Azért hihetetlen, hogy 10 év után valami szétment a futóműben. Pedig naponta 4-6 alkalommal megyek végig a 200 méteres főúton, meg a lovardába sem biliárdasztal út vezet. De nem ám gömbfej, vagy csukló, hanem a két első toronyszilent. A többi még feszes.
semmi köze a korhoz a szelepcserének ha valaki szemetet tankol és nem használja normálisan az autót akkor a hengerfejhez nem kell nyúlni ,de volt akinek megcsináltuk és 1000km en belül megint nekiállt check lámpázni
a katalizátor pedig a sok elégetlen üzemanyag miatt ment tönkre,gyakorlatilag a gazdi tette tönkre
fémházas nem tud szétesni és cserélhető benn a betét,csereideje nincs csak ha tönkremegy de annak az előbb említett előjele van én 9500ft ba adom 2db bilincsel és a hozzávaló tömítéssel mert amit kapok a termosztáthoz az nem jó a kocsihoz
Ma találkoztam egy régi ismerőssel aki tizenévesen kapta a szelepcserét és szerintem járulékosan a katalizátort is kellett cserélni.A katalizátor betét összeomlott.
170eFt-ból megúszta a szelepcserét ,pedig annak idején mondtam neki hogy garanciában erőltesse .
Érdeklődöm a tapasztalatokról a tyertyakábel hibák előfordulása terén.Milyen sűrűn szokott bedögleni?Tudom hogy időszakosan cserére szorul, de a gyári alkatrészek mindig tovább bírják.
1.4-es benzines 2005-ös a vasam és gondolkodom a nyári hosszú út előtt, hogy lecserélem.
Úgy emlékszem horibilis az ára!
Véleményeket előre is köszönöm mindig építő jellegűek.
ui.
Idény nyáron terveztem a horvát út előtt hogy lecserélem a termosztátot fémházasra.
A horvát utat kibírta de a Zamárdi kompot már nem.
Kompra felmenetel előtt állás közben pillanatok alatt elfolyt a hűtővizem nagy gőzfelhők közepette.Mivel a három sorból középen álltam mindenki pánik szerűen kiugrállt a kocsikból.
Az egyik rám is nyitotta az ajtót, elég nagy nyomot hagyva az oldalsó védőlemezen!
Autómentő,szervíz és potom 40eft-ért kaptam fémházas termosztátot! (olcsón megúsztam)
Ennyit a fórumos tapasztalatokról amik sajnos be is jönnek mindig.Végül is (egy) gyárból és alkatrészből vannak!
Vannak olyan alkatrészek amik nem csereszabatosak(hátsó ajtót soha nem fogsz kapni) ,az eleje kissé kusza jobb lámpa alatt nagyon látszik,az első lökhárítóból hiányzik a szélességjelző.
Azt nem kell bizonygatnod, hogy a folyadékokat időnként le kell cserélni :) Csak az a kérdéses, hogy hány km után, ill. milyen értékek alapján?
Szakember barátom nézte meg a leeresztett fagyállót (ami kristálytiszta volt), ő mondta, hogy a savas fagyálló opálos, ezt nyugodtan visszatölthetem. (Szerinte nem régen lett cserélve.) De biztos, ami biztos, ma hoztam a munkahelyemről PH indikátort (lakmusz csíkot), azzal tesztelve sem savas.
Ha majd visszakapom a digitális PH-méter, azzal is meg fogom nézni, pontosan mennyi a PH-ja.
A lényeg, hogy 7 alatt ne legyen.
Holnap a szaki elhozza a munkahelyéről a fékolaj-tesztert, azzal megvizsgáljuk a fékfolyadék víz-tartalmát.
Az alábbi értékek a mérvadóak:
0 - 1,5% : jó, nem kell lecserélni
1,5 - 3% : még megfelelő, de csere ajánlott
3% fölött: cserélni kell
(Egyébként a korábban írt "hülyeségeket" is a szaki mondta, talán nem pontosan úgy, ahogy én leírtam.)
A fagyásponttól függetlenül a hűtőfolyadék cserére szorul, ez általában 2-3 évente esedékes. Ennyi idő alatt ugyanis kémiailag átalakulás a folyadék, és komoly korróziós veszélyt jelent a fém alkatrészekre, bizonyos alumíniumötvözetek különösen érzékenyek az elöregedő hűtőfolyadékra.