E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
És ha valaki nem hallgat az én ígéimre, amelyeket az én nevemben szól, én megkeresem azon! 20 De az a próféta, aki olyat mer szólani az én nevemben, amit én nem parancsoltam néki szólani, és aki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta. 21 Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképpen ismerhetjük meg az ígét, amelyet nem mondott az Úr? 22 Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, amelyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!
Jer. 23:
Hallottam, amit a próféták mondanak, akik hazugságot prófétálnak az én nevemben, mondván: Álmot láttam, álmot láttam. 26 Meddig lesz ez a hazugságot prófétáló próféták szívében, akik az ő szívök csalárdságát prófétálják? 27 Akik el akarják az én népemmel felejtetni az én nevemet az ő álmaikkal, amelyeket egymásnak beszélnek, miképpen az ő atyáik elfeledkeztek az én nevemről a Baálért? 28 A próféta, aki álomlátó, beszéljen álmot; akinél pedig az én igém van, beszélje az én igémet igazán. Mi köze van a polyvának a búzával? azt mondja az Úr. 29 Nem olyan-é az én igém, mint a tűz? azt mondja az Úr, mint a sziklazúzó pőröly? 30 Azért ímé én a prófétákra támadok, azt mondja az Úr, akik az én beszédeimet ellopják egyik a másikától.
nos az első teremtésnél semmi ilyen nem történt..., a betoldásban már ugye egészen más bábkészítőként mutatták be isteneiket a szerzők, majd klónozónak és vérfertőzés alapjait is lerakták...., te ebben hiszel és az árnyéktechnikai nemző aktusban, ahol Isten egy zsidó asszonyt csinált fel csak azért, hogy az ószövetségre húzzák azt az ésaiási jövendölésnek hazudott messiási világmegváltó szűz születésit, hogy beteljesedetté váljon egy Jézus nevű regényhősként, aki nem más, mint Isten teste?
Az ember mégis különleges, mert Isten nem csak a szavát, hanem a kezét használta. Nem kimondta az ember nevét, és az létrejött, hanem megformálta azt a saját képmására, magához hasonlóvá.
" Az ember mégis különleges, mert Isten nem a szavát, hanem a kezét használta. Nem kimondta az ember nevét, és az létrejött, hanem megformálta azt a saját képmására, magához hasonlóvá.
A másik érdekes gondolat ezzel kapcsolatban az eredeti szövegben lévő kifejezés, melyet képmásnak fordítanak. Ez nem más, mint a héber tselem (צֶלֶם), mely 16 alkalommal fordul elő az Ószövetségben (Gen 1:26, 27, 5:3, 9:6, 1Sám 6:5, 11, 2Kir 11:18, 2Krón 23:17, Zsolt 39:7, 73:20, Ez 7:20, 16:17, 23:14, Ám 5:26). A szótárak (pl. Strong) természetesen a képmás kifejezést tartalmazzák, mint jelentését. Azonban vannak olyan források is, melyek másra is utalnak vele kapcsolatban, összhangban a Zsolt 39:7-ben található értelmével: “Árnyékként jár-kel itt az ember, bizony hiába vesződik. Gyűjtöget, de nem tudja, ki fogja hasznát venni.” Wilhelm Gesenius pl. az elsődleges jelentéseként az árnyékot említi, és csak a második helyen szerepel a képmás (Hebrew and Chaldee Lexicon to the Old Testamament Scriptures). Másként megfogalmazva: “Az ember semmi más, mint Isten képmása… az ember egymagában nélkülöz minden lényeget és értelmet, mivel nem más, mint az igazi Lényeg és Értelem képmása vagy árnyéka” (Sicker). "
Nos, ha a mindenható árnyéka, akkor a mindenható képmása is egyben...., mondható akkor hogy Isten egy emberi alakban jelent meg, mint árnyéka önmagának, m int képmása?
Az árnyéknak van ondója? Én ezt a "szentlelket" isten távirányítós péniszének nevezem. Nagy kurafi volt az biztos, hiszen ö csinálta fel Annát és Erzsébetet is. :)
Szerintem, aki XXI. században elhisz egy akkora baromságot, annak hiányzik egy kereke. :))
Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél. 31 És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK. 32 Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét; 33 És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának vége nem lészen! 34 Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek? 35 És felelvén az angyal, monda néki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.
egyszer már leírtam ezt, hogy erőszakolta, de sokaknak nem tetszett, majd arra hivatkoztak, hogy Istennél minden lehetséges, akkor a paráznaság, erőszak, feleségeknek gyermeknemzés, felbujtás, tömeggyilkosság, stb.?
csakhogy tudd a kereszténység saját írásai szerint Jézust egy Isten nemzette egy zsidó asszonynak, aki nem más, mint maga az atya istenség testet öltése, akkor mond már el nekem, hogyan származhatott Dávid családjából, aki félig sem zsidó?
Van egy hatalmas birodalom; uralkodójának viselkedése rendkívül alkalmas arra, hogy megzavarja alattvalóinak lelkét. Azt akarja, hogy ismerjék, tiszteljék, engedelmeskedjenek neki; de nem mutatkozik meg előttük sohasem, és mindent elkövet, hogy bizonytalanná tegye a fogalmakat, melyeket róla alkothatnak. A hatalmának alávetett népek láthatatlan uralkodójuk jelleme és törvényei felől csak azokra az elképzelésekre vannak utalva, melyeket szolgái terjesztenek; de ők maguk is bevallják, hogy nekik sincs semmiféle fogalmuk gazdájuk felől, hogy útjai kifürkészhetetlenek, hogy nézetei és tulajdonságai teljességgel érthetetlenek; egyébként ezek a miniszterek korántsem tudnak megegyezni, hogy milyenek is azok a rendeletek, amelyek állítólag ettől az uralkodótól származnak, akinek közegeiként tartják számon magukat; ezeket a birodalom minden tartományában különféleképpen teszik közzé; egymást rágalmazzák, és kölcsönösen csalónak meg hamisítónak nevezik; a rendeletek és ediktumok, amelyeket ők adnak ki, homályosak; nem egyebek, mint oly módon kiagyalt rejtvények, hogy semmiképpen sem érthessék vagy fejthessék meg azok az alattvalók, akiknek felvilágosítására szánták őket................
pedig a biblia nem hitteles, telve van keresztények által kreált ámítással, hazugságokkal, innentől kezdve ezt hitelesíteni igaznak, bizonyítéknak, hogy is mondjam, azt jelenti, hogy az egyház bizonyítottan hazug...
Azt kell mondanom, hogy a kereszténység bizonyítékainak éveken át tartó elmélyült tanulmányozása után határozottan és egyre erősebben meg vagyok győződve a Biblia hitelességéről és teljességében Istentől való ihletettségéről. A Biblia valóban Isten szava.
Szent igédtől vigasztalódik bánattól megtört lelkem, erőt, mennyei üdvösséget, tanulságot adsz véle nékem. Így lesz ajkamból minden szó őszinte, igaz, kedvedre való.
Híven szolgállak általa téged a földön s majd a mennyben. A Te igéd lelkemnek áldása, üdvösség, szent fénysugár, meggyógyul tőle bús szívem. Mennyei Atyám, édes Istenem, kérlek, szólj hozzám szüntelen!
Lelkeknek örök törvénye! A szent Biblia minden sora könnyeket csal szemeimbe. Isten szól hozzánk benne, megnyugtatja lelkeinket, megbocsájtja a bűneinket, utat mutat a vétkezőknek.
Bátorságot, életerőt adó. Ha már fáj a bajos létem, szívem búja nagyon éget, és csak bánt a bűnös világ, lelkem szomorú, nyugtalan, megvigasztal nyomtalan.
Istennel beszélgetek... mikor olvasom a Bibliát. Lelkem tőle szárnyra kel, szívem szent áldásra lel. Olvasd hát te is a Bibliát, változzon e romlott világ!
A nehéz földi nyomorúság csak így lehet boldogság! Lélek által szőtt igazság, Isten szava, mennyei béke. Megmutatja a helyes utat, lehajol érted, megnyugtat.
Az ige testté vált bennem. Jézus szíve felragyogott, lelkek foltját, hamisságot a vére által megtisztított! Kinyújtott karral vár reád, halld meg hát hívó szavát!
Ó, ember, olvasd te is a Bibliát, és lelked legmélyéből beleláss, nem érhet téged semmi vád! Értsd meg végre Isten szavát, könnyítsd meg életed gondját, öleld örömmel szívedre a Bibliát!
Így menj tovább a hosszú úton, szívedben hittel tele, szelíden. A csendességben ott van Isten, hogy áhítatban téged segítsen. Szeresd, olvasd te is a Bibliát, megnyitja a mennyek országát!