Megjöttem az utazásról, igy azt mondom, hogy a Liszabon kártyát jól kihasználtuk azokra amik "benne voltak az árában". Szerintem, bár elég sok minden változott a legutóbbi értesüléseim óta is, nekünk jó választásnak tűnt. Viszont amit az internetes vásárlás jutalmaként ráadásul adtak, az étteremkártyát nem használtuk.
mindig meglep, mikor egy viszonylag frissen regisztrált olvtárs ossza ki (mintha picit) sértődötten azt, aki már azért segített itt sokaknak, és sokszor.
Köszönöm! Már vége a csodálatos utazásnak. Mindent megtaláltunk, amit terveztünk. Metróval mentünk be a városba, felszálltunk a 28-as villamosra és megnéztük a látnivalókat az útvonalán. Még volt időnk egy kis sétára is.
Pompásan éreztük magunkat.
Hát, Lisszabon elég érdekes város... Szűk sikátorok, nagy szegénység, sok-sok lepusztult ház, csodálatos emlékművek, paloták. Elég nagy a kontraszt.
Kedves attamatta! Próbáltál megbántani a lekicsinylő kommenteddel, de csak egy percre sikerült elrontani a hangulatomat. Sajnálom azt a percet is. Üdvözöllek és csodálatos utazásokat kívánok Neked!
2. 28-as villamos, szerintem nagyjából mindegy hol szálltok fel és hol le mert maga a villamosozás egy élmény vele, de mondjuk hogy ne bújjak ki a válaszadás alól mi általában a Rua Da Conceição-n szálltunk fel rá ( ez ha a Rossióról indultok le a tenger felé a fő sétálóutcán a Rua Augustán a Praça do Comércio felé akkor a Rua Augustát keresztezi a tengerhez közel már ) és felmentünk Alfamába. Ott mondjuk leszállhattok a Sé katedrálisnál és lehet sétálgatni Alfamában fel egészen a Szent György erődig ami nekünk nagyon bejött, nem tudni hogy nektek is vagy nem, de objektíven nézve jó hely és nagyon szép a kilátás onnan a városra.
Mivel írod hogy reggel 6-tól délig lesz időtök ennél sokkal több bele sem fér majd szerintem, persze ez csak egy verzió, tudnék mondani másik 3-4-et hat óra eltöltésére Lisszabonban és azok sem lennének rosszabbak.
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne így utazás előtt két nappal. A 28-as villamossal szeretnénk Lisszabonban egy kört tenni a rövid kis hat óránk alatt. Mivel menjünk be a repülőtérről a városba? Mi a neve a megállónak, ahol felszállhatunk a villamosra? Mi a neve a megállóknak, ahol érdemes lesszállni? Az Eduardo parknál mindenképp szeretnénk. Ez a megálló neve is? Reggel 6-tól délig lesz időnk. Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem a parkos link nem a parkot hozta be ;(, de a leirasok tok jok. Vissza kell mennunk....
A belvaros kiurulesehez az is hozza tartozik, hogy iszonyatos az elvandorlas a fejlett/fejlodo/prosperalo orszagokba; Brazil, Mozambique, Angola...meg hasonlok! vannak portugal kollegaim... Elmondasuk szerint is nehez a helyzet.
akkor eléggé sokmindent láttatok a városból. Ezenkívül az idő függvényében tanácsolom még megnézni a Bairro Alto negyedet, a Elevador de Santa Justa-t (lift) és mondjuk a Parque Eduardo VII nevűparkot. Én általában metróállomásnál vettem automatából a jegyet, mert olcsóbb mint magán a villamoson venni.
Szuper volt! Köszi! A 28-as villamosra jegyet, ill. kártyát trafikban lehet venni, mint Rómában?
Nekem különösen hasznos volt az írásod, mert mi csak 6 órát tölthetünk (6-12 órág) a városban és ez a rövid idő talán így lenne a legjobban kihasználható, hogy lásunk is valamit. Mi a véleményed?
Köszönöm a tanácsot! Úgy gondolod, hogy a Szent György várhoz nem jutunk el, mert messze van? Inkább az ebédet hagynám ki, ha van rá esélyünk, hogy megnézzük.
Igen, természetesen ránéztem, azért kértem segítséget attól, aki ismeri a várost. Semmi esetre sem szeretnénk 6 órát a reptéren ülve elpocsékolni. Köszönöm a választ.
Nem a nyugdíjjasságot, hanem a kort kell igazolni / a legtöbb helyen 65-év felettiséget, de találkoztam már 60-nal is/. Arra meg ott a személyi, vagy az útlevél.