Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mumtaz Creative Commons License 2007.10.04 0 0 835
Te tudod. ;)
Előzmény: Shomee E34 (834)
AAAAAAAAAAAAAAA
Shomee E34 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 834
ajaj :D ebből megin autóvillamossági lesz,már látom :)
Köszi!
Előzmény: mumtaz (833)
mumtaz Creative Commons License 2007.10.04 0 0 833
Minden led sorba van kötve egy ellenállással és külön van tápra kötve. Ahol több led van sorba, vagy párhuzamba kötve, ott elég egy ellenállás a táp és a ledek közé, de ebben az esetben más értékű ellenállat kell, mintha csak egy led lenne. Minél több led van sorba, vagy párhuzamba kötve, annál kisebb elenállás kell, de már a fene sem emlékszik, hogyan kell kiszámolni, hogy mekkora.
Előzmény: Shomee E34 (832)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 832
Minden led elé be kell forrasztani egy ellenállást?Sorban vannak a ledek vagy párhuzamosan?
Előzmény: mumtaz (829)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 831
OK,nagyon sokat segítettél,köszi!
NEkünk igazából nem optikai szempontból lenne fontos,hanem mert ezek a buzi kis égők egyfolytában kiégnek.Én legszívesebben hófehérre csinálnám,eltérő színű mutatókkal!
Ha a FAter idegei totál beadják a kulcsot a válatkozó mennyiségű belső fényke miatt,akkor mindenkéépen megkereskel ;)
s
Előzmény: mumtaz (810)
mumtaz Creative Commons License 2007.10.03 0 0 830
Lexus lámpa: Főnix Tuning
Előzmény: H Geri (828)
mumtaz Creative Commons License 2007.10.03 0 0 829
Nem vagyok műszerész, vagy hasonló, de ehhez nem is kell szaktudás. csak forrasztani kell. Tanácsokkal el tudok látni bárkit, de nem tudok elvállalni ilyen melókat. Nem merném máséval is megcsinálni. Így, ha elbaxok valamit, akkor a sajátomat szúrom el. Meg időm sem lenne rá. A sajátomra is csak azért volt, mert két hétig betegszabin voltam.

A kivitelezéshez egyébként egy forrasztó kell (akár pillanatpáka is jó). Némi forrasztóanyag. És persze kell egy kevés vezeték, megfelelő mennyiségű és színű LED. Minimum annyi ellenállás (kb. 450-550 ohm között), ahány LED van. Kézügyesség.
Előzmény: H Geri (828)
H Geri Creative Commons License 2007.10.03 0 0 828

Pintern! 

Hülye gondolat, de nem lehet hogy az ajtónál meg van törve a vezeték vagy a csatlakozónál van vmi gigszi!

Mumtaz!

Ezt a ledesítéses dolgot mennyiért válalnád be?

És kb mennyi idö?

még mindig keresek Lexus optikás hátsólámpát Vectra B kombira

pintern Creative Commons License 2007.10.03 0 0 827
Sziasztok. A segítségeteket kérném. Nemrég a B vectrám jobb oldali központi zára tönkre ment. Kicseréltem egy bontottra. Pár hétig jól is működött, de aztán az is megadta magát. Gondoltam egyet, átraktam a régit, és csodák csodájára álltába meggyógyúlt, de a bontott azóta sem működik. Valaki tudja, hogy mi szórakozhat velem?
mumtaz Creative Commons License 2007.10.02 0 0 826
Én úgy hallottam, hogy van, amelyiken igen, de van, amelyiken nem.
Nemtom. Én inkább rámenten a biztos infókra, ezért szereztem diagnosztikai csatolót. Így legalább nem csak a hibakódokat tudom kiolvasni/törölni, hanem részletes adatokat tudok lekérni egy csomó cumóról.
Előzmény: ateszx20xev (823)
borsosmarton Creative Commons License 2007.10.02 0 0 825

sziasztok

segítségeteket szeretném kérni, tőletek annak ellenére hogy nekem zafiram van, 2002-es évjáratú

következő a problémám: van egy ccrt 700as telefonos rádió a kocsimba.

van benne egy autoskártya, ami működik, hálózatot talál én hallok mindent, de engem nem hallanak, csak ha a mikrofonhoz teszem a szám és üvöltök akkor nagyon kifelyezetten halkan szinte hallhatatlanul hallanak...

cseréltem újra a mikrofont és a hibajelenség tök ugyan az..

mi lehet a hiba? valakinek volt hasonló?

5let?????

pls segítsetek!!!!!!!!!!!

kösz

M

AAAAAAAAAAAAAAA
robertv Creative Commons License 2007.10.02 0 0 824
koszi
"rámérek" :)
Előzmény: mumtaz (822)
ateszx20xev Creative Commons License 2007.10.01 0 0 823
B Omin ki lehet villogtatni, gondolom B Vekin is...
Előzmény: mumtaz (814)
mumtaz Creative Commons License 2007.10.01 0 0 822
Akkor asszem az EPC lenne jó. Az olyan.
Előzmény: robertv (821)
robertv Creative Commons License 2007.10.01 0 0 821
Koszi! Ez megvan nekem is szerencsere, van benne jo sok adat :)
Nekem olyasmi kene amiben az alkatreszet robbantott kepei vannak, jelolve, gyari szammal, stb.
Amit autosboltokban hasznalnak altalaban.
Előzmény: mumtaz (820)
mumtaz Creative Commons License 2007.10.01 0 0 820
Most találtam mégegy progit, amiben a főbb részegységek rendesen benne vannak. A progi az összes autóról tartalmaz infót 1959-től 2006-ig. Nekem a vekihez pl. teljes kapcsolási rajz, megadja a motor elektronikai alkatrészének (vezérlés, szenzorok, stb) helyét. Megadja, hogyan lehet ellenőrizni az adott alkatrészt, hogy jó-e. Hibajelenségeket is felsorol és megadja a hiba lehetséges okait. A progi: Autodata 3.16.

Sajna, nem magyar (angol, meg még egy rakat nyelv).
Előzmény: robertv (819)
robertv Creative Commons License 2007.10.01 0 0 819
mumtaz
Koszonom a segitseged, lehet igenybe vennem a segitseged kiolvasni a hibat.
Most egyelore jonak nez ki, nem csinal semmi rosszat, abban bizok hogy belerohantam valami nagy vizbe es valami vizes lett vagy paras.

A robbantott rajzos progi egy masik projecthez kene, majd 1-2 dolgot fel kene ujitani, csak most eloszor penz kene hozza :)

ps.: jok ezek a ledesitett muszerfalak :)
Előzmény: mumtaz (818)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.30 0 0 818
Csak egy valakit tudok, aki esetleg vállal, és az Aty, akinek van egy kisebb leírás is az oldalán a ledesítésről.
Én magamnak csináltam és így az anyag cakli-pakli kb. 500-1000 Ft.

Közben befejeztem a műszeregységet is. Ez kicsit szivatós meló volt, hogy a ledek hol világítanak rendesen. Mások általában az egészet ledekkel csinálják meg, de én egy elég rendhagyó megoldást választottam.
Vettem 8 centis PC ventikre való, hidegkatód fénycsöves ventirácsotkat. Ezekben egy nagyobb és egy kisebb fénycső van.
KÉP: Ventirács
KÉP: Ez itt maga a világító ventirács

Ezekből a fénycsövekből három kicsit és egy nagyot tettem a műszeregységbe. Ezek világítják meg magát a számlapot
KÉP: A fénycsövek a helyükön

LEDeket ragasztottam be, hogy a piros jelzések a számlapon valóban pirosak legyenek, mert a kék háttérvilágítással ezek valami sötét akármik lennének, csak nem pirosak. LEDeket tettem be még néhány helyre, hogy a mutatók is pirosak legyenek.
KÉP: A LED-ek a helyükön

Végezetül az egész cucc a helyére került. Bár a piros és a kék világítás keveredéséből a mutatók inkább rózsaszín fénnyel világítanak, de szerintem jó lett. Persze van némi hiba, amit nem tudtam kiküszöbölni, hogy a piros ledek néhány helyen a számlapot is megvilágítják. Ez főle a hőfokmérő ikonjánál látszik.
KÉP: A végeredmény
Előzmény: H Geri (817)
H Geri Creative Commons License 2007.09.30 0 0 817

Mumtaz!

Ez a klima ledesítés kb menyibe kerül? Van olyan cég ami csinálja?

mumtaz Creative Commons License 2007.09.29 0 0 816
Elvileg az OPEL TIS lenne, de az nekem nem ment. Nem tudtam előhozni benne a robbantott ábrákat, pedig állítólag van benne.
Esetleg még az OPEL EPC, amiben az egyes megvásárolható részegységek vannak. Asszem azokat is meg lehet nézni, ha külön megvásárolható alkatrészekből álló részegységről van szó. Voltaképpen mit szeretnél?

Hibakódot ki tudok neked olvasni, ha eljösz újpestre.
Előzmény: robertv (815)
robertv Creative Commons License 2007.09.29 0 0 815
mondtak hogy lehet, ha be van kotve - vagymi.

Valaki nem tud Vectrahoz progit ahol robbantott abra van mindenrol?
Megkoszonnem.
Előzmény: mumtaz (814)
AAAAAAAAAAAAAAA
mumtaz Creative Commons License 2007.09.29 0 0 814
Kivillogtatni? Az még 'A' vekinél működött. Ennél már szerintem felejtős.
Előzmény: robertv (813)
robertv Creative Commons License 2007.09.29 0 0 813
Igaz-igaz, most csak az a bajom hogy nem merem hidalni a csatikat hogy kivillogtassam, mert vagyok biztos benne hogy jot hidalok :)
Annyira jatszani meg nem merek vele, felek hogy kisutom az ECU-t vagy valamit - az lenne a jo vicc :)
Előzmény: ateszx20xev (809)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.29 0 0 812
"sacográf"? :-D
Előzmény: 3.0 4x4 v6 (811)
3.0 4x4 v6 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 811
tech -2 vel minden kérdésedre választ fogsz kapni hid el.a töbi  csak sacográf
Előzmény: ateszx20xev (809)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.28 0 0 810
Azt elfelejtettem írni, hogy a műszeregységet még el sem kezdtem. Kék edekkel valahogy nem jó, mert nem kaptam olyan ledet, ami nagy szögben szórja szét a fényt. Anno PC moddolós időszakomból tudtam, hogy a gépekbe szánt fénycsövek jó fényt adnak, ezért próbáltam hajlékony fénycsövet szerezni, mert azzal faszán egyenletesen meg lehetett volna világítani a műszerek számlapját hátulról. A hajlékony fénycsőre mindenhol azt a választ kaptam, hogy kifutott termék és nem lehet kapni. Próbáltam normál, merev, 10 centis CCFL csövet szerezni, de az sincs sehol.
Hihetetlen. Moddolós időszakomban meg nem volt olyan számtech bolt, ahol ne lett volna rogyásig.

30 centist még árulnak, de azt a hajamra kenhetem.
Valószínűleg marad a led. És azt hiszem, hogy a számlap piros lesz, a mutatók pedig kékek, mert a piros led elég jól szétszórja a fényt. Eredetileg fordított lett volna az elrendezés, de kék ledból rengeteget kéne berakni, hogy megfelelően egyenletes legyen a fényeloszlás.
Előzmény: mumtaz (808)
ateszx20xev Creative Commons License 2007.09.28 0 0 809
Azt nem tudom hogy ki lehet-e mérni multiméterrel, bár nem sok bizodalmam lenne hozzá, viszont igen sokáig tartana, mire végigmérnéd az összes jeladót, arról nem beszélve hogy van olyan, amihez hozzá sem férsz valaminek a lebontása nélkül. Pl. a vez.tengely jeladó, vagy a főtengely jeladóhoz le kell venni az ékszíjat, a vezérműburkolatot, meg még ki tudja mit. Amúgy mi a gondod a hibakód kiolvasással?:)
Előzmény: robertv (807)
mumtaz Creative Commons License 2007.09.28 0 0 808
Semmi gond! :)

A ledesítés ügyében talán Aty oldalát tudom ajánlani. Ott elég részletes leírás van róla, bár a klímakonzol és a környékén található kapcsolókról pont nincs leírás, viszont a világításkapcsolóról és a műszeregységről igen. Én onnan csak ötleteket merítettem, illetve a klímakonzolt saját megoldással csináltam meg.

Itt vannak képek a klímáról ledesítve:
KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3
KÉP 4
KÉP 5

Shomee: Keress meg MSN-en mumtaz@freemail.hu címen!
Előzmény: Shomee E34 (806)
robertv Creative Commons License 2007.09.28 0 0 807
koszi!
multimeterrel ki lehet meregetni? Osszehasonlitom az autodataban levo adatokkal es kiderul melyik a gaz?
Előzmény: ateszx20xev (804)
Shomee E34 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 806
bocs,csak elírás volt a nicked!
MUMTAZ ;)
Előzmény: Shomee E34 (805)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!