Vagyis mégiscsak örülsz, hogy a Fidesznek kedvez az MKKP? És annak már nem is örülsz, hogy az MSZP-nek, a DK-nak, az E14-nek, a Jobbiknak és egész Magyarországnak kedvez???
Szerintem amúgy két út áll Magyarország előtt: Vagy hagyják a választók, hogy a Fidesz tovább kormányozzon a Kétfarkú Kutya Párt korábbi kormányprogramja alapján - ebbe az esetbe, mivelhogy a Fidesz az MKKP-tól lopta a programot, és nem teljessen az övék, bele fognak bukni. Persze, ez is jó lenne Magyarországnak, de az igazán jó az lenne, ha esztet a programot, például a Nem lesz gázár! - projektet a Kétfarkú Kutyák saját maguk valósíthatnák meg kormánypozícijóba. Így sokkal hitelesebb, hatékonyabb és vidámabb is lenne... És akkor még a Fidesznek sem kéne törvényszerúűjen belebuknija a következő kormányzati ciklusnak már a legelejébe...
Nem tudom, észrevetted-e de válaszoltam egy másik hozzászólásra, amelyben arról volt szó, hogy ez a Fidesznek kedvez. (Ez szerintem igaz is.) Tehát az ellenfeleinek, köztük is az egyetlen igazán lényeges szociknak nem. Még szép, hogy őket említem, nem az 1%-os DK-t, a valódi szervezet nélküli E2014-et, az örök ellenzékiségre kárhoztatott Jobbikot, vagy a többi, szinte mérhetetlen formációt Fodoréktól a többi volt szadeszesig. Azoknak így is, úgy is mindegy, csak úgy élhetnek túl, ha az MSZP-re akaszkodnak, mert egyedül nekik vannak valós szavazóik és aktivistáik. Sajnálatot meg nem tudok irántuk érezni. Aki egy ilyen szar kormány mellett ellenzékben is képes vesztésre állni, az megérdemli. Az valószínűleg pont olyan szar, mint a kormány. Az tényleg rászolgált arra, hogy egy nyíltan hazug, program nélküli viccpárt is porig alázza.
Na! Mindezt le lehet írni ilyen hosszan vagy akár még hosszabban is, vagy úgy, ahogy a múltkor tettem. Abban is minden benne volt, de mégis pár szóval megúsztam.
Centrális populista demagóg párt vagyunk. Akadnak, akik az ilyet viccpártnak nevezik. De ők nem vesznek minket komolyan.
Mik a céljaitok?
Elsődlegesen élvezhetővé tenni a választási kampányt. Illetve a politikusok számára idegesítővé. Hogy a parlamentben mi, azt még ki kell találnunk. Három utat látok. Az egyik, hogy teljesen viccpártot csinálunk, és ha bejutunk, akkor a parlamentben is folytatjuk ezt. A másik lehetőség, hogy olyan jelölteket juttatunk be, akik eddig is a politikusokat próbálták megfékezni, például oknyomozó újságírókat, de nyilván itt csak olyanok jöhetnek szóba, akik ezt pártfüggetlenül csinálták. A harmadik, hogy megpróbáljuk azokat a társadalmi szervezeteket képviselni, akikről a pártok valamiért megfeledkeztek. És persze ezt a hármat lehet kombinálni is..."
...És pontezér köll a Kétfarkú Kutyákra szavazni, mer az még a Fidesznek is kedvez!... Kérem, hogy ennexellemébe segíccsed továbbra is a Kétfarkú Kutyák kampányát, ahogyan már régóta, eddig is tetted...
Demostan tényleg tökkomolyan? Akkor kezgyük a zelején: Arról ugye nem köll meggyőznöm téged, hogy a Kövérlaca az LMP meg a Jobbik jellemzésére nem kifejezetten jóindulatú, tréfás, rendőrvicc-szerű hasonlatot szánt használni. A kontextus alapján mondhatnánk asztat is, hogy ha eszt tette volna, az asztat jelentené, hogy a rendőrviccekről annyira lesújtó a véleménye, mint az LMP-ről, vagy a Jobbikról...
De az, hogy egy másfél éve teljesen inaktív, a közéletből kikopott és gyakorlatilag elfelejtett, tehát nem közhelyszerű példát említ meg közhelyként, az asztat jelenti, hogy vagy veszélyesnek, fenyegetőnek tartotta még mindig a kétfarkú kutyák szellemét, ezért oda-vissza vagdosással igyekezett még akkor is lekarakter-gyilkolni, vagy annyira érzékenyen érintette a kétfarkú kutya kampány 2010-be őt vagy a pártyát valamijér, hogy még akkor se tud másra gondolni, mikor már mindenki elfelejtette...
Rohadt hosszú lesz ez a kampány, ha minden poénot részletesen el köll magyarázni...
Tudom, hogy nem fogod megérteni, szóval ennek biztos tudatában kérdezném: ha Klaca azt mondja, hogy az LMP olyan mint egy rendőrvicc, akkor Klaca a rendőrviccek ellen acsarkodik, vagy egy mindenki által ismert fogalommal irja le az LMP-ről alkotott véleményét?
Beszűkült világkép stimmt, csak nem a zidézetre, hanem a zeredeti, amúgy időbe-térbe teljesen indokolatlanul vissza-oldalvágó utalásra...
De rendben, engemet meg lehet győzni: A Kövérlaca és a többi párt vezetői nem acsarkodtak a Kétfarkú Kutya Párt ellen, hanem melletük kampányoltak indirekt módon, saját antipatikusságukat a végletekig kihasználva a zérdekükbe...
Különben is, indul a kampányidőszak, és mindenkinek asztat köll mondani, amit hallani szeretne...