Keresés

Részletes keresés

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 326
Hogy oldottátok meg 39-41 nm-en, hogy elfér a konyha, étkező, nappali, háló, fürdő és WC? Hány nm-esek a helyiségek?
Pl: 41,5 nm-en:
előtér: 2 nm (vagy mindjárt a nappaliba toppantok?)
nappali: 16 nm
háló: 8 nm
étkező: 7 nm
konyha: 4 nm
fürdő: 3 nm
WC: 1,5 nm

A szobák nálunk is kicsik, de nappali-étkező-konyha együttesen nagy teret adnak. A fürdőt is növeltük az eredeti tervhez képest.

Ja, és igazából az érdekel, kért-e valaki légkondit? Mi a tapasztalata eddig?
A világító udvar az hol van?
Előzmény: Gabrini (324)
kippkopp Creative Commons License 2005.04.07 0 0 325

Kedves Gabrini és Leslie!

Bocs, hogy a Center házból így beleszólók a fórumotokba, de nagyon megörültem, hogy van még rajtunk kívül más is, aki elválasztatta a konyhát és a nappalit. Mi 41 m2-en kértük ezt, reméljük, jó lesz.  Bejárás még nem volt, akkor sokminden kiderül majd. Mi üvegtéglával oldottuk meg: 1,1 m-től üvegtégla a plafonig 1 m szélesen, de az üvegtégla mindkét szélénél van keskeny téglafal. Gabrini, nektek miért nem jöhetett szóba az üvegtégla? 

Előzmény: Gabrini (324)
Gabrini Creative Commons License 2005.04.06 0 0 324

Szia Leslie,

Mi 39-en valósítottuk meg, szintén a két hálószoba kényszere miatt. Tégla, kb 8 cm  vastag és 140-től felfelé üvegezett, fa keretben, amit magunk gyártatunk le (üvegtégla szóba sem jöhetett ekkora felületen). Már most látható, hogy világos lesz az étkező rész (glettelve van a fal is), anélkül, hogy túl sokat elvenne a szoba privát életéből (utóbbit a fóliázott üveg is segíti, ami átereszti a fényt, de kizárja a kíváncsi tekinteteket. Kisebb (lehetőleg ovális) asztal és 4 szék elfér (a sarokgarnitúrák praktikusak, de nem kedveljük). Szerintem találtok jó megoldást, és nagyobb térben több a lehetőség is.

Előzmény: Lesliecius (319)
Véső Creative Commons License 2005.04.05 0 0 323

Kedves Modrooka!

Talán Te tapintottad meg a legfontosabb dolgot: a vidám embereket.

Én is ezt tapasztaltam a szintünkön: kedves, készséges, barátságos lakók. Talán ez a legfontosabb. Mert hiába a szép lakás, ha az ember keserűen megy haza a kellemetlen, barátságtalaln szomszédok miatt.

Bár egy dologtól tartok: számításaim szerint az átlagéletkor az én szintemen nem hiszem, hogy sokkal 30 felett lenne. Szóval a buliveszély miatt kicsit tartok, bevallom őszintén. :)))

De nem kiabálok el semmit, a puding próbája az evés, és lehet, hogy az én szintem lesz Budapest legcsendesebb lépcsőházi szintje.

Egyébként a fürdő nálunk is egy-két centivel kisebb, de mi a vakolásra fogtuk, mert azt azért rá kell számolni. Egyébként a módosított zuhanylefolyó, kádcsaptelep, stb. minden a módosított tervnek megfelelően, centire pontosan lett beillesztve. Engem ez megnyugtatott.

Üdv.

Előzmény: Modrooka (322)
Modrooka Creative Commons License 2005.04.05 0 0 322

Sziasztok!

Nálunk is majdnem minden rendben volt. Kivéve, hogy 2 csillár kiállást máshova raktak, mint ahova mi szerettük volna és két konektort elfelejtettek beszerelni. Ja, és egy radiátor kiállással többet raktak:-)

Amúgy maga a lakás nagyon tetszett. Nálunk még nem csempéztek, de a szintünkön már többeknél láttuk, hogy azt is elkezdték.

A világító udvar engem is elvarázsolt, nagyon otthonossá tette a folyosót. Csak gratulálni tudok a megálmodójának!

...és ami a lényeg, csak kedves és mosolygós emberekkel találkoztunk:-)))) Remélem, ez majd akkor is így lesz, ha már honapok óta együtt élünk!

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.04.05 0 0 321
A bejároson pár apróbb hiba volt csak. Igaz, minden néhány cm-rel kevesebb lett (sosem több), mint a terveken, és nem a vakolás miatt.
A kivitelezés szép, reméljük pontos is, nem tudtunk mindent lemérni. A rendezett munka mindenesetre biztató.
Meg vagyunk elégedve.
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.04.05 0 0 320
Ekkora lakásokban vétek a külön konyha. Az átfedő terekkel (konyha-étkező-nappali) minden egyes tér nagyobbnak tűnik használat közben.
Ha külön a konyha, hol fox enni? Ha az étkezőt is a konyhához csapod, akkor vagy ez lesz pici vagy a nappalid. Arról nem is beszélve, hogy csak egy napfényes falad, és két ablakod van a 3 helyiségre.
De megépítik, nem gond, akármilyen pici helyiségeket is!!!! :-)))
Előzmény: Lesliecius (319)
Lesliecius Creative Commons License 2005.04.05 0 0 319

Sziasztok!

Örömmel olvastam a hozzászólásaitokat, sajnos elég gyakran találkozni sok elégedetlen fórumozóval más házak fórumaiban. Én (még) kívülálló vagyok, de a héten zajlik az IKON2 előértékesítése, és csütörtökön megyek az AL-hez, úgyhogy opcionálisan érdekelt vagyok :). Kíváncsi vagyok, ugyanazok a lakástípusok lesznek-e, mint az 1-ben.

Kérdés: van itt valaki közületek, aki építtetett elválasztó falat a konyha és a nappali közé? Nem vagyunk amerikai-konyha-pártiak, nem tudom, más hogy van ezzel. Szóval érdekelne, hogy van-e ezzel kapcsolatban tapasztalat, el lehet-e intézni, mennyi plussz bonyodalommal jár. Ja, és a 60 vagy 67 nm-es lakásokban érdekelne igazán (nem is néztem, a kisebbekben milyen a konyha), mert 2 hálós lakást szeretnénk.

Előre is köszi és üdv,

L

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (318)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.04.05 0 0 318

Sziasztok !

Megnézetetek, lemértetek mindent ? Először nálam is jól nézett ki minden, aztán amikor méregettünk párat kiderült, hogy az egyik falrészt úgy csinálták meg a fürdőben, hogy így pont nem fér már be a mosógép ha az elképzelésem szerint szeretném berendezni. (kb. 10 cm volt az eltérés a tervrajzhoz képest) Elismerték, felírták, megígérték, hogy kijavítják. Lent az is kiderült, hogy a kocsibeállóm szélességéből is lecsíptek 15 centit, azt is elismerték, ígérték, hogy kijavítják. Meglátjuk tényleg így lesz-e..... Egyébként szerintem is jól állnak, és van rá esély, hogy tartani fogják a határidőt.

Üdv.

Előzmény: Véső (317)
Véső Creative Commons License 2005.04.04 0 0 317

Sziasztok!

Személy szerint én is csak pozitívumokról tudok beszámolni.

A műszaki módosítások úgy valósultak meg, ahogy kértük. Apróbb hibák merültek fel, amit készségesen jegyzőkönyveztek, és ígéretet kaptunk a megfelelő helyreállításra, kijavításra.

Viszont mérges vagyok a műszaki referensünkre, aki fantasztikus dolgokat valósított meg: például a riasztó figyelőszemet  a hálóban a gardrób helyére az ajtó mellé és nem felé tette be. Persze, én látatlanba nem tudhattam, hogy pontosan hova tervezi.

Egyébként a kivitelezés nagyon precíz, pontos, szép munkával valósult meg, a méretek pontosan egyeznek.

Szóval 100 % elégedettség.

Üdv.

Gabrini Creative Commons License 2005.04.04 0 0 316

Sziasztok!

Nekünk is kellemes meglepetés volt, hogy már fenn van a csempe is. Utánmértünk mindent, egyeztek a megbeszélt méretek. Egy két apróság merült fel, de még minden javítható rombolás nélkül. Külön gratulációm az üvegtetős "világítóudvar" alkotójának, nekem nagyon tetszik. 

Előzmény: fiend (315)
fiend Creative Commons License 2005.04.04 0 0 315

Szia kippkopp!

Nekünk jók voltak a tapasztalataink! Csak egy-két apróság volt ami nem úgy nézett ki mint ahogyan kértük, de felírták és igérik, hogy javítják és nem probléma!:-)

A készültség! Állítólag most 60 %-os! És azt igérték, hogy tartani fogják a htáridőt! :-)

Nálunk még csak a falak meg a vezetékek voltak a falban meg egy első rétegű festés! De láttam a szomszédoknál, hogy néhol már le vannak rakva a járólapok, meg a csempék is! :-)

Szóval én nagyon reménykedem az augusztusi átadásban!:-)

Előzmény: kippkopp (313)
fiend Creative Commons License 2005.04.04 0 0 314

Sziasztok!

Egy pár kép a házunk állapotáról!:-)

kép 1 Messziről pár kép!

kép 2

kép 3

kép 4

kép 5

kép 6    Az udvar!

kép 7

kép 8
kippkopp Creative Commons License 2005.04.04 0 0 313

Kedves IKON-osok!

Ha van rá lehetőségetek, kérlek, írjatok a bejárásról! Milyen állapotban volt az építkezés, mik a tapasztalataitok? Tetszett a házikótok belülről is?

Nekünk még nem volt bejárás és nagyon kíváncsiak vagyunk a Tietekre.

Köszi!

kippkopp a Centerházból

enibody Creative Commons License 2005.04.02 0 0 312

Sziasztok! A látvány tényleg kárpótolt... :) Megismertem a kedves szomszédokat is. Az egyiknek semmit sem úgy csináltak a lakásában, ahogy azt a műszaki módosításban kérte :(. Nálam szerencsére minden rendben volt.

Nálatok?

Gabrini Creative Commons License 2005.04.01 0 0 311

Hello Véső szomszéd!

Nekünk ugyanígy küldött levelet a Ráfázen, lépjek kapcsolatba velük, miközben sem név, sem elérhetőség nem volt megadva, a levélen olvashatatlan aláíráslenyomat. Angyalföldinél kaptam egy telefonszámot. Felhívtam, azt mondták, hogy "ne aggódjon kedves beteg", majd telefonon értesítjük. 4 hó elteltével még mindig ott tartottunk, hogy én érdeklődtem, ők leráztak. A mélypont 2 hete volt, amikor már a bank sem tudta, hogy lesz-e szerződéskötés valamikor. Legutóbb is csak az Angyalföldi mondott annyit, hogy állítólag van már szerződésTERVEZET, de mivel a hitelünk viszonylag kevés, ezért először azokkal szerződnek, akiknek már NAGYON SÜRGŐS. Ezt el is tudom hinni..

Gondolom ez az oka annak is, hogy a banki ügyintéző már fel se veszi a telefont hetek óta..

Hát akkor jó vizitelést mindenkinek holnapra, reméljük a látvány kárpótol majd bennünket! 

Előzmény: Véső (309)
enibody Creative Commons License 2005.04.01 0 0 310

Elárulom, hogy én a szerződéskötés után kaptam meg az értesítő levelet :). Az volt a szerencse, hogy felhívott egy hölgy, hogy akkor ugye jó az időpont. :)

Azóta, amióta a "sima", vagyis nem ajánlott vagy tértivevényes leveleket egy vállalkozás hordja ki hozzánk és nem a postás, mindent 2-3 héttel később kapok meg, vagy meg sem kapom. Így eléggé aggódom, mi lesz majd, ha nem kapom meg a bankból az értesítőket, hogy mennyi mikorra utaljak majd át. Szerintem nyitni fogok a főpostán egy postafiókot...

Előzmény: Véső (309)
Véső Creative Commons License 2005.03.31 0 0 309

Köszi enibody a tippet. Ha nincs a kezemben legalább egy fénymásolat, akkor probléma esetén mehetek, ahova akarok, mert bizonyítani semmit sem tudok.

Nekem már az is furcsa volt, hogy az értesítő levélen, amin rajta volt, hogy megkaptam a hitelt, azt írják, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot, de se egy konkrét cím, se egy telefonszám, se egy név, egyszóval semmi sem volt.

Még szerencse, hogy időközben felhívott egy ügyintéző hölgy, aki nagyon kedves volt, így nem nekem kellett velük "kapcsolatot létesítenem", hanem ezt megtették ők.

Én

Előzmény: enibody (308)
enibody Creative Commons License 2005.03.31 0 0 308

Szia!

Én 3 órát ültem az OTP-ben, mert az ügyintéző hölgy ide-oda rohangált, fél órákra eltűnt. Abszolút nem segítőkész, ha kérdezel, azzal a lehető legrosszabbat teszed :). Én azt tudom Neked tanácsolni, hogy miután megkötötted a szerződést és az ügyintézőhöz kerülsz (aki valószínűleg ugyanaz a hölgy mindenkinél), kérj az összes kitöltött és aláírt papírról fénymásolatot. Én sajnos ezt nem tettem meg és nem mindenre emlékszem...

A szerződés nálam rendben volt, igazából azt néztem csak jól át, amiben megállapodtunk (adatok, összeg stb.).

Nemsokára szombat, már nagyon kiváncsi vagyok :).

Előzmény: Véső (305)
Véső Creative Commons License 2005.03.31 0 0 307

Köszönöm szépen, hát, én sem sok jóra számítok. De legalább megadták a hitelt. :)

Üdv.

Előzmény: Papagena79 (306)
Papagena79 Creative Commons License 2005.03.31 0 0 306

Szia!

Én voltam már az OTP-nél, a tapasztalataim hihetetlenül rosszak, úgyhogy nem is tudom, hogy elkeserítselek-e, vagy inkább "majd rájössz".

Figyelni csak annyira kell, hogy az én közjegyzői okiratomat kétszer írták újra azalatt az öt óra alatt, amit kénytelen voltam ott tölteni...

Beleszólni semmibe nem tudsz, engem még jól le is ugatott az amúgy tényleg kedves és segítőkész néni, hogy mi a bajom azzal, hogy a beszedési megbízásra, amit aláirattak velem, nem volt összeg írva és meg mertem kérdezni, hogy mi a garancia, hogy nem emelnek le többet a számlámról, mint a törlesztőrész...(Ja, a válasz annyi volt, hogy a "rendszer úgysem engedné...")

Szerintem csak arra érdemes figyleni, hogy tényleg az van-e leírva, amiben megállapodtatok (nekem pl. kimaradt belőle a türelmi idő...:-)), a többi úgysem rajtad múlik.

Ha van még konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.

Üdv

Előzmény: Véső (305)
Véső Creative Commons License 2005.03.30 0 0 305

Sziasztok!!

Jövő héten megyek az OTP hitelszerződésemet aláírni.

Azt szeretném kérni, hogy aki átesett már ilyen procedúrán, írja meg, mire figyeljek oda.

Gondolom, hitelszerződést olvasni nem sok idő lesz...

Előre is köszönöm!!

Üdv. mindenkinek, találkozunk szombaton!!

Modrooka Creative Commons License 2005.03.24 0 0 304

Szia Fedél nélküli előfizető!

Sajnos én ezeket a dolgokat elfelejtettem megkérdezni...úgyhogy marad a meglepi....

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (303)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.03.24 0 0 303

Sziasztok !

Igen, végre engem is hívtak, szintén ápr. 2, 14:00. Éljen a második emelet ! :-)

Azt nem tudjátok, hogy milyen állapotben lesz a ház belülről akkor? Azt tudom, hogy a falak, nyílászárók, kiállások készen lesznek, de azt nem tudták megmondani, hogy a pl. villamos csövezés kész lesz-e akkorra....

Előzmény: Modrooka (302)
Modrooka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 302

Sziasztok!

Most hívtak az Angyalfölditől:-) Április 2.-án várnak minket 14.00-ra az Ikon-ház elé :-)))

remona Creative Commons License 2005.03.19 0 0 301

Sziasztok,

én is itt vettem lakást, és hívtak a bejárással kapcsolatban, azt mondták, hogy ápr.2-án szombaton lesz a bejárás, emeletenként haladnak, óránként, a VII. emelettel kezdik reggel kilenckor, aztán a VI. em. 10.00-kor és így tovább...

Az első emelet marad a végére 15.00-kor.

üdv

Előzmény: Papagena79 (300)
Papagena79 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 300

Sziasztok!

Én tegnap hívtam Őket más dolog miatt, de akkor egyben rá is kérdeztem a bejárásra.

MINDEN LÉPCSŐHÁZnak április 2-án lesz, csak nem egy időpontban, mindenkit fel fognak hivni, csak egyelőre nem volt rá kapacitásuk.

vándor9 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 299
Engem már a héten felhívott az angyalföldi, hogy április 2-án lehet menni megnézni a lakást. Valószínűleg az "A" lépcsőházasok időpontja lehet ez az időpont.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (298)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.03.19 0 0 298
Hát ezek szerint április 2-án nem leszünk ott...
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.03.10 0 0 297
Én ma is felhívtam őket, és nekem továbbra is azt mondták, hogy még nincs konkrét időpont. Ennyire peches lennék, hogy mindíg pont engem vezetnek félre ? :-)
Előzmény: enibody (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!