Keresés

Részletes keresés

GuMiSZu Creative Commons License 2006.04.22 0 0 689

:) Köszi...

A vadcitromról tud valaki bővebbet? Hol lehet kicsit nagyobbacskát venni?

Előzmény: bombaba (688)
bombaba Creative Commons License 2006.04.22 0 0 688
Hali,
pont az általad korábban felrakott Bene-féle árjegyzék az egyetlen, amiben a 'lycopercicum' kifejezés szerepel.
A szövegkörnyezetből kiindulva (Fajtaválaszték: 'Vaniglia' - sárga, 'Licopercicum' - piros termésű. '), valamint abból, hogy a Lycopersicum a paradicsomhoz tartozó kifejezés, ez szerintem pontosan csak annyit jelent, hogy PIROS a termés éretten, nem sárga.
Én is vettem tőle az idén, arról annyit irt, hogy 'fajtaneve: ATHEN'. Szóban elmondta, hogy a termése piros lesz (azaz ez is Lycopersicum) és Görögországból származik, gondolom, ettől a neve.
Szóval a Tied is, enyém is 'valami piros fajta'. :)
Előzmény: GuMiSZu (687)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.04.21 0 0 687

Hali!

Ma vettem Bene Úr-tól egy kb 3m-es Kaki-t amire azt mondta, hogy valami piros fajta

(LYCOPERSICUM) valaki tud erről a fajtáról valamit?

sajna nem találok seholse róla értelmes infót.

Mondjuk a legrosszabb esetben őszre kiderül milyen fajta, mert ez már tavaly is hozott termést.

Elvileg Olaszországból hozta, és már 2 telet kibírt nála a szabadban.

------

Értelmes méretű vadcitromot hol lehet venni? Kicsit jobban előneveltet, mert szeretnénk olyan növényt is , ami nem csak 8 év múlva fog teremni. Sajnos se Rappaiéknál se Bene Úrnál nincsenek ilyen példányok.

Előre is THX

grifi Creative Commons License 2006.04.21 0 0 686

Bocs, nem akartalak elkeseríteni. Azért még várd meg az idei virágokat.

A mi "öntermékeny" kivink valószínűleg a Tomuri nevű porzós fajta, rengeteg porzós virágot hoz. A termős kivinket tavaly nagyon jól beporozta, emiatt szerintem nem kell aggódnod, valószínűleg a te növényed is ilyen lehet.

Egyébként Zombán is lehet kapni Hayward kivit, ha jól tudom.

Majd megtudakolom, hogy a mi kivink (ami valószínűleg Bruno) honnan származik.

Előzmény: bombaba (682)
Évi5 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 685

Szia bombaba!

Igaz, hogy nem nekem szólt a kérdés, de lenne egy kis információm: Egy kiállításon találkoztam egy úriemberrel, ki felcimkézett kiwiket árult. Egy dézsában egy termő és egy porzó kiwi van ültetve, illetve öntermékenynél csak egy tő. A kiwi párnál a termő egy piros matricával van megjelölve, plussz még egy műanyag cimke, melyen szerepel a fajtájuk, igényeik piktogrammal, stb.

Elérhetőség:

Farkas Béla

06 20 9 680 470

53/500-861

E-mail: belafarkas@axelero.hu

Cegléd, 2700, Öregszőlő 11913 hrsz.

Kiwi pár: Hayward (termő) Tomuri (porzós)

Monty (termő)     Tomuri (porzós)

Önporzós, nagy gyümölcsű kivi: Jenny

Mini kiwi: Issay

A kiállításon vettem tőle egy kiwi párt, Hayward-Tomuri párosítást, nagyjából a földtől számítva 1 m magasak, erős növények, szépen hajt. 2500 Ft-ot fizettem értük.

Remélem, hasznos információkat tudtam adni.

Előzmény: bombaba (682)
Évi5 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 684

Köszönöm szépen.

Az augusztusi találka nekem jobb lenne, legalábbis most ezt mondom, ha lesz következő találka, igyekszem majd eljutni oda. (Ez lesz az első, így még naívan állok a mindennapi megpróbáltatások elé.)

Előzmény: totoro_hun (666)
bombaba Creative Commons License 2006.04.21 0 0 683
Csak tapasztalat vagy interneten fellelhető info is érdekel?
(Tapasztalatom nincs ugyanis.)
Cim ment.
Előzmény: totoro_hun (681)
bombaba Creative Commons License 2006.04.21 0 0 682
Mindjárt sírva fakadok...
Az Orienthal Delight a s...rz-től származik, 2001. óta dajkálom. Még annyi reményem van, hogy a 2. számú példány talán termős lesz. Ha az sem, akkor helyből gutaütést kapok. Ez a cég nemcsak engem tévesztett meg (finoman szólva), egy ismerősömnek - aki ugyanezt a fajtát rendelte - két kopasz kivit küldtek, ráadásul az sem öntermékeny, és mindkettő porzós. Na azóta ettől a cégtől nem szerzek be semmit.
Van még a felrakott fotókon kivül 3 kivim, más forrásból, amiket 2003-ban vettem, 1 porzó, 2 termő, de azokon még nincs virág.
Lehet, hogy van 2 porzó, 3 termő, esetleg 3 porzó, 2 termő kivim. Vagy még rosszabb a helyzet. Majd meglátjuk...
Te hol szereztél be azonositható fajtáju kiviket? Az emlitett fajtákat az Orienthal beporozza?
Előzmény: grifi (679)
totoro_hun Creative Commons License 2006.04.21 0 0 681
Bombaba: persze hogy neked szólt az igen :)
Légyszi küld el az email címed, nem akarom teljesen szétoffolni a topicot.

Egy kérdés: Jujubája itt senkinek sincs? Vettem Rappaiéktól de fogalmam sincs, hogy a jujuba mint gyümölcs mit ér egyáltalán, és mire számítsak tőle. Van ezzel valakinek tapasztalata? pl.: fagytűrés, terméshozam, íz szóval némi konkrétumot ha tudna valaki.
grifi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 680
Bocs, de rendetlenkedett az Index..
Előzmény: grifi (679)
grifi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 679

Hajaj...

Nem akarlak elkeseríteni, de az Oriental Delight kivivel mi pont így jártunk. Sajnos valaki úgy látszik, porzós kivit forgalmaz öntermékeny címén. :(

Ha tavaly porzós virágot hozott, valószínűleg idén is csak az lesz rajta.

Mi kétszer próbálkoztunk, összesen 4 kivivel, de mind porzós lett. Az egyiket meghagytuk porzónak az új termős növényeink mellé, hát azóta is csak porzós virágokat hoz, biztos, hogy nem Oriental Delight...

Szerintem érdemes lenne valamilyen termős kivit venned mellé (pl. Hayvard, Bruno).

Ha Pécsett laksz, nem hiszem, hogy gondod lenne a datolyaszilvával. Azért szerintem a törzsét idősebb korban is érdemes takarni a biztonság kedvéért.

Előzmény: bombaba (670)
grifi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 678

Hajaj...

Nem akarlak elkeseríteni, de az Oriental Delight kivivel mi pont így jártunk. Sajnos valaki úgy látszik, porzós kivit forgalmaz öntermékeny címén. :(

Ha tavaly porzós virágot hozott, valószínűleg idén is csak az lesz rajta.

Mi kétszer próbálkoztunk, összesen 4 kivivel, de mind porzós lett. Az egyiket meghagytuk porzónak az új termős növényeink mellé, hát azóta is csak porzós virágokat hoz, biztos, hogy nem Oriental Delight...

Szerintem érdemes lenne valamilyen termős kivit venned mellé (pl. Hayvard, Bruno).

Ha Pécsett laksz, nem hiszem, hogy gondod lenne a datolyaszilvával. Azért szerintem a törzsét idősebb korban is érdemes takarni a biztonság kedvéért.

grifi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 677

Szia!

Köszi az invitálást, még nem tudom.

Egyébként pont múlt hétvégén voltunk Zombán, sok érdekes növényt láttunk.

Előzmény: totoro_hun (671)
monarda Creative Commons License 2006.04.20 0 0 676

Actinidia arguta melanandra ez termett és finom aromás cseeresznye nagyságú volt.

Actinidia shinensis, ezek még nem hoztak virágot van négy lány  és egy fiú!

Szépen nőnek azzal nincs gond, pedig még trágyát se kaptak álítólag nem is kell nekik....?

Előzmény: bombaba (675)
bombaba Creative Commons License 2006.04.20 0 0 675
Ha ez az ok nekem szólt, akkor köszi.
Előzmény: totoro_hun (671)
bombaba Creative Commons License 2006.04.20 0 0 674
Melyik 2 fajta van Neked?
Előzmény: monarda (672)
bombaba Creative Commons License 2006.04.20 0 0 673
Egyik sem a Rappaiéktól származik.
Előzmény: monarda (672)
monarda Creative Commons License 2006.04.20 0 0 672

Ezeket a kiviket a rappáéktól szerezted be?

Mert nekem is van mindkettő fajta, de csak az egyik termett kettőt tavaly!

Remélem teremni fog....

totoro_hun Creative Commons License 2006.04.20 0 0 671
Ok.megbeszéljük a részleteket.Grifi nem jössz velünk?
bombaba Creative Commons License 2006.04.20 0 0 670
Most már nálam is megjelentek a kiviken a bimbók.
A képek sorrendben:
1. Kopaszkivi (Issai)

2. Mini szőrös kivi (Solo), második éve van nálam, de már 1 darabot tavaly is termett.

3. Normál kivi (állitólag Orienthal Delight, állitólag öntermékeny, tavaly csak porzós virágai voltak)

4. Ugyanolyan fajta, de ezen tavaly egyáltalán nem volt virág. Nagyon várom, most milyen lesz, és eldől, vajh tényleg öntermékeny vagy sem.

5. A datolyaszilvám, amit az idén szereztem be, és egyenlőre még 'bennlakó' (lakásban benn). Ez a Bene Úrtól származik, aki azt irta hozzá, hogy görög eredetü, és addig kell télen takarni, amig be nem kérgesedik a törzse.

Előzmény: grifi (654)
kiwancsi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 669

Köszönöm kedves barátaim, akkor felveszem a kapcsolatot e témában a "sofőrömmel". :-)))

bombaba Creative Commons License 2006.04.20 0 0 668
Szintén 50+
Előzmény: kiwancsi (660)
bombaba Creative Commons License 2006.04.20 0 0 667
Ha van rá lehetőség, kihasználnám az alkalmat és Pécsett megragadnám a 2 hely egyikét. Nagyon szivesen elmennék (tervezem már régóta), de autó nélkül elég körülményes eljutni oda.
Csak körülnézni szeretnék, de nem fogadnék rá, hogy üres kézzel jövök vissza.

Előzmény: totoro_hun (665)
totoro_hun Creative Commons License 2006.04.20 0 0 666
Évi5: gratulálok!
Kár hogy nem jössz.
Lesz nyilt hétvégéjük még augusztus utolsó hétvégéjén is, talán akkor a gyümölcstermők jobban is mutatnak majd. Szervezhetünk egyet akkor is :)
totoro_hun Creative Commons License 2006.04.20 0 0 665
Kiwancsi: Ne aggódj, én apósommal megyek, aki már 60+ -os :)
Egyébként Szigetvárról megyünk, van még 2 hely az autóban esetleg Szentlőrinc-Pécs vonalon csatlakozhatnak még ketten.
Nekem is hajt a datolyaszilvám, és tök érdekes, hogy nem volt takarva és 0 fagykárt szenvedett. Ez az első ilyen év, pedig volt itt -20 is.
Előzmény: kiwancsi (660)
grifi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 664

A termős növényen nincs bimbó? Kár. :(

Nálunk úgy látom, szépen lesz már termés az idén. :)

Előzmény: Arth_ur (659)
Arth_ur Creative Commons License 2006.04.19 0 0 663
Ma reggel is száznál többet kapkodtam össze 10 perc alatt... Ráadásul a "hajléktalan" kis dögök még az óriás díszhagyma levelét is ronggyá rágták a nárciszok után!!!    >:-(((
Előzmény: sjohn (662)
sjohn Creative Commons License 2006.04.19 0 0 662
Nem régen olvastam ,hogy a tyúktojás héjját kell porrátörni és azzal beszórni a védendő területet, elriasztja a csigákat. Ki kell ,hogy próbáljam mert nálunk rengeteg hajléktalan kis dög poroszkál éjjelente.
Előzmény: Évi5 (648)
kiwancsi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 661

Ez a Te Magnóliád szaporítható????????? :-)))

Előzmény: rágica (649)
kiwancsi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 660

28-29-ről beszélsz? Az jó!

Van köztetek 50+ -os is? Mert nem akarnám a fiatalokat "terhelni" a jelenlétemmel? :-)))

Előzmény: totoro_hun (656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!