Érdekes, nekem nem lett négyhónapos gyerekem, csak pár madárfiókám, mégsem neteztem napokig miattuk, és kb. egy hónapja elég keveset vagyok itt. Te hogy csinálod?
Szerintem nem kár. Az emlősök jelentős része és 1-2 madár intelligens, érző lény, így élete értéket képvisel, önmagában is, akkor is ha sok van belőle. Az emberi élet is ugyanezért értékes, az ember persze intelligensebb, így nagyobb érték, de csak mennyiségi különbség van. Egy macskának ugyanúgy joga van élni, mint neked pl.
Aha, érdekes. Az én kertemben, ahol hemzsegnek a madarak, még egyszer sem fordult elő, hogy a babakocsira szartak volna. Ellenben a macskabűz folyamatosan jelen van. Persze én nem vagyok annyira beszűkült gondolkodású, hogy azt állítanám (most nem rólad beszélek), hogy az lehetetlen, mert náluk bizony a madarak kizárólag a babakocsi hálójára szarnak, általában olyan "átfolyósat". Na meg a gólyák :)
Persze. Bár kissé súlyosabb törvénysértést vétenél, mint fordított esetben. Úgyhogy csak miattam baglyot ölnöd nem érné meg. Annál is inkább, mert igazából engem szeretnél megölni. :-)
(Természetesen látom a gyenge provokációs kísérletet az írásodban.)
Az embereket kár idekeverned. Bár felőlem adhatunk a cápáknak embert, és nem is feltétlenül a kínaiakkal kell kezdeni. Inkább az amerikaiakkal. Csak hát a világ sosem fog megegyezni abban, kit vessünk elsőként a cápák elé.
Hát igen. Óriási megkönnyebbülés nekem tudni, hogy eggyel kevesebb barátom van. Komolyan. Ezért is szelektálok köztük folyamatosan. Például roppant izgalmas, hogy ha ellenvéleményt mutatok velük szemben őket kényesen érintő témákban, hogyan reagálnak, és megrendül-e köztünk a jó viszony, vagy képesek vagyunk megmaradni kulturált vita és érvek szintjén. Ha nem, akkor az ismeretség megy oda, ahová való: a levesbe.
Hát persze, kedves érzelmileg elfogult barátom. A macska egyen baglyot, mert a macska tündéri szép állat, a bagoly meg csúnya gonosz. Az sem számít, hogy a bagolyból kevés van, a macskából meg annyi, mint a szemét.
Hát, ha az a papa, akire gondolok, akkor nem hagytatok sok időt egymásnak a gyerekig. Ha meg nem az, akkor még annyit sem. De ez itt off, meg egyébként is a te magánügyed.
Indokold meg, miért beteg cselekedet. A baglyot eleve egérrel és patkánnyal kell etetni, nyers húson nem marad meg. Az egeret és patkányt meg kell ölni előtte. Vagy ráhagyni az ölést a bagolyra. Miben más egy kismacska életének értéke, mint egy kisegéré? Semmiben. Akkor mindenki beteg, aki ragadozómadarat tart?
Azért engedd meg, hogy egy pár gondolatot leírjak a te szinteden az általad minden bizonnyal rám, és a feleségemre értelmezett megjegyzésedre:
"És az indulat még semmi ahhoz, amit akkor tapasztalnál, ha odaköltöznél a szomszédomba, s közölnéd, hogy zárjam be a macskáimat, mert a feleséged allergiás rájuk. :)))"
Szóval úgy írom, hogy ezek alapján biztosan megértsd:
Ha ideköltöznél a szomszédomba és esetleg vesztedre ezzel a szöveggel kopogtatnál be az ajtómon,bizonyisten belefojtanálak egy vödör parlagfű virágporába (és most nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam, kifejezetten a feleségem kérésére). Szal a likvidálást a probléma gyökerénél kezdeném, nem a folyományánál.
"Ismerem őt személyesen, e topicban való megjelenéséig többre tartottam."
Hálistennek, még időben kiderült, hogy nem tudsz sokra tartani. Az ég mentsen meg egy olyan baráttól/ismerőstől, akinek ennyi elég a bizalomvesztéshez. Vita a macskákról. Internet.
Mindig örülök, mikor megszabadulok egy-egy méltatlan baráttól. Kevés marad, az a kevés viszont valódi barát.
Én is elég betegnek tartom, aki macskakölyköket szed össze a baglyainak... Amúgy meg nem minden madárért kár. Pl. verébből sokkal több van a kelleténél, meg galambból is (a balkáni gerléből).