Keresés

Részletes keresés

adrenka Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2499

Az első háromnál nem is emlékszem, hogy jött ki a méhlepény. Most pár perccel a szülés után mondta, a doki, hogy kellemetlen lesz és a köldökzsinorral kihúzta a lepényt. Fájni nem fájt, csak fura volt.

A méhszáj repedése lehet ilyentöl is , de nagyobb az esélye (szerintem), hogy a baba csinálta, hisz nem volt pici, első szülés stb!

Gratula a családhoz, és nyugodtan lebegjetek tovább! ( A pénzt meg ne kardra költsd, inkább kistesóra!!! :-)

Előzmény: ImhoS60 (2495)
Allia Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2498
Háromszor szültem, alkatilag egyszer sem vált le a lepény fél-egy óra várakozás és megfelelő fájások után sem. Mindannyiszor volt homeopátia, hasmasszírozás a szülésznő és a doki által is. Mindhárom esetben az erős vérzés miatt küret lett a vége. Az elsőnél a szülőszobában, kábító koktél után tette rendbe a doki, a második és harmadik esetben a műtőbe toltak át, ott fejezték be megfelelő anesztézia mellett. Szerintem a borítékot tartsd meg, esetleg tegyél panaszt is a felsőbb dokinál. Érzéstelenítés nélkül ez hentes munka, véleményem szerint. A babához gratulálok, és lehetőség szerint keressetek másik dokit, akár a hat hetes kontrollra is már.
Előzmény: ImhoS60 (2495)
levelibeka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2497
Ki tudja, még az is lehet. :-DDDD
Előzmény: adrenka (2486)
veron3 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2496
Na, én Zitával, mint első indítottam 4 perces fájásokkal, és 45 perc alatt értünk be, fájásokkor a kapaszkodón húztam fel magam, közben meg néztem az órát, hogy nem, nem vagyok hülye, már 2-3 perceknél tartok :D
Előzmény: Allia (2493)
ImhoS60 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2495
Sziasztok!
2 napja vagyok apa, fiam 3550 grammal és 55 centivel született :)
Baba és Mama jól vannak. Most ismerkedek az érzéssel, és a szituációval, egyelőre kicsit felhőben járás filing van, nagyon boldog vagyok. Kicsit nehezen adtam a fejem 30 évesen apaságra, legalábbis belül úgy éreztem, hogy nem vagyok még kész.
De mikor először rúgott a pocakban, és főleg tegnap, hogy a kezembe foghattam - na, ezt nem kell nektek ragoznom. Más ember lettem.

A kérdésem, ami nagyon fontos, és a segítségeteket kérem benne.
A baba gond nélkül megszületett pár órás, Anya szerint könnyü vajúdás után. Ellenben a méhlepény nem :( Pár perc várakozás után a doki (akinek a tarifája 100 ropi) nekiállt kiszedni. Én nem néztem, a gyerekbe fúrtam a fejem, de a párom szerint 2x jobban fájt, mint a gyerek, és ezt sajnos hallottam is. Nehéz volt uralkodni magamon, hogy ne vágjam ki a dokit az ablakon, de türtem, és mire elveszitettem volna az uralmam, már végzett. De közben még a fal is véres lett. Aztán varrt, meg minden. A méhszáj valszleg ennek a beavatkozásnak a következményeként repedt meg.
A lényeg az, hogy nekem, mint laikusnak egy brutál hentesmunkának tünt a dolog, és azóta is görcsberándul a gyomrom ha rágondolok. Márpedig rá kell még egy kis ideig, amig le nem zárom, utánna nem járok a dolognak eléggé. Ugyanis nemondjam, hogy a boriték még nálam van, és marad is amig ki nem deritem, hogy
- és itt jön a kérdés hozzátok: Tényleg ennyire brutális módon kell kikaparni, és valóban ki kell e ilyen gyorsan szedni azt a lepényt? Nem lehet tovább várni, vagy más módszerrel leválasztani? Szó szerint ki kell belezni a szerencsétlen nőt, hogy az közben örjöng fájdalmában?

Ha kiderül, hogy nem, és a doki szó szerint kinozta, akkor garantálom, hogy ő is átéli, csak valami rövid kard által. Nade haggyuk most a személyeskedést, 100-ból már sokan elvállalnák majd, a kérdés a lényeg. Pliz help!
(Anyának azóta nincsenek "nagyobb" fájdalmai, max a varratok, tehát egyelőre(!!) nincs komplikáció. Remélem a jövöben sem lesz (második gyerek, stb) )
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2494
Nyugi, az utsó 2 hétben mindenki nyűgöshisztis : ))) (bár én a 3.-nál az utsó 2 hónapban voltam : p)
Előzmény: vasbab (2475)
Allia Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2493
Nem ez a jellemző általában. :-) Na persze azért 2-3 perces fájásokkal kocsikázni, ráadásul Budapest kátyúin keresztül... még a 15 percet is óráknak éreztem, pedig éjjel volt. Hozzá kell tegyem, harmadik gyerek, az első fájástól a felsírásig szűk 3 óra volt valójában.
Előzmény: veron3 (2492)
veron3 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2492
Persze, csak azért írtam, mert én már csak ilyen paragép vagyok, van "B" meg "C" terv is arra az esetre, ha legnagyobb dugóban kéne megtenni a DK - SOTE II távolságot, vagy netán extra gyorsan történnek a dolgok, akkor pl. a MÁV/ÁEK vagy az Uzsoki közelebb van, bár senkit nem ismerek :)

Persze aztán jön Murphy, és hozom majd a két gyerekkel az átlagot, és a másodikkal minimum fél napig vajúdok :D
Előzmény: adrenka (2491)
adrenka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2491

Én megértem Györgyit, és szurkolok ezerrel. Sajnos sok minden nem azon múlik, hogy mit szeretnénk.

Ő be fog érni időben!!!!!!!! Tudom.

Téged is értelek. Én nem vállalnám! De siker sztori lesz!!!!!! ( Szerencsére csak ( ! ) Budán kell  átjutniuk. )

Előzmény: veron3 (2490)
veron3 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2490
Csatlakozom az előttem szólókhoz, baromi sok a 200 km. Orvosod mit szól ehhez? Én is költöznék valakihez Pestre, ha már egyszer ilyen messze szeretnék szülni otthonról.

CTG/NST vizsgálatokra hetente, illetve későbbiekben hetente kétszer is felártok ide?

Első babámat tavaly szeptemberben első fájástól születésig kevesebb, mint 6 óra alatt vittem véghez. Úgy, hogy előző reggel 0 méhtevékenységem volt, méhszájam meg teljesen zárt. Mi lesz, ha 4 perces fájásokkal indulsz? Ha ömlik a magzatvíz, és nem csak csordogál mondjuk? Mert olyankor még rövid útra is a mentőt javasolják. Van ezekre "B" terv?

Át kell jönni Budapesten? Értsd ha kelet felől vagy délről kell megközelíteni, akkor nagy dugókon kell keresztülharcolni magatokat mire a Jánosba értek.

Félre ne érts, senki sem kekeckedni akar, a Te és a kisfiad érdekeit nézzük, nehogy autópályán, orvosi segítség nélkül és attól igen-igen messze szüljed meg.
Előzmény: Györgyi323 (2479)
adrenka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2489

Azért merészek vagytok! Nem több, mint 200 km???? Hmmm

Talán hasznos lehet:

-Túl sok piperét ne vigyél. Ha van termékmintád, bőven jó. Ha kell, lehet behozatni, viszont a korházakban kevés a hely a csomagokban. ( Persze van kivétel.)

- A kaja általában rossz, és sok mindent csinál, csak nem fakaszt tejet. Ha van aki vigyen főtt kaját, levest becsüld meg. Aranyat ér.

-Sajna a sima bub. mentes víztől nem indul be a tej, kell valami sűsrű. Pl gyümilé. Jó sok.

- Ha a vastag betéteket nem bírod ( mint én) próbáld a normál eü. betétet. Nekem elég volt, és nem jártam terpeszben.

-Vegyél fel bugyit, azt az 5 perc morgást az egész napi kényelem megéri még a főorvossal szemben is.

-túl sok pelust ne vigyél a babának ( Fiam nekem egy hetvenvalahány darabosat hozott! ) Nem kell. Elviszik fürdeni, vizsgálatra stb és kap tisztát. Ha kell. utánad viszik.

- Nyár van. A hazahozatalhoz a bundazsák felejtős.

- pénz sem nagyon kell, max apró a forrócsokis-autómatához, ill. a light capuccinóhoz. ( Ha jön a nővérke, hogy volt-e már széklet? Nálam bejött!)

-Tartalék hajgumi, mert pont el fog szakadni!!!!!!!

Ha még eszembe jut jelzem, de más is bővítheti a listát!

Előzmény: Györgyi323 (2488)
Györgyi323 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2488
A Szent János kórházban fogok szűlni ha odaérek!:)
Előzmény: adrenka (2487)
adrenka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2487
Tudom, hogy nekem már mondtad, de hol szülsz??
adrenka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2486
Így igaz! ( Vajon a férjem a tejcsárdát Tőled tanulta?   :-)
Előzmény: levelibeka (2485)
levelibeka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2485
Vasbab, Nyugi, nekem egy csepp előtejem nem volt, és az első gyerekemnél igazi tejcsárda voltam/lettem. :-))) Úgyhogy az előtejnek semmi de semmi köze a későbbi szoptatáshoz...
Előzmény: vasbab (2475)
adrenka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2484
Üdv. itt! Azért tessék mesélni! Hogy tudtad meg, régóta várjátok stb!!!!!! És kérjük a folyamatos híreket!
Előzmény: Laurendilla (2483)
Laurendilla Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2483
Sziasztok!

Még új vagyok köztetek. :) Sok mindent elolvastam, visszaolvastam. Találkoztam kedves, meglepő, mulatságos és számomra még félelmetes történettel is. Jó olvasni benneteket, sok hasznos dologra tettem már szert és remélem fogok is még. Szóval itt vagyok és gyakran benézek majd.

Allia kérlek nyiss nekem is egy sor :)))

Jelenleg 14. hetes a Babo, első baba, még nem mutatta meg magát szóval egyenlőre nem tudjuk hogy kiscsaj vagy kissrác lesz. 2010 február 5-re vagyok kiírva... én 30 vagyok és a Róbert Károly Magánklinikán lesz a szülés, azt hiszem ezek az adatok kellenek (vagy még?)

Lau (Maya)
adrenka Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2482

Botkát lerakom aludni, addig összeszedem a 2009-es tapasztalataimat!!!! :-)

( Írok majd privátot is!!!! Nagyon örülök , hogy nem sokára jön a a következő uncsim!!!!!!!! )

Allia Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2481
200 km? Bátrak vagytok... Nem mindenkinek van előjele a szülésnek, és ha első gyerek lesz, még akár gyors is lehet, de lehet lassú is. Ha tudsz, akkor inkább költözz valahogy a választott kórházhoz közelebb a terminus előtt.
Kórházi csomaghoz javaslom az indexesbabak.uw.hu oldal hasznos linkek rovatát, abban találsz pár listát, de kérdezd meg a választott kórházban, hogy mit adnak a babának, mamának.
vasbab Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2480
200 km??:-O az nem semmi, miért ilyen messzire jártok? Nagyon gáz a helyi kórház, vagy valami közelebbi?
Én nem mertem volna pesti kórházat választani, pedig tőlünk 70 km., autópálya, gyorsan ott lehet lenni...de akkor sem mertem volna...mondjuk nem is akartam, nekem jó a helyi is, szerintem ugyanolyan orvosok vannak itt is, mint máshol.
Györgyi323 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2479

Szia Adrenka!

Képzeld már csak két hét a nagy napig.

Augusztus 28-ra várjuk a mi kis tündér fiúnkat.

Lányok!

Van valami előjele a szülésnek?

A férjem viccesen mondta,igen 9 hónap terhesség.

Mármint attól eltekintve hogyha elfolyik a magzatvíz,de van valami más is?

Adrenka neked már van tapasztalatod,mirte figyeljek?

Várok minden segítséget.

Mi 200 km-ről indulunk Pestre ha kezdődik,remélem felérünk.:)

Ötlet a kórházi csomaghoz?

Puszi mindenkinek!

Előzmény: adrenka (2473)
mspoppy Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2478
Köszi, "rendes" UH-ra két hét múlva megyek, ott meg szokták adni a többi értéket és a becsült tömeget is. Csak kíváncsi voltam, a mostani adat alapján számítható-e. A hét stimmel, ezek szerint kb. fél kilós a kistesó! :) :) Köszi szépen!
Előzmény: Allia (2477)
Allia Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2477
Egy bpd méret alapján nem lehet súlyt becsülni, ahhoz kellenek még más adatok is, de az uh vizsgálat során adnak egy becsült súlyt is, ha olyan masinával dolgoznak, akkor automatikusan. A megadott bpd alapján kb. 22 hetes babáról lehet szó, ami kb. 500 grammot jelent.
Előzmény: mspoppy (2476)
mspoppy Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2476
Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy az 52 mm-es BPD alapján hány grammosra lehet saccolni a babát?

Előre is köszi!
vasbab Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2475
Én tutira kérni fogom a segítséget, ott fogok lógni a nővérkék nyakán..:-)))
Mivel előtejem semmi, egy kicsit félek, hogy nagyon nehezen indul majd a dolog, de azért bízom benne, hogy a természet működik és nem hagy cserben az anyai ösztön/hormonok..stb... biztos minden rendben lesz, csak szülnék mááááár! :-)
Jó sokat nyavajgok, bocsi, de tényleg nagyon kint akarom már látni ezt a kis királylányt.:-)

38+5
Előzmény: mercedes1111 (2474)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2474
2,5 éve és idén januárban viszont már nem. Inkább szoptatáspártiak, nyilván , ha anyuka nem tud/akar v. vmi gond van a babával, akkor adnak pótlást, de elsősorban a szopit preferálják : )) és segítenek is, tényleg csak kérni kell.
Előzmény: pacsuli (2472)
adrenka Creative Commons License 2009.08.12 0 0 2473

Nálunk Botka kapott a kórházban tápszerrt. Igaz, ő nagyon pici volt, és nem szabadott a cukrának leesni. A negyedik naptól, viszont már nem, és azóta sem kell. Én is szopi párti vagyok, másodsorban. Elsősorban babapárti! :-) Neki így kellett, de szerencsére a cici maradt a kedvence!!

A kórházban viszont nekem is azt mondták, hogy az első napokat simán kibírják az előtejjel a babák, mert a normál vagy nagyobb súlyú babáknak van tartalékuk.

Előzmény: pacsuli (2472)
pacsuli Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2472

Az ajánlott oldal, a La Leche Liga szemlélete szerint az anyáknak átlagosan 3 nap kell, hogy tényleg beinduljon a tej. Addig szoptatásonként pár csepp előtej is elég a babának, akinek toroktól végbélig tele van a szervezete magzatszurokkal, (fekete, sárszerű kaki hatalmas mennyiségben), ezt neki ki kell ürítenie. Az előtej hashajtó hatású, éppen ebben segít többek között.

A dunaújvárosi kórházban viszont négy éve még az volt a szemlélet, hogy a babák éheznek, amíg nem indul be a tej, tehát tápszert kell kapniuk. (Sógornőm szült ott.) Jobb, ha megkérdezed, mert neki rossz volt ezen ott meglepődnie. Aztán persze megbékélt vele, azt mondta, ki lehet bírni. Csak van, akinek ez nagyon zavaró.

Előzmény: mercedes1111 (2465)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 2471
Jóvanakkor : D
A VIP szobára nekem 5 ezret mondtak, ha jól emlékszem, de nem bizti, majd megkérdezed ha rákerül a sor : )
Előzmény: vasbab (2470)
vasbab Creative Commons License 2009.08.10 0 0 2470
Beszéltem a dokival, aki nevetve mondta, hogy nincs bugyitilalom, ha akarom felehetem, de első nap jobban ajánlják ha inkább nem veszek fel semmit, hogy jól tudjak tisztulni. Persze vizitnél majd jól levetetik, de ha nagyon ragaszkodom a bugyizáshoz akkor rajtam lehet a szobában is. A szobákról mondta még, hogy ő ajánlaná a VIP-es szobát, mert ott van bent fürdő is, nem kell kimászkálni a közös mosdóba...megfontolom, 2 ágyas a fizetős is, szóval társaságom azért lenne, de nem kerülök egybe "gáz" nőcikkel és rendes wc-zuhanyzó van és nem is egy egetverő összeg, a doki 3 ezret mondott egy napra. (lehet, hogy nem jól tudja az összeget)
Előzmény: mercedes1111 (2469)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!