Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
gondolkoztam ilyeneken, mikor még úgy volt hogy hidraulikus pofás csőhajlítót épitek de azt elvetettem, itt is meg lehetne oldani végülis. na lehet rábeszéltél de a fejlesztés az majd egy másik projekt lesz:)
Köszi az infót :-) Néztem az elgondolásod részleteit, és arra a következtetésre jutottam amiben megerősítettél. Tehát, ha nem "csak" az ív megléte hanem a hozzátartozó legalább egy méret is érdekes ( nem kell újra vágni a hosszát) akkor ez a megoldás a nyerőbb.
így van! ha megfigyeled a nagy görgőben van egy furat amiben meg egy 16 os csavar, ettől nem forog fix marad a nagy görgő. és kicsi meg belehajlítja a nagyba a csövet. a kocka is rátámaszt, 1 milit sem mozdul el a cső hajlításkor.
Ezzel a gép kialakítással nem csúszik a cső, hanem a kis görgő gyűri bele a nagyobbikba? Jól gondolom?, és talán a beállított hossz méret sem csúszik el?
Érdekes. A legtöbb ember akit ismerek a Vargát isteníti. Bár nekem is van mindkettő de valahogy az MMGst jobban szeretem. Jobban kézre áll akkor is ha nem vízszintesen kell vágni és a vágott felület is szebb.
közben itt van pár kép a csőhajlítási projektről még itt tartok, van még mit csinálni rajta de közeledek már a végéhez.a kocka megtámasztás nem kocka lesz hanem egy olyan tag amibe majd belefekszik a cső
sziasztok köszönöm mindenkinek a választ! én is inkább majd plazmában gondolkoznék,, idén megvenném a kompresszort mert az jó sok mindenre és a plazmát meg jövőre.
Guszti a nagyobb 175A-ról írta a tapasztalatokat, de gondolom ez is ugyanolyan jó, csak erre csak 5kg-s dobot lehet rátenni. (felül fekvő helyzetben van a hegesztő huzaldob)