Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
nekem azt mondta hogy pár nap és kész a honlapja:)
egyébként én az 55-öst javaslom hf-el:) ha nincs benne rövid idő alatt beszerelik.
mindenképp érdemes hozzá venni vagy csinálni egy kocsit a vezetés miatt, hogy meglegyen a 2mm körüli munkadarab-áramátadó fúvóka közti távolság, na meg egy kéthengeres 50-100literes kompresszort. én 15mm-es anyagot próbáltam vele vágni, az volt a plafon.
jó géped van! ha mégis új plazmavágót akarsz venni mindenképp maradj a stahlwerknél. telefon: +36 30 264 3379 Dankovics. nem tudni miért hagyja lógni a honlapját. kérésre a mailcímedre küld árakat fotóval. én két plasmavágót vettem tőle.
Csak simán felfelé tolva nem is lesz szép, háromszögelni szoktam ahogy a suliban tanultuk. A védőgázas porbelessel lehet szépen teríteni sima felfelé tolással (állítólag) egyszer olyat is kipróbálnék. Majd holnap csinálok mintát milyen simán tolva, háromszögelve, meg lefelé húzva.
Ha az anyagiak engedik akkor ne "cseréld" a munkakábelt, hanem bővíts. Célszerű a 3 méterest meghagyni alura, vagy egyéb puha hozaganyaghoz. Mellé kell venni egy fasza 4 vagy 5 méterest minden máshoz. :-) (én is ezt szeretném, de én 2 éve el vagyok a 3 méteres gyárival, pedig csorog a nyálam egy esab MXL340-re XD .. sajnos drága)
Ő igen,faszák a munka kábelek,meg vagyok elégedve velük,Mig kábel a markolat után elég jó szögbe törhető,viszont lehet hogy majd cserélem 4 méteresre (van most egy Binzel 4 méteres eladó,új),egyenlőre együtt tudok vele élni.
Bocs, tegnap nem nagyon neteztem, (lomtalanítás utolsó napja volt, hordtam a konténerbe a felesleges cuccokat a vizitorna után :-) biztos hasznát a derekamnak XD) jaja mindig beállítom a fékező erőt. Persze csak annyira hogy ne induljon meg magától a dob ha leáll a huzaltoló.
Fasza a cucc egyben, így szemre elég jó minőség a 2 munkakábel is (awi, fogyós) amit a géphez adtak. Az alu varratra majd kíváncsi leszek!
Köszi,na de a te géped se piskóta, (Esab),aluval próbáltad már?
Idén nem hiszem,de jövőre szeretnék egy plazmavágót is :) de előtte látnom kellene hogy milyen minőségben/felületben lehet vele vágni pl 3milis acél lemezt.