"azért merem ezt mondani, mert jogász vagyok, több védjegy- és szerzői jogi perben dolgoztam már gyakorlatilag ez a szakterületem"
Hát akkor kérünk, ha ebben te valami szabálytalanságot, törvénysértőt, jogtalanságot, illetlenséget, nem-szokásosat, mittudoménmit látsz, akkor ne számon kérj, és kérdőre vonj, hanem segíts, tanácsolj, javasolj.
Én a zenekar nevében nem teszek semmilyen jognyilatkozatot, de gondolom és remélem, hogy ezt a csapat laposan letisztázta és átbeszélte.
Sziasztok!
Bocsássatok meg, hogy zöldfülű Solaris-fórumosként kicsit ünneprontó szeretnék lenni.
Régi, passzív fogyasztója vagyok a fórumnak, és főként azért passzív, mert az én előismereteim nem érnek a tieitek közelébe. Én a másik oldalról kerültem közétek: korábban ismertem a Napoleon Boulevardot, és csak visszamenőleg bukkantam rá a Solarisra. Azóta mindent megvettem, amit lehetett, és a MÜPÁ-ban is ott voltam ez volt életem első Solaris koncertje. Fantasztikus élmény volt.
De eredetileg NB rajongó voltam. Voltam. Mert az, ami Kollár Attila távozása után lett a zenekarból, az minden korábbinak a megcsúfolása volt. Legalábbis szerintem. /Nyugodtan mondjatok ellent, ez csak egy személyes vélemény./
Mindenesetre az is a Gömör-Barcsik-Pócs trióhoz fűződött. Így aztán nem sok bizalommal voltam/vagyok ehhez a Solaris Fusion formációhoz sem.
Muszály ezt előrebocsájtanom, hogy leszögezzem: elfogult vagyok. De.
Van néhány igen súlyos problémám a dologgal kapcsolatban, ami egyáltalán nem szubjektív:
1.) Miért használják a Solaris nevét, logoját-tipóját, sárga körét? Ezt még a nagy tribute-zenekarok sem csinálhatják, ennek vannak jogi korlátai /azért merem ezt mondani, mert jogász vagyok, több védjegy- és szerzői jogi perben dolgoztam már gyakorlatilag ez a szakterületem/.
2.) Miért a Solaris történetét írják le a honlapjukon, miért nem a sajátjukat? Arra ott a zenekar (kissé befagyott!) honlapja.
3.) Miért nem saját repertoárt alakítanak ki (azt írtátok, az az egy szám ígéretes volt), miért kell olyan számokat játszaniuk, amelyekhez a borítók tanúsága szerint semmiféle szerzői közük nincsen? Ráadásul egyikük sem alapító tagja a Solarisnak és az Archive-1 borítószövege szerint sem a név, sem a zenekari koncepció kialakításához nem volt közük?
4.) És a legsúlyosabb: hogy jönnek ahhoz, hogy szabadon letölthetővé tegyenek egy olyan számot, amin Bogdán Csabi gitározik, Kollár Attila fuvolázik és Erdész Robi billentyűzik? Ami ráadásul a Nostradamus-album borítószövege szerint - Erdész Robi szerzeménye! Miért kell azt a látszatot kelteniük, mintha sajátjuk volna?
Higgyétek el, ezek komoly problémák, ilyesmivel nem jó játszani!
Mindent összevetve, sajnos, ugyanaz az érzésem, mint a NB esetében: a Gömör-Pócs-Barcsik trió olyasmit vált aprópénzre, ami nem az övé. Javítsatok ki, ha nincs igazam, de úgy gondolom, ilyen gátlástalanul nem szabadna idegen tollakkal ékeskedni.
Üdvözlettel
tubularbells
Sajna valóban nem működnek a lapon a videók, de ez nem véletlen, oka van.
Ilyen országban élünk, ahol divat az irígység, a másik lenullázása, piszkálása, stb.
Igy jobbnak láttuk letiltani a kisfilmeket.
Szerencsére ezen a fórumon, ahogy látom nem ilyenek az emberek, de ez nem is meglepő, hisz a Solaris az ZENE és a ZENÉT csak értelmes, intelligens emberek tudják befogadni.
Drága PociDance! Üdv "nálunk"! :-) Kérem szólj a webmestereteknek, hogy 'azon' az oldalon nem működnek a letöltési linkek, ezt már jeleztem 'ott' is a vendégkönyvetekben.
OFF: Szia Pocidance! Nem magamra gondoltam ami a kérdés feltevőjét illeti (én elég szabadelvű voltam, vagyok). :) Mint írtam, nem vagyok rá büszke, hogy tőlem indult ki ez az inda, azt láttam csak, hogy a háttérben elmosódottan látszó dobos hasonlít Lacira. Pláne nem azért linkeltem be, hogy bárki bárkit izélgessen emiatt. ON.
Most látom csak, hogy sikerült némi kellemetlenséget előidéznem a D&D képpel, amiért sűrűn "exhumálom" magamat. Egy volt munkatársam küldött át erről a portálról egy hirdetést, amin egykori főnökünk homoszexuális társat keres magának. Miután jó kikacagtam magam, körülnéztem, kik is laknak ezen az oldalon. Na, hát így bukkantam az inkriminált fotóra, amivel a Bosi-féle tolmácsolt reagálás tartalma szerint, Laci helyett tán a Hölgynek tehetnek fel keresztkérdéseket. ....Nnna, jól beletenyereltem. Mea maxima culpa! Egyébiránt tökéletesen egyetértek azzal, hogy "egy dobos doboljon". Azzal már nem teljesen, hogy "legalább" úgy, mint Laci, mert akkor Carl Palmeren és Király Istvánon kívül számosan letehetnék a verőt (talán Tony Fernandez még határeset:))
Reméljük bővülni fog, kellenek már az újdonságok és az élő zenék. Az állóvizet csak a tavakban szeretem, ahol jókat úszhatok, a zenének viszont pörögni, szólni kell. Hajrá Lány és Fiúk! Sok sikert, mert azt mi is élvezhetjük. (ugye annyira nem vagyok önző?)
Laci azt írta, hogy "még mielőtt bárki bármivel megvádolna". Megbízható forrásból tudom ;), hogy ez nem az itt megjelent bejegyzéseknek szól, hanem azoknak akik most szereznek tudomást a D&D-ről és esetleg rosszallanák, hogy egy ilyen dobos, hogyan mehet bele ilyen dologba.
Kérlek ne vegyétek magatokra. Ez a beírás Laci részéről inkább megelőzés, mint válasz. Ja, és egyetértek, "egy dobos doboljon" úgy ahogy azt Laci teszi. Minimum!!!
Laci egyetlen rossz gondolatom sem volt a D and D formációval kapcsolatban!
Egy dobos doboljon!
Úgy, ahogyan Te teszed, gőzerővel, precizen, virtuózan, remekül, imádattal, lélekből, ihletve, erővel, izommal és seperve, cinekkel és tamokkal! Ez a Te feladatod és küldetésed. Sok erőt hozzá! Uff, én szól-Tamtam!
Az előbb csak szócső voltam, most énis le kell írjam a véleményemet.
Nagyon sajnálatosnak tartom azt a helyzetet, hogy a jelenlegi pop/rock/akármi "sztár-felhozatal" melett sok (nem csak Lacira gondolok) profi/tapasztalt/ismert zenésznek megélhetési gondjai vannak. Hál' Istennek Laci olyan mellékest talált, amiben örömét leli, de valahogy elfogadhatóbbnak tartanám ha nem Neki (és a hasonló helyzetben lévő zenészeknek) kellene megélhetés után kutatniuk, hanem a megfelelő vezetői pozícióban lévő, a zenéből megélő emberek keresnék Őket. De sajna ez csak egy utópia, hisz' ez itt Európa, a pénz központú világnézet újabb bölcsője. :(
Ehhez nem tudok elfogulatlanul hozzászólni, ezért csak annyit, hogy az mindenesetre irigylésre méltó, ha valakinek az tölti ki a mindennapjait amit imád, pláne ha azzal még másoknak is örömet okoz, ráadásul még pénzt is kap mindezért. - mégha csak a negyedét is :o(
( Bár nem ismerem a műsort, azért így látatlanban is elismerésem ,nagyon nehéz ugyanis történetet eltáncolni, dobszólóra és egyedül ! Aki szerint meg a hastánc ledegradálandó műfaj, az sajnálhatja, mert nem hastáncot látott. )
Még mielőtt bárki bármivel megvádolna leírok néhány gondolatot Drums and Dance ügyben. Nem tudok úgy reagálni, mint a tetten ért kölyök az édességboltban. -Egyik barátom /Pellérdi Zsolti/ felesége hastáncol. Az Ő ötlete volt, hogy mi lenne, ha dobon kísérném. Elkezdtünk próbálni és az egyik 3 tételes dobszólónak pl. konkrét keret története van. Ha azt Solaris koncerten játszom el szerintem tuti siker. Nem hiszem, hogy kellemetlenül kellene éreznem emiatt magam. Sajnos nagyon rossz lóra tettem. A dob az életem. Bármilyen formában. Örülök, ha dobolhatok. Napi több órát töltök gyakorlással, tanítással. Kimutathatóan a megszorító intézkedések óta egyre kevesebb a tanítványom. Kevesebb mint negyede. Beledöglök a pénztelenségbe. Szép dolgok az elvek, de nem érzem annyira hűtlennek magam, hiszen dobon játtszom. /Bár lennének fellépések, de nincsenek./ Nem mérgezem bővebb környezetem idegesítő, mindenki által utált médiaszeméttel. Ami tudom jól megélhetési bűnözés. Tehát aki ezt teszi, ne törjön pálcát felettem. Lehet ez vita indító téma szívesen beszélek róla többet ha bárkit érdekel.
Hát bízIsten először gondolkozóba estem (lehet, hogy hihhetetlen), aztán inkább kicsit visszaMATSAVLO az előző hozzászólásokat és lám, hol kezdték ma árusítani a jegyeket? Na, sztem ott voltál. Az nem igaz, hogy nem nyertem hangszórót
Elhoztam 2 jegyet a 18 órás előadásra :D. Tök kellemes meglepetés volt,ugyanaz
az eladó áll a pult mögött akire a régmúltból emlékeztem.Jó hogy vannak ilyen fix pontok az életben,pedig nem tegnap volt hogy utoljára ott jártam.Váltottunk is pár
szót,azt mondta komoly érdeklődés van a koncertek után.Úgyhogy siessetek rajongótársak,mert aki lemarad kimard :))
Jó nyaralást mindenkinek!!!Ha előbb nem,találkozunk röpke két hónap múlva....
Nos, mivel már korábban jeleztem, hogy megyek és hát azt mondtam, hogy a 18 óraira szavazok, de kilenckor még nem tudok aludni, így nincs más hátra, mint előre fel mindkét koncertre!