A napokban tette fel a youtube csatornájára a már elhunyt közismert gyülekezeti lelkész külföldön élő fia a kozmológiai nézetét: a Föld lapos.
A Bibliára hivatkozik, mert ő ragaszkodik a Szentírás alázatos elfogadásához. De mit szólnak ehhez azok a fundamentalisták, akik tagadják azt, hogy a Föld lapos lenne, holott a Szentírás ezt tanítja?
"Jézus laposföldessége maximum Kutásólogikával bizonyitható, de még ő is csak a legrosszabb napjain jönne ennyire olcsó érveléssel hogy mer "mindenki " laposföldes volt ezért hát Jézus is laposföldben hitt."
Jézus sosem volt laposföldes.
Kutásó sem volt soha laposföldes.
(Jé végre egy krisztusi jegyet magamon is felismeretem végre... )
Jézus a születése előtt viszont, már jelen volt a teremtésnél.
"akkor vissza lehet vezetni a porszemre, tehát minden ember porszem.
illetve meddig vezeted vissza? minden ember kvantumfizikai alap-elem?
ja várj, ezt még nem olvastad híreskönyvben, mert csak 50 éves híreskönyveket olvastál, ahol még a majomnál tartottak. de én már olvastam újabbat, ahol már kvanfumfizikai alapelem az ember.
de hát mit várjunk tőled, aki azt se tudod mi a szerepe a véletlennek. pedig ezt szerintem 50 évnél régebben írta meg valamelyik hírestudós-istened."
Amúgy ez egy rendkívül ostoba hülye baromság.
Viszont nem azért mert nem egy híres ember mondta
Ha a világ leghíresebb embere mondta volna, akkor is egy ostoba hülye baromság lenne
Ne haragudj hogy megkérdezem: ezt az ostoba hülye baromságot nem te mondtad véletlenül?
"Jézus laposföldessége maximum Kutásólogikával bizonyitható, de még ő is csak a legrosszabb napjain jönne ennyire olcsó érveléssel hogy mer "mindenki " laposföldes volt ezért hát Jézus is laposföldben hitt."
Ha ad az Isten egy kijelentést az nem biztos, hogy logikával bizonyítható harmadik személynek.
-Isten adhat kijelentést a természet dolgaiból (pogányoknak pl: akik nem ismerik az Írásokat...
-Isten adhat kijelentést az Írásokból (Biblia) keresztényeknek.
Az Isten az Ő Igéjét, nem észérvekkel bizonyítja.(legtöbbször a bibliai sztorikban...
"Ha viszont mielőtt az anyaméhben megalkotott, és már ismert engem az Úr és arra rendelt eleve el, hogy eleve az Ő Igéjét hirdessem, én bizony kitartanék ezek után is Ő mellett. (mindhalálig...!)
Nevezhetsz ezután is nyugodtan így: Istenembere.
Mit szólsz?"
Nekem ez tetszik, amit írsz!
Te bizony Isten embere vagy (nem Istenembere, olyan nincs, csak ugye te analfabéta Isten embere vagy)
Igen, igen. Te Isten embere vagy. Aki majom is, ember is. De nem ló. Lótartó, de nem ló. Majom.
Én speciel nem tudtam róla, (máig sem tudok róla...) hogy az ereimben, majom vér csörgedezne, de ha Te erről vagy meggyőződve, legyen hát a neved ezek után is: Majomember.
Ha viszont mielőtt az anyaméhben megalkotott, és már ismert engem az Úr és arra rendelt eleve el, hogy eleve az Ő Igéjét hirdessem, én bizony kitartanék ezek után is Ő mellett. (mindhalálig...!)
akkor vissza lehet vezetni a porszemre, tehát minden ember porszem.
illetve meddig vezeted vissza? minden ember kvantumfizikai alap-elem?
ja várj, ezt még nem olvastad híreskönyvben, mert csak 50 éves híreskönyveket olvastál, ahol még a majomnál tartottak. de én már olvastam újabbat, ahol már kvanfumfizikai alapelem az ember.
de hát mit várjunk tőled, aki azt se tudod mi a szerepe a véletlennek. pedig ezt szerintem 50 évnél régebben írta meg valamelyik hírestudós-istened.