Keresés

Részletes keresés

gyula 68 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 89
Szia! A heti egyszeri meleg vizes zuhanyzás ott is sietni kellett kb.10 perc utána elzárták a vizet és már jött a következő csoport! A körleti mosdó kö vályu hideg vizes csapokkal minden reggel abban mosdottunk borotválkoztunk ! A reggeli torna a minusz10 fokban is félmeztelen futásban ki a lödombhoz ott 10 perc vezényelt torna utána vissza a körletbe! A két év alatt sosem voltam megfázva!Ezt a mai fiatalság elsem tudná képzelni vagy elviselni! Havonta kaptunk egy flóra szappant aki ismerte tudja jó lugos valami volt csak szembe ne menjen!!Láttam a fotókon a saját körletem már központi fütés volt! Utolsó idönkben kaptunk pipere szappant!A lődomb vajon meg van vagy elhordta az időjárás meg a szennyviz deritő mellette volt a ruha raktár éjjel örség volt irtó büdös egy szolgálati hely!Aki még 62-6x ig volt talán még emlékszik ezekre ! Csináltak egy belsö kantint a vasut felé eső oldalon volt sör is nem kellett kimenni a kapun kivülre nem is nagyon engedtek!Üdv. Gyula bácsi!
Előzmény: sándor 64 (88)
sándor 64 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 88

Üdvözlezem Gyula bácsi!

Hát néha tényleg voltak röhögnivaló esetek. Nekem egy osztályparancsnokom volt olyan, hogy a katonákkal közösen röhögtünk rajta amikor talaj részegen mászott ki az UAZ - ból.  Alezredes létére !!! Az osztályt meg a TÖF. vezette amíg ez vedelt az erdészházban.

Üdv : Sanyi    

sándor 64 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 87

Szia Bandi ! Köszi a képet a HEMO - ról, őszintén szólva nemigen ismertem volna rá.

Ha nyáron felújítás lesz, akkor még mostanában kell megnézni az egészet, ez tán még tükrözi a régi állapotokat.

Egyébként nekem is jókora adag nosztalgiám van. Én kölyökként imádtam ott lenni, de aztán amikor az osztály Debrecenbe került ( na meg én is ) megszűnt a jó világ.

Nekünk srácoknak egy paradicsom volt az egész hely.

Volt hogy a honvédségi mentővel kerestek minket - vagy hat gyereket - mert leléptünk kirándulni, vagy pecázni a Kajtorra. Ez meg akkoriban még némi veszélyt is rejtett magában, mivel a környéken elég sok II. világháborús cuccot lehetett találni.

A vasút mellett egy régi bakterház vagy őrház romjai voltak, attól pár méterre két orosz katonasír állt, azt jártunk ki ápolni. Még az átlőtt rohamsisakok is ott voltak a fejfák tetején. És ezután következett a költözés, Debrecen a rácsokkal lezárt parkkal meg focipályával... Micsoda különbség !  

Bocs' a sok szövegért !

Üdv: Sanyi 

autó Creative Commons License 2008.03.28 0 0 86
Köszönöm.
autó
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 85
Tiszti-klub, meg volt benne színház terem is.
Előzmény: autó (84)
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 84
Lehet, hogy 64-ben még nem volt HEMO vagy nem így hívták? Mert nem tudom mit jelent, segítenétek?
Előzmény: Törölt nick (80)
gyula 68 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 83
Szia! Ha jól emlékszem Szovátai Pál volt!Én nem panaszkodhattam a saját szakasz tisztjeire mint apa fia kacsolatban voltunk a fiatal hadnagyok eggyik ilyen másik olyan volt! A fiatal tisztek fehérváron a fekete sas nötlen tisztiben laktak oda vittek éjjelente mint riadó kiértesitő! Nem akarom leirni miket mndtak amikor felzörögtük őket én nagyon jókat nevettem az egészen! Gyula b.
Előzmény: sándor 64 (79)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 82
pusztuk=pusztul
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 81
Rossz látni ahogy pusztuk az egész. Ott töltöttem a gyerek koromat, és a szívemheznőtt. Amint lessz rá lehetőség visszaköltözök.Erre elvileg van eély, mert a nyáron kezdik építeni a nemzetközi repteret, és elvileg a lakótelepet is generálozzák.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 80
Üdv!

A HEMÓ megvan, de le van pusztulva. Amikor megszünt az ezred 1992-ben. Az MRSZ ejtőernyő gyártó és javító üzeme költözött oda ( megjegyzem a fater ott is folgozott). Majd kb.1997vége-1998eleje óta üresen áll.
Ő lenne az a fák mögött.

Üdv:Bandi
Előzmény: sándor 64 (79)
sándor 64 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 79
Gyula bácsi ! Sajnos Pált és Dombit nem ismertem. Bár lehet hogy jobb is.
Annak ellenére hogy mi is katonacsalád vagyunk, én is élnék a kritika jogával. Tudom hogy milyen figurák tudnak összejönni. Én is ht. voltam és volt egy két kifejezetten pszihopata kollégám, bár ezt akkoriban nem nagyom mertem velük közölni. Lehet hogy egy százados rosszul tűrte volna tőlem a nyikhaj hadnagytól.
Az a gond hogy az egyenruha mindig általánosításra ösztönzi az embereket, holott azért akadt nálunk pár jól képzett intelligens tiszt is.

Üdvözlettel Sándor

Bandita 84 - nek !!!

Köszi az infót, letöltöttem a házról a képet, érdekes volt újra látni. Ezek szerint egy helyen laktunk. A lakás számára már nem emlékszem, de az első emeleten ahogy felérünk a balra eső ajtó volt a miénk. A HEMO megvan még ?
Áprilisban megpróbálok elmenni Börgöndre, majd felkészülök lelkileg, sejtem hogy mi lehet ott. Én a pilisben voltam lérak. osztálynál, az is megszűnt és hát az a rombolás ami ott van az nem mindennapi.

Üdvözlettel Sándor
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 78
Szia, itt a pilóta válasza:
Ez egy Gaz-69-ből itthon buherált hidraulika folyadék feltöltő spec. reptéri aggregát, amelyet a Mi-8 és Mi-24 helikopterek feltöltésére használtak.
Hasonló volt a helikopterek földi ellenőrzéséhez szükséges elektromos energiát biztosító aggregát is.
autó
Előzmény: Törölt nick (71)
gyula 68 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 77
Megkaptam köszönöm rendben!!
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 76
Gyula bácsi!

Én csinálom a Börgönd Tiszti Lakótelep iwiw klubot, megjelölleg, igazolj vissza.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 75
És ezzel a géppel repült utoljára. Sajnos.
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 74
Az "érdekes" hogy ameddig fater a hangárban dolgozott, nem tudott egy helikopteres repülést levajazni. Az első, és eddig eggyetlen repülés, az elsőbörgöndi repülősnapon történt. A helikoptert néhai Botló Ferenc+ vezette. Szóval ha valaki olcsón reptet helikopterrel, az szóljon!
Ez a gép volt az amivel "repültem".
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 73
Köszönöm szépen.
Autó
Előzmény: Törölt nick (71)
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 72
Minden nagybetűs szó egy új történet!
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 71
Nem a faterom-é. Hanem fater ott dolgozott a hangárba, mint polgári, és amikor ott voltam bent akkor az APA-kocsiba is beültem.62-es úton meg Jánosmajor után kell befordulni balra.

Előzmény: autó (69)
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 70
Szilveszter örségbenRocco a széntárolóbanTherom dinamikaRiadóLőgyakorlat

Néhány szemelvény a börgöndi T-üteg (1964-65) blogjából.
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 69
A tegezés egyáltalán nem baj, internet szokás, legalább nem emlékeztet a koromra.
Faterod autójának fotóját elküldtem a barátomnak, aki pilóta volt egész életében, sokat járt Börgöndön is, de az utóbbi időben, mint veterán katonai járművek restaurátora és gyűjtője ügyködik. A volt reptéren rendeznek néha nem hivatalos találkozót, ha lesz, megírom neked, hátha lesz kedved megnézni őket. Köszönöm az útmutatást, Budakesziről megyek, nem autópályán, át fehérváron és a 62-esen. Gondolom most.
Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 68
Ja a pestrő, vagy abból az irányból az azt jelenti hogy ha az M7-esen jössz.
Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 67
Üdv!

Fehérvárról egyszerűbb kijutni.Igen 62-es főútvonal.De ha pestről vagy abból az irányból jössz, akkor amikor lejössz fehérvárnál, jössz a városfelé, lessz egy MOL-benzinkút,ott jobbra és végig egyenesen, aztán jobbra, és az az út már odavezet Börgöndre.
De a biztonság kedvéért ma elnézek arra brngával, úgy is jóidővan.
Húú amikor te ott szolgáltál, akkor én még tervbe se voltam így utolag is elnézést hogy tegezlek, remélem nem vagyok szemtelen. Az APA-kocsiba sokatültem, meg Kamovba és Mi-2-es be is. Emlékszem volt egy "szemle" vagy mi, és az ovoda elé kivittek egy Kamovot,Mi-2-est és egy Mi-1-est (emlékeim szerint az az egy volt ott akkor márcsak). És amikor beültem elkezdtem bőgni.

Előzmény: autó (66)
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 66
Szia Bandita.84
Az autódat (APA) most azonosítjuk, ha van valami írom.
Megyünk körülnézünk és sejtem is, hogy milyen lesz. KT1 képeit megnéztem a galériájában, kezdek felkészülni a látványra. Az a helyzet, hogy elég sok nyűg volt akkoriban, de jól tűrtük és jó volt a társaság, tisztek, tisztesek is segítettek, többnyire jól elvoltunk velük. Őrmester, törzs- főtörzsként szereltünk le. De minden rossz ellenére a nosztalgia nagy úr, úgyhogy megyek vissza. A seregélyesi állomásról vezető ösvényre jól emlékszem, sokat rohantunk a vonathoz, mindíg csak 15 perccel előtte engedtek el, de a fehérvárra-ról vezető utat nem biztos, hogy megtalálom. A 62-es ugye?
Üdv. : autó
ha van időd
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 65
Kint volt egy tábla, hogy magánterület, meg ilyenek. De belehet menni.
Előzmény: autó (62)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 64
Üdv!

Ha mentek börgöndre, lelkileg készüljetek fel a látványra.

Üdv: Bandi
gyula 68 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 63
Szia! Nekem nincsennek ilyen modern helymeghatározó eszközeim de sima térképröl oda lehet találni ! Sz. fehérvárrol vezetett be út ami biztos most is meg van! Valaki feltett képein megtaláltam azt a körletet kivül belül hát borzalmas volt látni!Az épületünk a tiszti étkezde mellett volt utána raktár meg a disznó telep mögötte meg a szennyvíz deritő!Nem tudom melyik épületben voltatok? Ha vissza nézed az irásokat találsz aki nem rég volt ott kérdezz rá! Üdv.Gyula bácsi!
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 62
Különben rákerestem a beírásaidra és van közös ismerősünk: Ilikman szds. Emlékszem rá, illetve leginkább a nevére. Én is el fogok menni Börgöndre, tervezzük a T üteges társakkal a nyári találkozót, valószínüleg végigjárjuk a laktanyát. Szerinted be lehet mennni? Nem tudod véketlenül a GPS koordinátáit, nem hiszem, hogy oda találnék már.
autó
autó Creative Commons License 2008.03.27 0 0 61
SZia! Én a PA-ban tanultam a rakéta rávezetést és blokksémákat igyekeztem megtanulni. A számunkat nem tudom már, de T-üteg. T, mint Tanuló, de a tisztjeink is tanulták, hogyan lehet bánni az ilyen emberekkel. A többségükkel nagyon jól kijöttünk, pl. Eperjesi -vel a civil életben is jó volt a kapcsolat.
Ha van időd nézz rá a blogunkra, ott jobb memóriájú egykori honvédek beírása is olvasható. Bandita.84 képeit is feltettem, köszönet érte. Ez a blog címe:
gyula 68 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60
Szia! Utánam voltál én 60-62ig a 2900 az osztálynál a rakéta kezelő kiképzőn !Te hol voltál?
Előzmény: autó (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!