megint szépen kikerülöd, hogy elismerd, mekkora marhaságot írtál, amikor azt állítottad, hogy a tehén odaajándékozza nekünk a tejet.
Már az indusok is önös céljaikra használják az állatot. Elveszik a személyes szabadságát, meghatározzák, mikor éljen nemi életet, ki is herélik adott esetben a bikát, és mindezt miért? Mert egy négy lábon járó táplálékforrásnak tartják. Ja, meg igavonó baromnak. Ugye szántani is jókedvében szalad az ökör?
Azt mondja: ettem már eleget, most lemozognám, sportoljunk valamit. Te, gazda, ne az asszonyt fogd már be az eke elé, én gyorsan felszántom a földedet.
Lehet rózsaszín meséket kitalálni a bölcs és jóságos bociról, de ezzel két helyen nem röhögnek ki: a bölcsiben és Somogyvámoson.
Láttál amúgy indus tehenet? Lehet, jobban örülne egy rövidebb, de nélkülözésmentes életnek, mint csonttá asztottan elaggni.
Csodálatos, amikor mondjuk Benáresz utcáin műanyag szemeteszacskókkal egészítik ki amúgy is kizárólag szemétből álló étrendjüket.
Óriási különbségekről van itt szó. A tehénfejés után a tehén életeben marad, azonban, ha a husára fáj a fogad, utána már tej sem lesz, nemhogy tehén.
Ha odamegy hozzád egy emberevő törzs 1-2 tagja, és meg akarnak téged enni, jogukban áll, hiszen mindenevők, ahogy te is az vagy, te is ezt teszed a tehénnel. Akkor az emberevő törzs is joggal ehet meg téged, hiszen ugye ők is a tápléléklánc részesei, csúcsragadozói, és ahogy a tehén tiltakozik ellened, amikor le akarod ölni, te is tiltakozhatsz az emberevők ellen, de ahogy te leölöd a tehenet és ahogy erre jogot kreálsz magadnak, úgy az emberevők is jogot kreálhatnak maguknak az elfogyasztásodhoz.
ja, ajándék. Az őstulok egyszer odament az emberhez, és azt mondta: te, ráncigáld már egy kicsit a tőgyemet, mert az nekem jó. Cserébe adok neked egy vödör tejet - beleszórsz egy kis Nesquiket, és lesz egy jó italod.
Így háziasította az ember az őstulkot. Lett belőle tehénke, vagyis haszonállat.
pedig ugye "mennyire undorító kifejezés a "haszonállat", ami már önmagában elárul mindent az ember önzéséről, az állatok kihasználásáról, azok felett való uralkodásáról..."
De az, csak ez a tehén ajándéka, ellentétben a husával, mert az erőszak árán van, tehát az nem ajándék a tehéntől. Meg kell elégedni a tejjel, ennyit ad a tehén, többet ne várjunk tőle, ne akarjuk a husát, mert azt nem kívánja odaadni, max természetes halála után.
Az állati zsíradékot, és minden olyan anyagot, ami állati eredetű, azokat kerülöm, természetesen mindenféle húst, és a halat is, sőt, a tojást is, bár ez utóbbi néha előfordul pl. süteményben vagy más ételekben. Én az édes dolgokat részesítem előnyben, nem csak azért, mert a jóság kötőerejébe tartozik a hinduk szerint, hanem, mert valóban régóta édességevő vagyok. A csokoládé meg hasonlók, azok napi szinten megvannak. Persze ez nem mindig jó azért, ebben is jó mértéket tartani. Tej és tejtermékek is gyakoriak nálam, a tej főleg kakaóként. Normál ételekben meg olyanokat eszem, mint bárki más, csak hús nélkül, pl. szójával vagy zöldségekkel. Ma pl. töltöttpaprika volt, a hús helyett szójával. Szójapörköltet is szoktam csinálni. Ilyesmik...
Pedig az édes ételek a jóság kötőerejébe tartoznak. A fűszeres ételek a szenvedély-, a húsételek pedig a tudatlanság kötőerejébe tartoznak. A halava egyébként édesség, desszert.
Igen, az Ocean a leghíresebb Eloy lemez a Silent cries... mellett, de szerintem a Power and the passion a legjobb, legegységesebb lemezük, ezért is erről a lemezről linkeltem be a számot.
A Floating lemezük pedig talán az egyik legkeményebb hetvenes-évekbeli prog-rock lemez, világviszonylatban.
Kedves Nyugalmas, köszönöm! Jó harminc éve egy barátom szomszédja birtokolta a lemezt... irigyelt ember volt ;) aztán az Oceant hallgattuk rongyosra. :) acsd
Gyors és könnyű elékszíteni, pillanatok alatt kész van, és laktató. Próbáld ki hús előtt, utána már nem fog kelleni a hús, mert annyira laktató, igazi praszadam :-)
Vegetáriánus recept húsevőknek, különösen Hecsének, a megtisztuláshoz:
"HALAVA: 20 dkg vajat olvassz fel egy edényben, majd adj hozzá 10 dkg búzadarát. Lassú tűzön kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen barnuljon. Eközben 4 dl vízzel 20 dkg cukrot forralj fel. Ha gyümölcsös halavát kívánsz készíteni, akkor a keményebb gyümölcsöket ebben a szirupban főzd puhára. Ha magvakat szeretnél a halavába tenni, azokat a darával együtt pirítsd.
Ha a szirup forr, lassan öntsd a darához, nehogy a forró gőz megperzseljen. Takarékon főzd és néha kevergesd, amíg a dara szemek teljesen át nem főnek, átlátszóak nem lesznek. Ízlés szerint adhatsz hozzá mazsolát, almát, erdei gyümölcsöket, diót, gesztenyét, citromot, narancshéjat, kakaót, epret, málnát, stb.)"
Valószínűleg igaz a cikk, de konkrétan nem az ezotéria tárgyköre, ezért írtam, hogy nem illik a témába.
Az pedig, hogy az emberiség egy része éhezik, nem a természet bűne, hanem az ember bűne, hiszen az energiák rosszul, aránytalanul vannak elosztva. Az emberek egy része korlátlan mértékben vagyont gyűjt, a másik része pedig ennek árnyékában él.
Nekem is a Yes a legfőbb kedvencem, de nálam a Yes mítosz már a 90125 lemeznél lerombolódott. A Dramaig tartom igazán értékesnek őket, beleértve a Tormatot is, ezt is szeretem. És ugyan a későbbi korszakaikkal kicsit meghazudtolták önmagukat, de így is azt mondom, hogy amit 1980-ig csináltak, az örökérvényű marad számomra mind zeneileg, mind szövegileg, akár szembeköpték magukat később, akár nem.
Annyira nem tudok angolul, hogy az egész cikket megértsem, tehát csak szavakat és néhány mondatot tudok lefordítani, azt sem mindig pontosan. De azért köszi! A másik cikk Wakemanről, ha jól látom, egy bulvár oldalon van, olyasmi lehet ez az oldal, mint nálunk a Story, Bors vagy a Blikk, és nem biztos, hogy az a Wakeman cikk az valóban Wakemantől származik. A bulvársajtó általában szeret hozzátenni a dolgokhoz, és amiket írnak, annak legalább a fele hazugság. Persze nem tudom, hogy a Wakeman cikk esetében is így van-e vagy sem, mindenestre kicsit gyanús az a weboldal.
Nem azt írtam, hogy a legjobb korszaka a vegetarianizmusnak volt köszönhető, hanem azt, hogy akkor csinálta a legjobb dolgait, amikor még elvileg vega volt.
Bár még mindíg a Yes a legkedvencebb zenekarom, de a mítosza, és Anderson mítosza a Union kapcsán rombolódott le nálam igazán. Bár életem egyik legnagyobb élménye, hogy kezet foghattam vele, mikor itt koncertezett.