Egy 1997-es B Vectra-val kapcsolatos problémám van, amiben szeretném a segítségeteket kérni.
A generátorban mind a hat terhelésdióda egyszerre ment tönkre. Az autóvillamosságis azt mondta, hogy ilyet még nem látott... Szerintetek mitől lehet ez? Nem lehet valamilyen külső ok miatt?
(Hát) az opel sem volt normális, mikor rábólintott egy ilyen megoldásra. Vagy legalább csinálták volna meg normálisan.
Egyébként akad még itt probléma dögivel. Egyrészt a kipufogó sortömítés hallhatóan cserére szorúl, mert hidegen - de néha melegen is - valamelyik hengernél kifúj (csattog). A másik probléma, hogy ez egy LPG-s verda és az előző tulaj szinte kizárólag csak gázzal ment. Benyára váltva volt olyan, hogy beindult ugyan, de gázadásra azonnal le akart állni. Le is állt volna, ha nem lépek le a gázpedálról. Kimentem vele gázosan pályára és olyan 140 környékén átváltottam benyára. Ment a gép, de próbálgattam a gázpedált így benzin üzemmódban és a moci soha nem reagált azonnal a gázadásra. Volt kb 1/4-1/2 mp-es késés. Lejöttem az autópályáról és megálltam, aztán el akartam indulni, de a moci le akart állni. Csak úgy tudtam elindulni vele, ha szépen felpumpálgattam a fordulatot olyan 3000-re, aztán kuplung jól megcsúsztatva padlógázzal nagy nehezen elindult. Ha a fordulat olyan 3500 felett volt, ott már húzott a gép rendesen, de ott azért az a fent említett 1/4-1/2 mp-es fáziskésés megvan. A cuccba én - tudva, hogy főleg gázzal volt használva - tankoltam 30 liter benyát és belenyomtam STP injektor tisztító adalékot.
Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez? 'B' vekikben nem lehet a villogtatós módszerrel kiolvasni hibakódot?
Utalás volt itt a topicban a kijelző javítására, de a linkelt fórum nem található. Asszem volt említve a vectraclub fóruma is, de oda most nincs hozzáférésem, mert jelenleg nem vagyok klubtag. Esetleg valami más leírás?
Próbáltam nézni az EPC3-at is, de a kép modulját nem lehet telepíteni, mert mindíg elszáll valami hibával, pedig pont a képet kellene látnom, hogyan épül fel a cucc. :(
Sajna, még képen sem láttam, hogy van ez a kijelző dolog megoldva. Nem értem, hogy a nyák hogyan csúszhatott el, illetve ez mennyiben zavarja magát a kijelzőt. Ha elcsúszott és azért ramatykodik, akkor gondolom, hogy a nyák és a kijrlző között nem szalagkábel van, hanem ez a gumis izé. Ha az elcsúszik, akkor megértem, hogy hülyeségeket ír. Ha szalagkábeles, akkor meg megtörhet a vezeték.
De mondom, nem tudom, hogy milyen a kijelző, mert még nem szedtem szét. Azért kérdeztem meg, mert írták több helyen, hogy ilyen hiba előfordul, amit akár házilag is lehet orvosolni, ha egy kicsit ért hozzá az ember. De potyára nem akarom szétbombázni a műszerfalat.
Szia nekem is ez van én szétkaptam és a nyomtatott áramkör nem volt a helyén a kijelzönél de nem lehetett megcsinálni ujat kellet vennem 20.000 huf ért
Két dologgal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Vettem egy 2.0 16V CDX Vectra B-t. A gondom az, hogy a BC kijelzője leginkább csak össze-vissza pixeleket mutat, illetve látszik némi szöveg maradvány. Ilyenkor a kijelző halt meg, vagy valami érintkezési hiba? Állítólag Opel betegség.
A másik dolog, hogy ez a gép tempomatos lenne, de a tempomat bowdenje el van szakadva. Lehet ezt mezei bowdennel orvosolni, vagy valami nagyon speckó "bütykök" vannak a bowden végein? A motortérből kiszedtem a szakadt darabot, de annak a vége egyáltalán nem valami különleges cucc. De milyen a másik vége, és egyáltalán hol van?
Sziasztok van egy b vectrám és a következö hibakódot irja ki nekem a megtett kilóméter számlálon hogy Pr09 és a kilométeróra és a többi müszer semmit nem mutat nem tudnátok véletlenül segiteni mi lehet a hiba oka vagy esetleg hogy lehetne resetelni? Ja és hogy hol található a diagnosztikai csatlakozó? Kérlek segitsetek "please"
Sziasztok! B Vectra/1.6/16V/1998 a gépem. Minden OK vele, csak az ABS led kezdett véletlen-szerűen jelezni és most már többet világít, mint nem. Ilyenkor nincs ABS-em. TECH2 szerint a vezérlő relé hibás, de a szerelő nem volt benne biztos. ( ő csak kiolvasta) Tudtok valami bukszakímélő megoldást? Mibe fájhat ez nekem? Kihez vigyem? Előre is köszi !!! Jó utat!
van egy hatalmas problémám, gondoltam leirom itt hátha tud vki vmi okosat mondani rá, mert én megbuktam:(
1.6os 16szelepes Bvectra-n kicseréltem a fojtószelep ház utáni gumicsövet, ami összeköti a motor tetején lévő szívócsövel,semmit nem huztam szét amikor levettem a szivócsövet csak a vákuumcsöveket,mindent a helyére raktam vissza, viszont a motor azóta nem hajlandó indulni.Addig ment, csak pörgött,mert ki volt szakadva a gumicső. Szikra van, brenya is van a befecsi szelepeknél, a szelepek is müködnek,áramot is kapnak, mégsem indul. Ha sokat áll, és nem inditom,akkor az első inditásnál elkapja egy pillanatra, de ennyi. Van vkinek vmi ötlete? Nagyon hálás lennék mindenféle ötletnek! Én kifogytam belőlük:(
Szükségem lenne egy kis segítségre. Adva vagyon egy '96-os B Vectra 2.5 V6, X25XE motorkóddal. A képen bekarikázott világosbarna(piros) csatlakozó ellendarabja (fekete) hol található? Mi a funkciója? Ugyanis hoztak hozzám egy ilyen Vekit, hogy rakjam össze, de ennek nem találom a csokiját.
Dízel ügyben tanácsot szeretnék kérni, öcsémnek dízel vectrája van ami első alkalommal 2.fokozattal akart indulni a jármű megugrott-s leált a szerelő azt mondta hogy adagoló,alkalmi vétel 130.000Ft,a kocsi nem ment 1 tank üzemanyagot ugyan azok az eseményeg ismétlődtek meg szerelő most 200.000Ft-ot mondott,viszont utána nézet más szerelőknél őkszerintük van benne valami mágnes szelep.
tudtok-e segíteni! 6 éves 1.8-as Vectrám az autópáján előszeretettel eszegeti az olajat 700km/7dl 140-160km/h-nál, ezt közúton 90-120 nál nem tapasztaltam. Mi lehet az oka?
Üdvözlet, Kedves Fórumozók! 2001ben gyártott vectrám gyárilag beépített Nokia CARK-91es kihangosítóját szerteném Bluetooth-ossá fejleszteni ezzel a kis <a href="http://www.gigatel.hu/modules.php?name=shop&model=0556&cikk=008784&print=no" target="_blank">kiegészítővel</a> . Az lenne a kérdésem, h hol találom ill. hogy tudok legegyszerűbben hozzáférni a kihangosító dobozához? A kiegészítőt csatlakoztatni ugye elég egyszerű lenne, de ha nagy műszerfalbontást igényel inkább szervízbe viszem.
Lenne egy kérdésem. Vizsga előtt áll az autóm és légzsákcserét csináltam nemrég. Jelenleg világít a kontrollámpa. A kérdés, hogy a szervíz kompjutere ki tudja "oltani" a lámpát, vagy macerásabb lesz a dolog. Igy nem megy át a vizsgán. A 2 első lett cserélve egy kocc miatt. Valami elektronikát is magyaráztak nekem, hogy fel kell ismertetni a rendszerrel vagy mi. A lényeg hogy én csak 2 lufit vettem bontva-megbízható helyről- de elektronikai gondról nem tudok. Ha valaki volt hasonló cipőben, vagy tud megoldást megköszönöm. Üdv
alváz számot azé' írtam, mert nem szedi ki a szervíz a kocsidból a magnót hogy megnézze, hanem a gyári beszereléseket az alvázszámból monja meg ezzel azonosítja, amúgy mind1, az a lényeg amit írtál
mindenért fizetni kell :(((
jah és bónuszba megkapod a gyári immobiloiser kódját is, legalábbis én megkaptam
Ebben az időben nekem is piszkos gyorsan fölmelegszik és bekapcsol a venti, de 94-95 foknál mindig szépen visszahűti kb. 92-re. Itt aztán folyamatosan ki-be kapcsol. De mivel az órám szerint tényleg alig 4-5 fok között mozog, így nem is csodálom hogy állandóan ki-be kapcsolgat. Viszont nekem új a hűtőm, a termosztátom és a hengerfej is alig 1 éve lett megcsinálva, szóval gyanítom, hogy ez normális. (legalábbis remélem:)) A VW konszern autóinál azt tapasztaltam, hogy a vízhőfokóra meg sem moccan, hiába kapcsol a ventilátor, szóval gondolom egy golfhoz képest lehet ijesztő az állandó ingadozás, de nem hiszem, hogy ettől többet járna a ventilátorod, mint más autóké.