Nem.Ha árnyékos akkor csak stagnál.Azért rakom a világos hidegházba.Ott meglepő módon az 5-8 Celziuson/trópusi!/is fejlődik,virágzik és beérik.De ha nincs hely akkor sötétbe/most a mosókonyhában volt/de akkor stagnál.Feleségem nagyon szereti a gyümölcsét.
Én is hűvős pinceszerű helyen tartom télen(kis ablak ,kevés fény), egy szekrény tetején , a leveleket ledobálja a tél folyamán.(máshol nincs helyem)Az idén februárba megtetvesedett, ezért kihordás kezelés után azokat a leveleket is eldobta. Látod Tibinél is abból van és nagyon szép!Én tűző napon tartom, még nem virágzott, de majd jövőre kipróbálom az új módszert !
Kérdésem nekem az : virágzik árnyékosabb helyen is és a termés is beérik?
Szia!A trópusira/paradicsom/gondolsz?Ha arra akkor tavasztól úgy nyár elejéig csinálhatod/kihordás után,de ne túl későn,hogy a
dugványok behordásig meg erősödjenek/.Akkor ha tul magas és legalább hüvejk újnyi vastag:3vagy több ízre szeleteld és simán laza földbe/én homok+tőzeg/lerakod ami kicsit nedves és árnyékolod vagy árnyékos helyre teszed.Gyökereztetőt én nem használok
de így is gyorsan gyökeresedik.Akkor átrakom jó dus földbe mert marha gyorsan nő és sok tápanyag kell.Dugványozáskor csak,hogy a föld nedves legyen.Ha már kicserepezted akkor kell a víz és lehetőleg ne tüző napra mert megég a levél./ettől nem lesz baj csak akkor nem lombosodik csak felfelé megy./Télen én a hidegházba tartom,igy akkor is fejlődik és virágzik termést hoz.De volt aki simán
sötétbe-pincébe lerakta és onnan hozta ki tavasszal.Akkor a leveleit meg a csúcs részét elveszti de kint beindúlt.Sok szerencsét.
Ezekből a trópusi paradicsomból nem lenni valakinek hajtása.Mingegy milyen,sárga vagy piros,tudnék helyette adni gyökeres golgotát Alatát vagy Solandra maximát,az is gyökeres.
Bizony.Kicsit büdös,kicsit érzékeny/főként télen/a lisztecskére/molytetű/.De ő az "évelő trópusi paradicsomfa".Mely ha akarod egész télen ellát finom gyümölccsel,de ha akarod el áldogál télen akár sötét pincében is.Tavasszal viszont hatalmasra nő és e miatt is érde-
mes metszeni és a darabokat dugványozni.Így lehet akár magas fa szerű vagy tömzsibb szép növény.Van piros termésű és sárga gyümölcsű is.Mellékelem a garázsnál magasabbat és az induló dugványt.
Ezt a növényt Trópusi paradicsomként kaptam (mármint magot). Tisztelettel kérdezném, ez valóban az? Eldöntötte a szél, felállítottam, valami hihetetlenül büdös lett a kezem tőle. Lehetséges ez? S ha igen, akkor a termése ehető? Ugye az jó? :) A segítséget előre is köszönöm! Üdv: corpy
Szia!Sajnos nincs.Tavaly ősszel elutaztam 3 hétre,nagyon sok eső volt,mire hazaértem kirohadt.Így még a teleltetés elött tönkre ment:-( Őrizgettem a száraz szárát,a múlt héten dobtam ki.