Ja és direkt nem kiegyensúlyozottságot írtam 🙂 Mentálisan pedig nálam az a játékos erős, aki akkor hozza ki magából a szó szerinti legjobbat, amikor arra tényleg szükség van.
Igen, ezt aláírom. Sajnos ha neki nem megy, az nagyon látványos tud lenni, ezért is alakult ki róla egy ilyen kép.
Írtad, hogy megtartanád Borist. Hát ha valami, akkor az ő eddigi szezonja nem volt egy diadalmenet. Aztán teher és igazi tét alatt ő is nagyságrendekkel jobban teljesít.
Kíváncsian várom, a stáb hogy alakítja majd a jövő évi keretet.
Igen, én ezért vagyok mérges.. Mert az ő képességei alapján kérdésként sem szabadna felmerülnie, hogy akarunk-e hosszabbítani vele.. Nála kompactabb, jobb irányítót - aki pontosan illik a csapat koncepciójába - nagyon nehéz lenne találni. Bár én év közben is azt mondtam, hogy ő magának volt az ellensége, mert a pár hülye eladott labdájával, nagyon feltűnő hibájával nullázta a szurkolók szemében az amúgy néha extra teljesítményét.
Mondjuk aki évek óta és most már a 4 légiós szabály előtt is azon rugózik, hogy egy válogatott magyar helyett lehet jobb külföldit hozni, az nem tudom milyen mozit néz... Remélem Szili marad végül.
Pot lehet bohóckodott az alapszakaszban, de azért csak összejött az irányítójátékával egy 17-es győzelmi sorozat. Nem néztem a statisztikáit, de mikor az alapszakaszban előjött vele kapcsolatban a vita, akkor konkrétan jóval rövidebb játékidő alatt hozta a tavalyi számait Pongó mellett.
Tartom, hogy a Falco történelmében nem volt ennyire sokoldalú irányítónk, mint ő és gondolok itt fizikumra, képzettségre, mentalitásra is.
Ezt a Szilizést nem is értem.. Ő az, akire aztán nem sok panasz lehet.. Nem is értem hogy merül fel, hogy mennie kell. Én egyértelműen jobban, inkább a lyukak betömködésére választanék légióst. Akár persze Szili mellé.. 3-4-est.
Kupával kapcsolatban én is így vagyok. Ennek a mostani (meg pláne a 8-as döntős) lebonyolításnak sok értelmét nem látom. Nem azt mondom, hogy nem bosszantott hogy nem nyertük meg, de azért nem dőltem a kardomba. Ha bajnokok leszünk, nekem teljesen jó ez a szezon. Komolyabb nemzetközi sikerhez meg minimum dupla költségvetés kéne, ami valljuk be esélytelen. Mondjuk a BL csoportot azért kibővíthetnék legalább hat csapatosra, mert ez így tényleg komolytalan. Nem értem miért ragadtak benn ebben a covid miatti kényszermegoldásban.
Számokkal mondjuk a Pitagorasz tételt lehet bizonyítani, nem azt amit írsz.
Szili az egyik legjobb magyar játékos. Ha szerinted nekünk ő kevés, hát... Magyar játékosok közül mégis ki lenne jobb? Nekem valahogy senki nem ugrik be.
Persze jelentsd ki nyugodtan, hogy kudarc a szezonunk, de ha elég tökös vagy, amikor ünneplünk belemondod Milos és Gyuri bácsi szemébe. De azért ne csodálkozz, ha nem vesznek komolyan. Circo utóbbi hozzászólásával teljesen egyetértek, nincs is mit ehhez hozzáfűzni. Légiósposztokon változtatnék, ha úgy alakul Bognár Kristófnak is örülnék, de a magyar magot Benkével együtt egyben tartanám. Pot nagyot megy a döntőben, de egy szezon nem csak a döntőből áll. Sok értékelhetetlen meccse volt, nekem úgy tűnt több mint az előző szezonban. Tibynak tegnap nagyon nem ment, ennek ellenére ő olyan oszlopa a csapatnak amire érdemes jövőre is építeni.
Én teljesen értem amit írsz , szerintem semmi rossz nincsen abban, ha egy másik utat képzelsz el, más típusú játékosokkal. Nekem is vannak elképzeléseim, én is többnyire új csapatot építenék.
Bajnoki cím esetén nekem nem lenne kudarc a szezon, mert a Magyar Kupa soha nem érdekelt igazán (nem látom a sportszakmai értékét), a BL-ben meg - főleg így utólag látva - irreális lett volna a továbbjutás (talán a csoport 3. helye megcsíphető lett volna egy kis szerencsével, aztán play-in idegenben kezdve).
Én mindig amondó vagyok, attól, hogy egy csapat esélyes még meg is kell tudni nyerni a bajnokságot. Ehhez csapatot, közeget kell építeni, megfelelő szakmai és pedagógiai tudással. Minden játékossal elhitetni a fontosságukat, szerepüket, szóval ez egy nagyon összetett meló és, ha valami nem stimmel, akkor el lehet simán bukni az esélyek ellenére. Szóval szerintem nem lehet egy legyintéssel elintézni, hogy kötelező, csak azt, hogy meg vannak az esélyeink ahhoz, hogy a legjobbak legyünk.
Világos, de már most kijelenthető, hogy ez a szezon ezzel a mely és összeszokott kerettel is kudarc, akármi lesz a döntő vége. Kupát nem nyertünk, nemzetkoziben pedig nem jutottunk tovább, a bajnokságot pedig tegyük a -szívünkre a kezünket- kötelező behúzni. Szóval a 3 célból 2 biztosan nem
fog már idén megvalósulni és ezután jogosan lehet mondani, hogy más úton kell elindulni.
Lathatjuk, hogy nem az osszeszokottsag a probléma, nem az hiányzott a következő szinthez hanem
a minőség és a szerencse. Én emiatt vagyok ezen az állásponton, aztán persze majd kiderül, hogy miként alakul a következő évi csapatunk.
Sosem írtam, hogy basszuk ki Szilit, lejár a szerződése és nem hosszabbitanék vele. Jó játékos, nagyon birom, sokat tett a Falcoert, de más irányba indulnék el. Nem értem miért nem lehet megérteni, mikor szamokkal is lehet ezt bizonyítani.
Én mondjuk két dologban biztos vagyok. Az egyik, hogy Milos nem szeretne megválni az általad felsorolt játékosok mindegyikétől, a másik pedig , hogy kizárt 4 minőségi légiós igazolása. Nyilván jó lenne, de nem hiszek benne.
Nem létezik egy komolyabb csapatnál, hogy egy ilyen teljes szezon után Pot, Barac és Jordano vagy Benke szerződést kapjon a következő szezonra, ha nemzetkoziben egy pici esélyt is akar magának adni az együttes. Való igaz, hogy Pot ma szenzacios volt, Benke óriásit küzdött és teljes szívvel játszott a csapatért, Baracnak és Jordanonak is voltak momentumai ( ezt akar tekinthetjük a teljes szezonra is), de nem volt olyan regen a kupahetvege, amikor persze mindenki szinte az ellenkezőjét írta. Teljes szezont nézve ha tovább/elore akarunk lépni akkor bizony ez a négyes helyett jobb játékosok kellenek. Nézzétek meg a BL statisztikakat, mindent alá fognak támasztani amit írok.
Tibynak pedig mindig is tudtuk a limitáltságát, illetve nem is ez a jó szó, hanem nincs benne egy olyan sebességi fokozat mint volt Bruinsmában, de ettől még ő a teljes szezont nézve a csapat második legfontosabb jatekosa volt, nehéz lenne nála jobbat találni ár/érték alapján, hacsak nem futunk bele veletlenul mi is egy Varnadoba esetleg.
De természetesen még idén nyerni kell egy mérkőzést, hogy ezek a beszélgetések relevánsak legyenek.
Potról még két érdekesség. Az elődöntő -és döntő eddigi 6 meccsén átlagban 1,8 az eladott labdáinak száma, ami egy irányítónál teljesen rendben van, főleg a bajnokság legfontosabb szakaszában. A büntetőzése pedig ezen a 6 meccsen 24/27, ami közel 89%, tehát eddig úgy néz ki, hogy fejben nagyon rendben van Stefan.
Hát igen. És ma is rossz döntést hozott. Amikor ráfújtàk a támadót (3.fault), ott egy tiszta dobóhelyzetben volt. Nem is értettem, hogy az ő kezével miért nem dobott, miért betörni próbált. Aztán ez meg is zavarta és gyorsan be is szedte a negyediket. Mondjuk mentségére legyen mondva, mivel eddig az egyik húzóemberünk volt, belőle biztosan készültek. És Thomast is egész jól tudja semlegesíteni, annyira ő sem fickándozik, pedig nem rossz játékos ő se.
Pont az előbb néztem rá az elődöntő -és döntőbeli statisztikájára. Ami rendkívül érdekes, hogy a 4 hazai mérkőzés (2x ZTE, 2x Szolnok) nagyon gyengére sikeredett neki, Egerszegen viszont extra, Szolnokon pedig szimplán jó meccset hozott. Ami számomra hihetetlen, hogy a döntőben a két hazai meccsen egyetlen triplakísérlete sem volt !
A magyar bajnokságra összességében azért ő nagyon jó, főleg, hogy komoly, fegyelmezett, csapatban gondolkodó játékos. Amennyiben viszont sikerül bajnoki címet szereznünk és ezáltal indulhatunk is a BL főtáblán, akkor amiatt már én is elgondolkodnék egy másik játékoson, pedig én is nagyon kedvelem a személyét, játékát. Várjuk meg hogyan alakul a döntő, de ahogy erről már beszéltünk itt, lehet, hogy kicsit kockáztatni kell majd és az érzelmeket félretenni.
Említettétek a Pot alapszakasz és rájátszásbeli meccsei közötti különbséget ... amit én is aláírok.
Amit viszont én vettem észre (statisztikákat soha nem nézek), hogy ha valódi tétmeccsről van szó, akkor 100-ból 100-szor a Baracot választanám a Tiby helyett.
Félreértés ne essék, nagyon bírom a Tiby-t, de nagyon ritka az olyan téttel bíró mérkőzés, amin stabilan hozná magát.
Ha jövőre csak a rájátszásra kellene igazolni egy irányítót, akkor én biztosan nem gondolkodnék sokat. Viszont az alapszakasz is a bajnokság része, és az hogy a csapat az első helyről fordult a playoffra, ahhoz is sokat kellett tenni a játékosoknak. Én úgy érzem, hogy Milos ragaszkodna hozzá továbbra is.
Igen. Én egyszerűen ahogy nézem a rájátszásban a játékát, felrobbanok.. Ha egész szezonban így játszott volna, akkor azon vitatkozhatnánk most, hogy Zozó vagy ő-e az MVP.. Ma is iszonyat, ami melót beletett. Védekezésben gyakorlatilag az egyik ”oszlop”, testalkata tökéletes, jól használja a palánk alatt. Jól mozgatja a csapatot, a statisztika nem érdekli, de ha kell, jönnek tőle a pontok. (Nekem még ez a laza, leszarok mindent, jó kedvem van stílusa is bejön.) De vajon el lehet nézni Neki, hogy az egész alapszakaszt elbohóckodta? Persze joggal mondja, hogy belefért, amikor meg kell, az egyik legfontosabb húzóember..
Nézegettem a meccs közben a statisztikákat, dupla-duplája is csak egy volt, mióta Falco-játékos, most meg rögtön meglehetett volna a TD is, ha kap még pár percet a pályán. #konakovout