Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 805
Mutmaz!
LEdesítés mekkora meló?Engem nagyon érdekelne,tipikusan idegesítő Opel-betegség ez a karácsonyfa-effekt,h hol ég minden,hol semmi,hol csak a fle,nekünk eddig mind ilyen volt!
LÉgyszi kicsit írj róla!
Köszi!
s

MErre vagy egyébként helyileg?Összefuthatnánk egy minitalira,vagy akár szervezhetnénk többen egy kisebb összeröffenést,amig jó idő van!
Előzmény: mumtaz (800)
AAAAAAAAAAAAAAA
ateszx20xev Creative Commons License 2007.09.28 0 0 804
Ha jelez a checklámpa, akkor csak valami jeladó lehet.
Előzmény: robertv (803)
robertv Creative Commons License 2007.09.28 0 0 803
szerinted akkor csak valami jelado hibas? vagy jo a jelado es annak a kornyeken van valami hibas alkatresz?
Előzmény: ateszx20xev (802)
ateszx20xev Creative Commons License 2007.09.27 0 0 802

"Szerintetek hol keressem a hibat? Gyujtas? EGR szelep? akarmi?"

Szerintem az akármi illik ide leginkább. Ezt így soha nem fogod tudni megállapítani, hogy mi lehet a rossz abból a tizenakárhány vagy még több jeladóból, amik befolyásolják a motor ideális működését. Tech2-re föl, vagy otthon kivillogtatni, ha jól tudom 2 hétig tárolja az esetleges hibakódokat.

Előzmény: robertv (801)
robertv Creative Commons License 2007.09.27 0 0 801
Udv!

Nem vagyok valami aktiv tag, de remelem azert segitetek.
A vas: Vectra B 1.6 16V '96 ev vegi.
Hazafele jovet kigyulladt a motor diag. lampa. Felrealltam, megneztem, es eleg szarul jart a motor, fulladozott, aztan felporgott, Lathato hiba nem volt.

Gyorsan meg hazajottem vele, utolso szakaszon meg is turtam picit, de elaludt es alapjarat is normalis volt.

(neha-neha szokott minimalisan ingadozni)
Szerintetek hol keressem a hibat? Gyujtas? EGR szelep? akarmi?
Nemtudom OBD-s e, lehet az tobbet mondana?

Koszi,
robertv
mumtaz Creative Commons License 2007.09.25 0 0 800
Klíma megoldva. Míg én épp LEDesítettem, addig szépen kiment a rendszerből az összes gáz. Klímás csinált egy nyomáspróbát és 5 perc alatt 1 atmoszférával csökkent a nyomás. Biztos jó bolt lehet neki, hogy kb. 2 hete töltötte a rendszert 12 darab ezresért, mostmeg le tudott gombolni 6800-al, hogy feltöltse festékkel. És akkor még mehetek majd vissza, hogy kiderüljön, hol ereszt. Bár ezt én is meg tudom nézni, csak egy UV lámpa kell hozzá. A javítás már más kérdés. :(
Előzmény: mumtaz (799)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.25 0 0 799
Tehát akkor az az időzítő vagy-vagy kategória. Mind1. Végülis meg lehet lenni nélküle.

Van viszont egy újabb gondom. Felteszem, mert hátha találkozott már valaki hasonlóval.
Kivettem az összes kapcsolót és a klímakonzolt LEDesítés céljából. A LEDesítés végeztével minden kapcsolót és a konzolt is visszatettem. Működik is minden, de a klímakompresszort azóta nem tudob bekapcsolni. Az ECO kapcsolón világít a lámpa, de mikor átkapcsolom, akkor ugyan a lámpa elalszik, de a kompresszor nem kapcsol be. Még a kis szisszenést sem hallani, hogy kezdene keringeni a gáz.

Rádugtam diagnosztikai interfészt és egy rakás hibakód volt benne, de ezt betudtam annak, hogy esetleg párszor ráadtam a gyújtást, mikor a klímakonzol (vezérlő?) nem volt benne. Gondoltam, hogy ezért ad kibakódokat, mert amire csak lehetett a klímában, arra hibakód volt eltárolva. Miután kitöröltem, már semmire nem jelzett hibát, illetve a "nap érzékelő(?)"-re igen, de érzésem szerint, annak nem sok köze van a klímakompresszor működéséhez. Ugyanakkor arra már korábban is tárolt hibakódot.

Minek van köze a kompresszorhoz és hogyan tudnám leellenőrizni, hogy kap-e egyáltalán áramot a kompresszor? Hátha csak véletlen egybeesés, vagy hasonló, hogy pont akkor adta be a kulcsot, amikor kivettem a cuccokat.

Milyen relék illetve biztosítékok vannak, amik esetleg csak a kompresszor működésére vannak kihatással? Esetleg mi lehet még a hiba azon kívül, hogy esetleg megdöglött a kompresszor?
3.0 4x4 v6 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 798
a b veki multi timeres egy nagy központi egység vezérli az öszes dolgot a biztositék táblában találod meg
Előzmény: mumtaz (794)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 797
TEgnap este apa Vekijével (2.0 16v cdx hatchback) autóztam kicsit(50-60km).
Tapasztalat:
-nagyon magasan ülök az E34-hez képest,még totál leengedett üléssel is
-nagyon jól húz,jó végre is
-ha kanyarban úgy mennék vele,mint a BMW-vel,akkor fejre álltam volna,mert sokkal könnyebb,kisebb és instabilabb is sztem
-tempomattal 12-nál 6.9-es átlag hazafelé,odafelé játszósan,előzgetve 8.5....nem rossz,nagyon jól ment,tényleg!
-gyári zene gyenge,szar minőségű,bár ez nem az autó hibája
-semmi előzékenységet nem mutatnak vele szemben az utakon,egyszerűen kényszert éreztem,h "megmutassam" vele,pedig ez nem jellemző rám
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 796
NA,ez tök jó megoldás!
Kösz az NFO-t!
Előzmény: petyov6 (795)
petyov6 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 795
Passz.
De tudtommal a calin se nagyon próbálta ki senki.
Mondjuk az EPC-ben meg kellene nézni a relé számát. Ha egyezik a caléval akkor sztem megoldható a dolog.
Előzmény: mumtaz (794)
AAAAAAAAAAAAAAA
mumtaz Creative Commons License 2007.09.20 0 0 794
Ez a relés megoldás tetszik. Calibra és B veki között van különbség? Mármint reléügyileg.
Előzmény: petyov6 (792)
petyov6 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 793
Ja mégegy varia:
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/showthread.php?t=47580

(thanx to Laliii)
petyov6 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 792
A calibrába néztük mi is anno. Csak a relét kell kicserélni :-)

"Fokozatmentesen állítható illetve tanítható intervallumú ablaktörlőkapcsoló

Erre mindjárt két megoldás is van, a "bonyolultabbhoz" kell a B Omega ablaktörlőkapcsolója mert azon van egy potméter az intervallum állításához, meg szintén ebből az autóból az ablaktörlő reléje ami egy az egyben bemegy a gyári Calibra ablaktörlőrelé helyére, ezzel emlékeim szerint valami 3 és 14 másodperc között asszem 6 fokozatban lehet állítani a törlési intervallumot.

Az egyszerűbb megoldás a konkurrens VW-ből származik, és úgy működik, hogy abban ha egyet törölsz az ablaktörlővel majd kikapcsolod, akkor beindul benne egy számláló, ami egészen addig számolja a másodperceket amíg nem törölsz egyet megint, ezt az értéket elraktározza, és ha utána intervallumra kapcsolod, akkor pontosan annyi másodpercenként fog megint törölni egyet, amilyen értéket az előbb beállítottál. Ehhez pedig nem kell más, mint egy jobban felszerelt '90-es évek eleji Golf III vagy Passat ablaktörlőreléje, ami amúgy egész véletlenül szintén csont nélkül belepasszol a Cali hasonló alkatrészének a helyére.

Jaigen, ha valakinek a Volkswagenes megoldás szimpatikus az ablaktörlőre, akkor a programozható VW relék cikkszáma: 3B0 955 531 és 1HM 955 531A (531B és C nem jó!)"

(By Tgabika76)

ui.: megkérdeztem VW-s ismerősömet az eredeti relé 10.000 Ft

Előzmény: mumtaz (789)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 791
NEm rossz,de elvi síkra helyezzük a vitát=én szívesebben kapcsolgatom a fix intervallumost egy Opelben,mint állítgassak egy VW-ben,de legszívesebben lefelé húzom egyszer a kart,ha egyet akarok törölni,mint a BMW-ben ;)
Előzmény: mumtaz (789)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 790
Akkor sajnos csere.
Előzmény: mumtaz (788)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.15 0 0 789
Még a régi 'A' vekimnél, de a 'B'-nél is gondolkoztam/gondolkozom, hogy a VW-ben az ablaktörlő szakaszos időzítője hogyan lehet megoldva. Annál nagyon tetszik az a megoldás, hogy szakaszosba kapcsolom egy törlés erejéig (gyakorlatilag csak oda biccentem a kapcsolót), akkor töröl egyet, majd amikor már megint elegendő vízcsepp gyűlt össze, akkor ismét bekapcsolóm és ott hagyom a kart. Megjegyzi a két törlés közti időt és onnantól ilyen időközönként töröl szakaszosan, míg újra el nem játszom.

Szerintem ez baromi jó megoldás, mert így legalább valóban az "esőhöz" lehet igazítani az intervalluzmot és nem egy pici kapcsolóval állítgatom az előre beállított időközökre. Így legalább valóban akkor töröl, amikor kell.

A VW-ben ez valami külön kis doboz lehet, vagy bele van integrálva a fő elektronikai rendszerbe?
mumtaz Creative Commons License 2007.09.15 0 0 788
Ez sajna nem olyan. Ez egy rendes kijelző, mint pl. egy karórán.
Előzmény: Shomee E34 (786)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 787
ILyen lehetőség engem is érdekel!
Állítólag nem nagy dolog,meg lehet várni a kivitelezést,de én nem ismerek ilyet személyesen,aki ezzel foglalkozik.
Szóval ha valaki tud,ne tartsa magában!
Előzmény: samydawis (781)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 786
Én csak a BMW-n tudom,hogy cserélhetők egyesével a pixelek az Inspection melletti mezőkben,ami a megtehető utat stb mutatja....nem board!

NEm tudom,csak gondolom,h az Opelnál is hasonló lehet,mert ezek a a pixelek is kis négyzetek,mint a Bömcsinél,nem egy nagyobb összefügő kijelző,mint sok márkánál.

Szóval a bajornál a folyamat:pixelek előzetes elhelyezése egy ragasztócsíkra világító résszel lefelé,aztán ezeket sorban össze kell forrasztgatniaz elvet nem tudom,de ha érdekel,rákérdezek pontosan!
Előzmény: mumtaz (779)
tobijano Creative Commons License 2007.09.12 0 0 785
Köszönöm a tippet, rákérdezek a szerelőnél.
Előzmény: djkoxi (760)
AAAAAAAAAAAAAAA
specko Creative Commons License 2007.09.12 0 0 784

Ha valaki megkérdezte, hogy mennyiért csinálja, akkor írjátok már ide.

Köszi

taxiboy Creative Commons License 2007.09.12 0 0 783
Sziasztok!
Ezek még megmaradtak az elmúlt időkből. Talán valakinek jól jönne!
http://www.taxiboy.fw.hu/eladoopalk.htm
rdeck Creative Commons License 2007.09.11 0 0 782
Ez agyrém....most cserélték ki a tömítést, víz nem fogy, stb....
Előzmény: Törölt nick (766)
samydawis Creative Commons License 2007.09.10 0 0 781
Üdv mindenkinek.
Egy kis segítségre lenne szűkségem. A vectrám bőrkormánya szétfoszlott és
szeretném újra bőröztetni. Érdekelne, hogy hol tehetném ezt meg és hozzávetőlegesen milyen összeg tenne ez ki. Segítségeteket előre is köszönöm.

Szlacsi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 780
:-D köszi.
Most még olyan mintha tuning verda lenne.De én tudom hogy nem az!!
gondoltam arra is, hogy valami spirál pörgése okozza, de arra nem tudok semmi ilyesmit. majd kiderül ha megáll....
Előzmény: Shomee E34 (778)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.10 0 0 779
Én is gondoltam cserére, de mivel típushiba, így az "új"-nál is előjöhet akár azonnal ugyanaz a hiba. Az enyém nem azért zavar, mert egy pici hiba van benne, hanem azért, mert egyáltalán nem lehet leolvasni, amit kiír.

Találtam embert, aki 20 ezerért megjavítja fél év garival, de mi az úristen kerülhet rajta 20000-be, ha csak érintkezési hiba.

Ha tudnáőm, hogy hol és mit keressek, akkor meg tudnám javítani. Nem vagyok műszerész, de forrasztottam már SMD alkatrészeket.
Előzmény: Shomee E34 (777)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 778
VAn egy idegesítő szöveg az E34 topicban,el kell sütnöm,ne haragudj!

"Műszaki hibára gyanakszom!" :)
Előzmény: Szlacsi (776)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 777
igen,az is lehet!
FElesleges vele foglalkozni javítás szintjén,szerintem csere,ha nagyon zavar!
Előzmény: mumtaz (773)
Szlacsi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 776

Szerintem nem. egyenletes és a fordulatszám emelkedésével erősödik.

és úgy hallom, hogy egyre hangosabb......

Előzmény: Shomee E34 (770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!