Keresés

Részletes keresés

Góré Márton Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1944
meleg vagy?
Előzmény: Truman (1943)
Truman Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1943
Hali!!

Amikor azt mondta, hogy buzis műsor, akkor a közönség egyből vette a lapot, és csak röhögtek Ákos mondatain. Én nem voltam ott, de akit érdekel ez az egész ügy az nézze meg a: www.zeneforum.hu oldalát, de ott elég nehéz megtalálni eme ominózus cikket, akkor inkább www.akos.hu és ott ha végigolvassátok a frissítéseket akkor ráakadtok a cikket rejtő linkre.

Különben Ákos nem buzi!!!! És ha az is lenne, nem dobnám ki a Cd-it. Én el tudok fogadni mindenkit olyannak, amilyen. Attól még valaki ugyan olyan teljes, értékekkel bíró ember marad!!!!

OutSider Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1941
Mondom az nem érdekel, de mi az, hogy egy műsor buzis? ez valami latin kifejezés? wired=Ákos=ERIC CARTMAN?
Előzmény: MOCKBA (1940)
OutSider Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1939
Már megbocsáss, de mit jelent az, hogy buzis műsor. Mert lehet mondani azt, hogy rossz/szar, lehet, hogy unalmas/tré, színvonaltalan/gagyi, de buzis. És egyébként igenis terjenegett róla is bőven még bonsai-os idéjében, hogy az. és? ki nem szarja le ezt.
Ha kiderülne róla, hogy buzi/meleg, akkor lehánynád magad, kidobnád a CD-it, mint a Queen-t.
Szóval mi menti őt? (csak az, ha buzi, mert akkor mondhatja szvsz)
Előzmény: Truman (1938)
Truman Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1938
Kedves üVegpohár!

Szerintem már régen túlléptunk ezen a buzizós dolgon. Különben is nem azt mondta, hogy: Az egy buzi! Hanem azt, hogy :"Az olyan buzis műsor"

Nézzéetk meg ezt az új honlapot:
irc.akos.hu

mlc Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1937
Sokat gondolkodtam a kérdéseden, de nem tudok rangsorolni. Ezért mindig az utolsó, amin voltam. Így most a fehérvári.
Minden megvolt, ami kell: nagyon tuti zene, barátságos tömeg, fények, hangok, tombolás, éneklés, izzadság, fáradtság, izomláz.
Szabadtéri Ákos koncerten még nem voltam, de érdekes lehet.
Előzmény: nachson (1935)
KORNhulio Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1936
Nekem a korábban említett - nem véletlenül megjegyzett - Beavatás BS-beli bemutatója volt a legemlékezetesebb.
S kötve hiszem, hogy olyan élményt még tudna nyújtani.

Ehhez természetesen hozzájátszott az én akkori állapotom is, merthogy épp egy "halálútvesztőben" voltam. S ehhez már maga az album is illett. (Véleményem szerint Ákosnak azóta sem sikerült ennyire egységes albumot alkotnia.)

De félretéve az ilyen fokú szubjektivitást: Számomra a színpadkép ekkor volt legjobban kidolgozva. A pozitív hit templomában lehettem. Ismerőseim közül mindig kritizálták Ákost, hogy ilyen meg amolyan hittérítő. Nos, én erre mindig ezt a koncertképet idézem fel, s akkor általában elhallgat a kritika. Szerintem iszonyatosan kifejező volt. (Mondjuk ez elmondható a visszataszítóan rideg Hűség-koncertekről is, de azt épp ridegsége miatt nem tudtam annyira átélni.)

Tehát lényegében véve: addig s azóta sem tapasztalt intim légkör teremtetett akkor a BS-ben - legalábbis számomra. S a dalok pedig... Mind klasszikus.
Azóta már csak az albumok felére tudok ilyet állítani.

A korábban lezajlott vitához pedig annyit tennék hozzá, hogy Ákos szerintem is költő, s tulajdonképpen senki nincs aki ezt egyszer s mindenkorra eldöntené. Még az utókor sem. Bár én mindenesetre azon leszek, hogy bekerüljön az ezredforduló költői közé... Ha lesz beleszólásom a dolgokba.

Üdv. Mindenkinek.

Előzmény: nachson (1935)
nachson Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1935
Mi volt a legemlékezetesebb Ákos koncertetek? És miért?

Nekem kicsit nehéz a választás, sok koncerten voltam, bár sokat sajnos ki is hagytam. Ennek ellenére a toplistámon három koncert is ott van a csúcson.

Egyik a '97-es Beavatás Nyári Turné siófoki koncertje augusztus 9-én. Nekem ez volt az első Ákos koncerten, azelőtt totál nem voltam benne ebben a zenében. Még erre a koncertre is úgy mentem le, hogy kb 5. dal volt, amit ismertem. Jó kis (hatalmas) esővel indított a délután, tartott este 5-ig, csak késve kezdődött a koncert. De valami fergeteges hangulat volt. Itt hangzott el utoljára a 7 másodpers és A Szem szóló verziója, Kentaur nélkül. Emléxem, Ákos így kezdte a koncertet: "Jó estét Siófok! Ma nem lesz Esőkirály!" Nagy élmény volt. Ekkor ragadott meg Ákos zenéje, azóta vagyok rajongó.

A második igazán emlékezetes koncertem a 2000. június 10-i békéscsabai koncert volt. Nagyon jó volt, BS-nyi töme, de nem holmi vidéki stadionban, hanem a szabad ég alatt. És itt ment le először a Keresem az utam, hatalmas sikerrel persze.

A harmadik pedig a minikoncert volt a Pesti Est Caféban, 2000. október 4-én. Szerencsém volt és bekerültem azon kevesek közé, akik ott lehettek. Furcsa volt a jól megszokott dalokat angolul hallgatni. És még egy érdekesség. A Keresem az utamat eddig kétféleképpen adta elő Ákos: akusztikus gitár (Jamie Winchester) + cselló kísérettel, illetve a Lepe-féle remix berockosított verziójaként. Ellenben a minikoncerten a Damned a stúdióverziót idézte hangzásában.

Ezek voltak számomra a legemlékezetesebb bulik, noha az összes többire is élénken emlékszem.

Apropos: Nem volt valaki a londoni koncerten? Mi volt a dalok listája?

nachson Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1934
Ákos verseskötetről lesz ugyan szó, de nem olyan tekintetben, hogy most költő-e vagy sem. Ezt mindenki döntse el magában ezzel kapcsolatban nem is mondok véleményt.

Na szóval, vmi miatt levettem ma a polcról a Szavak és csendeket, aztán még lapozgattam is ide oda, aztán majd kiesett a kezemből a meglepetéstől. A tartalomjegyzékben ugyanis akkora bakit fedeztem fel, hogy az csak na...

Aszongya:

I. BONANZA BANZÁJ DALOK

1. INDULJON A BANZAI!

Ez azért kicsit durva volt, mindig kifogásolták, hogy szarul írták a zenekar nevét, meg a dal címét, és erre ő is elbökte... Cinkes.

tsabee Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1933
Húúúú.
Kicsit lesüllyedt ez atopic, mióta nem jártam erre...

Üzenet:

Iq bajnokok, akik semmit nem tudnak arról amit fikáznak: nekik nincs üzenetem.

Azoknak, akiknek eme elmebajnokok beszólnak viszont van:
ne törődjetek vele. Egyszerűen nem bírják ki, ha nem ugathatnának bele valamibe, ha nem fikázhatnának valakit... Megoldás: ha nem veszitek fel, előbb utóbb lekopnak.

Előzmény: nachson (1932)
nachson Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1932
totyus:

"Azon azért csodálkozom, hogy a hiv. diszkográfia szerint az Élő Dalok a mai napig nem lett aranylemez."

Tudomásom szerint az ÚjRaMIX az egyetlen olyan Ákos lemez, ami eddig nem aranyozódott be... Az Élő dalok-nal meg mintha láttam volna a BMG-nél az aranylemezét, de ennek utána kell néznem...

"Eddig azt hittem, nem foglalkoznak a régebbi albumok fogyásával, aztán mégis... "

Ezen én is csodálkozom, szerintem nem is annyira a kiadók, hanem a MAHASZ intézi ezeket a dolgokat.

Ja igen, a Sonopress adatai szerint ők több, mint 30.000 Búcsúkoncert CD-t csináltak, és akkor még nem beszéltünk a kazikról... SZóval szerintem az is aranylemez már. Azért nem lehetett akkora felhajtást csinálni az átadás körül, mert ugye akkor már nem volt Bonanza.

Még csak annyit fűznék hozzá, hogy az első négy BB album (Induljon a banzáj!, A jel, 1984, A pillanat emlékműve) utólagosan megjelent CD változataiból ÖSSZESEN kb. 20.000 példány fogyott, ami ugye kb ötezer kópia albumonként...

Előzmény: totyus (1931)
totyus Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1931
"off" leszek ( a sok értelmes hozzászólás között ):

Azért nem kapott eddig platinalemezt ( ez gondolom a szólópályára vonatkozik), mert korábban magasabban volt a plafon.
'93 nyarán olvastam egy interjút Ákossal a reform c. újságban ( a U2 koncert kapcsán ), amelyben elmondta, hogy a Karcolatok 55ezer eladott példánynál tart. Akkoriban 50ezer után járt az arany, és 100 után a platina.
Hasonló okok miatt kaptak "csak" '91-ben aranylemezt az Induljon a banzájért.

Szintén egy adat, ami élénken él bennem: Az Elmondatott kb 1 hónap alatt 80ezres eladást produkált ( akkor volt 2 teltházas BS is - több héttel korábban elfogyott jegyekkel ).
A koncertre ( emlékeim szerint ) meg is kapták az aranylemezt, sőt szerintem nem sokkal később a platinát(?) is.

Azon azért csodálkozom, hogy a hiv. diszkográfia szerint az Élő Dalok a mai napig nem lett aranylemez.
Eddig azt hittem, nem foglalkoznak a régebbi albumok fogyásával, aztán mégis...

De még pl. a Búcsúkoncert ( ezer éve hiánycikk ) sem aranylemez, na ez is érdekes...

Előzmény: nachson (1880)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1930
De paréj szkinhed, egyáltalán nem buzi. Monyó viszont leszbikus. Mondjuk paréj meg getom az egyetlen szkinhed, akit szeretek, régebben a corneliust is szerettem, de múltkor csúnyán beszólt. Egy kicsit még szeretem azért, mert például nem Ákos rajongó, de talán ez az egyetlen mentsége.
Előzmény: nightwish (1929)
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1929
Paréj keresetlen egyszerűsége azért valahogy közelebb áll az átlagember szívéhez. Kár, hogy egy hét elvonóra küldték.
Előzmény: Törölt nick (1928)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1928
De verseket olvasnak, van aki még ír is.

koponyányi monyó például nagyon ott van a szeren

Előzmény: nightwish (1926)
OutSider Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1927
Vannak fokozatok ugye. Te, te hetero!!
Előzmény: Törölt nick (1924)
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1926
Van ízlésük, ezt csak azt mutatja.
Előzmény: Törölt nick (1924)
OutSider Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1925
Ahogy gondolod barátom.
Előzmény: nightwish (1923)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1924
Buzizott? ezt utálom, egy csomó buzi barátom van, de ők például sosem ákosoznak. ugye...
Előzmény: OutSider (1919)
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1923
Picit azért finomítanék a humorán, ha nincs ellenedre, persze csak azért, hogy ütôsebb legyen.
Előzmény: OutSider (1922)
OutSider Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1922
Csak egy hét elvonó vár rá, aztán árnyalhatod személyiségét, de nem biztos, hogy kellene.
Előzmény: nightwish (1921)
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1921
Nincsen ember hiba nélkül, vagy hogy szól a mondás. Mivel ákos is ember – valahol, jó mélyen, de azért mégiscsak az, letagadhatatlanul –, gondolom, rá is igaz.

Ericért amúgy vérzik a szívem, derekasan harcolt, a maga módján persze, olykor gondoltam is rá, hogy esetleg beírok valami a nickjén, hogy új vonásokat vigyek a karakterébe, de nem került rá sor, sajna.

zeuszka Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1920
na jó, de ő egy művész. neki szabad, tudod.
OutSider Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1919
Nem értek egyet, Ákos aztán nem kivétel, állítólag emberileg sem. buzizott, pont ő, amikor már Eric is megírta róla.
Előzmény: nightwish (1918)
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1918
Csak nem azt a szervét támadta meg, amelyikre gondolok?

OutSi, a fenébe is, hát muszáj neked mindig ennyire intellektuálisnak lenned? :) Amúgy egyetértek. Ákos esete kivétel, persze.

Előzmény: karter (1917)
karter Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1917
rakos
sajnos
Előzmény: nightwish (1915)
OutSider Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1916
Nem értek egyet, lehet az ember más, mint a költő, én sok verset olvastam úgy, hogy nem tudtam a költőről semmit (szinte mindegyiket).
Előzmény: nightwish (1908)
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1915
Télleg? Mit hallottál, mi baja?
Előzmény: karter (1914)
karter Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1914
akos tenyleg sulyos beteg?
nightwish Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1913
Te csak ne küldözgess minket sehová, hanem vitatkozzál, ha nem gyôzöd, azért ne másokat hibáztass!
Előzmény: zolix1981 (1911)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!