Keresés

Részletes keresés

Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 846

Igen már küldöm is a képet, amit pár órája csináltam, remélem megint beérik őszre.

Tiéd is fog virágozni előbb-utóbb biztos.

Gránátalma
Előzmény: monarda (845)
monarda Creative Commons License 2006.06.20 0 0 845
Nincs képed róla? Nagyon szeretém látni, de jó neked!:D
Előzmény: Taxus (844)
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 844

Nincs tapasztalatom vele, de azt olvastam, hogy fiatalon párás környezet és félárnyékot igényel.

Virágzik a termő gránátalmám!

Előzmény: totoro_hun (843)
totoro_hun Creative Commons License 2006.06.19 0 0 843
Jaj de kár :(((
Igazándiból amig nem hallok Lovasékon kívül is infót sikeres papau termésről, addig van bennem egy kis szkepticizmus, hogy terem e egyáltalán. Az én kiültetett fáim csak kókadoznak, lógatják a leveleiket, ez normális ilyenkor?
Flanell Creative Commons License 2006.06.19 0 0 842

+ Tegnap elhalálozott a papaum utolsó gyümölcse. +

A hideg, esős időben szépen megvolt mind a négy, bár alig fejlődtek, aztán az első forró napon leesett 2, tegnap meg még 2.  A forróság nem okozhatta, mert az tetszett a fának, a hajtások nagyon szépen beindultak most pár nap alatt, hatalmas levelek nőttek.

Taxus Creative Commons License 2006.06.16 0 0 841
Köszönöm.
Előzmény: Zotyi75 (840)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 840
Szia Taxus!

Bene Lászlótól otthon a házánál lehet növényeket venni és megnézheted a kertjét, a honlapján lévő cím az jó, de időpontot kell vele egyeztetni telefonon ha el akarsz menni hozzá, hogy otthon legyen. Sok szép növényei vannak, inkább nagy növényei vannak most, és szerintem éredemes ezekből a nagy nővényekből venni mint kis növényt venni. Amikor ott voltam nála szakadt az eső de mire végignéztem az üvegházba a növényeket akkorra csendesedett az eső és később el is állt és kisütött a nap. Szerintem érdemes volt elmennem, több nagy növényt vettem nagyon jóárba Rappaiék az ekkora növények egy vagyonba kerültek vólna. Vonattal mentem el, Lacibácsi nagyonjól becsomagolta a növényeket, és sérülésmentesen hazatudtam őket hozni.
Te merre laksz és milyen növényeid vannak? Ha lehet akkor e-mailbe válaszolj.
Előzmény: Taxus (838)
son321 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 839
boltról nem tudok, de szivesen fogad látogatókat/vásárlókat a honlapon szereplő címen. minap voltam náluk, nagyon rendesek. rengeteg féle növénye van, kint minden féle fagytürő gyümölcs, pálmák, meg citrusok, és üvegházban orchideák meg minden más jóság, érdemes megnézni. én telefonon egyeztettem vele, azután mentem ki.
Előzmény: Taxus (838)
Taxus Creative Commons License 2006.06.14 0 0 838

Bene László növényeivel csak kiállításokon találkoztam.

Van boltja is, vagy árul növényeket, ha oda megyek hozzá? Egyeztetni kell vele?

Esetleg van katalógusa? A honlapján nem sok minden van, főleg orchydeák, én ezt lapot találtam http://www.orchideak.hu/index2.html

Előzmény: Zotyi75 (837)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 837
Sziasztok!
Mult hét szombaton Bene Lászlónál voltam és vettem tőle növényeket, fagyálló vadcitromot, valódi citromot, jujuba kinai datolyát, datolyaszilvát ami már jövőre teremni fog, pepínót, nasikörtét termés is van rajta, fügét és ajándékba kaptam fűszerbabért és fagyálló jázmin ágakat, hogy gyökeresítsem meg. Remélem minden növény megmarad és szépen fog fejlődni és majd teremni fognak.
Taxus Creative Commons License 2006.06.08 0 0 836

Levegőbuborékos fóliát én is vettem, de nem kertészetit, hanem egy csomagoló anyagokat árusító helyen, vagy hengerben árulják, viszont ez nem UV álló tehát nem jó a fóliasátornak, télen mégis használom, akkor nincs olyan erős nap és a levegőbuborákos fóliára rendes kertészeti fóliát teszek, ami megvédi.

Kertészeti levegőbuborékos fóliát lehet venni, utána kell nézni a neten, igaz elég drága, egy ismerősöm vett pár éve, de most nem tudom megkérdezni tőle.

Előzmény: totoro_hun (835)
totoro_hun Creative Commons License 2006.06.08 0 0 835
Rappaiéknál láttam kályhákat, de őszintén szólva nem tudom megmondani hogy gáz vagy fatüzelésüek voltak. A hidegház építésén már én is gondolkodtam, én speciel csak a mediterrán gyümölcsök teleltetését tartom ésszerünek, trópusi melegház fenntartása
egy vagyonba kerülhet. A téli folyamatos 5 fok körüli hőmérséklet biztosítása nem lehet olyan drága. Rappaiéknál egyébként egyszerü fóliasátrak vannak, dupla fóliával, ez meg szerintem elég pazarló megoldás. Láttam már olyan fóliasátrat ( sajnos nem akadtam rá a neten honnan lehetne beszerezni) egy kertészeti árudában, amelyhez hőszigetelő légbuborékos fóliát használtak, ez kb 6-8 mili vastagságu dupla fólia, tartós anyagból, légbuborékokkal. Gondolom ez hőtanilag sokkal jobb mint az üveg vagy a dupla fólás megoldás, és mivel vagy 3 éve áll ott ahol láttam, tartós is lehet.
Én elektromos fűtéssel oldanám meg, ott lehetne automatizálni a folyamatos hőmérsékletet.
Taxus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 834

Húha, ezt ki kell termelni!

Én gondolkozok valami olcsóbb egyszerűbb fűtésen, egy kis melegházan, de eddig csak a néhány pálmát ültettem a szabadba és azokat egy kis 5 w-os lámpával melegítem. Ez arra elég, hogy néhány fokot segítsen a leghidegebb éjszakán. Pl. idén így -9 volt a minimum, bent, amikor kint -16-ot mértem.

Előzmény: rágica (833)
rágica Creative Commons License 2006.06.07 0 0 833
Húsvétkor jártunk ott, és az egyik "néni" azt mondta, hogy 300 ezerbe kerül havonta a fűtésük. Azt viszont nem kérdeztük, hogy mivel fűtenek.
Előzmény: Taxus (828)
Taxus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 832
Feltétlenül beszámolok róla!
Előzmény: monarda (831)
monarda Creative Commons License 2006.06.07 0 0 831
Szurkolok, hogy sikered legyen, legalább a szemem had legeltessem......a jövendőbeli terméseiden. Egyben reményt is ad arra, hogy egyszer nálam is ilyen lesz.:D
Előzmény: Taxus (830)
Taxus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 830

Remélem idén is lesz termés, már megjelntek a bimbók, csak ez a fránya nyár, inkább hosszúra nyúlt április van, nem az igazi, hogy érik így be a füge és a gránátalma.

A minikivim virágzik ezerrel, de vajon köt-e termést?

Előzmény: monarda (829)
monarda Creative Commons License 2006.06.07 0 0 829

Sziasztok!

Voltam náluk még február végén és ott azt mondta hogy gázzal hőlégbefúvásos módszerrel fűti a fóliákat.

Taxus, az én gránátalmámat állandóan fújja a szél de egésznap süti a nap....nagyon szép gyümölcsöt aratatok, gratulálok hozzá!

Előzmény: Taxus (828)
Taxus Creative Commons License 2006.06.07 0 0 828

Ugyan én személyesen nem láttam, de másoktól azt hallottam, hogy Rappaiék kis kályhával fűtik télen a fóliasátrakat és az üvegházakat, de majd totoro_hun megmondja, ha errevetődik.

Nálunk is volt egy öreg kertészet, aki régi vaskályhát tette az üvegházába, azzal fűtött télen, semmi hőszabályzó, csak a tapasztalata, megrakta, befűtött azután ha nagy hideg volt még éjjel is tett rá. Ott teleltette, a citromokat, leándereket stb.

Előzmény: Zotyi75 (825)
damogran Creative Commons License 2006.06.04 0 0 827
Hello, én is voltam a nyílt napjukon. Mondjuk a választékon én is meglepődtem, bár nagy területen vannak növények, nekem is az volt az érzésem hogy a katalógusban szereplő növények jó részét nem láthatom, nincsenek sehol. Bár pont fügéből el tudom képzelni hogy rengeteg fajtájuk van, mert abból marha sok volt. :-)
Megtettem érte összesen vagy 400 kilométert, úgyhogy 1x asszem elég is volt lemenni ezért.
Az egyik sátorban véletlenül feltűnt egy jó nagy kályha, gondolom fatüzelésű, biztos a többiben is volt. (Zotyi75)
Előzmény: Taxus (813)
Taxus Creative Commons License 2006.06.03 0 0 826

Metszeni nem szoktam, csak az elfagyott szárvégeket vágom le, idén max 10 cm szárvégek fagytak le. Gyümölcse finom volt, megettük, nem csavartuk, nem magoztuk. A 767. hozzászólásban tettem fel képet a leszedett gyümölcsről és a 753-ban pedig a bokorról, amint rajta vannak a g.almák.

Mivel a bokrod nagyobb mint az egyém, amikor ültettem, ha jó helye van, lehet, hogy már jövőre teremi fog, csak türelem.

Előzmény: monarda (824)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.06.02 0 0 825
Szia totoro_hun!

Nem tudnád megmondani, hogy Rappaiék mivel fűtik télen a foliasátrakat és az üvegházakat? Előre is köszi.

Üdv: Zotyi
Előzmény: totoro_hun (820)
monarda Creative Commons License 2006.06.02 0 0 824

Osmocotot használok én is , de még arra nem is gondoltam, hogy a kiültetett növénynek is adjak....

Finom volt a gyümölcse?

Tiszta izgi...már gyorsitanám az időt, de nem kéne:DAkkor még két év.......

Metszeni szoktad?

Előzmény: Taxus (823)
Taxus Creative Commons License 2006.06.02 0 0 823

A gránátalmámat Rappaiéktól vettem, kifejezetten termőt kértem, 2003 tavaszán ültettem el a kb. 0,5-es növényt, nyáron gyorsan nőtt, nem virágzott, télen gyékénnyel, falevéllel takartam. 2004-ben azután tovább nőtt, virágzott, de nem termett, télen már nem takartam, 2005-ben pedig termett, októberre értek be a termések. Idén is lesz rajta terrmés, feltéve, ha lesz nyár és nem fog esni a hó a jövő héten, amilyen ocsmány idő van most. 

Tehát, ha jó helyük van akkor a 3. nyáron biztos lesz termésed.

Tápoldat: Osmocot a legjobb, de piszok drága, egyszer adtam neki, egy keveset, általában wuxal-al permeteztem a leveleit és sima VitaFlóra virágzásindító táppal locsoltam, de nem vittem túlzásba, időnként mikor eszembe jutott, főleg tavasszal, nyár elejeén, ja és tavasszal egy kis marhatrágyát (zsákban lehet kapni) tettem a tövéhez.

Előzmény: monarda (822)
monarda Creative Commons License 2006.06.02 0 0 822

Nálad akkor lesz termés.:D

Idén ültettem kettő bokrot , olyan másfélméteresek voltak, de nagyon szépen hajtanak:DD

Mikor várható termés rajtuk?

Álítólag a Rappai pincén termő bokráról való szaporitások....

Milyen tápot adsz neki?Vagy egyáltalán kell?

Előzmény: Taxus (821)
Taxus Creative Commons License 2006.06.01 0 0 821
A gránátalmámon (amin tavaly termés volt és nem takartam) apró bimbók jelentek meg. Ebben a cudar időben, szegény eltévesztette az évszakot, hiszen még tél van, én legalább is úgyérzem.
totoro_hun Creative Commons License 2006.05.31 0 0 820
Igen, tényleg voltak szép dolgok. De pl volt egy fóliasátor ahová betették a halódó egyedeket, elég lehangoló volt. És a növények zöme közelről nem egészséges. Azokat a növényeket amelyeket máshol nemigen láthatok és igazán érdekelt volna, pl egyáltalán nem találtam ( szurinami cseresznye, eugéniák stb), persze lehet hogy léteznek valahol a nagy dzsungelben, de olyan káosz van a növényházakban hogy én nem találtam. Persze a sátrakban csak termelik az anyagot, a kirakat a bolt, de azért itt sem ártana valami kis felcimkézés, vagy rendszer. Pláne hogy amikor alkalmazottat kérdeztünk nem tudott semmit, legalább megtanulnának néhány nevet, ha már gondozzák őket.
Parducbogyo Creative Commons License 2006.05.31 0 0 819
Azért amilyük van, az nagyon szép.
Előzmény: totoro_hun (818)
totoro_hun Creative Commons License 2006.05.31 0 0 818
Akkor még egy-kettő:

Ha túl nagy a gyümölcs:

citrusház

erről majdnem ettem egy szemet, de nem ismertem igy nem mertem, utólag megnéztem és kiderült hogy Pitahaya az egyik legfinomabb gyümölcsű kaktusz :(

Taxus Creative Commons License 2006.05.31 0 0 817
Ezt nagyon jól tetted, jöhet még kép...
Előzmény: totoro_hun (816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!