Keresés

Részletes keresés

ZE Creative Commons License 2007.05.19 0 0 270
Az oszrákiából FP-4 nem is rossz... Én a hazai ára miatt nem számoltam vele anno... (Azért a hangja is érdekeljen, nagyon idegesítő egy idő után zongorahangnak csúfolt valamit hallgatni...)
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 269
rákerestem a hp330-ra, 10 éves modell, már sajna nem kapható. Valyon mi lehet, ami nagyjából hasonló képességű? Elsősorban a billentyűzetre gondolok, nem a hangja érdekel.
Előzmény: Zsolti2003 (268)
Zsolti2003 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 268

Korábaan a Fellegi Zongoraszalonban vásároltam Roland HP330 digitális zongorát. (Kalapácsmechanikás.) Annyit róla, a zongoraszalon tájokoztatása szerint, a Zeneakadámián használják a szolfézsszakon...

Előzmény: nrb (262)
ZE Creative Commons License 2007.05.18 0 0 267
Attól függ. Ha hobbicélú zenélgetés a cél, akkor nem gond, valóban, azonban a gond ott van, hogy billentés és dinamika terén eléggé "kompromisszumos" megoldást jelentenek az ilyen árkategóriába tartozó hangszerek. Szerintem...

Zongorát/pianínót, de általában hagszert venni úgy érdemes, hogy fog a reménybeli tulajdonos egy hozzáértőt, és magával cipeli, és az ő véleményét is erőteljesen figyelembe veszi.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 266
Köszi az ötletet, nekem szinpatikusabbak azok a hangeszerek, amik komplett vannak. Nem akarok bajlódni a hangmodul, erősítő, hangfalak csatlakoztatása-elhelyezése stb problémákkal. A nappalinkba jön a hangszer, valamennyire szempont az esztétikum is, jellemzően pianino formályú digit pianinokat nézegetünk. Egy ismerős Roland FP-4-et ajánlotta, ausztriában kb 1049euroért megkapni (260.000Ft) nálunk 310 körül van.
Előzmény: nrb (264)
nrb Creative Commons License 2007.05.18 0 0 265
Ez így brutto 170.ezer, és a CME billentyűket (általában) dícsérik.
Előzmény: nrb (264)
nrb Creative Commons License 2007.05.18 0 0 264
Esetleg nézz fel a www.hitspace.hu fórumra.
Ugyanakkor érdemes lehet elgondolkodni egy Midi bill + hangmodul kombináción is.
Egészen jó zongora modulokat lehet használtan kapni 40-50ezer körül, kiváló új kalapácsos midibill. pedig 100-150 között már kapható.
Ne kapkodd el, szerintem ha elmész a hitspace boltjába, hasznos információkkal látnak el.

Esetleg jó megoldás lehet ez is:
http://www.hitspace.hu/webshop/?pid=543&back=12
ezzel
http://www.hitspace.hu/webshop/?pid=544&back=14
bővítve.
Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 263
majdnem 100%-hogy digit lesz. Abból új, és kiesik a "fenébe, hibásat vettem" lehetőség. Ha tényleg használva lesz, akkor szintén fontos, hogy lehessen némán használni, szeretünk minden a nappaliban tartózkodni esténként. Igyekszem megtalálni a legjobbat ebben a 250e Ft-ig kategóriában. Sajnos nem nagyon találtam olyan fórumot, ahol sokan és sokféle tapasztalattal írogatnak. Továbbra is a Casio AP-45 ami leginkább tetszik.
nrb Creative Commons License 2007.05.18 0 0 262
Vitába szállnék azzal, hogy kezdőnek csak "igazi" zongora / pianino felelne meg.
Szerintem pont fordított a helyzet: kezdésnek (nagyjából 5-6-7 évig) teljesen jó egy közepesen kifinomult / jó kalapácsmehanikás billentyűzet / digitális zongora. Ugyanis ezen a szinten még nincs jelentősége a billentésbeli különbségeknek, mert ezek csak nagyon kifinomult játéktechnika során jönnek elő.
Ha valaki zeneművészeti szakközépbe (van még) / Zeneakadémiára megy, akkor érdemes venni egy "igazi" (és ) zongorát (nem pianínót).
Ráadásul a használt pianínók / zongorák között bőven akad, amelyik "szétklimpírozott" mehanikával bír, és az sokkal rosszabb, mint egy erős-közepes kalapácsmehanikás digit.
Hangzásban sincs olyan egetverő különbség, ami a kezdeti (első 5-6 év) időszakban számítana.
Előzmény: ZE (259)
MidiTom Creative Commons License 2007.05.18 0 0 261
Ritkán, és csak szakemberrel való alapos átnézés után szabad megvenni.
Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 260
és 250e-ig kapható jobb használt pianino?
Előzmény: ZE (259)
ZE Creative Commons License 2007.05.17 0 0 259
Ha most kezd zongorázni tanulni, akkor inkább egy jobb használt pianínó, mint bármelyik digit. zongora -- a billentés "megtanulásához" az árban "pariban" lévő elektronikus eszközök javarészt nem felelnek meg, ráadásul az értékvesztés is sokkalta nagyobb egy villanykütyü esetén, mint egy hagyományos hangszernél.
Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 258

Sziasztok!

Digitális zongora vásárlására szántuk el magunkat. Nem zenélünk (még) 10 éves Fiam szeptemberben kezd zongorázni tanulni. A zenei érzék és a jó hallás genetikai örökség nálunk, most majd megpróbáljuk kihasználni. Egyenlőre két hangszer van fókuszban. Orla CDP-19 és Casio AP-45 232.000 és 255.000 Ft-ért van ajánlatom. Van valakinek tapasztalata bármelyikkel? Kérem ossza meg velem! Ha van ötlet-tapasztalat egyéb kb max 250e Ft-ért megvásárolható digit zongorával kapcsolatban, azt is szívesen olvasnám!

Köszönettel! Gábor

jurij.es.a.szakkor Creative Commons License 2007.04.21 0 0 257
klavi>> Gondolkodok rajta, hogy egy tisztességes hangfalat kéne venni hozzá,
>> de nem tudom milyet/mennyiért érdemes hozzá venni. Esetleg valami
>> stúdió monitor hangfalat, mert annak ugyebár nagyon jól kiegyenlített
>> a frekvencia és fázismenete?

klavi, milyen hangkartyad van, mire kotned a studio monitorokat?

aktiv studio monitor ugyben az emes quartz/kobalt modelleket szeretnem
figyelmedbe ajanlani. "made in germany", preciz hangzas + sztereo kep,
2 ev garancia, mindez hazai mercevel merve is megfizeto/elerheto arfekvesben.

http://www.emes.de/pageseng/products/ekobalt/ekobalt.htm
http://www.emes.de/pageseng/products/equartz/equartz.htm

tovabbi informaciokert emes kobalt es quartz ugyben keressetek maganban.

udv,
jurij.es.a.szakkor / audioworks
Előzmény: klavi (255)
VSound Creative Commons License 2007.04.20 0 0 256
Ha tiszta hagzást szeretnél, és olyan hangfalat ami nem szinezi a hangot, akkor minden féle képpen stúdió monitor hangfalat kell nézned.

http://www.zaj.hu/page2/aruhaz.php?pipe%5Bdata%5D%5Bcsoport%5D=81

http://www.hitspace.hu/webshop/?id=13

Meg kell őket hallgatni, meg el kell döntened hogy mennyit ér meg neked a dolog.
Elég nehéz dolog sokan jónak mondják a Emu pm5, de ez elég szubjektív.
Előzmény: klavi (255)
klavi Creative Commons License 2007.04.20 0 0 255
Sziasztok!

1 éve használok egy Fatar SL-880 és TheGrand2 soft zongora párost.
Nagyon jól szól, de csak fejhallgatóval adja az igazi nagyzongora élményt.
Ha kierősítve használom két nagy álló hangfalon, csalódottan kapcsolom ki az erősítőt, annyira ramaty hangja van (elkenődött hangzás, a mélyebb hangok közül néhány nagyon kilóg...)
A hangfal valóban nem a csúcskategória, SAL Dream 55 (30e Ft/pár). Átlagos zenehallgatásnál nem tűnik ki, hogy mennyire alkalmatlan zongorázásra...
(Igaz, hogy a fejhallgató maga ugyanannyiba került, mint a két hangfal...)

Gondolkodok rajta, hogy egy tisztességes hangfalat kéne venni hozzá, de nem tudom milyet/mennyiért érdemes hozzá venni. Esetleg valami stúdió monitor hangfalat, mert annak ugyebár nagyon jól kiegyenlített a frekvencia és fázismenete?

Ha van valakinek ebben gyakorlati tapasztalata, szívesen meghallgatnám a véleményét.
Köszi,
Klavi
Florestan Creative Commons License 2007.03.14 0 0 254
Köszönöm a választ.

Ma kipróbálom az XP-t is, és ha megnyeri a tetszésemet, meg is rendelem.
Előzmény: Talan (253)
Talan Creative Commons License 2007.03.14 0 0 253

A 990pro kimondottan könnyített kalapácsmechanikás, a gyártó sem ajánlja zongoratanulásra.

A 990XP viszont szerintem teljesen jó gyakorlóbillentyűzet.

Előzmény: Florestan (252)
Florestan Creative Commons License 2007.03.14 0 0 252
Urak, hölgyek!

Tudnak-e jót-rosszat mondani a Fatar SL990-ről?

Otthoni gyakorlásra, jelenlegi lakásomba ui. nem tudok bevinni egy pianínót.

A pro-modellt kipróbáltam, de túl lágynak éreztem a billentést.

Az xp-modell jobb lenne?
Zsolti2003 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 251
Van valakinek a Roland HP330-as zongoráról elektronikus formátumban kezelési leírása? Vagy tud valaki web linket, ahonnan magyar nyelven letölthető?
menycsab Creative Commons License 2007.03.01 0 0 250

Sziasztok!

Felkeltette az érdeklődésemet egy Fatar billentyűzet, egész pontosan ez: http://www.arbiter.co.uk/studiologic/vmk_176_plus.htm 

Nekem nagyon jó lenne egy kalapácsmechanikás hangszer, ami nem túl hosszú, a 76 billentyű tökéletes lenne. Van már valakinek tapasztalata erről a hangszerről? Ha igen, igaz-e az, amit szórólapján olvahatunk (Valaki végre megtalálta a helyes billentést)? Ha igaz, miért van az, hogy a tavaly nyári megjelenés után elég gyorsan eltűnt?

Sziasztok:

egy megszállott zongorista

MidiTom Creative Commons License 2006.12.25 0 0 249
Általában még az olcsóbb digitális zongorák is sztereóban szólnak. A hangokat balról jobbra úgy panorámázzák ki, ahogyan a hagyományos zongorákon megszólalnak.
Ehhez járul még a zengető, ami finomítja ezt a mesterséges teret.
A drágább zongorákban van az, hogy egy - két hangszínhez eleve sztereó mintát tesznek be, ami a mesterséges térnél értelemszerűen szebb teret reprodukál - persze, ha nagyon nagy műgonddal csinálták a mintavételezést.
ZE Creative Commons License 2006.12.24 0 0 248
Gondolom az érthető félre, hogy nem sztereóban mintavételezettek a hangminták. Nos, ez csak annyit jelent, hogy a hangminta rögzítését egy mikrofonnal csinálták, és a megszólalás során a zongora kialakításának megfelelően helyezi el a megszólaló hangot a hangtérben.
Előzmény: Z19DTH (247)
Z19DTH Creative Commons License 2006.12.23 0 0 247
Elolvastam az ominózus cikket. Én úgy értettem a cikk alapján, hogy a Roland HP101 nem sztereó. Ugye ez vicc...
ZE Creative Commons License 2006.12.23 0 0 246
:-)) Azért a hozzá nem értő közönségnek az jön le belőle, hogy a polifóniafok egy baromság, nem kell vele foglalkozni, elég, ha 10, vagy annál picit több :-P

Azért ennyit megért volna, hogyaszongya: "Attól, hogy tíz újjal rendelkezünk, szólghat egyszerre több hang is, hiszen ezeken a hangszereken is, mint a zongorán legalább egy kitartópedál létezik, aminek a lenyomásával az éppen leütött hang a billentyű felengedését követően tovább szól -- hasonlóan a zongorához. Átlagos esetben a 64 egyszerre megszólaltatható hang elég a zongorajátékhoz, ennél többre csak különleges esetekben..." és ide jöhet a "könyöklős" példája.

Előzmény: MidiTom (245)
MidiTom Creative Commons License 2006.12.23 0 0 245
GG rövidebben fogalmazott, mintha leírta volna a "Lecsengő és kitartott hangok polifóniájának lekezelése napjaink digitális zongoráiban" c. disszertációját, amit valszeg a laikusok nem nagyon nyestek volna.
G.T. Creative Commons License 2006.12.22 0 0 244
Most miért? Szerintem csak szokni kell GG sajátos humorát. :)
Előzmény: ZE (242)
kutykurutty Creative Commons License 2006.12.21 0 0 243
Ja, mosolyogtam en is...
Előzmény: ZE (242)
ZE Creative Commons License 2006.12.21 0 0 242
Brrrr...

http://index.hu/karacsony/2006/zongora9080/

Ismét jót mulattunk, egy tökéletesen hozzáértő, szakmailag korrekt cikken...

"Elektronikus hangszerek esetében fontos kérdés a polifónia, azaz az egyszerre megszólaltatható hangok száma; ez a zongorák esetében nem annyira izgalmas, hiszen a tíz ujjunkkal maximum ígyis csak tíz hangig juthatunk el, négykezesnél pedig húszig – a HP101 viszont képes akár hatvannégy hang egyidejű megszólaltatására is, ami mondjuk hasznos, ha rákönyöklünk a billentyűzetre (végülis volt olyan korszak, amikor ilyen zeneművek születtek)."

Ökör. És még finom voltam... No mindegy.
nrb Creative Commons License 2006.12.21 0 0 241
1. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=62403296&t=9139627

2. írj be magadnak pár rosszpontot. Az egyik legfontosabb szabály a fórumok életében, hogy nem írjuk minden topikba ugyanazt, mert nem illik feleslegesen másokra zúdítani a problémát.
Előzmény: phatrow (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!