Bizony vannak itt magánnyomozók, érdeklődők, egyesületnek nyalizok, bennfentesek, az irodából írogatók, szülők, szimpatizánsok, bérletesek, ALBA szurkolók, ellen drukkerek stb.!
Mint szolnoki mondom Vojvoda egészen biztosan kitölti nálatok a 3 évet (amiből 1 eltelt),nem az a vándormadár fajta,mint pl.Benke.Nálunk 6 évet húzott le,meg is volt becsülve,jól is érezte magát.Én nem rovom fel neki hogy elment,úgy érezte váltania kell.Nem tartom kizártnak azt sem hogy majd hosszabít,ha jól érzi magát.
Mostantól minden 2 pont feletti ponttermést megosztok majd itt, amit fehérvári nevelésű játékos hoz össze és remélni fogom, hogy nyomod rá a pluszt ezerrel.
Há nehoggy mán ne örüjj a fehérvári nevelés sikereinek!
Hol írtam, hogy nem őrülök ? Nekem Te vagy kicsit sok, a bekészített tojásokkal, az állandó fikázásokkal. De megértelek, én is biztos ilyen elfogult lennék, ha a fiam ilyen szinten kosarazna. Az Iván kontra Alba ügyben nálam a félúton van az igazság, Iván nem akkora spíler mint Te gondolod, az Alba viszont nem volt korrekt vele, ha nem játszatják, el kellett volna engedniük, nem kiültetni közel 1 évre. Úgyhogy peace
Fantasztikus volt, a bronzmeccses 2,5 pontos átlaga alapjaiban rengette meg Kovács A posztját. Gratulálunk, további sikereket ( ne felejtsd el beírni majd Ákos bajnoki címét is )
Ha már a klub környékén senkinek nem jut eszébe, akkor én itt megköszönöm az utolsó bajnok csapatunk vezérének LÓRÁNT PÉTERNEK, hogy évekig sikeresen pattogtatott nálunk! Sok sikert LÓRI a civil életben!!!!
Nem volt sok újdonság, hacsak annyi nem, hogy a teljes csapattal még a Szolnokot is megvertük volna a rájátszásban:-)
Ami számomra új volt, hogy elmondása alapján jövőre biztosan nem lesznek azonos nemzetiségűek a légiósok és a magyarok közül csak Vojának és a fiataloknak van élő szerződése. Arról nem volt hajlandó beszélni, hogy kiket marasztalunk az idei csapatból.
Én nem nagyon akarom védeni ezt a szezont,mert nem értük el a célunkat,tehát nem nagyon lehet védeni.
Még egyszer mondom, Molnárt megvették kilóra,ráadásul nem is vetődhetett fel úgy,hogy Molnár vagy Csori,mert Csorinak szerződése volt.Egyébként Csori úgy tudom nagyon megszenvedte a vírust.Azzal egyetértek,hogy lehetett volna egy átmeneti szezon,de ezt a szurkerek sehol nem fogadják el.
Turner jónak nézett ki,ráadásul nagyon korán megegyeztünk vele,Moore lehet akkor még nem is lett volna elérhető,ráadásul sztem kicsit megkopott már. Govens valóban nagyot ment Szegeden,de itt nem azt mutatta,bár ebben a csapatban biztos jobb lett volna mint a tavalyiban. Szóval nem jött ez össze,nem jól működött a csapat,aminek volt sok összetevője.
Azért nyugtass meg, hogy te is úgy tudod, hogy a célokat nem én fogalmaztam meg!
Mert, ha a polgi készített volna egy városi konzultációt a kosárcsapat pandémia alatti működéséről, jómagam az észszerű spórolásra voksoltam volna. Ui. a látványsportok nézők nélkül nemcsak azért nem az igaziak, mert nincs jegybevétel, hanem mert a lényege, a sava-borsa hiányzik. Vojvoda idecsábítása oké, Csorvási ha tényleg olcsóbb volt Molnárnál, szintén ok, de max. 3 légióssal, és egy közepes szezonnal kibékültem volna. Építkezés a 21/22-es szezonra.
No de nem ez történt, hanem az 1-4-et céloztuk meg. Ahhoz viszont kell egy jó irányító, egy jó center, és nyilván jó és motivált légiósok.
Ezzel szemben igazi ötös centerrel rendelkező csapatok ellen súlytalanok voltunk, Ahmad 203 centi, Omenaka rutintalan. Az meg járványtól függetlenül is előfordulhat, hogy lesérül valaki (Csorvási), és már meg is voltunk lőve.
Turner körmendi teljesítményére nem emlékszem, de nálunk sokszor rá se nézett a gyűrűre. Elfelejtette, hogy kell dobni, vagy, hogy kosárra játsszák ezt a játékot? Helyette leigazoltuk Gillont, akit távolról szintén fel lehetett adni, miközben a Debrecen megtalálta Moore-t, akit mi ismertünk, tudtuk, hogy jó. Itt is arról van szó, hogy a DEAC többet tudott fizetni?
Viszont Govens meg a Szegedben lesz pontkirály, most a akkor a Szeged is gazdagabb?
A kupát nemhogy nem nyertük meg, beértem volna egy bronzzal is.
Covidra meg sérülésekre hivatkozni, má' bocs, de nem túl elegáns, ez bármelyik csapatra érvényes volt.
Vojvoda mellet Lukács fejlődése volt még pozitívum. (Feltételezem, hogy Davist nem tudjuk megtartani.)
Nem ilyen egyszerű ez,bár te szokás szerint tudod a tutit (is).
Az 1.pont mindjárt sántít. Bocs az infóért(azt nem mondom meg kinek),de már 1 éves történet. Marcit meg akartuk tartani. Nagy lóvét kért,az Alba elment benne a falig,de a Debrecen megszorozta kettővel. Nem lehetett mit tenni.
Az irányítóval igazad van,de Turner nagyon jónak tűnt.Taylor is ekkora volt.
A rossz taktika,meccselések az úgy van,de addigra kusza lett a csapat.
A kupánál van igazságod,de nehéz lett volna megnyerni.
A légiósoknak szigorúbb szerződést az jól hangzik,de nem írják alá. Nem a Barca vagy a Margit vagyunk.
Én sem mondom hogy nem lehetett volna jobb a szezon,de nehezített pálya volt(betegség,sérülések,visszaeső légiósok)
Fofónak is biztos van része a gyengébb idényben,de még 1X mondom,nehezített pálya volt. Mondjuk másnak is.
Gáborunkkal tudsz beszélni,beszéltem vele én is a szezon előtt,biztos elmondja a szempontjait.
" Ha Forray Gábor nyitott az építő jellegű kritikákra, neki elmondom, hogy szerintem mitől döglik a légy."
Erre most adódik is egy kiváló lehetőség. Ugyanis Forray Gábornak lehet szurkolói kérdéseket feltenni ,aki a tripla dupla podcast vendége lesz. Keresd fel a podcast Facebook oldalát ott a hozzászólásoknál felteheted a kérdéseidet.
"Én úgy gondolom hogy alul teljesítettünk ebben a szezonban. Az okát nem tudom megmondani"
Én is így gondolom. Szerintem az okok az alábbiak:
1. Hiba volt Molnár Marci elengedés, és egyben érthetetlen is. Az előző szezon egyik, ha nem a legnagyobb pozitív meglepetése volt ő.
Az, hogy Omenakából - az ő fizikai adottságaival - csak ennyit tudtak kihozni, az az edzői stáb hibája.
2. Irányítót kétféle szempont szerint kellene választani:
a., Ha nem magas, akkor gyors ÉS jól hármasozó legyen. Ilyen pl. Moore
b., Legyen min. 195 cm, jól tudjon betörni
Mindkét esetben legyen esze a játékhoz, mert a kosárlabda 75%-ban észjáték.
Turnernél jobb lett Gillon, de finoman szólva ő sem egy triplakirály.
3. Rossz taktikák, meccselések. Ezt nem részletezem, de ha Forray Gábor nyitott az építő jellegű kritikákra, neki elmondom, hogy szerintem mitől döglik a légy.
4. Tízenéve írom, hogy nem jók a szerződések, nem motiváltak a légiósok, hiszen mindenhogyan megkapják a nagy zsetonokat. Pici büntik, megvonások nevetségesek.
Magyar kupa semmi, bajnokságban sincs meg a kitűzött cél, aztán elmegyünk egy jót borozni, mintha misem történt volna.
Mivel ebben a szezonban egy fillérembe se került látvány - mindigot se fizetek, - ezért csak mérsékelten bosszantanak a fentiek.
Én úgy gondolom hogy alul teljesítettünk ebben a szezonban. Az okát nem tudom megmondani. Voja megszerzése,meg olyan légiósok akik közül többet is ismertünk,arra engedett következtetni hogy jók leszünk. Az igaz,hogy az alapszakaszban megszenvedtük a vírust,de csak erre nem lehet fogni. Szerintem is elég jól indultunk,de aztán eléggé kócos lett a csapatjáték. Turner érthetetlenül összeesett,aztán Curry is gyengélkedett,így már sok meccs elment,és örülhettünk az 5.helynek. Az új légiósok szerintem is gyengébbek voltak. Aztán a Deac elleni párharcra számomra váratlanul feltámadtunk,és én azt hittem igaza lesz Fofónak,hogy a po-ban kell jónak lenni. Jók is voltunk,de a kieső emberek miatt már nem volt reális esélyünk továbbmenni.
Emiatt nem tudjuk meg,hogy mi lett volna ha...Én is úgy látom,hogy Voja megtette amit tudott,talán jobban kellett volna használni a csapatnak. Davis az egyik legjobb légiós volt a ligában,és Ahmad is jó pontdobó volt,bár védekezésben kaptunk is róla.Csorvási szinte csak a végén volt teljesen rendben,akkor azért nem volt rossz. A fiatalok közül Lukács játszott a legtöbbet,talán kb.ennyit lehetett várni tőle,bár vannak akik többet vártak tőle. 2. legtöbbet Omenaka játszott,valahogy a bírók nem szerették a védekezését. Balsay szerintem is nagyon jól mutatkozott be. Az új szezonban ezt a három fiatalt többet lehetne talán foglalkoztatni,bár ez mindig nehéz kérdés. A Takács ikrekre nem nagyon számított Fofó. Itt a végén történt sérülések miatt nehéz bármit mondani a szezonra,mert így már más lett a realitás. A következő idényre gondolom maradnak a magyarok,a légiósok közül én csak Davist,esetleg Ahmadot(ha egészséges lesz) tartanám meg. Aztán lehet megint vadi új légió lesz.
Nagyjából egyetértek veled, talán az izraeli edzőt volt kár hozni mint példát, jutott neki kb 1 hónap, de wnnek is nagy részében nem meccselhetett, és a kereten is változtatott volna gondolom ha teheti. Cupkovicot pl én pálya közelébe sem engedtem volna :D Jobb edzőt Fofonál biztosan lehetne találni, nem kell hogy itthon ismert legyen, elég ha jó. :) ez lenne a klubvezetés dolga. Lesz valami évértékelő vagy bármi, amin elmondják mi következik most?
Nehéz úgy értékelni a szezont, hogy nemhogy meccs, edzés is alig volt, amikor teljes volt a keret. Tökmindegy, ki mennyire tekinti ezt magyarázkodásnak, szerintem belátható, hogy a játék bizonyos hiányosságai ezzel vannak összefüggésben. Persze nem mindegyik. De még a keret ereje és a tőle elvárható eredmény is hogyan lehet hivatkozási alap, ha valójában az erősségeknek tekintett játékosok közül többen hosszú időn át nem voltak bevethetők?
Centerben az Ahmad, Csorvási, Omenaka trió egyáltalán nem rossz, kár, hogy gyakorlatilag soha nem lehettek egyszerre bevethetők: Csori mint egy kabaréban, betegség után alig épült fel, torkon vágták edzésen, megint kiesett, egész szezonban a legvégén volt talán teljes értékű. Ahmadot, ha bárki megmondta volna, hogy a sérülése után már nem lesz bevethető, lehetett volna cserélni, csak éppen nem ezt mondta az orvosi stáb. Turner éppen Oroszlányban kapott olyan rúgást a combjára, hogy utána egyrészt kidőlt, másrészt már nem nyerte vissza a sebességét, teljesen haszontalanná vált. De az ő lecserélése a hierarchiát is megbontotta, ez persze már játékosfelelősség is.
Markovics szintén szinte egész szezonban csak kereste önmagát, ráadásul az ő posztján a nagy kérdés, hogy nem jobb-e Lukács Norbit elkezdeni favorizálni. (Alighanem de, a jövő miatt is.)
A végére aztán Curry is előbb egy betegség miatt került infúzióra, de így még játszott, a Debrecen ellen megsérült. Még Davis is úgy játszott az egyik meccsen, hogy alig bírt futni, mert megcsípte egy rovar (ez már tényleg a vicc kategória). A keret összességében, ha csak egy-két sérülés van, simán teljesíthette volna a négy közé kerülést, hiszen láttuk, melyik a jobb csapat, amikor a Debrecen ellen teljes kerettel álltunk ki (és alighanem a pályaelőny is meg lehetett volna előtte).
Ezzel együtt nyilván az edző is hibázott és sokszor nem volt meggyőző a játék. A végén tartalékos csapattal így is megvolt a sansz egy bravúros győzelemre az ötödik meccsen, bár ha az sikerült volna, utána meg kikapunk a Szolnoktól, ugyanúgy lennének elégedetlen hangok. Nekem az első két, Debrecen elleni meccs mutatta meg, hogy minden hullámvölgy ellenére egy teljes kerettel ez azért messze nem az a töketlen és szánalmasan reménytelen csapat volt, mint a Ramirez-érában vagy az izraeli coach alatt a rájátszásért izguló.
Hogy mi lesz tovább, majd kiderül. Akik Fofó távozása esetén pezsgőt bontanának, biztos tudnak öt-hat alkalmasabb és BIZTOSAN a négy közé jutó, sőt bajnoki címet szerző edzőt, még úgy is, hogy senkinek fingja se lehet, milyen keret lesz jövőre. Én bevallom, nem tudok. Ahhoz képest, hogy az utóbbi két évtized legnagyobb égése, a rájátszásról lemaradás után a spanyol mester maradhatott, nem is értem, milyen alapon váltanánk most. (Persze annak voltak érdekes lobbi okai is, alighanem.)
A fiatalok kapcsán leírtakkal egyetértek. Ha Norbi egyre több időt fog pályán tölteni, magabiztosabb is lesz, őt egyértelműen játszatni kell.