Még '98-ban én pedig azzal mentem (a rendes BSI állomásról indult Reykjavíkból, menetrend szerint, kb 3 óra ott-lét után indult vissza Thingvellirből....)
az alabbi linkeken talalsz ilyen egesz napos buszutakat, de szerintem erdemes az un. "Golden Circle"-re befizetni, ami tartalmazza a Thingvelirt nemzeti parkot, a Gulfoss vizesest es a Geysir-t, es meg Skalholt-hoz is elvisznek. Ha mar elutazol Izlandra, erdemes ezeket is megnezni mert nagyon szepek. Nem olcsok, 73 euro korul mozognak, de sima tavolsagi buszokat amik elvisznek Thingvellirbe nem fogsz talalni. En Juniusban voltam 10 napot Izlandon, sikerult is egesz jol bejarni berelt buszokkal, merthogy tavolsagi buszok szinte alig vannak. Itt vannak a linkek: http://www.allrahanda.is/Ferdir/DayTours2005/AH12.asp http://www.re.is/tripsList.asp?cid=1
Sziasztok, hétfőn érkeztem meg Izlandról, majd mesélek, bár az itteni rutinos Izland barátoknak szerintemsok újat nem tudok mondani. Mindössze 4 napot töltöttem Reykjavíkban, meg volt egy nap kirándulás is. Szóval nem hiába spóroltam egy éven át, vissza kell mennem oda!
Tudja valaki, hogy lehet Reykjavikból eljutni Thingvellirbe(hez)? Úgy tudom, ez egy elég neves hely, meg nincs is messze, viszont nem láttam, hogy menne arra busz azokban az online menetrendekben, amiket néztem.
Én is szívesen utaznék Izlandra. De hát jelenleg nem rendelkezek elég tőkével. Meg inkább munka érdekelne. Nem tudtok vmt ajánlani, hol keresgélhetnék? Egyelőre csak nevelőnői állást találtam, na de az nem igazán nekem való (erkölcsi bizi:)) Meg amúgy is lejárt a határidő.
na látod egyből gondoltam, hogy lejárt kártyákkal üzletelsz ;) ;P csináltam mail címet -> siminnfrelsi@freemail.hu =) a többit majd megbeszéljük még akkor mailen, hisz ha üzletelsz a kártyákkal, ingyen nem fogadhatom el ;)
Jah majd lejárt kártyákkal üzletelek. Természetesen élő kártya, július 1-ig lehet felhasználni. Mivel többe kerül eljuttatni a pénzt, ezért ingyen adom. Én úgysem tudok mit kezdeni vele.
Közben rájöttem a megoldásra: csinálj egy ingyenes emailcímet valahol, írd be ide a fórumba, én meg elküldöm oda a kódot. Voilá! :D
hát dolgozom, elsősorban. másodsorban remélem jól keresek majd és élvezem a napsütést + a havat =) éjjel voltunk csavarogni. a napközbeni szép időn felbuzdulva kicsit alul voltunk öltözve :D éjjel másfél fok volt =)