Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nézegettem most pár videot......nekem úgy tűnt, hogy a vágási sebesség majdnem mindenhol ugyanaz, persze én laikus vagyok. :)
A vágás minősége a többihez képest valóban nem a legszebb. Ez azért tetszett meg első ránézésre ez se 1millás még, mégis egészen korrektül kivágta az a kulcs alakzatot......
Kár, hogy műszaki adatokat nem írt a gépéhez....kíváncsi lettem volna rá miből rakta össze.
Én még mindig flexel darabolok. :) Igaz csak zártszelvényt, szögvasat stb.... meg 1 esetleg 1,5 lemezt. Ha már vastagabb lemezt kellene vágni valszeg a flex-el már szenvedős lenne.
Ha majd sikerül megépíteni pl. azt a darabolót amit Laci csinált már akkor is elégedett leszek.
Nekem most ezek hiányoznak nagyon.....daraboló és lemezhajlító. A darabolóval gyorsabban haladnék, a lemezhajlítóval meg szebben lehetne dolgozni.
Meg ami még mindig hiánycikk a hegesztéshez 1 derékszögsatu.....valahogy soha nem sikerül normálisan megcsinálni.....mindig elhúzza picit valamelyik irányba. :(
Á...Azért tudtam hol a határ, nem lett olyan fagyos a p..ci nincs is baj belöle.De azért jobb ha megszabadulok tőle mert nagyon filózta a palackot, aztán nehogy egyszer lesercince a gyenge gyíkomat vele.Ha a hasonsó poroltót fogja ki akkor meg takaríthat.
A franciaágy én felemnél üzemeltem be vagy 2 másodpercre, jó volt nézni hogy hirtelen vagy minusz 10 lett a paplan alatt.Az indián sikítás után pálesz(igaz csak portorikó rum) meg kaja lett a jutalmam.25 éve vagyunk együtt ez csak apró dolog azokhoz a ki..basz@ásokhoz amit egymással a teljes szeretettel megteszünk.