Bukott az első közjogi reform
Az ellenzékiek nem szavazták meg a parlament hétfői ülésén sem az alkotmány, sem az önkormányzati választásokról szóló törvény módosítását. Mivel mindkét jogszabályhoz kétharmados többség kellett volna…
http://index.hu/politika/belfold/kethar060710/
Eddig azt szajkózta az ellenzék, hogy „most csak az ország érdeke számít”.
Évek óta úgy viselkednek, mintha megrekedtek volna egy dackorszakát elő gyermek szellemi és kommunikációs színvonalán.
Ezzel a magatartásukkal csupán azt érik el, hogy az állami vízfej marad és az adófizető jövedelme apad.
Ha egy mondatban kéne zanzásítanom, akkor nagyjából ugyanazt szűrném le belőle mint Kiszelly Zoltán előadásából a Tiszaparti Társadalmi riportban: amit a Fidesz csinált az elmúlt években, az minden volt, csak korszerű konzervativizmus nem.
Finoman bírálva ezzel a Fidelitast és a szóvivó kollégát, valamint a nem a mai kor nyelvét és valóságát tükröző kampányt. Szerintem. De teljesen mindegy. Úgysem változik a narancsosok körében semmi (hiszen a Kádár-korszakban sem változott).
Ha a Fidesznek sikerült volna megszólítani a négyszázezer első szavazót, a jobboldali párt megnyerhette volna a 2006-os országgyűlési választásokat - vélekedett Schmitt Pál, a párt alelnöke a Fidelitas országos választmányának szombati ülésén
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=15366
Ja, meg ha öreganyámnak áramszedője lett volna, villamos lett volna…
Mondjuk most véletlenül ránéztem a városunk honlapjára. Szerintem ez a portál kiáll a végtelen brezsnyevi változatlanság mellett az információs korban.
Ez is szép teljesítmény.
Mondjuk, ha a portál a városi élet lenyomata, akkor nem csodálom, hogy a Tófenék úti team így döntött:)
A legtöbbet azok veszíthetik, akik eddig önkormányzati vezetőként vagy képviselőként is kaptak költségtérítést.
Önös érdekű, szarházi, aki elvárná, hogyí az alattvalók, őt, mint politikust, jóval az átlag fölötti életszínvonalon tartsák el!
Vajon minek fejében várja el ezt a szolgáltatást? Az ilyen idióta nyilatkozatok nem teszik érdemessé rá. A legtöbbet a bérből és fizetésből élők áldozzák az ilyen nímandok eltartására!
A közigazgatásban a katalán fél érdeklődést mutatott a CENTURIO közigazgatási szakembercsere programban történő közös együttműködés iránt, amennyiben bizonyossá válik a program folytatása.
Valaki fordítsa le magyarra, mert nem értem... :))
A sport területén konkrét megállapodások születettek
Már csak élsportolókat kell(ene) nemzeni. Ezt ki vállalja magára? :))
,,A legtöbbet azok veszíthetik, akik eddig önkormányzati vezetőként vagy képviselőként is kaptak költségtérítést. A parlamenttől ugyanis ezentúl csak 110 ezer forintra számíthatnak. „Nem örömmel vesszük tudomásul, mert szerintünk ezt a kérdést rá kell bízni a választópolgárokra, ha ők úgy gondolják, hogy a saját településüknek az előnyt jelent, hogy országgyűlési képviselő legyen a polgármester, akkor ezt finanszírozzák is a helyi választópolgárok” – mondta Répássy Róbert. "
Ez pont te kérdezed, akinek a "small is beautifull"-t kéne fennen hangoztatnia?
Kis szervezet: hatékony menedzselés, nagy szervezet: vízfej-agyagláb. Egyeztetni meg ott van most is az operett Volán-egyesülés. Csak lehet, erről a Kókának nem szóltak, magától meg még nem jött rá.
valahogy csak meg kelle oldani egy olyan egyszerű de mára elfelejtett dolgot, mint az egységes menetrend....
Ezt megoldja a gazdasági érdek. Vagy érdekében áll az adott gazdasági társaságnak vagy nem. Ha rosszul dönt, bezár és jön helyette egy másik, ha jól dönt bezsebeli a profitot.
Nehogy megint oda jussunk, hogy a politika mondja meg hányat elljen a disznó!
Ja értem. És részben igazd is van. Viszont valahogy csak meg kelle oldani egy olyan egyszerű de mára elfelejtett dolgot, mint az egységes menetrend.... Mert az + nem hülyeség
Milyen érveket lehet arra írni, hogy Németországban csak 5%-os a mozgás, ezért nem működőképes a több biztosítós rendszer. Vagy arra, hogy meg nem nevezett országokkal szemben 6 éves előnyünk van, akik hozzánk járnak tanulmányozni a csodát? Mindez az általam most először hallott IBR miatt. Pedig jártam épp eleget a kórházakat, rendelőket az utóbbi 10 évben. A háziorvosi rendszer is azóta működik jól, mióta piaci alapokra helyezték. Ahhoz, hogy a mostani áldatlan állapotokat megszüntessük, gyökeres fordulatra van szükség. Ezt pedig nem lehet mással elérni, mint a többszereplős rendszerrel. Hihetetlen nagy maffia az egész. Jól mondta Molnár, hogy az orvosok nagy részének a 400 ezres fizetés vágyálom, egy kisebbségnek meg rémálom. Gondolom nem kell ragoznom az anomáliákat. Lehet, hogy később elég lesz egy biztosító, de ahol ez jól működik, ott biztos nem 40 év szocializmus alatt felépült rendszerrel dolgoznak. Megjegyzem érvet Tőled sem láttam, csak idézeteket és kérdéseket. A cikket még nem találtam.
Ja, a receptdíj meg egyenesen anakronizmus, hiszen azért írják, hogy olcsóbb legyen a gyógyszer, akkor meg minek kelljen érte fizetni????? Hiszen ha felírja a doki, akkor indokolt, ha meg indokolt, akkor jár a díj alóli felmentés, nemde? Szóval megint megy a parasztvakítás, azt akarják, hogy ez ellen tüntessünk, ne a gázáremelés ellen.
De az is jó nagy baromság, hogy a Volánokat megint trösztösíteni akarják. Mindig fel akarják találni a spanyol viaszt, felteszik újra a lejárt lemezeket.