Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
ma már láttam a görgőmet forogni egy esztergagépben:))) most ott tartok. első körben megpróbálom úgy hogy a nagy görgő is forogni fog a kicsivel együtt, ha nem lesz jó akkor állni fog a nagy és úgy. a harmadik eset meg olyan lesz mint a tied. csak nem hidraulikus. egy biztos! ha már ennyi pénz benne van akkor itt csőhajlítás lesz:))
Üdv Urak, Ma jött meg a BLM1600Tm gépem, és kezdenék felkészülni az AWI tanulásra. De.. Honnan lehet jó áron szerezni Argon palackot? Ahol eddig kérdeztem csak cserélnek, de nem adnak el palackot.
Nagy "élmény" volt 5-ös és 10-es lemezből flex-szel kb. 200 mm-es köröket kivágni, majd kínai oszlopos fúrógéppel 16-os furatokat készíteni. Bánta egy Straus tescos flex és a fúrógépben is csapágy csere kellett.
Hááát én 1enlőre alut nem akartnék hegeszteni.....de az alacsony hasmagasság mondjuk gázos lehet mert nálam nem az, hogy nagy kosz van, de azért nincs mindig arany tisztára felseperve. :)
Aztán ha mindent felszippant a földről az meg annyira a gépnek nem fog jót tenni......
A testkábeles részt át lehet alakítani nem?
Mintha valami olyasmit olvastam volna itt a múltkor, hogy valaki megcsinálta........
Inkább maradjunk a kevés pénzért egyszerű jó gépnél.
Amit a nálam töltött 1év alatt tapasztaltam az jó volt.Nagyon erős előtoló, jó bekacsolási idők.
Amit változtatnák rajta:
Mivel alugörgőt is árulnak hozzá, egy olyan egyszerű vezérlő kártya bele amin a huzalvisszaégést szabályozni lehet.Aluhegesztésnél mindig tövig beleégett az áramátadóba a huzal.
Nagyon alacsony hasmagasság.A hatalmas ventilátor a csikket is felkapta a földről, mert a géplemez alja perforált volt.Így ha húztad bekapcsolva, a betonon lévő vasport is felkaphatta.
És még talán egy diense dugós testkábel a fix helyett, és vagy 2-3 megcsapolásos folytótekercs a beállítások miatt.
Tudom, hogy nagyon jó gép. Ha mégsem lesz 3fázisom......meg úgy lóvém, akkor a 175-öst veszem majd meg.
Gondolom.......nekem ha épp akkor lett volna pénzem akkor megvehettem volna tőled......most mennyivel 1xűbb lenne az életem mert akkor nem lenne min hezitálni. :DD
Azért jól gondold át. Sokan esnek ebbe a "tuningolós" hibába.
Most egy trafó, aztán egy jobb előtoló, erősebb dobtartó ... gyorsan el lehet költeni pár tízezrest a gépre :-( és akkor az még mindig nem az igazi.
Általában vagy megbarátkozik a józan ember ezzel a teljesítménnyel, vagy lecseréli mondjuk egy formig 175-re, mert a végén kb ugyanannyiba lenne a "tuningolt" güde is.
Jobban jársz ha tovább tudod passzolni 50-ért, hozzáteszel egy másik 50-est (60-at mert kell pisztoly is) és veszel egy formiget
Szia nem vettem zokon a dolgot tudom szarból nem lehet várat építeni.De ha egy picit lehet javítani rajta az már jó. Esetleg tudsz olyan trafót amit bele lehet építeni ami erősebb.
Ez hülyeség.Egész nap dolgozhatsz vele, talán annyit veszel észre,több órás folyamatos hegesztésnél, hogy az előtolásból egy picit vissza kell venni a gépet.
Simán fasza gép.Ha nem kellenek a 2-4T, az ívpont stb... extrák akkor ez a legjobb gép amit olcsón megvehetsz.
Ha nem jött volna nekem egy kis extra lóvé, akkor még mindig az lenne a gépem.