Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2708
Továbbá:

Tavaly mácius 15-én elsütötték ezt először, szlovák maffiózókat emlegetve. Ezért sísapkás kommandósok szállták meg a Nemzeti Múzeum homlokzattá.
Aztán a Fidesz Hősök terére tervezett nagygyűlését hiusították meg a bombarobbantásról szóló hírrel. Most megint terroristákkal, szélsőséges csoportokkal fenyegetőznek. Arra a kérdésre, hogy ha ilyen jól tájékozottak, miért nem tartóztatják le őket, azt válaszolták, hogy a rendőrségnek más eszközei is vannak, nem kell mindjárt letartóztatni.
Szerintem nincs kit.
Előzmény: otterlo (2703)
Árpi Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2707
Ha számodra a politikusok rossz PR dumái a jog forrása és az igazodási irány, akkor már nem lep meg semmi. Attól, hogy valakit odaültettek, sajnos még mondhat hülyeséget, mint tudjuk, előfordult ez már pár kormányfővel is. De talán nem ebben kellene követni őket.
Előzmény: deres szádorgó (2699)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2706

Ó, az a retrófíling... újra itt a köteles fenyegetés. Nyilván a sarkon túl 26 millió román munkavállaló settenkedik - elvégre nyitott a határ...

Nade várjunk csak: szerver elvtársat már nem is fenyegetik??

Előzmény: Törölt nick (2698)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2705
„A miniszter elmondta, hiteles információk vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő"; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése.”

Ez a cikk lényege. Olvastam. Nesze semmi, fogd meg jól. Mesélni én is tudok.
Előzmény: otterlo (2703)
Árpi Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2704
Ha a kommunizmus áldozatait szidnád, akkor ugyanúgy jelezném, hogy rosszat teszel, mint amikor a cigányokat szidod. Nem értem, mi a bajod ezzel? Nem hiszem, hogy azokal akarnál ezzel közösséget válalni, akiknek a cigányok voltak az áldozataik. Én azt hiszem, nem az a lényeg, hogy kinek az áldozatai, hanem az, ha vétlen áldozatok, akkor kiálljunk mellettük. És amikor általában a cigányság jut eszedbe arról, hogy valaki elszalad a tetthelyről, akkor igenis vétlen százezreket vonsz be az ügybe méltatlanul. A fő gond, hogy úgy teszel, mint aki ezt fel sem akarja fogni.
Pedig ez majdnem olyan, mintha azt mondanám, hogy a kommunisták áldozatai között voltak fasiszta tömeggyilkosok is, és ezen az alapon a többi áldozatukról negatív véleményt alkotnék. Mert te úgy állsz hozzá, hogy mivel vannak bűnös cigányok, nem gond, ha egy bűnös miatt a többit is emlegeted.
Előzmény: Törölt nick (2690)
otterlo Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2703

Ld. 2692.

Az ott található linken elérhető cikkből idéztem. Szerintem nagyon jól értetted, csak kényelmetlen a cikk tartalma, ezért aztán indul a "terelés". :(

Előzmény: Törölt nick (2700)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2702
Eddig a rendőrök verték őket. Te máshogy tudod? Éljen Che!
Előzmény: Törölt nick (2698)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2701

Vagy szerinted a Parlament miért van? Vagy olyan kurva jól áll ez az ország, hogy nincs is a munkájára szükség?

Majd a Satu Ferdinándok és Gondák az utcán megoldják a nép bajait?

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2700
A youtube-n látható a Magyar Nemzeti Forradalmi Ítélet Végrehajtó Ezred felhívása. Erre gondolsz?

http://www.youtube.com/watch?v=bE0GLUFviyM
Előzmény: otterlo (2696)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2699
A korábban itt heveny becsületsértésekkel védelmezni próbált javaslat elvetélésének okairól szólt nemrég egy közszereplő. Alighanem elég népszerűtlen lesz e topik magasan informált liberális közönsége előtt, hiszen 14-18 év közötti gyerekeket említett. Ezért viviszekció jár itt, mint tudjuk. Reméljuk, megússza, s még egy darabig marad az Országgyűlés elnöki posztjánál, s nem merészkedig a számára túl magas társaságba.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2698

Legfeljebb esténként átruccannak kicsit gyújtogatni, rendőrt verni a környék intézményeibe. Esetleg a nekik nem tetsző székházakba egy kis Molotov-koktélt célbadobálni. Buszokat megszállni, álarcban, csukjában kicsit kikapcsolódni. Mert a békés vonulgatáshoz mindenkinek joga van.

A parlamentben meg csak dolgozzanak a honatyák nyugodtan, attól még , hogy kint kötéllel fenyegetik őket, rá se hederítsenek. Hozzanak döntéseket a gyerekeinkről, jövőnkről higgadtan, alaposan.

Előzmény: Törölt nick (2695)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2697

Az az ártatlan, tiszta gyermeki jóindulat...

otterlo Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2696

Próbáld meg újra a linket, mert lehet, hogy nem a hivatkozott cikket olvastad. Abban ugyanis egyértelmű utalás olvasható, hogy az ombudsmanok nem az esetleges káposztabeültetés veszélyéről állították, hogy korrekt információ. Pl.:

"A miniszter elmondta, hiteles információk vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő"; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése. Ezeket a bizonyítékokat ismerhették meg az eddig szkeptikus ombudsmanok. "

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2695
És ha azok a bizonyos szélsőséges elemek megszerzik a Kossuth teret, ugyan mit csibálnak vele? Beültetik káposztával? Vagy játszótérré alakítják? Vagy esetleg - ó borzalom! - ismét kormányellenes jelszavakat harsognak? Gyurcsány mondjon le! Elkúrtad! - meg hasonlók. Valóban, ez óóóóóóóóóruási biztonsági kockázatot jelent Gyurcsány haverjának és kiszolgálójának.
Előzmény: Törölt nick (2692)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2694
Köszi, elütöttem.
Előzmény: Törölt nick (2691)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2693
Ajaj, mire kell készülnünk?

Azért az ombudsmanokat - remélem - mégsem tekintik elfogultnak, s talán nekik elhiszik. Elég baj az nekünk, ha így van.
Előzmény: Törölt nick (2692)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2692

Ez viszont figyelemreméltóbb és nem a múltról, hanem a közeli jövőről szól:

http://index.hu/politika/belfold/nbh0220h/

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2691
Helyreigazítanálak: febr. 25
Előzmény: Törölt nick (2690)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2690
Úgy látszik, ez is a „más” kategóriába tartozik. Az előző miniszterelnök Kubában telel, emez Che Guevarára emlékezik.

Közeledik a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja (február 15.). Mély hallgatás lesz az egész vonalon. Százmillió áldozat nyilván nem ér meg annyit, mint egy félmondat a cigányokról. Mi, szélsőjobbosok nyilván ki fogunk menni a Terror Házához vasárnap, gyertyát is gyújtunk és emlékezünk. Mások a „gyilkológépre” emlékeznek. Aktuális.
Előzmény: deres szádorgó (2687)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2689
Továbbmegyek, idézek az FN cikkéből:

"A Magyar Kormány 2007. év folyamán a társadalmi integrációt törvényi szinten tervezi szabályozni. A közelmúltbéli tapasztalatok, különösen olyan országokban, ahol korábban a kivándorlás volt jellemző (Olaszország, Spanyolország, Görögország vagy Írország) azt mutatják, hogy ezekbe az országokba néhány év leforgása alatt nagyszámú bevándorló érkezett, ami teljesen felkészületlenül érte az országokat mind társadalmi, mind politikai, mind pedig jogi szempontból. A Kormány célja, hogy a már megismerhető nemzetközi tapasztalatokat szem előtt tartva elkerülje azokat a buktatókat, amelyekkel az arra felkészületlen országok szembesülni kényszerültek" - áll a szaktárca közleményében."...

......"A dokumentumban a migrációs kihívásokat veszi számba a kormány. Ez egy helyzetértékelés, ami azzal számol, hogy felerősödik a migrációs nyomás, Magyarország célországgá válhat, ennek oka pedig az ország EU-s csatlakozása, illetve az életszínvonal növekedése - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettes.

A bevándorlást két szempontból is meg kell nézni. Egyrészt a határon túli magyarok szempontjából, másrészt a harmadik országból, például Ázsiából érkezők szempontjából is - közölte, hozzátéve: a kihívásokat veszi számba a dokumentum, de ez korántsem jelenti azt, hogy a kormány bátorítaná az ázsiai bevándorlást."

Az, hogy szembe kívánnak nézni egy esetleges ilyen folyamattal, felkészülve arra, hogy másoknak jut előbb eszükbe, talán nem jelenti azt, hogy idetelepítenének millió távol-keletit. Remélem, ezt jelenti.

Dehát foglalkozhat ezzel akár a parlament is, főleg, ha tényleg van esély arra, hogy előbb-utóbb ide akarnának - spontán módon, betelepítés és hívás nélkül - jönni.
Előzmény: kígyószisz (2688)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2688
Megnéztem a Zindexet, ha már hivatkoztál rá, a cikk utolsó bekezdése így szól:

"Az Index elérte a tárca migrációs osztályán a dokumentum egyik alkotóját, Lékó Zoltán, aki elmondta, hogy az írás a 2004-es nemzeti biztonsági stratégia keretében készült. A kormányhatározatban kiszabott feladat volt a migrációs stratégia megalkotása is, ez azonban az előző ciklus idején nem készült el. A tárca közleménye szerint a stratégia egyelőre még csak előkészítés alatt áll, de a Semjén által említett szöveg nem szerepel az anyagban: a kormányzatnak nincs olyan szándéka, amely szerint ázsiai vagy más külföldi bevándorlókat tömegesen telepítene le Magyarországon. A közlemény szerint a félreértelmezett sorok nem ázsiai vagy más külföldi migráns tömeges betelepítéséről szólnak , hanem "egyrészt a migráció globális szinten tapasztalható hatásait értékelik, illetve ezen keresztül a hazánkba legálisan érkező külföldiek társadalmi integrációját célozzák".
Tehát valami félreértés van, nem akarnak külföldieket tömegével betelepíteni (úgyis jönnek Távol-Keletről, spontán módon, elég sokan).

Ha nem akarnak, akkor is beszéljünk a kérdésfeltevéseidről?

A cikkben még ez a mondat is bennefoglaltatik:

"Semjén szerint az általa megszerzett titkos terv az oka annak, hogy a kormány elutasítja a családi adózásra és más demográfiai megoldásokra vonatkozó KDNP-s javaslatokat, ezért felszólította a kormányt, hogy ne fogadja el a tanulmányt."

Ha jól értem, nincs terítéken most a kérdés és ez a tanulmány - ami nem is pont erről szól, legalábbis a cikk szerint - 2004-es, ezért valószínűleg annyira gyors elfogadás talán nem várható.
A családi adózással azonban a magam részéről egyetértenék, sokkal átláthatóbb viszonyokat teremtene.
Előzmény: deres szádorgó (2686)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2687
A magát liberálisnak nevező párt ügyvivője ma olyasmit mondott, hogy a miniszterelnök részvétele a magát egykor gyilkológépnek aposztrofáló kubai miniszterről nevezett Che Fesztiválon ugyanolyan vállalhatatlan, mint az Árpád-sávos zászlók jelenléte a hazai utcán. Gusztos Péter állításaival magam nem szoktam ugyan egyetérteni, de vannak magukat liberálisnak mondó topiktársaink, ők tán másképp vannak ezzel. Mégis: míg az ominózus történelmi zászló elfogadhatatlanságáról kisregényeket láttam itt, a tömeggyilkost sztároló eseményen résztvevő Gyurcsány ügye látszólag egyetlen derék liberálisunknak sem sértette az ízlését. Vagy nem járt itt egy liberális sem mostanában?
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2686

Ez pedig jóval fontosabb ügy, minthogy a magukat liberálisnak mondók mindössz3e a szokásos kioktató vádaskodásaikkal reagáljanak. A népességfogyás, s ennek hátterében a negatív családpolitika, a határon túliak elidegenítése valós veszélyt jelentenek, csakúgy, mint a fogyó népesságű EU-s országokra nehezedő migrációs nyomás. Mellesleg a téma felvetését kísérő kisszerű gúnyolódás alighanem okafogyottá vált: immár a zindex is megerősítette az irat létét.

Ha a hölgyek-urak ezúttal visszatartanák a leglényegtelenebb mellékmondatok lendületes szétcincálása iránti lelkesedésüket, úgy kérdeznék valamit.

A Semjén által hivatkozott irat középtávú projekteket tartalmaz, tekintsük mi is ezt az időablakot. Amit figyelnünk kell, az egészséges, önszerveződésre képes, belső harmóniában élő társadalom kialakulásának esélye.

A kérdésem:

Vajon milyen munkakörökben közvetlenül hasznosítható tudást hoznak majd a szöveg szerint válságövezetekből (vagyis várhatóan mélyszegénységből) érkező távol-keleti bevándorlók? Velük kiegészülve vajon milyen helyi közösségek, civil szerveződések kialakulása várható? Vajon a társadalom középrétegei, azaz a társadalom gerince erősödik majd, vagy a közügyek iránt apatikus, leginkább saját létfenntartásával törődő atomizált létben tengődő alsó rétegek? A kérdésekre válaszolva a vélhető alternatíva a hazai családok fokozott támogatása, ill. a magyar ajkúak bevándorlása lehet.

Előzmény: Törölt nick (2683)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2685
Ezt helyeslem.
Előzmény: Törölt nick (2675)
Árpi Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2684
Most nagyon polgári vagy, biztos kapsz érte dicséretet.
Előzmény: Törölt nick (2683)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2683
Bocs, naív hülye vagyok, hogy szóltam árpihoz. Valamiért választ vártam, de csak böfögés jött. Többet nem teszem.
deres szádorgó Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2682
off köszönöm on
Előzmény: Törölt nick (2678)
Árpi Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2681
Ha nem foglalkoznál vele, nem emlegetnéd. Szánalmas mosakodás.
Előzmény: Törölt nick (2680)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2680
Más srófra jár az eszünk. Én nem gyűlölöm az idegent, ezzel nem foglalkozom. Én szeretem a magyart.
Előzmény: Árpi (2679)
Árpi Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2679
Igen, az idegen szép. Épp mint a "nem idegen". Van viszont egy előnye az idegennek. A saját nyelvét általában jobban ismeri. De hidd el, az idegenektől való félelem, meg az idegengyűlölet nagyon rossz tanácsadó. Még ha ilyen "irónikus" formában is érhető tetten. A lényeg ugyanis az, hogy benned van-e, vagy nincs. Akiben nincs, annak magától eszébe sem jutna ezzel ironizálni.
Előzmény: Törölt nick (2673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!