Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Az a része tiszta sor hogy meg van adva a felhasznált w de énnekem nincs tapasztalatom a fűtés idővel P.L!! Mert oké hogy egy szünetmentes pl 500 w ot le ad 5 órán keresztül de ha nekem 6,5 órát menne a kazán??
Akkor ott mi lesz?? ha nincs több kraft a szünetmentesbe és pl az áram se jön meg :-((
Akkor a másik: kazán méret? milyen gyorsan akarom felfűteni a pufit?? hát mi a jobb?? ha gyorsan fűti fel vagy ha ráér lassan is? ebben sincs tapasztalatom!!
Eddig sima kazán volt aztán raktuk meleg volt ha nem akkor hült kifele!
Ezért szeretnék korszerűsíteni! Nyílván magában a faelgázos kazán is jobb több volna mint egy sima! de pufival még jobb!
Azt nem is mondom (írom ) hogy a pufi már megvan a kazán még nincs ezért kell alkalmazkodnom kazánnal ehez a meglévő dologhoz!!
A pufi 1300L es + a 90 nm es házat is jó lenne ha fűtené!
Ja és az is kérdés hogy az számít hogy a pufin 1" csatlakozók vannak??
A kazánokon meg általában 2" van nem lesz az gond ha én azt le szűkítem 1" ra??
És ha lehet én is biztonsági hőcserélőst vennék ez nyílván érdekem!!
Az hogy a kazánnál ha lehet csöves hőcserélős legyen az konkrétan mi is??
"Akkor ezek szerint csak ki kellett törni a fúvókát és a másikat beragasztani."
Azért ne szó szerint,"állat" ne legyél:)
Én kicsit megnyomnám alulról felfelé "érzéssel"mozduljon meg,mellette lévő betont el ne törd abban vannak a szekunder levegő csatornái ami a fúvóka lyukaihoz mennek elvileg
Szeretnék kicsit bővebben érdeklődni faelgázosítós kazán ügyileg :-))
Nekem ez nagyon ismeretlen téma! olyan szinten hogy nyílván amit látok neten képek videók hogy kb mit is takar de van sok apró kérdés ami nem tiszta!
Pl: ezt a fajta kazánt lehet nyitott fűtési rendszerre kötni?
vagy pl: mekkora szünetmentes kell ahhoz hogy egy esetleges áramszünetnél a kazán üzemideje alatt el bírja látni árammal! És ne legyen gond (persze arra gondolok itt hogy egy rakat fával pl ha ég 4 órát akkor ott ne legyen miatta hiba)
Ha van nekem egy 1300 L pufferem + mellé egy 90 nm es ház Átlag szigetelt de műanyag nyílászárók. mekkora teljesítményű kazán kéne ehhez az összetett fűtéshez ami maradéktalanul fűtti a házat és esetleg közben a pufit is fel nyomja ?
esetleg márkában mi az amit érdemes venni és mi az amit nem ajánl senki?
Sikerült kifertőtlenítenem, elég kemény meló volt. Azért a gázpörzsölő odab.sz. Nagyon hatékony, s vegyszermentes...
2x végigperzseltem, majd decis, 2 óra múlva újra perzselés....
Sikerült elosztanom a 4ml spot on-t is a 24 db tyúkon. Kiszívtam fecskendőbe, majd azzal adagoltam. Remélem hatni fog.
Az a helyzet, hogy nálam épületben vannak, kifutó kivitelezhetetlen. Hamut, macskaalmot meg sóderes homokot tettem be nekik, de a homok tele volt tetűvel. Ezek szerint azt időnként cserélni kéne? Tejes ládában van.
Felülőjüket kitettem, nem is teszem már vissza, mert látszik, hogy tele van, meg hát max 5-6 db ült csak fel eddig is.
Kb ennyi. Szerintem a héten kidobálom a tojásokat, de jövő héttől esszük.
Nekem azért kellemetlen, mert noha nem pontos (pld nincs benne ablak,de az sem, hogy pontosan miből van a födém) de megmutatja, hogy a Vigas 25 elég esélytelen volt a télen a -15 fokban arra, hogy a pince feletti részen ne fagyjon le a lábunk. Nomeg, az is érthető, hogy a régi 40 kw-os szenes kazán miért fűtötte túl a lakást.
Egy szó mint száz, az a pincefödém megkapja az 50mm grafitos EPS-t és a padlás sem marad érintetlen. :)
Na pont ebbe nem szeretek belegondolni. Mikor beletoltam a fűtési rendszerbe (először vegyes kazán pufferral; kb fél milla, majd csere fagázra; további fél milla) durván 1 millát, ugyanazt tehettem volna szigetelésbe és minimum ugyanott lennék (a korábbi fűtési számlához képest).
És ez csak a beruházási költség. A vegyes fűtéssel járó saját munka jutányosan 0Ft/óra-val számolva :-)
nekem most megy fel 15 cm üveggyapot, mert előző télen kipróbáltam, hogy az egyik szoba felett volt 8 cm közetgyapot, a másik felett nem...hát most lesz és kap egy kis tuningot :)
ugyanígy a pince is, mivel nem használom lényegében semmire, így kap a födém 5-6 cm grafitos EPS-t...aztán meglátjuk
A két művelet nagysága:
hátsó tároló mennyezet 12,3
hátsó tároló külső fal 3,5
gázkazán-helyiség met 14,14
gázkazán-helyiség fal 3,775
folyosó 1,536
garázs mennyezet 19,08
garázs fal 5,34
ÖSSZESEN 54,336 m2, tehát kb 80.000 huf
(A gázkazán-helyiségben csak egy nem használt kazán van)
A grafitos EPS 1175ft/m2, a ragasztó 1925 ft/kg, én rakom fel (lesz felület megtanulni :)
A padlás 44 m2, az üveggyapot 935 ft/m + a közet pótlás 24m2, így 64.000 re jön ki.
Szerintem a fűtés kérdés az kicsit "hit" kérdése. Amiben biztos igazad van, hogy a legfontosabb, hogy mennyi a bekerülési költség, nomeg, hogy mikor lett vásárolva. Nyilván ilyenkor olcsóbb és ideje is van száradni.
Szerintem azt sem szabad elfelejteni, hogy mindenki teszi be a kazánt, veszi a fát, stb, de vajh hányan tesznek a padlásra pld 20 cm üveggyapotot? Az is fog a fűtésen segíteni,egyszer kell megvenni, bárki lerakhatja és csak kb 1100 ft/m2.
Erre gondolok :-), de nem rád értettem csak a te hsz-edre válaszoltam.
És tényleg nem értem, hogy kinek nem tetszik egy ilyen megállapitás, de mindegy. Te magad is irod; a tüzépes is elismeri, hogy drágább a fa a telepén a gáznál. Pont erről beszéltem.
Egyébként, amikor térfogatra veszem a fát, akkor mindig ott van mögötte, hogy az egyszer ki fog száradni és lesz belőle X mázsa száraz tűzifa. Ezt valóban nem lehet ekzaktan megmondani, de az egyes fafajtákra azért van egy tipikus sűrűség tartomány. Én csináltam nyárra és akácra próbaméréseket (friss vágású fa em3/q) és azokkal az adatokkal számolok.
Mázsára is lehet venni fát (azt ui. a legkönnyebb egy hidmérlegen lemérni), csak tisztában kell lenni a viztartalmával és annak megfelelően értékelni az árát.
Azért ez a mánia, mert alapvetően súlyra (tömegre) lehet számolni a fűtőértéket és az energia tartalmat. Egy szezont illetően persze úgy is lehet nézni, hogy mekkora halom fa fogyott el :-)
És akkor már (a munkát nem számolva),csak a feldolgozásra kellhet 5-10 e ft,a egyéb anyagok a láncfűrészhez, esetleg hasogató géphez !:-) És már 22eft/em3 -nél járunk ,és Te még jó áron jutottál hozzá ,és talán a mennyiséggel se b.ctak át !:-)Jó ,Én megértem ha most ruháztál be fagázba,így nem nagyon van más alternatívád !:-)
Ha mázsára veszed a fát már akkor jársz a legrosszabbul. Így lehet jó a matekod, de ha normális eladótól veszed és nem kevesebbet kapsz akkor lényegesen olcsóbb lesz fával.
Nekem a tüzépes megmondta aki mázsára adja, hogy nála nagyon drága a fa. Ha valaki nála veszi akkor már gázzal is fűthet ugyanott van , főleg ha egy 50-50% hatásfokú vegyeskazánja van.