Ha esetleg valaki szeretne és be tudna ültetni a kertjébe egy Paul Noel ramblert, akkor nagyon szívesen elküldeném a nálam felesleges 1 tövet. Bujtással szaporítottam, tehát nem vadalanyba oltott.
Ági írta a Gladys Picardot az 50787-es hozzászólásában. Az enyém biztos nem az, mert nem virágzik csak nyár elején, utána nem ismétel, valamint teljesen homogén fehér. A tied szokott ismételni? S ha jól látom a tiednek is a szélén van egy enyhe halvány kékes-lilás elmosódás.
Szombat/Vasárnap a Holdnaptár szerint is ideális még a virágültetéshez. Egy pár hagymást elrakok máshová. Nem sok reményem van, hogy holnap befut a Myroses. Még én sem fejeztem be az összes téliesítést, takarást, kupacolást, de az elkövetkező pár napban talán a végére érek.
Hát mondjuk ez így elég izgi. Szerencsére hétvégére nem jósolnak sem esőt, sem fagyot. Nekem is vannak még elmaradásaim a kertben. Ültetés, téliesítés és még nálam is várja néhány hagymás, hogy földbe kerüljön. Azokkal szerintem nem lesz baj.
A státuszt már nem módosítják. 11.16 óta semmit sem változott. Úgy tűnik az idén a MyRoses-al zárul a rózsaültetés. Picit a hagymások miatt aggódom, mert amíg ezek a tövek nem kerülnek a földbe, a közéjük/eléjük kerülő hagymások is várnak, mert nem szeretném ha kiásnám őket ültetésnél. Van aminek novemberben már illet volna a földbe kerülni de úgy rémlik, akad közöttük olyan is, amin december is be van jelölve az ültetéshez, így aztán meglehet, miattuk sem kell aggódni.
Legutolsó információm szerint, múlt héten postára adta, de annyiszor ígért postára adást, hogy fogalmam sincs tényleg így történt e. FB oldalán azt írta a megkeresésekre mindenkinek, hogy november végéig az összes csomag feladásra kerül. Jó lenne legalább a héten befejezni az idei rózsaültetést, bár szerencsére még kellemes idő van felénk.
A Tuscany Superb egy csodálatos rózsa. Mindig szép, mert gyönyörűek a virágai, szép, egészséges a lombja, és ősszel gyönyörű pirosra színeződik a levele. Én imádom, bár rendesen elfogult vagyok a történelmi rózsákkal:)
Örülök, hogy neked is pozitív tapasztalatod lett a többmintkert-el. Engem is érdekel a Tuscany superb, kíváncsian várom, hogy muzsikál nálad.
Itt is megjött a hó, az előbb 10 percig úgy esett, mint a rajzfilmekben.
Nagyon elégedett vagyok a kései dugványokkal, a kilenc fajtából, kb. 40 ágacskából csak egy vagy kettő halt el. Ha ilyen szépen veszik a telet is, jövőre az enyém lesz a legszebb kiskert:)
megérkeztek a Lotum-os Rózsáim is rendben volt szerencsére mind. Mire észbe kaptam, hogy lefotóznám elültettem Őket :) Angolok jöttek főleg.
A napokban pedig befutott a Több mint kert-es rendelésem, Szép töveket küldtek és nagyon gyorsan :) Most szeretném elültetni de nagyon csúnya idő van odakint :( De végre lett tuscany superb-em. Már nagyon rég óta vágytam rá. Igaz, hogy egyszer virágzik, de Őt beengedem a kertbe (Kevés a hely a kertben ezért inkább csak többször virágzókat ültetek)
Igazán mindent megpróbálok itt a betondzsungelben, amit meglehet.
Összeszedtem két zsák levelet trágyának, ugyan nem fekete, hanem kék zsákba, de sötét helyen vannak. Furán néztek a parkolóban, egy babakocsis nő levelet pakol zsákokba... :)
A kiskertre vastagon szórtam avart, rózsák köré külön is, hogyha tényleg jön a hó a hétvégére, a friss ültetés ne fagyjon ki. Itt nincs pocok, ami átteleljen benne.
Rossz hallani, mennyi balhé van a lehullott levelek miatt. Többségük csak a szemetet látja benne. De ahogy a klasszikus mondja, szemét akkor lenne, ha műanyagból lenne. Ezeknek az embereknek lövésük sincs, hogyan működik a természet.