Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
pont tegnap vágtam vele, és már be is építettem, ezért hát sajnos nem.
de a gépről dobok fel képet. 50 a megszűnt és 55 ös gépem van. létezik még 40-es gépe is.
más! beszéltem tegnap a Dankoviccsal és ígérte, hogy küld képeket árakkal az új egyfázisú plasma gépeihez. stahlwerk plazmában a legoptimálisabb árat nyújtja, sajnos másban nem olyan olcsó. viszont elég sok videót dob fel, míg a többi ezzel nem büszkélkedhet, az alfaweld valami hihetetlen trehánysággal készíti a használatiait. azt a szót hogy video, meg nem is ismeri.
Viszont itt bevallalta a z 57A imaxot es alapban is 33A. Az mar azert 13 kW es az pedig 30V-on 400A. A vesztesegekkel meg lehet a 300A. Az egy masik kerdes hogy kinek van 1 fazison 63 A biztije.
Szoval itt legalabb a szamok nagyjabol stimmelgetnek. Nyilvan egyeb okbol meg baromsag nem is csinal semki ilyet. Eleve nem nagyon talalsz 16A nel jobban terhelheto aljzatot ,dugvillat. Az rendben hogy ideiglenesen esetleg 20-25A hajtasz at egy konnektoron, de 50A az mar nem jatek. Arrol nem beszelve hogy kinek van a hazban 6 kvadratos kabelezese, hosszabbitoja stb. egy fazisra.
Miért szerenek ezek a földön doldozni?Igényesen, egy rohadó rozsdás szögvason pucolás nélkül, kopácsolva mint a harkály.Na ezért kell nekik már lassan az 500 amper, hogy a rozsdán, revén a festéken keresztül is legyen ív. És még videót is készít róla... pfjjj.
Persze valósak az adatok:-), csak épp azt nem írják a hirdetésben hogy közvetlenül az atomerőmű kimenetére kell rádugni :-))) (Ieff - nem is az I max - 57A ... fasza)
nekem azt mondta hogy pár nap és kész a honlapja:)
egyébként én az 55-öst javaslom hf-el:) ha nincs benne rövid idő alatt beszerelik.
mindenképp érdemes hozzá venni vagy csinálni egy kocsit a vezetés miatt, hogy meglegyen a 2mm körüli munkadarab-áramátadó fúvóka közti távolság, na meg egy kéthengeres 50-100literes kompresszort. én 15mm-es anyagot próbáltam vele vágni, az volt a plafon.
jó géped van! ha mégis új plazmavágót akarsz venni mindenképp maradj a stahlwerknél. telefon: +36 30 264 3379 Dankovics. nem tudni miért hagyja lógni a honlapját. kérésre a mailcímedre küld árakat fotóval. én két plasmavágót vettem tőle.
Csak simán felfelé tolva nem is lesz szép, háromszögelni szoktam ahogy a suliban tanultuk. A védőgázas porbelessel lehet szépen teríteni sima felfelé tolással (állítólag) egyszer olyat is kipróbálnék. Majd holnap csinálok mintát milyen simán tolva, háromszögelve, meg lefelé húzva.