Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nem oroszból ilyen árkategóriában nekem a Iweld Gorilla Pocketpower 130-t ajánlották itt, de ahol kinéztem éppen most vitték fel az árát 5e Ft-al ~30eFt-ról.
Jelezd légyszíves ha találtál valamilyen elfogadható masinát ebben a kategóriába és árfekvésben! Megteszem én is.
Nektek volt már olyan, hogy a 200bar-os új palackban 220bar legyen? Tegnap cseréltem Sol argont. Nem sütötte a nap, védett árnyékos helyen volt, otthon a garázsban sem volt 15 foknál melegebb, tehát nem hőtágulás. 10% bónuszt kaptam:-))
Valóban, az árát elfelejtettem leírni. 25.000 Ft-ért lenne 1 év garanciával. Láttam már 22e-ért is de az tőlem távol eső településen volt hirdetve, így egy esetleges garanciális ügyintézés miatt a közeli 25e ft-ost nézegetem.
Valójában nem ragaszkodom én ehhez a típushoz, szívesen fogadom más, bevált ismertebb típusok ajánlatait is hasonló árkategóriában.
Az igaz hogy inkabb csak a fele de van olyan ar amennyiert annak elfogadhato. Amire neki kell arra a 120 is jo. Tehat 20 ezer kornyeken meg elfogadhato.
Ház körüli kisebb hegesztésekhez, heftelésekhez szeretnék valamilyen hegesztő masinát vásárolni, hogy nem mindig a szomszédtól kelljen kölcsön kérni. Az abszolút rendszertelen használat , és az alkalmazási terület miatt nem egy drága vagy márkás gépre gondoltam hanem ami leírt dolgoknak eleget tesz. Az sem igazán zavarna ha mondjuk 15 perc használat után hűlni kellene hagyni mert feltehetően nem tartana eddig sem egy-egy hegesztési folyamat amire használnám. Első körben az ár miatt transzformátoros ívhegesztőben gondolkodtam, de kicsit keresgélve a neten trafó árhoz közeli, vagy ugyanolyan áron már inverteres gépet is lehet venni. A link alatt található típust találtam lakóhelyemhez közel 1 év garanciával viszont semmilyen infót nem találtam róla a neten már ami a megbízhatóságot és a használhatóságot illeti ezért kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mennyire érdemes befektetni egy ilyen masinába figyelembe véve a használat jellegét és kihasználtságát amit fentebb írtam.
Őszintén ... én nem vennék 300 körül multigépet. (pedig nem rossz a BLM multi se)
Az a baj ezekkel a multikkal hogy az awi funkciók eléggé korlátozottan állíthatók benne (fix gyújtás, fix lefutás, fix utógáz, nincs impulzus)
300-ból kijön egy kis inverteres MIG/MMA gép (pld iweld aluflux 112-ért) és lehet mellé venni egy komolyabb tudású DC awi gépet 150-160-ért (iweld tig 200 superpulse, vagy BLM 2000 TPM
A syrius Spider 200, az az iweld pocketmig 205 szürke színű verziója. Jóval drágábban sajna.
Abból a pénzből megvan az olyan gép mint a tiéd, vagy az új stahlwerk mig200digital. Vagy akár az iweld pocketmig 205 ... csak ahhoz még kell awi pisztoly szóval annyiért akkor nem buli. Syrius méginkább nem.