Hát akkor ne görcsölj, mikor én voltam gyerek velem is ugyanez volt, még az általánoisban is minden évben hatalmas felkiáltójeleket tettek a testsúlyom mellé, mert mindig nagyon sovány voltam.. (bár én szerettem a húst, csak akkoriban az még ritka kincs volt...) Amúgy az egész család állandóan azon görcsölt, hogy én milyen sovány vagyok. Semmi de semmi egyéb bajom nem volt egyébként. (Most sincsen, bár most inkább több van rajtam mint kevés. Mikor jött a serdülőkor, akkor kezdtem el ZABÁLNI. A szó szoros értelmében. És akkor ettem meg azokat a kajákat jó étvággyal, amiket addig nem lehetett belém kényszeríteni.)
Adjál neki amit szeret, ti meg közvetlen mellette és vele egyidejűleg jóízűen egyetek aból amit szerettek. Egyszer biztosan meg akar majd kóstolni valami mást is, ha már nem látja, hogy izgultok az evése miatt (ezt a legnehezebb betartani tudom...) pl. egyetek lágytojást olyan hosszú csíkokra vágott pirított kenyérrel, belemártogatva stb... ha amúgy egészséges nincs min gröcsölni. Még ha beteg is lesz, akkor is főleg folyadékvesztesége lesz, ami könnyen pótolható. Ha a nyers zöldésget szereti, próbáljatok mellé valami mártást vagy mit, tudod afféle majonézes vackokat vagy más ilyesfélét is.
Az ilyen aluljárós "műpéksüteményeket" egyáltalán nem eszi meg. Otthon is főleg azt, amit én sütök (pl. kakaós csigát, brióst...), de mióta naponta dolgozom, nem tudok mindennap sütni neki.
Vik a kenyérféleségeket eszi? Mert esetleg csinálhatsz neki olyan péksüteményt, amiben van tej, tojás (kalácsnak híjják asszem), meg darált hússal töltöttet, ilyet minden Metro aluljáróban lehet kapni... hátha ízlik neki, és így rávezeted a más kajákra is...
Az én pici lányom megeszi az almát és az uborkát. Sőt, leginkább csak nyers zöldségeket és gyümölcsöket eszik. Meg diót, mandulát, mogyorót. De csírákat meg lenmagot biztosan nem enne akkor sem, ha éhes lenne, és akkor sem, ha meséket mondanék neki a csírákról meg a lenmagokról. Lehet, hogy te nagyon értesz a gyerekekhez (nekem meg diplomám van róla, hogy értek hozzájuk, persze ettől még lehet, hogy nem), csak azt nem értem, hogy akkor miért örülsz annyira, hogy nincsenek unokáid.
Ennyi idő kellett a civilizációnak, hogy elrontson egy embert. Azért ennyi idősen még nem tudják igazán elküldeni az édesanyjukat... Mesélek valamit:
Én össze voltam zárva egy kisfiúval, alig 2 éves lehetett. Állandóan az autóit tologatta. Kint esett az eső. Édesanyja épp az apját látogatta a kórházban, mert karambolozott. A dolog nagyon gyorsan zajlott le. Csak bevágtam egy kis almát, meg egyszerű csipketeát egy üvegbe, meg két-három szelet Napkenyeret, valamennyi zöldséggel. nem tudtam, mennyi ideig leszünk távol Ez a kis kölyök talán egyszer látott előtte. Az anyja nem hozott kaját, teljesen el volt varázsolva. 4 teljes órát voltunk együtt. Ugyebár az nem 3 év... Mondja a gyerek: Éhes vagyok! ok.- mondom - itt egy kis alma... Nem. - volt a lakonikus válasz. - ok. mondom én. Akkor nem eszel. - Furcsán nézett, ez neki teljesen szokatlan volt. Telt az idő: Szomjas vagyok! Ok. - mondtam - Igyál ebből a teából! - Klutty-klutty - A válasz. Autótologatás brűzöléssel kiszínezve. Mondom én fél óra múlva: Nem kérsz egy kis almát? - Nem. - Volt a válasz - ok. - Mondom én. - Idő múlik. - Adjál almát! - Mondja ő. - Ok. - mondom én. Erre fogom a kést és egy szeletet odaadok neki.. Szépen mesélek neki, hogy milyen finom az alma és, hogy ez a fán mosolyog, míg le nem szedjük. Lassanként elkezd figyelni az atókázás mellett... Jön a következő szelet, aztán még, még. Kb 2 almát eszegetett meg. Múlik az idő...1 óra múlva: Éhes vagyok. - mondja ő - Kérsz barnakenyeret uborkával? (Kicsit megolajoztam neki) Bzzz - mondja ő.- Egy falat. - Mondom én. - Nyamm nyam, így ő. - Egy fél szeletet, felváltva uborkával megnyammogott. 2 óra múlva jött az anyuka és a gyerekkel azóta is jó barátságban vagyunk. Már közel 14 éves...
Nem tudom, mennyire emlékszik abból a találkozásból, de nekem nagy élmény volt. Mindig szerettem a természetes kommunikációt gyerekekkel. Sajnos a mai gyerekek az orruknál fogva vezetik a szüleiket. A szülők meg ugyanúgy nem értenek hozzájuk, mint saját magukhoz.
"Ma 57 éves vagyok, a fiaim 28 és 32. Mit gondolsz, nekik vannak gyerekeik? Nincs válasz.Én sose mondtam nekik, hogy ne legyen, de mind a kettő elvált és azt mondom: Hál Istennek, hogy nincsenek. "
sajnalom, de tenyleg zavar a demagogsagod es az eroszakossagod.
Mindenkinek nyomtatott A4-es oldalnyi meretu terito szovegeket irsz, kinyilatkoztatas formajaban. Talan a fogalmazasmoddal is baj van. Ugy irsz, mintha tevedhetetlen lennel. Nem veletlenul zavar ez tobbeket itt a topikban.
Arrol nem is beszelve, hogy azt mondod, hogy az elet celja az egeszseg. Ez milyen baromsag? Az egeszseg csak eszkoz, hogy vagyaid szerint a leheto legtobbet kihozhasd az eletedbol, elosegitve, hogy a tested ebben a legkevesbe korlatozzon. Nem? A vegen ugyis megdoglessz! Hogy lehetne mar az egeszseg a cel?!
Szerencséd van. Meg biztosan több eszed, mint nekem, mert én nem gondoltam végig, hogy a másfél éves, 7 kilós lányomnak nem biztos, hogy egy 80 centis és 5-6 kilós Götz-babát kellene vennem. (Bár van neki 2 kisebb is, azokkal sem játszik. Nála a pólyásbabák a favoritok meg a mindenféle plüssállatkák.)
"Van egy védelmi laboratórium Amerikában, San Antonioban, ahol nagyon sok kutatást folytatnak a rák megelőzésére. Magas technológia szintű gépekkel rendelkeznek, melyek részletes elemzést adnak teszteléssel bármilyen élelmiszerről. Egyszer egy kutató vett egy darab húst és egy turmixgépbe tette. A mintát később analízisre küldték a védelmi laboratóriumba. Azt a válasz kapták, hogy az anyag egy állott és bomlásnak induló vizelet."
nos San Antonioban egyetlen vedelmi laboratorium van, az pedig a Brooks City-Base. az egyetlen ok, amiert nem hivom fel az ott dolgozo havert, hogy irjon nekem hivatalos levelet azzal kapcsolatban, hogy ok ilyen marhasagot nem csinaltak az az, hogy te ugyanugy lazan figyelmen kivul hagyod majd, mint annak a ket topictagnak az irasat, aki dolgozott laboratoriumban. egyszeruen hulyesegeket irsz, es szemrebbenes nelkul ugrasz tovabb a kovetkezo allatsagra. lehet, bele kene tenni az agyad egy turmixgepbe, majd elkuldeni a puret a Brooksba, hogy talalnak-e benne agysejteket, vagy abban is csak hugysavat, mint minden doglott husban.
Vegetáriánus: Vegetáriánus étkezés és a tudat békéje Ideje: 2004. december 29, szerda, 03:14:24 Szerző: nawesh
Brij Mohan írása arról szól, hogy igazán békében önmagunkkal és a körülöttünk lévő világgal csak akkor lehetünk, ha vegetáriusan étkezünk. Jó olvasást és elmélkedést kívánok. Nawesh
Elolvastam a cikket. Mondja már meg valaki, hogy ki végezte a vizsgálatot és hol (város megnevezése nem elég!) De úgy is mondhatom, hogy: "szer-ző! szer-ző! szer-ző!"
Ez pont olyan téma, ami eléggé megosztja az embereket. Mikor először találkoztam vele, valaki azt mondta: Neked ezentúl húst kell enned! Én is 0-ás vagyok ugyanis. Ha a könyv nem érne semmit, akkor nem volnánk itt. Ugyanis a pszichológiai alkatelemzésben pontosan a 0-ások akik erős, célratörő egyéniségek. Vezetőnek valók. (Na ebből nem jött be semmi. Úgy menekültem a vezetőségtől, mint a tűztől.) Viszont ismerek 0-ások között ilyeneket. Japánban már a házasság előtt megnézik a vércsoportot. Nem egy magyar orvos szólalt fel a vércsoportdiéta előnyei és elengedhetetlensége mellett. Ami azért itt nem olyan nagy érv. Csak a szokások és a kényelem szól ellene. A lényeg, hogy nem biblia!! Csak egy azok közül, amik eligazítanak. Visszatekintve az életemben, igazán rosszul burgonyától, gombától, máktól, lencsétől voltam. Meg persze, mikor össze-vissza zabáltam mindent. Éjfélkor ettem, fáradtan és utána rögtön lefeküdtem. Káváztam iszogattam... módjával, azt szokták mondani... Az átlagosan pocsék életmódom volt.
Az egész étkezés kulcsa az immunrendszer. Egyszerűen csak azt szabad megenni, ami nem növeli a fehérvérsejt számot. Sajnos a mákosguba is tetemesen megnöveli... Mivel hőkezelt étel. Az összes hőkezelt étel így tesz. Ha pl. az ember egy nátha elején van és jól beebédel, egy órán belül kitör rajta. Ha ugyanakkor csak gyümölcsöt eszik, lehet, hogy gyenge és rövid lefolyású lesz. Ezután jönnek azok a faktorok, amik különböző töredezett DNS darabok, pl ilyennek tartják az amiloidokat. Nagyon gonosz kis rémek. Aztán itt vannak a lektinek. Ezekről szól a könyv. Amikben olyan lektinek vannak, amiket az immunrendszer nem ismerhet fel - és ez a vércsoport függvénye -, azok szabályos betegségeket, gyulladásokat, immungyengeséget okoznak. A fene se akar magának bajt. Inkább nem eszem meg a mákostésztát. Sokáig nem tudtam pl, hogy a 0-ásoknak nem jó a sima búza, vagy durumbúza. Rendesen ettem azokat a kajákat, amiket gondolom ti is. Pocsékul voltam tőlük. Gondoltam magamban, hogyha ez a vegetarianizmus, akkor jól befürödtem vele... Sütöttük a szóját, meg főztük, de csak nem volt olyan, amit meg is lehet enni. Kérészéletű vendégek voltak nálunk. A tönköly viszont maradt. És ezután jöttek a diófélék, amik gyökeresen megváltoztatták a maradék anomáliákat is.
Ha lehet valamit jobban, akkor azt kell tenni. Ez az alapelvem. Most a csírák vannak előtérben.
Ha itt lenne egyetlen valamirevaló moderátor, már rég kipenderített volna innen. Nyugodtan megnézheted a cikket. Aztán beszélj. Nem kenyerem, hogy válaszul én is elmondjalak mindennek. Magadra vall, amiket beszélsz.
Mi az, hogy fehérje? Minden élő sejt fehérjékből épül fel. Azt hiszem, elég egyszerű válasz. Élő ételeket kell ennünk. De nem olyat, ami állatból származik. Megpróbáltam évekkel ezelőtt a sajtot, nem történt semmi, ha az nem, hogy olyan volt a gyomrom, minha egy kő volna benne. Megpróbáltam a tojást. Detto. A beleim megálltak és várták, hogy mi lesz. Egy hét után már kezdtem aggódni. Mondok egy rémmesét. egy kedves ismerős hölgy azt mondta, hogy mikor középiskolás volt, mivel nem tudott más vécén üldögélni, csak az otthonin (nem tudom hogyan ágyazott meg, ha pipikézett...), ezért sokszor egy hónapig nem volt széklete... És még mindig él. Volt egy szegény ember, annak a halálos ágyánál beszégettünk egy belgyógyásszal és mikor kiderült, hogy az illető háromnaponként ürített egész életében, akkor mondtam: Ez lehetett a rák oka. Erre a főorvos bólintott: Valószínű.
Visszatérve a fehérjére: Egyszer a TV-ben láttam egy kisfiút, aki nem ehetett állati fehérjét. Halálos veszélyben volt olyankor ( mint mindenki...) Ezért szegényke anyukája külön neki rakosgatta a lábaskába a kajácskáját, amit meg kellett nézni, nehogy belekerüljön egy szemernyi állati is. Amint én is rakosgatom a tányérkámat, amiben semmi állati... És ez így megy nap mint nap. Milyen rossz lehet szegény kisgyereknek. Alig evett mást, mint pempőket, meg valami iszonyú, ízesített porkulimászt, amit minden nap kellett neki külön elkészíteni.
......................
Az olajos magokat kell enni komplex fehérje gyanánt és különösen a csírákat!!
Most jön, amit a Tigristomi nem igazán támogat: Azonban az olajos magoknál csak a vércsoporttal megegyező magvakat ajánlom, mert az még minden vércsoportkönyv előtt aggályos volt. Egytől egyig. Biztos, ami biztos:Az egészséges dió, mandula és a lenmag mindenkinek jó. A dió mennyiségére vigyázni kell. Csinálhatsz belőle desztillált vízzel, karobbal. Fantasztikus, kakaószerű ital. A baba oda lesz érte. Ha nem tudja mindet meginni, ott leszel te.
ez biztosan olyan centrifuga volt, amely kivonja a hust a husbol es vizeletet hagy a helyen.
nem a vegetarianizmusoddal van a baj, hanem a merhetetlen ostobasagoddal, amivel vakitod a nepet. en ugy ereztem, hogy ki kene probalnom, mert talan egeszsegesebb, jobb lesz az eletem, de basszus, ha ilyen cimeres okroket olvasok mint te, elmegy a kedvem az egesztol. meg az kell, hogy en is idiota legyek!!
Én csak válaszoltam. Ha odamondogattam, az egy konkrét dologgal kapcsolatban történt. Mindenki maga tudja, hogy miért lett vegetariánus. A valóság kemény dió. Ellenben nem hiszem, hogy ez egy politikai küzdőtér, ahol a szolidaritás, pártfegyelmi kérdés. Mindenki hozza a maga formáját. Lehet, hogy amit én mondok Neked, az most nagyon mellbevágó, de egy év múlva... Én is így kezdtem. Mikor a fiam jött azzal, hogy nem eszik húst, mondom: Meg vagy te őrülve? Meg fogsz halni! Az ember nem lehet meg állati fehérje nélkül!! A leginkább húshúshús nélkül...Elhalóan és elakadó lélekzettel... Az egyik növendékem is egyik napról a másikra lefogyott. Megkérdeztem tőle: Beteg vagy? Úgy nézel ki, mint Ghandi. Vizsgáltasd meg magadat! Nem. - Aszongya - Nem eszem húst. - A szöveg azonos a fiamnak mondottakkal... Aztán jött a szívlötyögés, magas vérnyomás, elhízás, derékfájás, gyomorfájás, szemromlás. Mondjam még? Ha ti még nem tartotok itt, akkor, ha odaértek, gondoljatoik rám. Azért tépem a szám, hogy sohase tudjátok meg, mi az.
Most áll meg az eszem. Nem elég nekem az ellentábor, még Ti is nekem estek? Nem haragszom ám. Mit gondolsz, hányszor kellett nekem ezt elszenvednem? Már nem igen rendít meg. Én nem égetek senkit. Számomra a vegetarianizmus, csak egy szellemi út. Nekem az egézség, a teljesség a célom és az az út, amit az ember elvesztett a technika mágiája miatt. Az a választék, ami teljesen emberi. Azért benne van a tudomány is egy kicsit. (Erre felhördülnek, azok aki a korábbi cikkrészletet tudománytalannak tartják. Lehet, hogy az egész cikket ki kellet volna másolnom. De nem akartam akkora területet igénybe venni. Nekem nem tűnt tudománytalannak. A centrifuga, vagy turmix, mondjuk gondolom olyan lehetett, amit itt még senki sem látott. Nem a konyhatündér remekműve... De ez tényleg nem vitatéma. Mindenki a saját írásáért felel. Megengedem, hogy lehet blöff. De a végeredmény 100%-ig az, amit a cikk ír.)
Nem gondoljátok, hogy a leghuncutabb ebben az egészben az, hogy mindig olyanok lesznek szakértői az egészséges táplálkozásnak, akik nagyon betegek voltak az elején? Aki egészségesnek hiszi magát, az el se kezdi, vagy választja a "nem ölöm meg az állatokat" megoldást. A lelkiismeret tisztántartása. Ezek közül volt a legtöbb, aki végleg, vagy hosszú időre visszatáncolt. Az egészség megőrzése olyan kemény kényszer, hogy ezért érdemes mindent otthagyni, a mákosgubát is.
Először is: Ma 57 éves vagyok, a fiaim 28 és 32. Mit gondolsz, nekik vannak gyerekeik? Nincs válasz. Én sose mondtam nekik, hogy ne legyen, de mind a kettő elvált és azt mondom: Hál Istennek, hogy nincsenek. Ne az európaiakat féltsd a túlnépesedéstől. Iitt rohamosan csökken a lélekszám. Pontosan a jólét az, ami a túlnépesedés ellen hat. De ugyanakkor a jólét negatívumai: A pazarlás és az emisszió többet árt a bolygónak, mint maga a túlnépesedés. Ha mindez a minimalizált kibocsátással és maximalizált tisztítással társulna, azt mondom: jó irányba tartunk. De ez eddig nem nagyon látszik. Remélni mindig lehet.