az ember kicsit elmegy szabadságra és rögtön elmegy itt a dolog konzerv-megvitatósba :-)
egy kis zönge csak nektek:
- Halló! maguk hirdetik ezt az utat?
- Az Argentina - Chile - Tahiti - Új-Zéland-Ausztráliara gondol
- nem, itt az újságban másik van: Buenos Aires - Santiago - Papete - Auckland - Sydney
nem tudom, hogy csak az én mániám-e, de azokat utálom kiváltképp akik a térképre rá se néznek, úgy utaznak....
magyar ibuszcsoport Brazíliában. Buszon hatalmas távokat mennek. Az egyik húszperces pihenő egy csodálatos természeti környezetben lévő parkolóban zajlik.
Csórikám elhatározza, hogy csinál néhány diaképet, de elmegy a nap. Nem baj, majd ő megvárja, amíg elkerül.
Húsz perc letelik, csport a buszon, indulnának, de csórikám kijelenti: ő megvárja, amíg kisüt a nap.
Idegenvezető kéri.
Nem.
Helyi vezető kéri.
Nem.
Sofőr kéri, indulni kell, mert lekésik a kompot.
Nem, ő az életben nem lesz itt többet, és most megvárja a napot, mert fotózni.
Csoportban a hangosabbak lármázni kezdenek.
Csórikám hajthatatlan, ő nem, nem és nem.
Ordítozás kezdődik, többen követelik, hogy hagyják ott a pasast. A felesége is ezt kéri.
Az idegenvezető azonban ilyet nem csinálhat.
Így megvárják, amíg kisüt a nap, csórikám megcsinálja a diákat, felszáll a buszra, aztán lekésik a kompot.
Ez az az eset, amikor mindenki tehetetlen.
Egyszer megkerdeztem a pilota/legiforgalmi iranytok c. topikban, hogy mivel erdemes a cilantrot helyettesiteni mexikoi kajakban, es en is beirtam hogy "azt hittem mar senki sem fog erre itt valaszolni" amikor vegre valaki reagalt.
Ehehe, szó sincs róla. Azok szódavíz-automaták voltak. A kvászos bódéban ember is ült (az igaz, hogy csak egy pohár volt ott is, de kaphattál az általad hozott palackba is). Mivel kvászt csak nyáron tudnak rendesen erjeszteni, ezekben a bódékban télen hasonló módszerekkel sört árulnak.
Én nagyon szeretem, főként azért, mert a családban minden napos a főzés, de sem sólet, sem babfőzelék nincsen készítve, de még lencse is csak évente egyszer van. 1-2-3 napos horgász kirándulásokra mindig ezekből viszek magammal.
Ha nem túl nagy távolságról, autós útról van szó, nem rossz dolog a konzervek bepakolása. Természetesen csak azon élni nem lehet, de jól jön, ha rászorulunk bármiért. Ha nem fogy el, visszahozzuk. Én bizony nem sajnálom, ha konzervet kell, hogy egyek, ha az étkezésen megspórolt pénz hiányzik egy nem tervezett látnivaló/program realizálásához.
A témához: Sikerült megtudnom, hogy a mellékhelységek grafitti bajnokai melyik nemzethez tartozhatnak.
Plitvice - Camp Corana A két alkalommal látogatott kimondottan kultúrált toalett két különböző helységében egyaránt megtalálható volt: Made in Czech Republik. Rendben.
Krk - Baska camping : 10, nagyon tisztán tartott és láthatólag nagyon új helységből legalább 4-ben megtalálható volt az alábbi felirat:Made in Czech Republik . Na ez is rendben.
Istria - Icici camping : 1 látogatott helység, de a felirat ott volt.
Gimnáziumi nyári olasz-görög kirándulásokon nálunk is az volt a standard menü.(Hú,most én is vétkes leszek..:-)Nagy bográcsban vízforralás,abba bele az egész trupp konzervkészlete.Természetesen mire megmelegedett,leázott a cimke,lehetett találgatni,melyik kié..:-) Na meg ahogy a rutintalan versenyzők izomból beledöfték a konzervnyitót...úgy még egy izlandi gejzír sem tud spriccelni.Jó zsírosat-paprikásat,hogy ki se jöjjön a fehér pólóból.
Sóletkonzervet akarok !!! Finom az? Eldöntöttem, hogy hétvégén az lesz a kaja nálunk, ha már külföldre is viszik, csak jó. Vagy csak a távolban jó? Mindegy, annyit olvastam róla, hogy ki kell próbálnom. Bocs off volt.
Valaki meg, a gyerekkel utazas temaban? Athenban milyen ido lesz szombaton (kora delutan)? :)
es most ON
Egy ismerosunk anyosa egyszer rantottal rendelt Lengyelorszagban. Amikor nem ertettek, akkor megfogta a teritot es rangatta..., kozben persze lassan, tagoltan mondta hozza magyarul.
Csak azt szeretném megtudni, vajon hány fok lehet Stavros ( Észak-Görögország ) környékén szeptember végén - október elején. Hálás lennék, ha valaki tudna erre válaszolni, esetleg tapasztalatok alapján.. kösz előre is.
Ez a topic nagyon kezd eltérni az eredeti témátol. Remélem azt nem akarjátok megbeszélni, hogy kint a gyerekek alá milyen pelenkát tesznek... :((
Görögországban történt, hogy láttam, ahogy egy magyar n? annyira bámulta egy ékszerbolt kirakatát, egyre közelebb hajolgatva mignem jól beverte az orrát! Engem ugy kellett lefogni a röhögést?l. Csoda, hogy a riasztó nem indult be...
Mi is vittük mindig az összes gyereket, tengerentulra is.
Volt jobban meg rosszabbul sikerült utazas is - mint ahogy nekünk, felnötteknek is. Tapasztalatom szerint elég véletlenszerü, hogy mikor mennyit bir az ember, legyen felnött vagy gyerek.
Arra viszont mindig figyeltünk, hogy gyerekprogram is legyen, amit ök (is) élveznek.
Kár ebbe belemenni, egy gyerek otthon is tud beteg lenni, üvölteni, stb. Rémtörténetet meg bármelyik gyerekgyógyász mesél neked (szigorúan itthon történteket)...
Egy egészséges gyerek szerintem nyugodtan vihet?, aki fél a dologtól, az meg inkább tényleg ne vigye.
Semmi sem kötelez?, csak kérdezted, hogy kinek mi a véleménye, azért írtam.