Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nyíregyházán (Borbányán) van a DUGA is 25e FT-ért 1 év garanciával. Mondjuk magánszemélyként nem tudom, hogy hogyan garantálja az érvényesíthetőségét az eladó.
A kommentek közt van egy gyártó címe ahol állítólag ez is készül: "Thaizhou machine tool. co.ltd" Wenling, Zhejang" Viszont a migek közt láttam itthoni gépre "hajazót" is :-) http://www.tzfeida.com/WELDING.ASP
Ebbe az adathalmazban az tetszik a legjobban hogy a 16A bizti, meg a teljesítmény 5,6Kw valahogy nem illenek össze. Nekem az ipari ergus-nál a biztire 20A van megadva (az más kérdés hogy elmegy 16A-ről is ha nincs meghajtva) de a teljesítmény 5,2Kw, és "csak" 160-as.
Azt meg hogy nem 25.000 hanem 330 azt hagyjuk is :-)
Az a baj, hogy itt az egész oldal kamu, mi csak úgy hívjuk hogy "az átbaszós bolt" :-)
Eleve kezdjük ott hogy nem 60.000 hanem 60 + ÁFA mert a lap alján mikro méretű betűkkel ott van hogy az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák ... és ez a legkisebb baj a bolttal :-)
Van a gépnek rendes honlapja/forgalmazója .. szerintem azért itt sincsenek rendben az adatok, nem nagyon hiszek benne hogy 80%-on tudná a 250A-t, még akkor sem ha itt már írja a 25A biztit.
Szerintem az alfaweld MMA 130-al mindketten jól járnátok, igaz hogy 36.000 Ft, de jók a tapasztalatok vele, magyar importőr, komoly szervizháttér és szintén 2 év garancia van mögötte.
Tehát ezek szerint technikailag mégiscsak kivitelezhető. Igen, a legjobb valamilyen tapasztalat megosztás lenne jó, sőt több ember tapasztalatát lenne jó tudni a témát illetően, de nemhogy többet még egyet sem nagyon talál az ember.
Meg lehet, csak nem ennyiért, és nem 16A-es biztiről :-) Az a baj ezeknél az oroszoknál (ukránoknál) hogy nincsenek összhangban az adatok. Persze attól hogy kamu a 250A attól még lehet hogy használható gép.
Kár, hogy nem vagyok járatos a témában de találtam a lenti MMA invertert, amiről nem tudom mennyire neves vagy megbízható márkájú de 60e FT-ba kerül, elvileg 250A tud és 1x230-ról működik. Ez is kamu lenne?
Nem oroszból ilyen árkategóriában nekem a Iweld Gorilla Pocketpower 130-t ajánlották itt, de ahol kinéztem éppen most vitték fel az árát 5e Ft-al ~30eFt-ról.
Jelezd légyszíves ha találtál valamilyen elfogadható masinát ebben a kategóriába és árfekvésben! Megteszem én is.