Keresés

Részletes keresés

bombaba Creative Commons License 2006.06.28 0 0 869
Szoktad a kivit locsolni? Nagyon vizigényes növény, és ha kevésnek találja a vizet, ledobálja a termést. Bár a 25 db első termésnek nem annyira rossz.
Előzmény: Taxus (866)
Évi5 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 868
Igen
Előzmény: ivaan (867)
ivaan Creative Commons License 2006.06.28 0 0 867

Hello!

A Datolya szilva az a nővény amit Hurmának vagy kakinak is hivnak?

Taxus Creative Commons License 2006.06.28 0 0 866

Nekem a minikivim pogyog, vagy 60-80 termés volt rajta, most kb. 25 maradt, de potyog folyamatosan. Remélem marad valami kóstolóba.

Minden gyümölcsfa, bokor az első években nem nem bírja el a terméseit és lepotyog ez normális, barack, csersznye, körte stb. Valószínüleg a többinél is így van.

A minikivit tavaly ültettem, idén virágzott és kötött termést, de lehet, hogy csak jövőre ehetek belőle. A gránátalma is csak a 3. nyáron hozott termést.

Előzmény: Évi5 (865)
Évi5 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 865
Ma megnéztem a fámat. Az utolsó kis bogyó is lepottyant róla.
totoro_hun Creative Commons License 2006.06.27 0 0 864
Az én datolyaszilvámon is már csak 7 kis gyümölcs figyel :( viszont virágzik a jujubám, remélem lesz is rajta valami mutatóba.
grifi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 863
Ne keseredj el, amíg kicsi volt a fám, nekem is ezt csinálta. Jövőre már biztosan több marad rajta.
Előzmény: Évi5 (862)
Évi5 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 862

Nem tudom, hogy másnak hogy potyog le a kis bogyók, de nálam hegylakósat játszik: Csak egy maradhat! S lőn: Csak egyetlen egy maradt meg a fán, a többi 9 lepotyogott. Ma még nem néztem meg, de már nem is merem. Még leesik ez a maradék is.

De optimista vagyok, így legalább a fa erősödni tud, jövőre már rengeteg termést meg tud tartani.

Előzmény: bombaba (859)
fassenkugel Creative Commons License 2006.06.24 0 0 861

a citrom, leander lazan kibirja a -6..-8 fokot is. nekem mar volt olyan, hogy decemberben vittem be mert akkor eset a ho es meg a viragok se peregtek le rola. egyedul a pango viz tudja kinyirni.

imho kertben citromot, leandert piramis alaku foliasatorban lazan lehet teleteni.

Előzmény: totoro_hun (835)
grifi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 860
Nálam idén eddig még nem potyogott, igaz, később szokta ledobálni. Szerintem ahogy idősödik a fa, egyre több marad rajta. Túl sok fát azért ne ültess, mert később rengeteget fog teremni.
Előzmény: bombaba (859)
bombaba Creative Commons License 2006.06.23 0 0 859
Szia,
nem tudod véletlenül, mindenhol ilyen nagy arányú az elhullás a datolyaszilvánál?
Mert akkor máris szerzek be újabb fákat.
Előzmény: Évi5 (856)
bombaba Creative Commons License 2006.06.23 0 0 858
Köszi.
Sajna a fajtáját nem tudom, mert - mint korábban irtam - 2001-ben öntermékenyként beszerzett 2 kivi első darabja már 3. éve virágzik, (porzó), a másik meg most, az 5. évben hozott először virágot és kiderült róla, hogy termő. Öntermékenyként még Orienthal Delight volt, most már nem tudom.
Már annak is örülök, hogy legalább az egyik teremni fog.
Azon azért még gondolkodom, van-e értelme a szállitó cégnél reklamálni ennyi idő után.
Van másik fajtám is, aminek szintén nem tudom a nevét, 1 porzó, 2 termő, 3 évesek, a porzó már múlt évben virágzott, az egyik termőn 2 darab virág volt, mindkettőn fejlődik a gyümi, de 2 db nem olyan fotogén, mint kb 10 db egy kupacban. Valószinü más fajta, mint amit feltettem, mert már most nagyobb méretü a bogyó rajta.
A kopasz kivi sem mind öntermékeny, egy ismerősömnek van olyan, 2 porzó (Öntermékeny Orienthal helyett kapta.)
Annak idején azért vettem kopaszt is, meg kis szőröst is, mert azok nagyon hamar teremnek, igy azzal kihúztam, mig a nagy szőrös termőre fordul.
Ha nem potyogós, akkor talán mégis megszámolom őket...
Előzmény: grifi (855)
rágica Creative Commons License 2006.06.23 0 0 857
Szia!
Előzmény: Évi5 (856)
Évi5 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 856
Nálam a datolyaszilva összesen 10 virágot hozott. Az elmúlt másfél héten nem voltam elérhető, a minap tudtam csak ránézni, a fele lepotyogott. Így maradt 5 bogyó, de nálam még kisebbek, mint grifinél.
Előzmény: bombaba (849)
grifi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 855

Gratulálok a gyümikhez! Úgy látom, neked más fajta kivid van. Ez Hayward?

Tudtommal a kivinek nem potyog le a gyümölcse, legalábbis nálunk tavaly egy sem esett le.

Csak egy féle kivim van (Bruno), de abból 2 tő. Van még egy magról nevelt is, az jövőre talán virágzik, meglátjuk mi lesz belőle.

Régebben volt kopasz kivink is, de nem volt bibe a virágokban, úgyhogy már nincs...

Előzmény: bombaba (854)
bombaba Creative Commons License 2006.06.23 0 0 854
grifi,
kétféle szőrös kivid van vagy csak a beállitás miatt van eltérés a két kivi-fotó között?
A datolyaszilvára lelkileg készülök, nagyon kis helyesek a gyümik.
A kivikről most csináltam képeket, sorrendben
1. kopasz kivi (Issay), idén meglehetősen sűrűn helyezkednek el a kopaszkák. (remélem, már mérhető mennyiség lesz belőle).

2. Kicsi szőrös kivi (Solo)
Második éves, de már tavaly mutatott termést. Pár szem van rajta, biztosan nem ezt fogom lekvárnak eltenni.

3. Végre normál szőrös, saját! Öt éve telepitettem, ideje volt. Azért, ha nagyon akarnám, meg tudnám számolni, hányan vannak.

A kivi is szokott ledobálni később termést?
Előzmény: grifi (853)
grifi Creative Commons License 2006.06.22 0 0 853

Szia Bombaba!

A kivi 100 %-osan kötött, a datolyaszilván elég sok gyümölcs van, persze később szokott potyogni, amikor már diónyiak a gyümölcsök. Remélem, idén nem sok fog lepotyogni.

A fügén már növekszik a 2. termés, sajnos idén 1. termés nem sok lesz. Nekem olyan fajtáim vannak, amelyeken általában kevés az 1. termés, viszont a 2. annál több, és itt be is érik minden évben.

Előzmény: bombaba (849)
Taxus Creative Commons License 2006.06.22 0 0 852

2003 tavaszán ültettem, abban az évben csak nőtt, télen takartam.

2004 nyarán virágzott először, vagyis a 2. nyáron

2005-ben termett először, folyamatosan virágzott. 

Idén pár napja kezdett virágozni, most csak 10-15 bimbót és virágot látok rajta, de remélem jönnek majd sorban.

Előzmény: Arth_ur (850)
Taxus Creative Commons License 2006.06.22 0 0 851

A helyzet az, hogy nem metszem, csak a visszafagyott ágakat vágom le, de ezt is április végén, május elején. Sokszor láttam, hogy a növény az ág alsó részén kezd kihajtani, azt hittem, hogy az ág felső része megfagyott, de azután egyre feljebb jöttek elő a rügyek, azért májusra kiderül melyik fagyott meg. Ez első évben takartam azóta nem, az ákag 5-10% szenved csak fagysérülést, ezen a termő példányon. A másik díszgránátalmán viszon kb. 80% volt idén a visszafagyás. Bár máshol van, de azért lehet, hogy fajtafüggő.

A virágzást elősegíteni adok neki 2-3-szor 10 liter virágzásindító tápot május, júniusban. Ezután tavaly egész nyáron virágzott folyamatosan.

Homokos-köves talajban van, világosszürke palakerítés déli oldalán, kb. 8-től 18-ig tűzi a nap.

Előzmény: Arth_ur (850)
Arth_ur Creative Commons License 2006.06.21 0 0 850

Hogyan metszed a gránátalmát, és hány év után kezdenek virágozni?

Van két bokrom is (4 és 5 évesek), de még nem virágoztak. Gyanús, hogy esetleg a metszéssel ronthatom el, mert védett, napos helyen vannak.

Előzmény: Taxus (846)
bombaba Creative Commons License 2006.06.20 0 0 849
grifi,
hogy kötöttek a kivik?
Évi5,
hány darab datolyaszilva várható az idén?
bombaba Creative Commons License 2006.06.20 0 0 848
Szintén sajnálom. Pedig csak a megerősitésre vártam, és akkor én is telepitenék.
Előzmény: Flanell (842)
monarda Creative Commons License 2006.06.20 0 0 847

Jaj, de jó, neked azthiszem irigykedek egy ici picit.....:DD

Hihetetlen, hogy akkora gyümölcsöt tud érlelni.....

Majdnem mutattam képet, az enyémről de a férjem bitorolja most.:D

Előzmény: Taxus (846)
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 846

Igen már küldöm is a képet, amit pár órája csináltam, remélem megint beérik őszre.

Tiéd is fog virágozni előbb-utóbb biztos.

Gránátalma
Előzmény: monarda (845)
monarda Creative Commons License 2006.06.20 0 0 845
Nincs képed róla? Nagyon szeretém látni, de jó neked!:D
Előzmény: Taxus (844)
Taxus Creative Commons License 2006.06.20 0 0 844

Nincs tapasztalatom vele, de azt olvastam, hogy fiatalon párás környezet és félárnyékot igényel.

Virágzik a termő gránátalmám!

Előzmény: totoro_hun (843)
totoro_hun Creative Commons License 2006.06.19 0 0 843
Jaj de kár :(((
Igazándiból amig nem hallok Lovasékon kívül is infót sikeres papau termésről, addig van bennem egy kis szkepticizmus, hogy terem e egyáltalán. Az én kiültetett fáim csak kókadoznak, lógatják a leveleiket, ez normális ilyenkor?
Flanell Creative Commons License 2006.06.19 0 0 842

+ Tegnap elhalálozott a papaum utolsó gyümölcse. +

A hideg, esős időben szépen megvolt mind a négy, bár alig fejlődtek, aztán az első forró napon leesett 2, tegnap meg még 2.  A forróság nem okozhatta, mert az tetszett a fának, a hajtások nagyon szépen beindultak most pár nap alatt, hatalmas levelek nőttek.

Taxus Creative Commons License 2006.06.16 0 0 841
Köszönöm.
Előzmény: Zotyi75 (840)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 840
Szia Taxus!

Bene Lászlótól otthon a házánál lehet növényeket venni és megnézheted a kertjét, a honlapján lévő cím az jó, de időpontot kell vele egyeztetni telefonon ha el akarsz menni hozzá, hogy otthon legyen. Sok szép növényei vannak, inkább nagy növényei vannak most, és szerintem éredemes ezekből a nagy nővényekből venni mint kis növényt venni. Amikor ott voltam nála szakadt az eső de mire végignéztem az üvegházba a növényeket akkorra csendesedett az eső és később el is állt és kisütött a nap. Szerintem érdemes volt elmennem, több nagy növényt vettem nagyon jóárba Rappaiék az ekkora növények egy vagyonba kerültek vólna. Vonattal mentem el, Lacibácsi nagyonjól becsomagolta a növényeket, és sérülésmentesen hazatudtam őket hozni.
Te merre laksz és milyen növényeid vannak? Ha lehet akkor e-mailbe válaszolj.
Előzmény: Taxus (838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!