Keresés

Részletes keresés

The_Rible Creative Commons License 2017.02.12 0 0 4601

Örülök, hogy a Dragon Hut még van. Ha jól emlékszem, akkor Nazif gyerekeié a nyaraló, maga a család használja, és kiadják, amikor üres. Ezért gondoltam, hogy ha nem adták még el, biztos fogadnak vendéget.

Neum: sokan nem értenek velem egyet, mert nem mindenki olyan finnyás mint én, de én nagyobb település közelében nem szoktam fürödni a tengerben. Pláne nem egy kikötő közelében, Neum meg tulajdonképpen egy kikötő. Neum ráadásul egy nagyon szűk öböl legmélyén fekszik, ezért a tengeráramlások elkerülik. Inkább olyan, mintha egy tó lenne, olyan közel van a "túlsó" part. Ezen kívül tőle északra viszonylag közel ömlik a tengerbe a Neretva és ez a hatalmas édesvízmennyiség szintén erősen befolyásolja a víz minőségét, színét stb. Ugyanakkor a környéken vannak az Adria talán legszebb helyei, úgyhogy ezért gondolom, hogy kár pont itt tölteni azt a kevés szabadságot, ami az ember rendelkezésére áll.

Gradiska: Nem tudom, honnan indultuk, de az A5/A3 autópálya egy lehetséges alternatíva, vagy Barcs-Verőce-Daruvár-Pakrác-Okucani-Gradiska. Úgy emlékszem, hogy a Nekcse-Pozsega út elég kanyargós. Amióta megvan az A5 autópálya én nem megyek arra.

Előzmény: dorfel (4600)
dorfel Creative Commons License 2017.02.12 0 0 4600

Köszönöm.

1. Igazad van, megnéztem. Nekcse-Pozsega-Gradiska. Így gondoltad?

2. Meggondolandó. Körbenézek, milyen lehetőségek lennének 3 napra. Többet semmiképpen nem tervezek, mert annyira nem a mi műfajunk :-)

Egyébként mi lenne az ellenvetés Neum kapcsán? Tényleg érdekelne, hogy miben gyengébb a horvátoknál. Tenger, szállás, tisztaság, tömeg?

Más: válaszolt a Green Visions, van kontakt e-mail a Dragon Hut-hoz. Írtam nekik, majd jelzem, hogy sikerül-e velük kommunikálni, mert a GV jelezte, hogy nem biztos, hogy angolul menni fog. Ezek szerint működnek. Jó lenne........

https://www.outdooractive.com/en/guesthouse/bosnia-and-herzegovina/dragon-hut/14823776/#dmdtab=oax-tab1

Előzmény: The_Rible (4599)
The_Rible Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4599

Két javaslat most kapásból.

1. Ha Banja Luka (Orbászvár) - Jajca felé mentek, akkor nem Bród-Derventa a jó útvonal, hanem Gradiska felé.

2. Neum: soha nem nyaraltam ott, de nem tűnik túl jó választásnak. Én vagy Plocétől északra, vagy a Peljesactól délre választanék valamit (Slano-Tisno stb.), vagy esetleg bemennék a Peljesacra (pl. komppal Trpanj). Azért nem kell annyira ragaszkodni a határokhoz :). Ha főszezonban mentek, akkor mondjuk nehéz lesz 3 napra szállást találni.

Előzmény: dorfel (4596)
dorfel Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4598

Köszönöm szépen. Üdv

Előzmény: fekvőrendőr (4597)
fekvőrendőr Creative Commons License 2017.02.11 0 1 4597

Mi Sarajevoban a Pansion Stari Gradban laktunk az ősszel.

Az óvárostól száz méterre van, saját parkolóval, amit kamerával figyelnek. A parkolás a szállásdíjon felül plusz 5 EUR.

A szobánk nagyon kényelmes és jól felszerelt volt, a reggeli jóminőségű és bőséges volt. Tudom ajánlani.

http://www.sgpansion.co.ba/index_eng.html

Előzmény: dorfel (4596)
dorfel Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4596

Köszönöm mindenkinek.

The Ribble: már írtam is a Green Vision-nek, hátha...Ha nem sikerül, marad a Bred & Breakfast, arról is jók a vélemények. Egyébként gőzerővel tervezek, nem utolsó sorban az általatok évek alatt felhalmozott okosságok alapján :-). Legyetek szívesek véleményezni a kialakult útitervemet, ma vázolom fel a családnak ( férj+ 11 éves gyermek ) és remélem, hogy az első meglepődés után ( Január elején férj részéről ) ma átmegy a tervezet a szigorú zsűri előtt és megkapom a jóváhagyást a foglalásokhoz.

Szóval:

1. Drávaszabolcs-Brod-Derventa-rövid nézelődés Banja Luka-ban- Jajce. Itt két éjszaka az általatok is sokat említett Apartman Pliva vagy Jajce Hostelben

2. Neum 3éjszaka. Erről várnék véleményeket útvonal, tenger, szállás tekintetében. Sokat keresgéltem, nem egyöntetűek a vélemények és hát úgy vagyok vele, ha Bosznia, akkor legyünk következetesek ..., de semmi sem erőszak, ha horvát hát horvát ( mármint tengerpart )  :-)

3. Mostar 2 éjszaka, természetesen a Konak apartman-ban, a város és a környező látnivalók ( Blagaj, Poticelj, Kravica )

4. Umoljani 2éjszaka

5. Szarajevó 2 éjszaka. Itt is segítene egy-két jó tanács szállás tekintetében, mert azt látom, hogy rengeteg van, viszont sokan írtak a parkolási nehézségekről, meredélyekről a városon belül. Jobb lenne a belvárostól távolabb foglalni és tömegközlekedni?

6. Haza Zenica-Doboj-Samac-Eszék-Udvar útvonalon. Kérdés: érdemes-e kitérni Visoko-ba a piramisokhoz, ha igen, mennyi időt kell rászánni?

Köszönöm és üdv mindenkinek

Előzmény: The_Rible (4591)
emojnarode Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4595

A következőket írta ki számodra" Ne možemo da pronađemo cene za ovaj hotel" - Bosnyákul, erre a hotelre árakat nem találtunk. Én beírtam a jelentkezési dátumot meg az eltávozást két napra és kidobott 11.090 forintot. Hogy ez mennyire valós, nem tudom, de alatta meg ezt írta "Naši onlajn turistički partneri nisu naveli cene za ovaj smještaj, ali možemo da pretražimo druge opcije u : Trnovo", azaz A mi onlajn partnerünk nem közölt árakat erre a hotelre, de kereshetünk más opciót : Trnovoban. Hogy ez mennyit segít, nem tudom, de próbálkozni érdemes.

Előzmény: oleandro (4593)
oleandro Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4594

az Umollani - Lukomir - Rakitnica körtúra egy laza napos túra, csak amiatt is érdemes kettőt aludni ott.  Más túrát nem tettünk a környéken. csak kisebb sétákat  az autóból kiszállva. Mondjuk én még futottam egy hosszabbat,ölfutottam a közelben egy kopár szerpentines csúcsra, elég durva volt :)

Előzmény: dorfel (4590)
oleandro Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4593

de pont ezt írtam:   Ne možemo da pronađemo cene za ovaj hotel :)

Előzmény: emojnarode (4592)
emojnarode Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4592

Itt láthatod amit kerestél. Ha jól emlékszem The Rible egyszer már közölte ezt képet. Itt foglalhatsz is.

https://www.tripadvisor.rs/Hotel_Review-g2319359-d2319362-Reviews-Umoljani_Dragon_Hut-Trnovo_Republika_Srpska.html

Előzmény: dorfel (4590)
The_Rible Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4591

A szarajevói Green Vision cégen keresztül lehetett lefoglalni a Dragon Hut-ot. Nem tudom, hogy ez a faház van-e még, de biztos tudnak javasolni valami mást.

Dzenitával leveleztük le, ő sem biztos, hogy ott van még:

dzenita kukac reenvisions.ba

Tel: +387 (0)33 717290

Mobile: +387 (0)61 213278

Mi nagyon élveztük, gyerekeim azóta is emlegetik. Szerintem végtelen mennyiségű időt el lehet a környéken tölteni, mert ugye ott van maga a Rakitnica kanyon, amit végigmászni nem egy gyenge program.

https://www.youtube.com/watch?v=rKx6EguhX-k

Előzmény: dorfel (4588)
dorfel Creative Commons License 2017.02.11 0 0 4590

Oleandro, Köszönöm, nekem is az az érzésem, hogy erről lecsúsztunk...Azért még nyomozok egy kicsit, hátha... Egyébként találtam egy másik lehetőséget, ismeri valaki ?

http://www.booking.com/hotel/ba/pansion-umoljani.hu.html?aid=376391;label=bdot-GDYmgTH%2AakAdpT2Q_9toSAS83994624975%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342137510%3Akwd-10691666827%3Alp1007657%3Ali%3Adec%3Adm;sid=1b9a0df9b868887a7154072819bcd236;checkin=2017-08-02;checkout=2017-08-04;ucfs=1;group_adults=2;group_children=1;age=11;req_adults=2;req_children=1;req_age=11;room1=A,A,11;highlighted_blocks=71137502_94501929_0_1_0;all_sr_blocks=71137502_94501929_0_1_0;hpos=1;dest_type=city;dest_id=-99196;srfid=0dfb9e5daab59a182f7676c0544163622a224288X1;highlight_room=

Mennyi időt érdemes tervezni Umoljani-Lukomirba? Hajlok a 2 éjszakára az eddigi 1 helyett, mert csodálatosnak tűnik és gondolom, hogy a Lukomir-i túrán kívül is van mit bebarangolni a környéken. Tapasztalatok? 

Előzmény: oleandro (4589)
oleandro Creative Commons License 2017.02.10 0 0 4589

nem tőlem kérdezted, de véletlenül épp erre jártam, és anno én is laktam a faházban. Ahogy néztem, sehol nincs már fent. Ez arra utal, hogy már nem működik.... Egy öreg bácsi és néni üzemeltette annak idején...

Előzmény: dorfel (4588)
dorfel Creative Commons License 2017.02.10 0 0 4588

Sziasztok,

Hetek óta olvaslak benneteket és bár az szándék már korábban megszületett, most már biztos, hogy idén nyáron irány Bosznia! 

Igazából The Ribble-től kérdezném, hogy annak idején hogyan tudott foglalni az Umoljani Dragon Hut-ban. Napok óta keresem őket, de sajna nem találok olyan oldalt, ahol lefoglalhatnám a szállást vagy legalább érdeklődni lehetne mondjuk angol nyelven. Előre is köszönöm.

sütöget Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4587

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: potika (4586)
potika Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4586

Foca előtt jobbra kell menni és onnan pár száz méterre van az utolsó kút, mielőtt átmész a Drinán, közvetlenül a hídnál.

Előzmény: sütöget (4581)
sütöget Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4585

Köszönöm!

Előzmény: SlatkaVila (4584)
SlatkaVila Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4584

Foca elég nagy város, biztosan van kártyás kút :)) ( tudom, hogy a határ felé nem kell bemenni a városba, de ahogy ismerem az itteni városok felépítését, biztosan van kút a bevezető úton is és nem túl nagy távolság )

Sarajevo és Foca között is mesés a táj, a Bistrica völgye, de a Piva kanyon... az egy csoda! mint már előttem is írták :)

Előzmény: sütöget (4583)
sütöget Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4583

Köszönöm a válaszodat! :)

Előzmény: sfi (4582)
sfi Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4582

A boszniai részen az utosó rész nem aszfaltos. Nem tudom megmondani, hogy milyen hosszú ez a rész, szerintem kb. 20 km lehet és a 2 határ között egy keskeny fa hídon kell átmenni. Ez egy lassú rész, de nagyon szép helyen megy az út. Attól függetlenül, hogy nem aszfaltos, jól járható. Mi arra mentünk tavaly és az idén is bevállaljuk gondolkodás nélkül.

A benzinkutat nem tudom, mi Sarajevoban tankoltunk, így nem merült fel, hogy tankolni kellene.

Előzmény: sütöget (4581)
sütöget Creative Commons License 2017.02.07 0 0 4581

Kedves Fórumtársak!

A nyári főidényben tervezünk egy pár napos montenegrói kiruccanás és ezzel kapcsolatban kérném a tapasztalatotokat a Szarajevó-Foca-Montenegrói határ útvonal milyenségéről, utolsó boszniai kártyás tankoló helyről.

Köszönöm a véleményeket!

SlatkaVila Creative Commons License 2017.02.04 0 0 4580

Köszönöm, válaszoltam is! :))) Még küldök fotókat... azt elfelejtettem

Előzmény: pityy palko (4579)
pityy palko Creative Commons License 2017.02.04 0 0 4579

Küldtem neked elektronyos levelet. :-)

Előzmény: SlatkaVila (4572)
hul Creative Commons License 2016.12.08 0 0 4578

Az a baj, nagyon könnyű az átjárhatóság a minőségi, természetes 'hazai" termék és a túrista-lehúzó moslék között, sokfelé még nem gondolják komolyan, hogy jó terméket kell adni a "jött-mentnek" is. Á úgyse jön vissza, így okosba eladtam, megvette, jól jártam és majd szidja az anyámat.

Azért ez nem általános és bocsánat, ha valakit lecikiztem volna. 

A tapasztalatom meg egyébként is más, sőt örömmel mondom, hogy nagyszerű termélkeket ismertünk meg arrafelé, meg Horvátországban is. 

Előzmény: Maxxy61 (4577)
Maxxy61 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 4577

Ilyen turisták által el özönlött helyeken én ha lehet soha nem veszek semmit! Egyrészt drágább sokkal mint a turisták által gyérebben járt helyeken,másrészt sajnos elég sok az átba....s! Ez Boszniára is igaz! Szarajevoban is a helyi magyar barátom mutatta meg hol mit érdemes venni,mert ott is az óvárosban sok az átba....s cucc,meg drágább is lényegesen!

titttt Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4576

Én úgy voltam vele , hogy már amikor megláttam a mézet azt mondtam, hogy túl szép a méz hogy igaz legyen (túl szépen lehet megfestve ) . Mivel végülis a gránátalmának belülről a  magvai vörösek, nem törvényszerű hogy a virágpor is meg a méz is vörös legyen . Annak ellenére hogy meg van festve lehet hogy virágméz az alapja. Nagyon siettünk amikor átjöttünk a hegyeken ott falvakban volt ahol ki volt téve a kapu elé hogy eladó méz na ott kellett volna venni, ott talán igazibb lett volna.

Egyébként nem maradt bennem nagy keserűség az utazás meg a hegyek meg a látnivalók sokszorosan felülmúlták ezt a "mézes" apróságot.

BoxerFalo Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4575

Én is vettem többféle mézet köztük gránátalma mézet is a mostari piacon. Az eddig ott vett mézekkel semmi bajom sem volt, de most megnézem a gránátalma mézet a polcon. 

oleandro Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4574

Hát ennek pont olyan természetellesen élénk színe van, mint pld itthon a gyümölcsöt sose látott eperfagyinak.....

Előzmény: BHJ-962 (4573)
BHJ-962 Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4573

Van ez Medjugorjeban is, őszintén megmondva tényleg gagyi . 

Előzmény: SlatkaVila (4572)
SlatkaVila Creative Commons License 2016.11.29 0 0 4572

Szia titttt :)

Valamelyik vendégem említtette a nyáron a gránátalma mézet, néztem én is rendesen, hát még a férjem, aki ugye helyi... A gránátalmának nagyon szép virága van, narancsvörös, dekoratív ahogy kibukkan, szinte világít a bokor ágai közül, de bizony nincs rajta túl sok virág ( maga a gyümölcs, a termés szép nagy, de ez is változatos, van "kisebb" teniszlabdányi méretű, de van ennél sokkal nagyobb is, a vad gránátalma termése sokkal apróbb, ebből szörpöt szoktak a helyiek készíteni )

Nem vagyok benne szakértő, de szerintem ( látatlanban ) átverés lehet, már eleve a virágok csekély mennyisége miatt is gondolom így ... itt ( Trebinje ) még nem hallottam róla, pedig nagyon sok méhész van a környéken, az ismeretségi körben is, leginkább a vadvirág mézet csinálnak, nyárra elszállítják a méheket nagyon tiszta környezetbe...

Remélem azért nem maradt keserű a szád íze ez után a méz után... Bosznia-Hercegovina jó hely, jó emberekkel :))) ( viszont Mostar-ról nem ez volt az első átverős történet, sajnos... )

Előzmény: titttt (4571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!