Rémesen sajnálom az előbbi hozzászólásaimat, abszolút félreértés volt. Jóbban kellene tájékozódnom. Nem nagyon szeretek kérkedni a B-nettel, amilyen rossz a híre. Ezért társultam be egy tanácsadó céghez, ami a B-net védnöksége alatt működik. Tényleg, valamennyi pénzintézettel kapcsolatban állunk, senkinek sem akarunk rosszat, ugye elhiszitek. Ezért fontos, hogy együtt leüljünk átbeszélni, akár 100x is, hogy a legjobb pénzügyi tervet állítsuk össze neki. Aláírom, a 10-20 év tényleg hosszú idő. És az is igaz, hogy az emberek nem akarnak előre tervezni. Mindenki úgy tervez, ameddig a pénztárcája ér. :)
Hazardírozásért valóban nem érdemes több hitelt fölvenni, főleg nem amatőrnek. Az ötlet amúgy nem teljesen hülyeség, csak nem így kell csinálni.
Egy nagy lakossági bank lakossági üzletágának vezetője pl. megsúgta nekem, hogy neki is van ám lakáshitele, meg lesz is még egy darabig, amíg alacsonyabb a thm-e, mint a kamatadó utáni betétkamat meg állampapírhozam. De részvényalappal ő sem szórakozik, beéri a szerény 1-2 százalékos nyereséggel.
Szoc.pol ez esetben ugrott, ha másik ingatlan értékesítéséből van, illetve adókülnbzet is jelentkezik 20 %-ban, ami 32 millánál ugye 400.000 ft... továbbra is fenntartom, hogy abszurd a dolog..... Én tuti, hogy nem vennék fel ezért tbb pénzt, hogy hogy hazardírozhassak.. Az egy más dolog, hogy nekem így van, de az a saját pénzem volt, nem hitelből nyomtam bele és nem is hiányzott....DE nem számoltam az árfolyamkockázattal ez esetben, -illetve én rakom ide oda és nem gazdagítok egy biztosítot és brókert sem.. - ha bukok, akkor magamat okolhatok és legfontosabb: NEM KELL HETEKIG KNYRGNM A SAJÁT PÉNZEMÉRT? MIRE HAJLANDÓAK VISSZASZOLGÁLTATNI? AMIKOR KÉREM? ESETLEGES KOLTSÉGLEVONÁS UTÁN
Akkor jöhet össze, ha a lakás pl. 20 milliót ér, kell neki 7 millió hitel, de felvesz 9-et, a 13 millás önerejéből meg 2-t befalapba tesz. Csak annyi a lényeg szerintem, hogy vegyen fel a kelleténél több hitelt, és tegye az önerő egy részét befalapba.
tételezzük fel az egyzserűbb számolás miatt: van egy 10 M-ért vásárlandó ingatlanod, meg 2 milla onerőd A bank legjobb esetben is max. 9 millát ad, tehát neked egy millát be kell rakni mindenképpen...akkor marad ugye 1 misi... De eredendően 2 millával tbbet akart felvezetni vele, amiből még egy et ki kéne venni .. és itt a bibi.. Ugyanis a lakáshitelt azért hívják így, mert lakáscélú, továbbbi egy millát nem fog kapni szabad felhasználásra....Akkor most miről beszél? Nekem az jott le, hogy fogalma nincs róla, hogy hogy hogyan műkdik a hitel rész.. Az meg hogy kitermeli simán a kltség vonazatát 20 év alatt devizakockázatostul tokkal vonóval együtt , az kicsit abszurd...
Azt írta, kell az "önerő". Gondolom, abból meg a 2 milla a részvényalapba. Mert ez nem biztosítás, itt valszeg részvényalapa megtakarítási rész. Erre varrjál pitykés gombot!
20 százalékot emelkedett a BUX az elmúlt 365 napban, ha 2 milla van az alapban, és ennyit hoz évente folyamatosan, sőt havonta stabilan, akkor max. 4 év alatt fogy el belőle az összes lóvé, ha onnan törlesztenek havi 60-70 ezret. Utána mennyi is egy 20 éves 9 millás hitel tőketartozása? 8 millió körül lehet, ha jól számolom. A törlesztő meg mehet a 9 misi után tovább devizakockázatostól mindenestől az ügyfél pénztárcájából.
A másik forgatókönyv, hogy a 2 millás tőke megmarad az alapban, akkor a mostani trend alapján az a törlesztő felét fedezi maximum. Vagyis egyik hónapban az egészet akár, a másikban semmit, az ügyfél meg izgulhat, hogy mennyit kell fizetnie 0-70 ezer között (plusz devizakockázat), sose tudhatja előre. A 2 millás tőke meg 20 év múlva meg ér 1 millát jó esetben.
Meséld már el nekem, hogy hogy a fenébe tud 7 millás lakásra 9 milla hitelt felvenni.. Mert akkor nekem is kell rogton
Egyébként nem ellenséges a légkr messze sem, mert próbálunk segíteni mindenkinek, de amit most írtál, az nálam is erősen leverte a biztosítékot. Szerintem fogalmatok sincs róla, hogy a folyósítás maga hogy trténik. Mert azt úgy elárulom neked, hogy nagyon is sok gond tud van még egy hitelügylettel azután, hogy a bizti részét megcsináltátok ezek a feladatok rám várnak..Meg az is, mikor a hülyeség netovábbjaként tk flsleges dolgokat adtok el az ügyfélnek, nekem meg meg kell menetnem a lakását, mert nem tudja fizetni... Szóval kombi nitelek nálam NO COMMENT
Ha átnézel a LAkáshitel-help tocicba, akkor ott sokan és sokszor leíretuk, hogy miért gáz..Nem szeretném még egyzser leírni...
nekem az a bajom ezzel a ceggel hogy mindenki ugyanazt mondja Atol Zig. Mintha valami agymosast kaptatok volna. Semmi onallo gondolat, valtozatossag vagy szemelyreszabas nincs bennuk. Ja, szegeny csoka vegyen fel meg par millaval tobb hitelt mint amit kellene (fizetni tudja), majd belebukik ugyis. Nem kellene minden hitelt esz nelkul csak felvenni, meg kellene erteni hogy ez egy komoly tervet igenyel a jovore nezve, mert kb 20 evre probalsz elore menni. Nemhiba van a lakossag legatyasodva mikozben havi 60 milliard hitelt vesz fel tobbek kozott ilyen tanacsra is hallgatva.
Nem vagyok konkurens, nem is dolgozom a pénzügyi szférában, de hülye sem vagyok hozzá.
Amit te ajánlasz, azt a spekulánsok amúgy is kihasználják, aki meg nem spekuláns, mezei ügyfél, annak meg szvsz doszt elég a devizakockázat, fölösleges még részvényalapokkal is hazardíroznia. Épp elég neki, ha a forint esik 20 százalékot, nem kell ezt még tőzsdei kockázattal is megfejelni, a kettő amúgy is párban jár.
Ha tisztességes üzletkötő lennél, szereznél neki 7 milkót jó kondíciókkal, és békiben hagynád.
A banknál kedvezőbb hitelkonstrukciót pedig kötve hiszem, hogy tudsz tervezni. A végén a hitelszerződést a bankkal írja az ügyfél, brókernetes kondilistát meg még egy banknál sem láttam.
Miért ez az ellenséges hangulat? Csak nem konkurens vizeit zavarom? Pénzügyi tervezéssel foglalkozunk, és regisztrált PSZÁF-es ügyfelek dolgoznak itt. A bankoktól veszünk fel hitelt az ügyfélnek, akinek jóval kedvezőbb hitelkonstrukciókat tervezünk. Ja, bocs, ami kimaradt, önerő mellett. De feleslegesen nem tépem a számat, ha ilyen a fogadtatás.
Egyszerűen le vagyok döbbenve. Hogy lehet ilyet ajánlani?
És kit lehet rávenni, hogy belemenjen ilyen hülyeségbe? Mi van, ha a befalap hozama negatív? Ha pl. a 2 millió pár hónap múlva már csak 1,5 milliót ér, mert esik a tőzsde?
Az ügyfél fizetheti saját zsebből a 9 milka részleteit, és ha kiveszi a befalapból a zsét, hogy előtörlesszen, akkor marad 7,5 millió tartozása az eredetileg szükséges 7 millió helyett. Mert ugye ez is benne van a pakliban, meg még ennél rosszabb forgatókönyvek is.
9 milliós hitel törlesztőjéhez évente 35-40 százalékot kellene fialnia a befalapnak mondjuk 20 éves futamidőval. Olyan befalap a világon nincs, amelyik ilyen hozamot garantál 20 éven át.
Komolyan érik bennem egy telefon a PSZÁF-nak meg a GVH-nak, hogy ugyan nézzen már körül a Brokernetnél lakáshitel-ügyben, mi a cart művelnek. Mert ez nagyon súlyos.
Kérlek, még ne írjatok le. :) Ez megoldható. Miért ne lenne reális? Nem a tőzsdére visszük, hanem befektetési alapokba. A Brokernet nem azonos a tőzsdei brókerekkel :I
Felvesz 9 milliót, 2-t betesz egy tőkeszámlára, 7-et megtart, és többé semmi dolga?
A bank meg kiveszi a tőkeszámla hozamát, annyit, amennyit, és azt mondja, hogy oké. Ilyen baromságba melyik bank megy bele, mert azt elkerülöm, mint a szél! Amit írsz, az szvsz nem igaz, vagy 1000 százalék, hogy átkúrás.
Ha valakinek kell 7 milka hitel, vegye fel a 7 milkát valahol, és törlessze szépen. Extra 2 milkát, csak hogy hazardírozzon vele a tőzsdén, és a Brokernetnek legyen szép jutaléka, fel ne vegyen a házára! Főleg, ha nem ért a tőzsdéhez, mert úgy rábaszik, hogy ihaj!
Ha meg nagyon ért hozzá, úgysem hitelből tőzsdézik, hanem vesz valami nagy tőkeáttételes cuccot, és kis pénzen is nagyot keres, esetleg bukik.
Brokernetes megoldásokról nem hallottatok? Egyik ügyfelem 7 milliós lakást kíván megvenni, tanácsoltuk, hogy 9 millió Ft hitelt vegyen fel, hogy a megmaradó 2 millió Ft megtakarításra menjen, ahol a hozam fedezi a törlesztő részleteket. Semmi sem lehetetlen! Miért kellene hitellel eladósítani magunkat, ha megtakarítást mellécsatolva lenne egy nagy összegű tőkeszámlánk?
Kérek mindenkit, hogy segítsetek ezt a gondolatmenetet továbbgörgetni.
Aki esetleg konkrétan érdeklődik, a 06-70-268-63-49-es számon kérhet tőlem időpontot, (már akár a hétre is :) azonnal rendelkezésetekre állunk!
Ha az OTP-nél van sok cuccotok, ott most van ez váltogathatós devizahitel (Világhitel) is, ami holnap indul, és elég alacsony a törlesztője. Ott sincs értékbecslés, induló ktg-ek, meg a lakáskasszát is beviszik, hogy kedvezményesebb legyen.
Asszem, ha van folyószámlátok ott, meg csoportos beszedési megbízásotok kettő, akkor az első évben nincs kezelési ktg sem. Jen, CHF, EUR, HUF között váltogathatod havonta a devizanemet díjmentesen, a bank elküldi elvileg sms-ben, hogy melyiknél alacsonyabb a részlet.
Az első évben nagyon jónak tűnik kezelési ktg. nélkül. 25 évre 5 milliónak a részlete lakás célra 16500 forint körül van. A kezelési ktg. a 2. évtől 2,04 százalék, szóval kb. 25 ezer körül lenne a törlesztő, ha jól számolom.
Bocs, félre néztem valamit. Azt írtad, hogy 6 millió kellene, ne haragudj. Ha 10 millás, akkor sok helyen kaphattok ennyi szabad felhasználású jelzáloghitelt. Ha lehet, ügyelj arra, hogy opciós vételi jogot ne jegyezzenek be, csak jelzálogjogot. A K&H pl. bejegyez ilyet is.
Nos tipikus adósságrendezőt ebben az esetben nem javasolnék (Budapest Bank), mert ők ebben az esetben csak a fennálló tartozásokat váltanák ki, semmi több pénzt nem tudtok felvenni..
Amire Te gondolsz, az egy sima szabad felhasználású hitel, mert ott az ingatlan értéke a mérvadó, teht, ha a ház elbírja, akkor megkaphatod rá a maximumot.
A vegyes falazt akkor gáz, ha nincs alapja, ha van, akkor nem olyan veszélyes.. Illetve van rá biztosítás is, így szerintem nem olyan kockázatos az ügylet..
Az, hogy mire van biztosítva, az nem olyan fontos, mert alapvetően a biztosító az újraépítési költséget veszi figyelembe mínusz a telekár, tehát az ingatlan értéke mindig alacsonyabb, mint a biztosítási összeg..
Én azt javasolnám, hogy olyan bankot kéne választani, ahol most nincs értékbecslési díj (Unicredit, MKB, FHb stb...), mert olyan nagyot így nem buktok, ha esetleg nem hitelezhető az ingatlan....
Ha tudnánk nyugodtan törleszteni, most nem keresnénk kiutat :)
"A lényeg, hogy a 6 milliós ingatlanra nem valószínű, hogy kaptok 5,5 millió forintnyi kölcsönt. Még az is necces, hogy a 4,5 milliós hitelt ki tudjátok váltani. "
Igen ezzel én is tisztában vagyok, csak nem tudom hol írtam, hogy az ingatlan 6 milliós...
Amúgy nem tudom, hogy mennyi lehet....
Van rajta biztosítás közel a duplájára, ill. a környékbeli házárak alapján meglehet a 10 milla érték... Persze ezt nem mi fogjuk eldönteni...
A gyakorlati kivitelezést értem én, de 4,5 milla fedezet nélküli hitel ilyen fizuk mellett nekem kicsit soknak tűnik. Persze, ha tudjátok törleszteni, nincs gond.
A lényeg, hogy a 6 milliós ingatlanra nem valószínű, hogy kaptok 5,5 millió forintnyi kölcsönt. Még az is necces, hogy a 4,5 milliós hitelt ki tudjátok váltani.