A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
tanácsot kérnék tőletek. Adott egy Skoda Octavia RS 1ZU RNS 510-el. Szeretnék bele valami komolyan zene cuccot de a fejegység értelem szerűen marad.. :) Hogy tudom megoldani? RCA ugye nincs az RNS-en.. meg lehet oldani valahogy (akár némi barkácsolással is) hogy kitűnő minőségű jelet szedjünk le róla? Ha megvan, akkor gondolom új kábelek kellene a hangszórókhoz vagy a meglévőket tudjuk használni?
PnP-es erősítőkről mi a véleményetek? Blaupunkt THA 475 esetleg 555. Látott már ilyet valaki? Érdemes ebbe az irányba elindulni? Jobb lesz a hangminőség vele?
Érdemes elkezdeni hangszórókat cserélni (mondjuk JBL GTO sorozatra)? Esetleg a gyári premium sound egyes elemeire? Tudom, sok a kérdés, és elnézést érte, csak szeretnék valami iránymutatást kérni, merre induljak el..
Ha jól emlékszem, a kombinál faragni kell a a hátsó ajtón is, bár ez azt hiszem szintén évjárat függő. Egy idő után már ugyanolyan méretű a kamerás "kilincs", mint a nem kamerás, tehát "csak" ki kell cserélni.
Amúgy az ára kb 120-130 körül van. Ez az egyszerűbbik gyári kamera, gyári csatikkal, vezetékekkel.
Az egyszerűbbik azt jelenti, hogy a kijelzőn a segédvonalak statikusak, tehát nem görbülnek a kormány tekergetésével.
és még ki tudja mennyi sallang, ami kellhet, csak most kifelejtem, vagy az árát nem tudom kapásból... (pl az új klíma panel köré az új borítás, stb, stb...)
Az már szinte említésre sem méltó, hogy érdemes lenne can gateway-t is cserélni, mert a 2006-os autó akkuját meríteni fogja a navi, már akkor is, ha csak egy 2009-es firmware fog rajta futni.
Plusz mindehhez a beépítés költsége.
Lehet, hogy kéne egy fontossági (nélkülözhetetlenségi) sorrendet állítani, aztán szépen lassan sorban hozzálátni.
A kocsi pontos típusának és évjáratának ismerete nélkül nehéz belőni az árat, de szerintem legjobb esetben is alálőttél rendesen. (Csak az "anyagárnak"!)
Valóban nem kapkodnak, mert van egy szigorú belső procedúra, ami alapján egy változás fél-háromnegyed év alatt fut át. Az egy másik kérdés, hogy melyik autógyárral milyen szerződést kötöttek, ami meghatározza, hogy milyen gyakran adnak ki frissítést
RESOLUTION: Map Database Already Reflects Requested Change DETAILS: We are pleased to report that your requested change will appear in a future release of the NAVTEQ map database.
Van egy B6 3C.. Es van benne RNS510 plusz tolato szenzorok elol hatul.
Amit szeretnek az egy tolato kamera ami mutatja (azt hiszem valami assist-nak nevezik), hogy tolatasnal merre fog menni a kocsi. A felesegem lassa hogy hova megy a segge a kocsinak parkolaskor..
Mi kell ehhez? Kb milyen arrol beszelunk, es ha esetleg privi el tudjatok kuldeni, hogy ki foglalkoyik ilyennel?
Mar beszeltem valakivel, de ossze-vissza informaciokat kapok..
Azt azért ne felejtsük el, hogy a "fórumhatás" meg a "csendes tömeg" miatt fogalmunk sincs, hogy 1 elégedetlen vevőre mennyi elégedett jut.
Én pl. gyári-hívő vagyok, és 5 évvel ezelőtt lesújtó véleményem volt az "utángyártott" dolgokról (mert akkor próbáltam őket, hogy gyári vagy nem-gyári legyen), de 5 év alatt elég sok minden meg tud változni műszaki téren.
Nekem nem volt utángyártott fejegységem (ezért különbségeket nem tudok), de az is jelent valamit, hogy akinek kínai verziója volt itt kínálta eladásra, hogy gyárit vegyen.
Én mindenképpen gyárit vennék (vettem), mert esztétikailag passzol a kocsimba és többi gyári funkció gond nélkül megbízhatóan működik ( radar kép, klímavezérlés, kormány/hang vezérlés,... )