Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Én még mindig flexel darabolok. :) Igaz csak zártszelvényt, szögvasat stb.... meg 1 esetleg 1,5 lemezt. Ha már vastagabb lemezt kellene vágni valszeg a flex-el már szenvedős lenne.
Ha majd sikerül megépíteni pl. azt a darabolót amit Laci csinált már akkor is elégedett leszek.
Nekem most ezek hiányoznak nagyon.....daraboló és lemezhajlító. A darabolóval gyorsabban haladnék, a lemezhajlítóval meg szebben lehetne dolgozni.
Meg ami még mindig hiánycikk a hegesztéshez 1 derékszögsatu.....valahogy soha nem sikerül normálisan megcsinálni.....mindig elhúzza picit valamelyik irányba. :(
Á...Azért tudtam hol a határ, nem lett olyan fagyos a p..ci nincs is baj belöle.De azért jobb ha megszabadulok tőle mert nagyon filózta a palackot, aztán nehogy egyszer lesercince a gyenge gyíkomat vele.Ha a hasonsó poroltót fogja ki akkor meg takaríthat.
A franciaágy én felemnél üzemeltem be vagy 2 másodpercre, jó volt nézni hogy hirtelen vagy minusz 10 lett a paplan alatt.Az indián sikítás után pálesz(igaz csak portorikó rum) meg kaja lett a jutalmam.25 éve vagyunk együtt ez csak apró dolog azokhoz a ki..basz@ásokhoz amit egymással a teljes szeretettel megteszünk.
Valoszinuleg amnyi lesz a fo problemad hogy 1-2 nagysagrenddel romlani fog a pontossag. Ennek egy resze meg kezelheto masreszt azt vallalja el az ember amihez mefelelo. Plazmavagoval nem szazad mm az elvaras. Ha tized vagy egesz mm pontos az is megfelel nagyon sok munkahoz. A masik meg a gyorsasag aminel me lehet alkudni hiszen ha vesz az ember motort akkor meg sokba kerul. Ha neg azt hasznalja ami van akkor au olyan amilye de ritkan optimalis.
Azért az már komoly. :) Tekintve a Kemppi gépek árát tényleg szinte "ingyen" jutottál hozzá. Remélem sikerül megépítened és azt is, hogy beszámolsz majd a folyamatról. :) A CNC plamzavágó építése nem 1xű, és nagy szakértemet kíván. Minden elismerésem, hogy belevágtál. Milyen készültségi szinten jársz?
Mindig elismeréssel figyelem az ilyen munkákat.....nekem az elektronika valahogy nem az erősségem. :) Pedig jó lenne beletanulni mert ha adódna nekem is ilyen lehetőségem (pl. ajánlgattak tavaly már több alkalommal indiánok "rossz" hegesztőket gyakorlatilag aprópénzért amiből esetleg lehet, hogy össze lehetett volna valamit rakni, de passzoltam mert nem értek hozzá sajnos) akkor nekifuthatnék én is 1hasonló gép építésének mint Te.
Amennyire tudom ezek a CNC plazmák rohadt drága gépek, gondolom az építése sem olcsó mulatság....
Én tavaly kezdtem el "gépeket" építeni. Az első project egy hengercsiszoló ami már majdnem készen van, de most már 1 ideje áll mert nem tudtam még motort szerezni. 1,5-2kw környéki 1fázisú motort szeretnék hozzá de eddig amiket találtam igen drágák voltak. :(
Most pedig (ha lacitól megkapom a rajzot) nekiugrok az élhajlító gépnek.....utána pedig a darabolónak. Ott majd megint a motorral lesznek gondok, de arra talán elég lesz 1kisebb teljesítményű is....az tán elérhetőbb áron akad majd.
Az igen, nagyon komoly meló. Gratulálok! Teljesítményre mit fogsz tudni kifacsarni belőle? Ha össze kéne hasonlítani 1"gyári" géppel melyik mellé lenne sorolva?!
Én is nézegettem ezt a gépet, de itt valami nem kerek ezzel a hirdetéssel, vagy hirdetővel. A címben Minarcmig van, szerintem a szar fotókon is, ellenben a leírásban nem fogyós, hanem egy awi gép leírása van.