Keresés

Részletes keresés

Enzo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4960
Jelentem, ma a kora délutáni órákban rövid szemrevételezés során egy darab kecskét a jelzett helyen felleltem.
Előzmény: Tiborcsik (4946)
tibra Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4959

,,Még tavasszal megállapodott az SZDSZ és az MSZP, hogy az önkormányzati választásokon 33 településen közös, jobbára liberális polgármesterjelöltet állít – közölte az alelnök. Harminc helyen kiváló az együttműködés, néhány fővárosi kerületben, illetve néhány városban azonban akadnak problémák – tette hozzá Juhász Ferenc (www.hirszerzo.hu)."

Enzo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4958

Egyébként a csúcs az, hogy mondjuk egy céges rendezvényen (pl karácsonyi buli)elvileg nyilván kellene tartani, hogy melyik dolgozó hány szendvicset, hány töltöttkáposztát evett meg, hogy utána a természetbeni juttatás szja-ját levonhassák a béréből!

Nem röhej?

Előzmény: Enzo (4957)
Enzo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4957

Melyik csomagra gondolsz? az adóemelésesre, vagy a kifehérítésesre?

Először is összetépném az összes adójogszabályt, és újakat írnék.

Egyszerűeket, logikusakat, átláthatóakat.

Mert az egy nonszensz, hogy még a nagyvállalatoknál is - akik egyébként jellemzően nem adócsalók - egész kis teamek brainstormingolnak naphosszat azon, hogy hol vannak a legális kiskapuk. Kezdve az olyan őrültségekkel, hogy a telefon áfájának hány százaléka nem igényelhető vissza magánbeszélgetések miatt, folytatva azzal, hogy a számviteli törvény és az adótörvény miért tesz lehetővé kétféle értékcsökkenési számítást, és még lehetne sorolni. Hogy egy támogatásra jutó vissza nem igényelhető arányosított áfát (amit hála az égnek eltöröltek EU-jog ellenessége miatt) két felkészült könyvelő ugyanazon törvény ugyanazon mondata alapján kétféle képpen számolja ki abszurdum. Az államigazgatás meg harmadikféle képpen számolja, ami meg végképp abszurddá teszi az egészet. 

Egy SZJA-bevallás például szerintem horrorisztikus.

Az sem tesz jót, hogy mondjuk az adómentes jövedelem mellé szerzel adóköteles jövedelmet, akkor az adómentes jövedelem adóalap növelő. Ez aztán okoz akkora bakugrásokat a jövedelmben ami elveszi a kedvét az embernek az adózástól.

Az, amit állandóan piszkálnak - borravaló, színlelt szerződés, zsbből fizetett minimálbéres, fekete munka - csak a jéghegy csúcsa.

Azt is mondhatnám: okozat. Nem az adók mértéke a legnagyobb baj, hanem a következetlenség, átláthatatlanság. Az, hogy könyvelők és adószakértők járkálnak évente több ízben mindenféle tanfolyamokra meg továbbképzésekre, hogy a legújabb őrültségeket a fejükbe verjék.

Kérdésedre a válasz: nem tudom hogy állnék neki, de radikálisan.

Előzmény: tibra (4955)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4956

Ugyan nem engem kérdeztél, de azért adok egy ötletet. :))

Nem annyira nehéz és bonyolult ennek a feladatnak a megoldása, mint amennyire annak hirdetik egyesek.

Bevezetném az SZJA bevallással együtt, évente benyújtandó vagyonbevallást. A két bevallást jogában állna az APEH-nak ütköztetni. Ha nem stimmel valami, helyszíni ellenőrzés, felelősségre vonás, jogi konzekvenciák, oszt jónapot!

Sok turpisságra fény derülne. Több év távlatában még a vagyonosodás és a jövedelem iránytangense is kimutatható lenne.

Ennek a rendszernek a  legnagyobb ellenzői a politikusok lennének. Sok korrupt politikus nyűszítene. Rögtön nem lenne szükség vagyongyarapodást vizsgáló parlamenti bizottságok felállítására sem Orbán, sem Gyurcsány esetében.

Előzmény: tibra (4955)
tibra Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4955
Ha megbízást kapnál egy ilyen csomag elkészítésére, hogyan csinálnád?
Előzmény: Enzo (4949)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4954

Ha már kecskéről esett szó, essék szó birkákról is!

http://ujmedicina.info/ajanlo/MiAFene25-32.pdf

Sarkany Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4953
Nocsak! :)))
Előzmény: makopa (4952)
makopa Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4952

"Ez a két kép a kecskéről akárhol készülhetett."

Személyes ismerőse vagyok a nevezetes kecskének.

Előzmény: Tiborcsik (4946)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4951

lásd pl EON, áramszünet

Nagy vonalakban ismerem ezt a problémát. Általánosságban két fő oka van.

A tavaszi-nyári időszakban zömében a gólyák ürüléke okozza ezeket a másodperces földzárlatokat (A gólya rászáll a távvezetéki oszlopra és ürít. Tetemes mennyiséget képes űríteni és amennyiben az ürülék szigetelőt ér, az vezetővé válik. Ez földzárlatot okoz.) 

A jelenség tulajdonviszonyoktól független probléma, ráadásul a gólya védett állat...

Az őszi- téli időszakban jelentkező áramszünetek viszont karbantartási hiányosságokkal hozhatók összefüggésbe. Általában a nem megfelelően karbantartott trafó védelem okozza.

A munkaadómnak is évekbe telt, mire olyan pressziót sikerült gyakorolni a szolgáltatóra, hogy az intézkedjen is.

A karbantartási hiányosságok már visszavezethetők profitérdekekre, ráadásul a szolgáltató a VET-tel (VET=Villamosenerga törvény) még jogilag  be is takarózhat (ld. az aas-nak küldött válaszlevelet).

Előzmény: terla (4950)
terla Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4950

Igen, Ujszász-Nagykáta között vánszorognak az ICék, bár  a múltkor Tápiószecsőig tartott a lassúmenet. A Györgye elírás volt, bocs.

A Hírszerző  mávos cikkéhez. Hatásos, bár elvben nem értek egyet azzal, hogy minden állami tulajdon rossz, és minden magántulajdon jó. ( lásd pl EON, áramszünet)

Emlékeztek rá, ezen kormány (jogelődje) vitte a MÁV-hoz 4 éve a volt MOL-os vezetőgárdát. Igértek akkor is mindent,  reformot, szanálást, forrásbiztosítást. Nem történt érdemi változás. Azóta újabb vezetőcsere. Akkor ki a felelős? Az állami tulajdon? (És az angol államvasutak? És a Bundesbahn? ) Vagy a konkrét politikai irányítás?  Amely-ismétlem- a hatvanas évek villamosítási hulláma óta gyakorlatilag nem fejlesztette sem a pályákat, sem a mozgóállományt. És nem fizette meg a szolgáltatás valós árát, alacsony jegyárakat diktált a mindenkori MÁV-nak. Így eladósodásra kényszerítette. Emlékezzetek, aki tud, a 90-es évek elején még 25 ft körül volt a személy, 45 ft körüli a gyorsvonati jegy Bp-re.

Makopa, ha lehetne az 1990-2000 közötti grafikont is kérném, (2000-2001 között az ábrádon  fordítottnak tűnik a viszony) vmint a 2002-2005 ös időközt is. Elfogadom a szakmai kritikát. Bár esküszöm nektek, nem egyszer hallgattam közgazdászok, nem pártbérencek szájából a termelékenység-bérek (nem fogyasztás) összefüggést taglalni úgy, ahogy írtam. A fogyasztás állítólag 2000 körül érte el az 1989-es szintet, nemde?

Enzo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4949
Csak sajna azt nehezebb kivitelezni.
Előzmény: tibra (4948)
tibra Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4948

Bezony és a vége:

sokat markol (GYF) és keveset fog.... Gondolom én.

Hallottam az ATV: a fekete gazdaság kifehérítése legalább ekkora hozammal járna az állam számára, mint ez a zömmel adóemeléses csomag.

Előzmény: Sarkany (4947)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4947
Kommunikáció helyett dekoráció

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=15602
Tiborcsik Creative Commons License 2006.07.14 0 0 4946

Ez a két kép a kecskéről akárhol készülhetett. Olyan beállítás kellett volna, ahol a környezet egyértelműen beazonosítható, vagyis háttérben a Pelikánnal, egy kicsit távolabbi látószögből.

Sarkany, neked magyarázzam pestinek, hogy sárga a vilmamos?

Előzmény: Sarkany (4938)
Enzo Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4945
bingó
Előzmény: Sarkany (4944)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4944
Értem. Kivarázsoltad a képből az exif adatokat. :))
Előzmény: nilan (4943)
nilan Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4943
2006:07:13 18:19:54 :))
Előzmény: Sarkany (4941)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4942

Az alábbi képen látható derékig érő parlagfű "ültetvény" a Hozam klubbal szemközt, a Mária utcában, egy üres telken található.

Sarkany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4941

Pedig ott van (volt?). Ott legelészik a butiksor előtti füves területen a fa alatt.

Honnan tudod, mikor jártam arra? :))

Előzmény: Enzo (4940)
Enzo Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4940

Kb egy fél órával előtted jártam arra, direkt azért, hogy megnézzem a kecskét, de nem láttam sehol.

makopa Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4939
Egy kecske nem csinál nyarat...
Sarkany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4938

Szolnok kikötőváros!

A képen látható kecske a Pelikán szálló mögötti füves területen van kikötve...

eR-dei Creative Commons License 2006.07.13 0 0 4937
A feleségem Varsóból jött a csheken keresztül átszállással, a vonatok hajszálpontosak voltak. Igaz egy repülőjegy árába került majdnem.

Viszont Voralbergben (Ausztria) a távolsági buszok rendszeresen késtek 2-5 percet....
igaz, hogy a Voralberg turistakártyával ingyen lehet használni őket :))
Előzmény: Sarkany (4935)
tibra Creative Commons License 2006.07.12 0 0 4936

Ja: sokáig tíz perce volt a mozdonycserére a Magyarországról érkező vonatnak. Most már 20:)

Előzmény: Sarkany (4935)
Sarkany Creative Commons License 2006.07.12 0 0 4935

A rendszerváltozás kezdetén (1991-ben) vonattal voltam kénytelen hazautazni Hamburgból (egy Lada 1300 S vezérműszíj szakadás miatt.)

Würzburgban át kellett szállnom.

Fuldában, ami több mint 100 km-re van Würzburgtól, megkérdeztem a kalauzt, tekintve, már csak alig egy óra volt a csatlakozásig: Elérem-e a Bécs felé menő csatlakozást?

Kicsit hülyén nézett rám és azt válaszolta, hogy a Bundesbahn történetében nagyon ritka eset lenne, ha lekésném.

Nem késtem le. Sőt, még 10 percet várnom is kellett...

Percre pontosan követte a menetrendet a vonat Hegyeshalomig. Innen aztán összeszedett 50 perc késést Bp. Keleti pályaudvarig.

Nem véletlenül mondják az osztrákok: Ami a Lajtától keletre van, az már a Balkán!

Előzmény: tibra (4932)
Enzo Creative Commons License 2006.07.12 0 0 4934
Előzmény: Enzo (4933)
Enzo Creative Commons License 2006.07.12 0 0 4933
A Keleti pályaudvarral van bajom. Sokszor éreztem ott úgy, hogy menten átmegyek a Baross út túloldalára és beverem az összes ablakot. Ez itt például eredetileg az én írásom. A MÁV válasza erre az volt, hogy a kérdéses vonat pontosan indult.
Előzmény: tibra (4932)
tibra Creative Commons License 2006.07.12 0 0 4932

A Keleti vonalával semmi baj nincs Szolnok-Újszász között és Nagykáta után.

Mászkálok már ugye 2 éve Bécsbe.

Gyakori vonatom  a Liszt Ferenc EC.

Na ez a vonat volt úgy, hogy a Dortmundtól Bécsig pontosan jött, a kis magyar szakaszon pedig olyat késett, hogy ezen a szép Keleti pun. lekéstem az utolsó IC-t.

Kárpótlás ohne egyébként.

Előzmény: Enzo (4931)
Enzo Creative Commons License 2006.07.12 0 0 4931

MÁV = Mér' Állunk Vazze???

Gyakran éreztem már úgy hogy a mávval egyetlen racionális dolog amit tenni lehet, hogy porig rombolni, egy kupacba hordani, belocsolni benzinnel, felgyújtani, sóval beszántani a helyét, és építeni a nulláról egy újat.

Egy szánalmas csődkupac, aki az utasokkal történő kibaszásra maradt fenn. Szinte minden egyes racionalizálási intézkedése értelmetlen. Kezdve onnan, hogy az IC-k a kiválló retkes Keletibe mennek a Terla által kifogásolt kiválló vonalon.

Az IC az például egy olyan szolgáltatás, aminek a helyjegyeit napokkal (van, hogy egy héttel) korábban elkapokodják. Kitalálták hát, hogy megnehezítik a jegyek átvételét. Ahelyett hogy árat emelének. Mondjuk a duplájára. Akkor is tele lenne. Nem alapszolgáltatás. Legalább lenne pénz az IC-k karbantartására, fejlesztésére. De nem...

Most mindenesetre meglátjuk: a dinamikus fiatalok a minisztériumban mit tudnak kezdeni a problémával.

Előzmény: Sarkany (4929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!