán összeengedtük a két macit. Azonnal hatalmas játékba kezdtek. :-)

Hihetetlenül boldogok vagyunk hogy két ilyen csodálatos fundink van. Nagy a szerencsénk hogy Öcsit nagyon jó helyről hoztuk, reméljük nálunk is jól érzi majd magát.

Szerintünk Léda szerelmes. :-) Le sem száll az új jövevényről, nyalogatja, bújik hozzá, Öcsi pedig úriemberként bánik vele. :-)

Szép hétvégét mindenkinek!

Pussza :-)
feketepanda Creative Commons License 2009.07.11 0 0 1719
nadyzs:))

Légy üdvözölve a fórumon:)

Én csak egy vagyok itt a sok lelkes fundirajongó között.:)

Persze sokan úgy gondolják: A tudás hatalom. És aki jószívvel segít, kap hideget-meleget, beszólásokat "ossza az észt"....stb. Arra igen kevesen gondolnak: van neki.

Én úgy döntöttem sok éve: segítek. Miért is?
Rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem is az évtizedek alatt, mióta együtt élek bundásaimmal, sajnos nagyon kevesen válaszoltak rá...
Rengeteg tapasztaltom van (jó is, rossz is), és mivel a fajtát szeretem mindenek felett, ezért megosztom ezt.
És tudom, hogy mennyire rossz tanácstalannak lenni egy gond esetén. És ez az érzés mindig előtör belőlem egy kétségbeesett kérdés láttán, egyszerűen kell rá válaszolnom. Persze csak akkor, ha tudom a választ.
Nekem is van forródrótom "nagyfehérekhez", akik szinte bármikor felveszik a telefonjukat és távirányítanak, gondolkozós-elemzőst játszanak velem...vagy azt mondják: "most azonnal autóba velük és nyomás ide, kevés vagy ehhez":)) S ha ott vagyok náluk...csak kérdezek-kérdezek-kérdezek...ők meg türelmesen válaszolnak.

És, megvallom jóleső számomra, ha sikerül egy-egy problémát közösen megoldani, tudok segíteni, s valakinek megnyugtató a tudat, hogy vagyok:)

Köszönöm soraid

Előzmény: nadyzs (1718)
nadyzs Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1718

Sziasztok!

Még nem ide tartozom,de szeretnék.

Feketepanda: Nagyon irigylem a fundisokat, amiért vagy nekik. Te tényleg ott segitesz ahol tudsz.

Jó lenne nálunk, a maine coonosoknál is legalább egy ilyen tenyésztő.

Sajnos ott a legtöbb tenyésztő megtartja magának a tudását.

Előzmény: feketepanda (1717)
feketepanda Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1717
Tüzelés tünetei:

sokszor és látványosan pisil

nagyon játékos lesz

néha úgy tűnik, mintha "befordulna", csak ül és néz

nem fogad szót

nyüsszög, nyafog, nyugtalan

pérája megduzzad, vérzik (papírzsebkendővel egyszerűen ellenőrizhető)

másik kutyára felugrik, fedező mozdulatokat tesz (akár szukára is)

farkát magasra emeli, kan jelenlétében oldalra billentve tartja

nyalogatja magát

nagyfokú érdeklődést mutat a kanok iránt, játékai kezdeményezőbbé válnak

És persze van kutyalány, aki elbújik és csak ijedten nézelődik:))

Legegyszerűbb a papírzsepi. Fésülés közben úgyis fésülitek a hátsó lábak között is, egyszerűen meg kell szemlélni.

Előzmény: -Lolly- (1714)
feketepanda Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1716
engi

Tapasztalatom szerint 10-14 hónapos koruk körül tüzelnek először. Próbálgatja a legény a nemiséget:) Tudod hogy van...először mindegy, csak nőnemű legyen, aztán, ha tapasztal valami egyebet, akkor tudja a különbséget:) Dancyke szerintem még nem ivarérett, ha mégis tüzelne okvetlen zárd el.

A tüzelésnek vannak erős külső jegyei is, megduzzad a pérája, vérzik. Míg vérzik többnyire nem fogékony, van idő elzárni. 3 hét lakat alatt:)) 9-15 nap között fogékonyak általában, ekkora a péra kicsit leapad, és nyálkás- rózsaszínes a váladék, ekkor ovulál a kutyalány, és ekkor tud termékenyülni, ha fedeztetve van. Én a 8-9. naptól fedeztetek, naponta 1x. Egy ifjú, lelkes kan ennek többszörösére képes, felesleges mert kifullad és a kevesebb több:))
Előzmény: Zs. Engi (1715)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1715

Feketepanda!

A lányzó most tüzel 4.szer és még nem volt alma. 2 éves. Biztos hogy jó helyen van állítólag 15-20 éve vannak náluk fundik. Nagyon jók a felmenői a hétvégén kapom meg a törzskönyvet, képeket.

Segítség!

Hádész baromi kanos! Állandóan kergeti Dancykét. Mit csináljak? Én úgy vettem észre, hogy Dancynek foggalma nincs arról hogy mit akar a Hádész, de hagyja magát! Mikor tüzel kb. először fundi? Nem akarom, hogy bajuk legyen!

Ha tudtok, segítsetek!!!

KÖSZÖNÖM!!!

-Lolly- Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1714

Feketepanda, köszönöm.

Mivel szeretnénk majd utódokat, ezért az ivartalanítás kizárt. Honnan tudom hogy tüzel a szuka? Ez lehet bután hangzik, de nem volt még kutyám, páromnak volt, de nem szuka.

Köszönöm előre is. :)

Előzmény: feketepanda (1713)
feketepanda Creative Commons License 2009.07.10 0 0 1713
lolly...

Már leírtam.

Különzárás tüzelés alatt. (szukát kell elzárni, mert nem csak a saját kan követ el mindent, hogy a közelébe férkőzzön)

Ivartalanítás.

Hormonális fogamzásgátlás. Ezt én nem alkalmazom. 3 fundilányról tudok, akiknél így vagy úgy orvos által beadott hormonális fogamzásidőzítés történt...mindhárom rosszul reagálta le.

...nos, totál össze-vissza tüzeltek eztán, kettő folyamatos méhgyulladásokat kap azóta. Lehet én a rosszakat tudom csak, egy tuti, akivel nem akarok tenyészteni azt ivartalanítom, akivel meg igen azt rács mögé dugom.
Előzmény: -Lolly- (1711)
brunomami Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1712

Sziasztok!

Egy kis hírt szeretnék bedobni a közösbe!

A MÁTÉSZALKÁN rendezendő CAC kutyakiállításon, 2009.09.20-án, először nyílik lehetőség MEOE rendezésen belül, IVARTALANÍTOTT kutya bemutatására!

Nevezési hat.idő 2009.08.20., díja 2500.-/ivartalan kutya!

Ez mérföldkő lehet a felelős állatartás terjesztésében is!

Aki amúgy is megy, vagy éppen közel lakik, az nyugodtan hozhatja az érintett kutyáját!

Tenyésztők, hobbitartók, fontos, hogy mielőbb terjesszétek a lehetőség hírét, és egész nyugodtan lehet más fórumokon is valamint itt is megvitatni az esetleges felmerülő kérdéseket, véleményeket!

Ha már van lehetőség, akkor fontos, hogy éljünk is vele! Minél többen tudjanak róla!

Jó ha tudjátok, hogy ez nem a kiállítók kezdeményezésére indult, hanem az állatvédők, állatmentők felvetésére

-Lolly- Creative Commons License 2009.07.09 0 0 1711

Sziasztok!

Kérlek minél előbb válaszoljon, aki tud: Hogyan lehet megakadályozni hogy az együtt élő kan és szuka kutya ne hozzon össze kölyköket? Nem akarjuk ivartalaníttatni egyiket sem, mert szeretnénk kiskutyákat, csak nem most, most még túl fiatalok ők is. Hallottam a tablettáról, injekcióról, de nem tudom mennyire biztonságos, a kutyalányom egészségére nézve. Ti hogyan oldjátok meg?

feketepanda Creative Commons License 2009.07.08 0 0 1709
engi:)

Ami nagyon fontos, a kutyalány egészségi állapota. Jó tudni ehhez előre, hogy volt-e már alma, rendben felnevelte-e...stb.
Mesterséges termékenyítésnél nincs fertőzésveszély, természetesnél pedig én pl. tudni akarom előre, hogy egészséges-e a kutyalány, illetve igazolom, hogy a kan az.
Persze már lelki füleimmel hallom gazdipapi véleményét a mesterségesről:)))

Gratula a szemléhez fiúk!!!:)))

Előzmény: Zs. Engi (1708)
Zs. Engi Creative Commons License 2009.07.06 0 0 1708

Sziasztok!!!

Fekete Panda:

Isteniek a Babáid! GYÖNYÖRŰEK!!!!!!!

Hádész úgynézki, hogy ősszel fedez!

Kérdédem: Mire figyeljek a felmenőkön kívül?

A lányzó törzskönyvét mindenképpen elküldöm neked, hogy lehet e babája Hádésztól!

A hétvégén mi is pancsiztunk! Dancyke nagyon élvezte élete első úszkálását!

Képeket hozok majd nektek!!!

Pussza minden fundinak!!!!!!!!!!

-Lolly- Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1707
Sziasztok!

Jövő héten bővül a család, Lédához barát érkezik. :) Ma néztük meg, és nagyon gyönyörű az ifjú úr. Lehet hogy kiállításra is vinnénk majd. Nyugodt, barátságos, remélem Lédával hamar összebarátkoznak majd. Abban bízom, hogy Léda veszi át a fiú nyugodt természetét, és nem fordítva. :) Annyira boldog vagyok, hogy majd kiugrom a bőrömből. :D
mosolygó macik Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1706

Üdv mindenkinek!

Nagyon szépen köszönjük a kutyásnyaralással kapcsolatban a sok jó tippet,sikerült is választanunk egyet,augusztus közepén indulunk,s ha

jónak bizonyul a hely akkor mindenképpen majd részletesebben is megirjuk.

Ők is köszönik!

kornél88 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1705

Feketepanda!!!!

Nagyon szépek a kiskutyák:D , nekem a legjobban a fehér csíkkos tetszik a legjobban:D

pussz

Előzmény: feketepanda (1703)
Big black Creative Commons License 2009.07.02 0 0 1704
Tudna nekem vki jó kullancs irtót ajánlani?Tegnap találtam a szeme fölött 1t,ami kb. 3 mm-es lehetett,meg ma is,ami v 1 cm-es volt!Jól megszívta magát már az a dög!És az a poén az egészben,h simogattuk,fésültük és nem láttuk,pedig nagy volt.Mocskos állatok ezek a kullancsok...:S
feketepanda Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1703
"Ide figyeljetek Sani, Hádész, Logan bátyusok! Ha mi megnövünk...!!:)) Esszük a sok gombócot már!!"

Panda babák

Bemutatom a babáinkat:)

pussza

Előzmény: mosolygó macik (1694)
feketepanda Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1702
Ez most jutott eszembe...

Közvetlen tóparti, kullancsmentes.
Megkérdeztem, sajna csak szeptembertől van szabad helyük...érdemes megjegyezni a jövőre vonatkozóan.
Én sok fundimat vittem le már Orfűre a nagytóra, hatalmasakat pancsiztak. Senki nem akadt ki, sőt...élvezték a puszogó bundást:)

pussza

Mecsek erdészet faházai
feketepanda Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1701
Hát sajna a kullancsok:(( Ezt nem tudtam a kisBalatonról. Mindenhol ott vannak ezek a szemetek. Az a baj, hogy élővizeknél ez sajnos kiszámíthatatlan.

Az alábbi link tuti kullancsmentes. Egy személyes jóbarátom vendégháza, aki maga is FUNDIS volt!!!! Mindennel felszerelt, nagyon igényes és elegáns kennelt is épített, ha valaki kint akarja altatni a kutyáját. Az udvara teljesen zárt...stb. Hívjátok fel Nándit, elmondja a környék kutya- fürdési lehetőségeit. Érdemes a programokat is megnézni, gyerekekkel nem baj, ha esténként buli van a főtéren:)

És! Olcsóbb, mint tavaly, igazi vendéglátó.

pussza

Panghy Vendégház
kornél88 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1700

Szia Mosolygó macik!

Nekünk Balatonakaliban van nyaralónk és azt merem neked ajánlani! Van a móló és a csónakkikötő közötti rész ott mindig fürdetnek kutyákat+a gazdik is velük!Nem hiszem h büntetnék ott, csak a strandra van tiltótábla kutyával való bementelhez! Szállást tuti találtok mert sokan kiadják a nyaralójukat!

üdv

Kornél

Zsófi11 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1699

Szia!:)

Tudnám ajánlani Garaboncon, Villa Natura.

Mi is oda megyünk, tegnap foglaltam le a szállást- igaz nem kutyákkal megyünk:( Nézd meg a honlapjukat, gyönyörű saját tava van és a környék sem utolsó. Nem beszélve Zalakaros, Balaton, Hévíz,... közelségéről. Érdemes őket felhívni, h kutyát lehet-e vinni!:)

Feketepanda! :) Köszi a tanácsot.

Gondolkodtam már a Condrosulfon, de nem tudtam lehet-e adni kutyának és mennyit. Képzeld, imádja! - a granulátumot kapja.:) Puszi!

baphomet Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1698
mármint mosolygó macit beszélném le.
Előzmény: baphomet (1697)
baphomet Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1697
úúúhhh, ne haragudj, de lebeszélnélek a kis-balatonról. legalább is kutyával. iszonyúan nagyon sok kullancs van arra :( tapasztalat. nagyon szép amúgy, de kutyával soha többet nem megyek arra. elég volt megállni pár percre és láttam, ahogy másznak fel a gatyám szárán... a kutyából is szedtem ki párat... zala megye full kullancsos.
Előzmény: feketepanda (1695)
feketepanda Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1696
Na, ez a fórum tele van linkekkel:))))

Kalandozz el rajta és válogass:)) A Kőtenger panzió kifejezetten írja a fürdési lehetőséget....még a Balatonban is!!!!

pussza

Fórum linkekkel
feketepanda Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1695
Üdv:)

Egyenlőre ezt találtam, és a kis-Balatonban nem tiltott információim szerint a kutyák fürdése. Klikkelj a linkre.
Keresek még párat és rakom fel neked őket:))

pussza

Kutyás nyaralás
mosolygó macik Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1694

S.O.S.!!

Sziasztok!

A segitségeteket kérném. Szeretnénk nyaralni menni a kutyusunkal, de nem találunk olyan vizpartot ahol a kutyussal együtt tudnánk úszni anélkül, hogy ne büntessenek meg. Ha valaki tud olyan helyet(tó, folyó...) ahol gond nélkül lehet fürdözni a kutyussal és még szállás lehetőség is van az kérem irja meg!

Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!